30 Eylül 2010

Filede Fener'de Bu Hafta 30.09.2010

Filede Fener'de bu hafta yardımcı antrenörümüz Kamil Söz konuktu. İlk olarak antrenröümüz Ze Roberto'nun kasım ortasında geleceğini söyledi. Daha sonra Brezilya'da hocamızla geçirdiği, gördüğü şeyleri aktardı.
Brezilya'da büyük bir kampüs varmış. Bütün takımlar orada çalışıyormuş.Çalışma saatleri inanılmazmış.
9-12  ve 5-8 olmak üzere 6 saat çalışıyorlarmış. Bu değişmeyen kuralmış. Antrenmanlar sıkıcı değil neşeli oluyormuş onlar sistemi oturtmuşlar.. Kamil Söz aslında ben 3 saatlik antrenmanına karşıydım daha önce Rusya'da da çalıştığım için ama benimde fikri değişti. Ardından geçen sezon Zarechie Odintsovo'da oynayan bu sene Brezilya'ya dönen Paula Pequeno ile görüşmüş..Perfonmansının Avrupa'da düşmesinin sebebi Brezilya'da yaptıgı antrenmanı Rusyada yapamadıgını söylemiş..Sistem çok önemli Brezilya için..
Kamil Söz mesela Küba veya Brezilya'dan oyuncu alıyoruz. 3 yıl önce bu oyuncu çok iyiydi bizde niye kötü diyoruz.. Nedeni çalışma tarzlarıymış ve oturtdukları sistemden kaynaklanıyor işte..Ayrıca Ze Roberto çok iyi biri, ben ona baba diyorum..Orada kaldığımız sürede personelller bile bizimle ilgilendi.

Bir başka ve en çok dikkatimi çeken Brezilya'nın 200 milyon nüfusu var. Dışarıya çıktığımızda üstümüzde Fenerbahçe Acıbadem tişörtü var tabi herkes tanıyor bizi. Robertonun asistanıyım dedim taksi parası bile almamışlar. Fenerbahçe'yi herkes biliyor tanıyor. (Alex'in bunda payı büyük)
Ze Roberto ile ne konustuğumuza gelirsek Türkiye'nin bir yapısını anlattım neler yapabilecegimizi konuştuk.Daha sonra biz buraya geldik Mehmet Ali Aydınlar'a da aktardık konuştuk gerekli programları yaptık..
Çalışmalarına değinirsek yine örneğin libero 70 kilo halter ağırlığı çalışıyormuş. Düşünün..Neden bu kadar başarılı ve istikrarlı olduğunu görünce anlıyorsunuz..Bu arada bizde antrenmanlara katıldık..Hatta Brezilya'ya sağ-sol blok calıstırdım :) Çok güzel bir duyguydu. Brezilyalı oyuncular hep ülkelerine geri deniyor.Bunun en büyük nedeni milli takımın maaşlı olması. Aşırı milliyetciler. Milli takımda oynayna oyuncular milli takım ülkemi en iyi şekilde temsil etmeliyim diye düşünüyor. Orada mesela lig maçı zamanında milli bir maç varsa oyuncular ilk olarak milli takımda oynuyormuş. Programın 2.kısmında ise FIVB gelen WCC davetinin verdiği mutluluk, şu an İstanbul'da takımın neler yaptığı vs. sohbet şeklinde geçti. Katar'da yapılacak olan WCC için şampiyonlar ligi maçımız Dinamo Moskova maçı 13'üne alınmış..12sinde ve daha sonrasındaki Vakifbank ve Nilüfer Bld. lig maçlarının tarihlerini de ileri bir tarihe federasyon tarafından ayarlanayacak. Ayın 14'ünde Katar gidecekmişiz..;​​​​​​​​​​​

24 Eylül 2010

Fenerbahçe Acıbadem Sağlık Kontrolü

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız ve teknik heyetimiz sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçti.

Fulya Acıbadem Hastanesi’nde saat 10.30’da başlayan sağlık kontrollerinde sporcularımız ve teknik heyetimize kan ve idrar örnekleri alındıktan sonra dahiliye, göz, kardiyoloji, ortopedi, KBB, muayenelerinin ardından eko – efor testleri uygulandı.









;​​​​​​​​​​​

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası

FIVB Dünya Kulüplerarası Bayanlar voleybol şampiyonası sadece kıta şampiyonlarının katıldığı prestijli bir turnuvadır. Yılda sadece bir kez düzenlenmektedir.

CEV'e wild card ile katılmak için başvurmuştuk ve başvurumuz geçen sene oynadığımız başarılı maçların sonucunda kabul görülmüş. Avrupa kıtasından Volley Bergamo ile Fenerbahçe Acıbadem katılacak.

Maçlar Katar'ın başkenti Doha'da 14-21 Aralık tarihlerinde oynanacak.

İlk turda yer alan 8 takım 2 gruba 4'erli olarak ayrılıyor.Maçı kazanan 2 puan, kaybeden takım ise 1 puan alıyor. Maçların ardından ilk 2'ye giren takımlar bir sonraki turda mücadele etmeye hak kazanıyorlar. Daha sonra yarı finaller ve final diye eleme maçları oynanarak şampiyon belirleniyor..

Genel olarak kimler katılacak?
* Güney Amerika Kıtası Şampiyonu Sollys Ocasso - Brezilya
* Afrika Şampiyonu Kenya Prison
*Asya Şampiyonu - Federbrau
*Avrupa - Volley Bergamo ve Fenerbahçe Acıbadem
*Ev sahibi olarak Katar Ligi 2009-2010 Şampiyonu katılacak.

Detaylı bilgileri öğrenince daha sonra paylaşacağım..

Buda resmi sitemizin verdiği bilgiler..

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız, Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kulüplerarası Bayanlar Voleybol Şampiyonası’na davet edildi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu, bayanlarda 18 yılın ardından yeniden düzenlenecek olan Dünya Kulüplerarası Bayanlar Voleybol Şampiyonası için Fenerbahçe Acıbadem’e özel davetiye gönderdi. Gönderilen Wild Card davetiyesinde, Fenerbahçe Acıbadem’in geçen sezon Indesit Şampiyonlar Ligi’nde sergilediği performansa dikkat çekilirken, alınan sonuçlardan övgüyle söz edildi. 2010 FIVB World Club Champions 14-21 Aralık 2010 tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilecek. Şampiyonada Fenerbahçe Acıbadem Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarının şampiyonlarının yanı sıra ev sahibi ülkenin şampiyonu ile de mücadele edecek. Fenerbahçe Acıbadem’in CEV Indesit Bayanlar Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaştığı İtalyan Bergamo takımı da organizasyona katılan diğer Avrupa takımı oldu.;​​​​​​​​​​​

23 Eylül 2010

World Grand Prix Avrupa Elemelerinin Ardından

FIVB World Grand Prix Avrupa Elemeleri bugünkü maçların ardından tamamlandı. Gelecek yıl düzenlenecek olan World Grand Prix'e Polonya ve Sırbistan'ın ardından şampiyon olan Almanya, Rusya ve İtalya takımları katılmayı hak kazandılar. Bizim milli takımımız ise turnuvayı 4.sırada tamamlayarak gitme şansını elde edemedi.

Toplu Sonuçlar - 22.09.2010
Türkiye - Hollanda 3:0 (25-17, 25-19, 25-20)
Bulgaristan - Almanya 0:3 (24-26, 26-28, 22-25)
İtalya - Rusya 3:1 (25-22, 17-25, 25-21, 25-20)

Genel Sıralama
1. Almanya
2. Rusya
3. İtalya
4. Türkiye
5. Hollanda
6. Bulgaristan

Ödüller
MVP: Neslihan Darnel (TUR)
En iyi blokör: Bahar Toksoy (TUR)
En iyi Libero: Enrica Merlo (ITA)
En Skorer oyuncu: Neslihan Darnel (TUR)
En iyi servis atan oyuncu: Kathleen Weiss (GER)
En iyi pasör: Evgenya Startseva (RUS)
En iyi smaçör: Ekaterina Gamova (RUS)

Turnuvanıyı kısaca değerlendirsek Almanyayı tebrik ediyorum. Maçlar öncesinde kimse şans tanıyormu Almanya'ya ama herkesi şaşırtarak ilk sırada tamamlayarak şampiyon oldular. Bunun nedeni elbetteki Fürst'ün olmaması ve sadece Kozuch'un eline bakan bir Almanya olmasıydı.

Turnuvaya katılan bizim gibi diğer takımlara göre kondisyon açısından yetersiz görünen Rusya 2.sırada tamamladı. En büyük avantajları Sokolova'nın milli takıma geri dönmesi oldu. Sokolova manşet alarak tüm takımı rahatladı. Sokolova,Gamova,Merkulova ve Kosheleva kimi zamanda Gonchorova skor yükünü çekerek Rusya'yı sürükleyen isimlerdi. Rusya WCH'de bizim grubumuzda yer alan bir takım. Onlarla oynadığımız maça bakarsak bizden çok üstün değillerdi ama bizim daha önceki oynadığımız ve aldığımız kötü sonuçların etkisiyle kızlarımız gerçek olarak kendilerini sergilediklerini düşünüyorum. Kadro olarak bakarsak Avrupa'daki ilk 4-5 takımdan birisiyiz diyebiliriz ama iş başarıya gelince bunu pek yansıtamıyoruz. Umarım Rusya'yı Japonya'da mağlup etmeyi başarabiliriz.

Son maçta katılmaya hak kazanan İtalya'ya geçersek bu turnuvada oynadıkları oyun ve aldıkları sonuçlara katılmayı o kadar da çok hak etmediler. Bundan önce oynadıkları hazırlık maçları olsun ayrıca WGP 10 maçlarında olsun Ortolani'nin müthiş bir perfonmansı vardı ama o da bu turnuvada çok iyi oynayamadı. İtalya'da Gioli'yi beğendim. Son iki maçta belki Piccinini sazı eline aldı İtalya'yı sırtladı.

Turnuvanın başlamadan önce FIVB'e göre elemelerden 3 takım WGP'e gidecekti. Ancak turnuvanın başlayacağı günden 1 gün nce gerçekleştirilen basın konferasında CEV 2 takımın katılacagını açıklamıstı. Her ne olduysa ne hikmetse bilemiyorum ama turnuvanın bitmesine 2 gün kala bu karar yeniden 3 takım olarak değiştirildi. Bu kararla umudumuzu son güne taşımış olsakta gitmemiz için başka bir takımın eline bakınca istediğimiz sonuç haberini alamadık. Son gün oynanan maçta garantilemiş Rusya İtalya karşısında Sokolova,Gamova ve Merkulova gibi as oyuncularını dinlendirince İtalya karşısında pek varlık gösteremedi ve İtalya'ya yenildi.

Kafamda soru işareti, pis kokular kalmadı değil..Nedir onlar? Hollanda'nın İtalya'yı 3-0 yenmesi, Bulgaristan'ın set alması vs. etkenler sonucunda İtalya'nın gidemeyeceği anlaşılınca İtalya lobisi devreye girdi ve yeniden karar 3 takım olarak değiştirildi diye düşünüyorum.

Portakallara geçersek tıpkı onlarda ALmanya gibi sadece Flier üzerinden maç kazanmaya çalışan bir takım görüntüsündeydi..Nitekim aldıkları sonuçlar onları çok şaşırtığını düşünmüyorum..

Bulgaristan ise grupta sonucunda olması turnuva başlamadan önce herkes tarafından telaffuz ediliyordu.Onlarında sonuçları normal sayılabilecek sonuçlar..

Ve son olarak bizim a milli bayan voleybol takımımıza..Mehmet Hoca'nın gelişiyle, oyuncuların bir Türk hoca ile çalışmalarından duydugu mutluluk verici röportajlarından sonra tamam çok umutluyum demiştim ki ta ki Almanya maçına kadar..
Uzun uzun değerlendirmek yerine madde madde başarısız olduğum nedenleri sıralamak istiyorum;

1) Az sayıda ve zayıf rakiplerle maç yapmamız
2) Takımın ideal ilk altısının hocanın kafasında belli olmaması
3) Hollanda ve Bulgaristan maçı dışında kötü servis atmamız.
4) Orta oyuncuların kötü perfonmansı
5) Esra,Neriman ve Gözde gibi oyuncuların manşet sıkıntısı
6) Neslihan dışında smaçörlerin formsuzluğu
7) Mehmet Hocanın oyunun okuyamaması ve oyuna olan katkısı

Şimdi önümüzde 8-13 Ekim tarihleri arasında Almanya'nın Bremen şehrinde kamp yapacağız ve 10 Ekim'de Almanya ile bir hazırlık maçı yapacağız.

Umarım kondisyon açısından biraz daha güçleniririz,bu turnuvadan da artık klişe bir söylem oldu ama ders çıkararız.. Az da olsa umudum olan Dünya Şampiyonasından bir an önce elenir ve oyuncularımız sakatlanmadan geri dönerler..;​​​​​​​​​​​

21 Eylül 2010

20 Eylül 2010

Sarı Melekler Sezonu Açtı


Fenerbahçe Acıbadem 2010-2011 sezonu için hazırlıklarına yaptığı antrenman ile başladı.

Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde akşam saatlerinde bir araya gelen takımımız, ilk çalışmasını Milli Takımlarda bulunan oyuncularından yoksun yaptı.
Voleybolcularımız, Brezilya Bayan Milli Takımı’nı da çalıştıran Ze Roberto lakaplı José Roberto Lages Guimarães’in Milli Takım’da olması nedeniyle yardımcı antrenör Kamil Söz yönetiminde çalıştı.

Yaklaşık 2 saat süren antrenmanda oyuncular ilk etapta açık havada stretching çalışması yaptı. Ardından koşu çalışması yapan bayan voleybolcularımız, son bir saatlik periyotta ise kondüsyon progamları uyguladılar.

Fenerbahçe Acıbadem’de yeni transferler, Kasia Skowronska, Zülfiye Gündoğdu ve Yağmur Koçyiğit takımla ilk antrenmanına çıkarken, Milli Takımlarda bulunan Eda Erdem, Seda Tokatlıoğlu, Naz Aydemir ve yabancı oyuncular Luibov Chachkova, Cristiane Fürst ile Fofao antrenmanda yer almayan isimler oldular.

Fenerbahçe Acıbadem’de eksik oyuncuların kasım ayının ortasında takıma katılacakları belirtildi.






;​​​​​​​​​​​

16 Eylül 2010

Jan Strzelczyk Memorial


Turnuva 1-3 Ekim tarihleri arasında Asseco Resovia Rzeszów evsahipliğinde Polonya'da yapılacak. Turnavanın yapıldığı tarihlerde Dünya Şampiyonası olacağından milli takımlarda bulunan oyuncular yer almayacak. Takımları tanımıyorum, diğer takımların milli takıma oyuncu veriyorlar mı bilmiyorum.. Bizim Ivan Mıljkovic dışında tam kadro olacağımızı düşünüyorum.. Bu turnuvalar önemlidir izleyip göreceğiz başarılar diliyorum Filenin Efendileri'ne..

Katılan Takımlar:
Asseco Resovia Rzeszów (Polonya)
Fenerbahce Istanbul (Türkiye)
Copra Morpho Piacenza (İtalya)
Netzhoppers KW (Almanya)

Maç Programı:
01.10.2010

17:00 - Copra Morpho Piacenza - Fenerbahce Istanbul
20:00 - Asseco Resovia - Netzhoppers KW

02.10.2010
17:00 - Copra Morpho Piacenza - Netzhoppers KW
19:30 - Asseco Resovia - Fenerbahce Istanbul

03.10.2010
13:00 - Netzhoppers KW - Fenerbahce Istanbul
15:30 - Asseco Resovia - Copra Morpho Piacenza

* Maç saatleri Polonya saatine göredir.;​​​​​​​​​​​

11 Eylül 2010

6 Eylül 2010

Aroma Bayanlar Voleybol Ligi


Aroma Bayanlar ve Erkekler Birinci Liglerinde 2010-2011 sezonu fikstürü belli oldu.

TVF Başkent Voleybol Kampüsü’nde düzenlenen kura çekiminde konuşan Voleybol Federasyonu Başkanı Ünal Karabıyık, ligde erkeklerin mücadelesinin 16-17 Ekim’de, bayanların da 20-21 Kasım tarihlerinde yapılacak maçlarla başlayacağını söyledi.

Bayanlar liginin, 29 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında Japonya’da düzenlenecek Dünya Voleybol Şampiyonası nedeniyle geç başlayacağını ifade eden Karabıyık, bu sezon, özellikle bayanlarda sıkışık bir takvim uygulanacağını dile getirdi.

Öte yandan Karabıyık, kulüplerden gelen istek üzerine, Teledünya Türkiye Kupası’nda bu yıl dörtlü final oynanmasına karar verildiğini belirtti. Karabıyık, play-off sürecinde bu sezon farklı bir uygulamaya gidileceğine dikkati çekerek, 1. ve 2. etapların kazanılan 2 maç, son etabının ise kazanılan 3 maç üzerinden oynanacağını belirtti.

-STATÜ-

Aroma Bayanlar Birinci Ligi’nde ise 1. devre 20 Kasım’da başlayıp, 30 Ocak 2011’de tamamlanacak. 5 Şubat 2011 tarihinde başlayacak ikinci devre, 17 Nisan 2011’de sona erecek. 1. etap müsabakaları sonunda ilk 8 sırayı alan takımlar, play-off etabını oynamaya hak kazanacak. Play-off müsabakalarında takımlar (8-1), (5-4), (7-2) ve (6-3) şeklinde eşleşerek, eleme usulüne göre karşılaşacak. Elenen takım, 1. etaptaki (normal lig etabındaki) yerine dönecek, play-off sonucunda lig şampiyonu ve lig ikincisi belirlenecek. 1. etap müsabakaları sonunda son 2 sırayı alan 11. ve 12. takımlar ise 2. lige düşecek.

Play-off etabı sonunda lig şampiyonu olan takım, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, Türkiye Kupası şampiyonu ise CEV Cup’ta temsil edecek

TVF Başkent Voleybol Kampüsünde yapılan kura çekimi sonucu;

Fenerbahçe Acıbadem İlk yarı Fikstürü.

1.hafta 20-21 Kasım Galatasaray MP - Fenerbahçe Acıbadem
2.hafta Fenerbahçe Acıbadem - Beşiktaş
3.Hafta Fenerbahçe Acıbadem - Karşıyaka
4.Hafta VGSTT - Fenerbahçe Acıbadem
5.Hafta Fenerbahçe Acıbadem - Nilüfer Belediyesi
6.Hafta MKE Ankaragücü - Fenerbahçe Acıbadem
7.Hafta Fenerbahçe Acıbadem - İller Bankası
8.Hafta Ereğli Belediyesi - Fenerbahçe Acıbadem
9.Hafta Fenerbahçe Acıbadem - Eczacıbaşı Vitra
10.Hafta Dicle Üniversitesi - Fenerbahçe Acıbadem
11.Hafta Fenerbahçe Acıbadem - Ted Ankara Kolejliler;​​​​​​​​​​​

1 Eylül 2010

World Grand Prix'de Şampiyon A.B.D


Çin’in Ningbo kentinde 25-29 Ağustos tarihlerinde oynanan 18. Bayanlar Grand Prix final turnuvasını yenilgisiz tamamlayan Amerika Birleşik Devletleri, tarhinde üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

Brezilya’nın ikinci, İtalya’nın üçüncü olduğu final grubunda en skorer oyuncu ise Japonya’dan Saori Kimura oldu. Kategorilerinde en iyi oyuncuların listesi aşağıdaki gibi oluştu:


En iyi smaçör: Jaqueline Carvalho (Brezilya)

En iyi blokör: Foluke Akinradewo (ABD)

En iyi servis atan oyuncu: Yimei Wang (Çin)

En iyi defans yapan oyuncu: Enrica Merlo (İtalya)

En iyi pasör: Alisha Glass (ABD)

En iyi manşet alan oyuncu: Antonella Del Core (İtalya)

En iyi libero: Xian Zhang (Çin)

Maç Sonuçları:



Genel Puan Durumu:


Tebrikler Amerika'ya. Hak ettikleri bir şampiyonluk kazandılar. Aslında turnuva başlarken kimsenin kazanmasına ihtimal vermediği bir takımdı A.B.D. Final maçları öncesi kafamda acaba sürpriz yaparlar mı diyordum..Aslında Brezilya ve İtalya 1 ve 2 olacaklarını çok iyi bir turnuva oynamalarına rağmen tecrübe eksikliğinden USA'nin 3. olacaklarını düşünüyordum ama yanıldım. Final grubu maçlarında sadece 2 maçı izleyebildim. Birisi Çin-İtalya maçı diğeride Japonya-USA maçı. İtalya maçına değinirsek Çin o gün çok kötüydü özellikle de bloklarda. Maçın başından sonuna kadar hep ivme İtalya'nın elindeydi kimi zaman idare eder gibi oynadılar ve gerektiği yerde sayıları alarak maçı çok rahat bir şekilde kazandılar. Maçtan çoktan dikkatimi çeken bu turnuvada İtalya adına Serena Ortolani. İnanılmaz formdaydı. Nerdeyse 5 topun 4'ünü çoğu zaman hepsini öldürmeyi başardı. Avrupanın şu an en formda smaçörü. 2. ve 3. günün ardından alınan sonuçların etkisiyle İtalya umudu kesmiş olmalı ki Lo Bianco'yu WGP 11 elemelerini düşünürekten heralde oynatmadılar. Perfonmans ve ivme olarak bakıldığında zaten Amerika mutlak favoriydi. İtalyayı'da yenmelerinden sonra artık şampi... diyebilirdik onlar için. Amerika'yı burada ne kadar çok övgüdüğümü blogumu takip edenler iyi bilir. Açıkcası bu inanılmaz denebilecek final perfonmansından sonra kafamda Kimberly Glass ve Tayyiba Haneef'in 2012'de yer alıp almayacağını merak ediyorum. Yer alırlarsa daha çok şansları olabilir. Ama bu oyuncuları çağırmayıp bu genç oyunculara sonuna kadar da güvenebilirler..Kasia'ya gelirsek çok kötü bir turnuva geçirdi. Biraz dinlenme fırsatı bulacak heralde..Sorun formsuzluk gözükse de içlerinde başka nedenlerde olabilir. Kendi oyuncumuzu bir sonraki blogta daha detaylı istatistiksel olarak ele alırız. Ödüllere gelirsek bazılarına şaşırdım diyeceğim ama sonuçta istatistiklerde 1. sırada olanlara verilmiş o yüzden fazlada birşey söylemek yanlış olur. Tekrardan tebrikler Amerika Birleşik Devletleri..;​​​​​​​​​​​