30 Kasım 2010

Şampiyonlar Ligi: Zok Split 0-3 Fenerbahçe Acıbadem

Maça Fofao-Sokolova-Fürst-Skowronska-Eda ve Nihan(L) altılısı ile başladık..İlk teknik molaya kadar Sokolovanın etkili smacları ile 4-8 önde geçtik..Bu bölümden sonra Fürst'ün üst üste bloklarıyla farkı 6 sayıya kadar çıkardık.. Zaman zaman iyi servis atıyoruz..Rakibimiz zayıf oldugu için savunmada pek fazla zorlanmadık. İkinci teknik molaya gelirken üst üste 3 sayı verdik ve durum 10-16 oldu. Bu bölümden sonra da normal oyunumuzu devam ettirerek seti 16-25 kazandık.Burada sette 4 servis hatası yaptık rakibimizi baz alırsak oldukça fazla sayılabilir. Buna dikkat etmeliyiz. İlk setin kahramanı şüphesiz Christiane Fürst idi.

2.sete de Sokolovanın servisleri ile 2-0 ile başladık ve bu iki sayının ardından mola aldılar. Luba servislerine devam ederken üst üste 3 ace birden kazanarak durumu 5-0'a getirdi.Ardından Skowronska ve Fürst'ün sayıları ile teknik molayıda 8-1 gibi açık ara fark ile geçtik. Üstün oyunumuzu devam ettirirken Split'te oyundan düşünce ikinci teknik molayı 16-6 önde geçtik. Setin sonlarına dogru Fofao-Skowronska ile Naz-Çiğdem değişikliği yaptık ve seti Lubanın servis sayısıyla bitirdik ama Luba bunun farkında değildi yine servis atmaya gitti çok komik bir görüntüydü buda :) 2.setin skoru 15-25

3.set diğer setlere nazaran karşılıklı sayılarla başladı. Teknik molaya gelinirken Sokolova ve Skowronska sayıları ile 4-6 öne geçtik ardından üst üste yaptığımız hatalarla durum 6-7'ye inse de Fofao'nun plase sayısıyla teknik molayı 6-8 önde girdik. Teknik molanın ardından Sokolova ve Fürst ile sayılar aldık ve rakip Zok Split bu bölümde de mola almak zorunda kaldı. Bu sette biraz oyunun ve skorunun verdiği rahatlıkla daha kötü oynasakta 2.teknik molaya 16-11 önde girdik bu rölantide gidip maça kazanacağızdır. Sedanın sayıları ile 12-19 geçtik. Bu arada bir önceki sette olduğu gibi Kasia-Fofao ile Naz-Çiğdem ikili değişikliği yaptık hemen bir sayı sonra da Fürst Ergül ile değişti. Son bölümde ağırıklı olarak Seda sahne aldı ve maçta Eda'nın servis sayısı ile13-25 biti. Bu sonuçla maçı da 0-3 kazanmış olduk tebrikler Sarı Melekler..

Genel olarak maçta Sokolova çok iyi oynadı. Servisleri çok iyiydi. Fürst bana göre maçın oyuncusuydu muazzam bir şekilde blok tuttu. Zaman zaman Eda ve Seda'da iyi perfonmans gösterdi. Son sette Seda daha çok sahne aldı onun için iyi bir moral olmuştur. Bu maçta Skowronska biraz tutuktu ama çokta önemli değil..Bu maçta tek eleştirim savunmamıza olacak yine.. Rakibimiz ne savunma yaptı ne de adam gibi hücum.. her set en fazla 3-4 kere hücum etmişlerdir ama onlarda da Nihan'ın çok fazla hata yaptığını düşünüyorum istatistiklerde her ne kadar 0 manşet hatası görünse de bu sayıya dönüşmediği için öyle. Bu kadar kolay bir maçta manşet hatasını en minimuma indirmeli..En skorer oyuncularımız Sokolova 14 Fürst ve Seda 13 Eda'da 12 sayı ile oynamış.;​​​​​​​​​​​

28 Kasım 2010

Fenerbahçe Acıbadem 3-0 Beşiktaş

Herkesin beklediği bir şekilde rahat bir oyunla kendimizi hiç yormadan maçı 3-0 kazandık. Maçın üstünde fazla durmamıza gerek yok.. Maç içersinde de zaten pek ritim tutup yle tempolu boyun oynamadık. Maç ile ilgili tek eleştirim şu olacak.. 3 yabancı sınırı var malum türkiye liginde. Hocamız terchini Fürst-Skowronska ve Fofoa'dan yana kullanmış. Bunu anlayamadım açıkcası ya hocamız uyum sorununu çözmek için böyle bir terchi yaptı ya da rakibi fazla tanımadıgı için temkinli davranmak istediği diyecektim ki bu nokta da aklıma yılların tecrübesi Kamil Söz var yanında.. Bu maçta açıkcası İpek-Zülfiye-Yağmur ilk altı olarak oynamasını beklerdim.Bu oyuncularımızı bu maçlarda oynatmayacaksak hangi maçta oynatacağız ki demeden kendimi alamıyorum..Ayrıca Nati ve Sokolovayı dinlendirmesi iyi oldu. Bana kalırsa Hırvatistan'da da 2.setten itibaren Sokolova'yı dinlendirebiliriz..O maçta da pek zorlanacağımızı düşünmüyorum..Tebrikler Sarı Melekler..

FENERBAHÇE ACIBADEM: 3 - BEŞİKTAŞ: 0

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Serdar Nişancıoğlu, Temel Öneri

Fenerbahçe Acıbadem: Çiğdem, Fürst, Skowronska, Seda, Eda, Fofao ( Nihan, Ergül, Naz, İpek, Yağmur)

Beşiktaş: Pelin, Banu, Duygu, Yeliz, Gülbahar, Müge (Pınar, Savenchuk, Sinem,Cansu, Gülşah)

Setler: 25-18, 25-11, 25-16

Süre: 64 dakika (23, 20, 21)

foto: fenerbahce.org;​​​​​​​​​​​

27 Kasım 2010

CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi 1.Hafta Değerlendirmesi

A Grubu
Crvena Zvezda BEOGRAD (SRB) vs. Vakifbank GS TT (TUR) 2:3 (19-25, 25-19, 25-19, 23-25, 10-15)

TRT maç yayın haklarını alıpta vermediği için canlı izleyemedim..Gece tekrarına da sadece ilk set tahammül edebildim. Salon oldukça küçük ve hiç bağıran bir seyirci topluluğu olmayınca maçta doğal olarak sıkıcıydı. Vakifbank henüz hazır değil. Bana göre bu sezon pekte hazır olamayacaklar. 2 maçlarını canlı izleme fırsatı buldum. Çok kötü bir takımlar malesef..Bu maçı da 3-1 kazanabilirlerdi ama basit hatalarla seti kaybedip tie-break'te kazanmayı başardılar.Şampiyonlar Ligi'nde 2.tura yükselirler ama daha ötesi hayalcilik olur..
Vakifbank'ta Glinka 23 sayı ile Beogradtada Malagurski 20 sayı ile oynamış.

Bank BPS Fakro MUSZYNA (POL) vs. Zarechie ODINTSOVO (RUS) 2:3 (25-10, 25-16, 22-25, 17-25, 7-15)

Kadrosu itibariyle maçın favorisi Polonya takımı Muszyna idi. İlk iki seti oldukça rahat bir şekilde almışlar zaten. 3. setten itibaren adeta Zarechie fırtınası esmiş..CEV maç yorumunda yaptıgına göre ilk set süper manşetleri %4müş. Manşeti ve Margareta Kozuch'u uyandırıp etkili olmasını sağlamışlar ve maçı 0-2 dan geri gelerek maçı 3-2 kazanmışlar. Walewska ve Kozuch'un yanı sıra Odintsovo'da Markova ve Makaravo'dan da katkı almışlar. Kozuch maçın oyuncusu tabiki de.. 23 sayısı var. Muszyna'da ise Kaczor 18 sayı Bednerak'te 13 sayı ile oynamış.







B Grubu


Dinamo MOSCOW (RUS) vs. ZOK SPLIT 1700 (CRO) 3:0 (25-15, 25-15, 25-16)

Bizim grubumuzdaki diğer maçta Dinamo Moskova belkide haftanın en rahat kazanan takımıydı. Çok rahat bir oyunla 3-0 galip gelmişler.. Bir sonraki maçta İtalya'da Bergamo ile oynayacaklar.
Dinamo Moskova'da Goncharova ve Costagrande 16 ve Gioli 10 sayı ile oynamış.






C Grubu

Eczacibasi VitrA (TUR) vs. Voléro ZURICH (SUI) 3:1 (22-25, 25-20, 25-9, 25-19)

Eczacibasi'da henüz hazır değil.. 3-1 kazandı görünse de çok iyi oyun oynamadılar..Neslihan 24 sayı ile maçın en etkili ismiydi.. Mirka'dan değil Neslihan'adn oynayacaklarını bu maçta belli ettiler. Mirka onlar için büyük açık.. Del Core 10, Bown 11 ve Mirka 13 sayı ile oynamış

ASPTT Mulhouse (FRA) vs CV Jamper Aguere LA LAGUNA (ESP) (25-18, 25-21, 25-18)

Fransız temsilcisi beklenildiği gibi 3-0 kazandı. İspanyol takımının büyk sorunları var. Pasörleri geçen hafta takımı kişisel nedenlerini bahane gösteren bıraktı. Yaşlı bir pasör ile 18 yaşındaki kıza emanet takım..Kendi taraftarlarının bir beklentisi yok zaten 1-2 galibiyet alabilirse ne mutlu..Şampiyonlar liginin tadını çıkarmaya çalışacaklar..








D Grubu

Organika Budowlani LODZ (POL) vs. MC-Carnaghi VILLA CORTESE (ITA) 1:3 (19-25, 17-25, 25-16, 15-25)
İlk haftanın en çok seyirciye sahip maçıydı. Tam 4000 kişi izlemiş. Eminim Polonya'da yine güzel bir atmosfer oluşmuştur. Aguero 18 Cruz ve Anzanello 14 sayı ile oynamışlar.


VK Modranska PROSTEJOV (CZE) vs. RC CANNES (FRA) 1:3 (22-25, 24-26, 25-21, 16-25)
Set sonuçlarına bakıldıgında oldukca cekismeli bir maç oldugu gözleniyor.Maç iki tarafa da gitmiş gelmiş diyebiliriz..Cannes tecrübesiyle galibiyetle ayrılmayı başarmış. Centoni 19 Spasojevic ve Marchenko 15 Ravva 11 sayı ile skor yükünü çeken isimler..






E Grubu

Scavolini PESARO (ITA) vs. Aluprof BIELSKO-BIALA (POL) (23-25, 25-22, 25-20, 19-25, 15-12) İtalyan temsilcisi Pesaro iddalı kadrosuyla bu sene bu kupada favorilerden birisi olarak gösteriliyor. Henüz Hooker takıma katılmadı. Onları da pek hazır görmedim. İlerde daha iyi olacaklardır. Baya bir zorlandılar ilk maçta. Biala'yıda mücadelesi takdiri hak ediyor maçıda kazanabilirlerdi.Hem de Baranskasız çıktıkları maçta acıkcası 3-0 kaybederler hiç şansları yok diyordum. Flier 25 sayı Usic 14 Guiggi 12 ve Manzano 11 sayı ile oynamış. Biala'da ise Bamber 21 sayı ile oynamış.

Dinamo Romprest BUCHAREST (ROU) vs. Rabita BAKU (AZE) 0:3 (18-25, 22-25, 20-25)
Belki de Şampiyonlar Ligi'nin en sürprize açık takımı Rabita Bakü. Oldukça iddalı bir kadro kurdular. Bu sene bu kupada başarılı olmak istiyorlar. En azından ilk maç adıda olumlu şeyler söyleyebiliriz. 0-3 onlarda en rahat kazanan takımlardan birisiydiler..Kimberly15 Mammadova 10 sayı ile oynamış.

;​​​​​​​​​​​

26 Kasım 2010

Şampiyonlar Ligi: Fenerbahçe Acıbadem 3-0 Norda Bergamo

Nihayet CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde dün oynadığımız maç ile açılışı yaptık.Tüm taraftarlarımızın bu maçı beklediğini biliyordum. Bende kuralar çekildikten sonra aylar öncesinden bu maç için programımı yapmıştım..Nitekim de öyle oldu salon hemen hemen doldu diyebilirim..Neyse geçelim maça..

Bu bizim açımızdan 3. resmi bir maçtı Bergamonun ise ilk resmi maçıydı bu yönden avantajlıydık.Dezavantajlarımız ise Fürst ilk kez oynuyordu takıma alışkın değildi, antrenörümüz Ze Roberto takıam geç katılmıştı ve ilk kez oyuncularıyla bir maça çıkıyordu gibi etkenler vardı maç öncesi. Bergamo nedeni bilmediğim halde oyuncularının yorgun oldugunu ve dinlendirileceği bahanesiyle hiçbir as oyuncusunu İstanbul'a getirmemişti. O yüzden bizim kazanacağımız günler öncesinden belliydi..Öyle de oldu sarı meleklerimiz 3-0 kazandılar ama bana göre tat vermediler,kötü oynadılar..Bana kalırsa dün akşam Bergamo gerçek oyuncuları sahada olsaydı biz o maçı kaybederdik..Yağmur'un kadroda olmayışı Nati'nin sakatlıgından dolayı oyuna girememesi üstüne üstelik Seda'nın top öldürememesi eklenince Ze Roberto iyi sabretti diyorum..Seda inadı başka bir maç olsaydı daha büyük sonuçlara neden olabilirdi. Bergamo ortalaması 21 olan bir takım ile geldi.. Salondaki seyircilerimiz farkında olmasa da skora bakmasalar da 3 sette de rahat rahat kazanamadık. Bergamonun 92li liberosu Carrara'yı çok beğendim.. Yaşına ve tecrübesizliğine rağmen bence iyi bir iş çıkardı. Takibe alabiliriz bu oyuncuyu ilerde mutlaka daha iyi yerlere gelecektir..Vasileva etkisizdi o kadar da iyi oynadığı düşünmüyorum.. Zaman zaman Signoilere ve Nucu'da katkı yaptı.

Geçelim bizim tarafımıza.. Maçta kötüydük zaten Ze Roberto'da bunun farkında olması güzel. Maçtan sonra kötü bir oyun sergiledik demiş. Bu açıklaması bana bir kez daha güven verdi. Bergamo 3-0 yendik lay lay lom şeklinde de bir demeç verebilirdi eğer başka bir antrenör olsa. Ze Roberto'yu tek eleştirdiğim konu şu oldu. Madem Nati sakat hiç oyuna almayacaksın neden Nati'yi kadroya alıyorsun onun yerine Yağmur alsaydın Nati dışarda kalsaydı böylece Seda tıkanınca Yağmur alternatifini deneyebilirdik. Maç sırasında Brezilya milli takımındaki meşhur ikili değişiklikleri bizim takımda yapacak gibi görünüyor ve bu maçta da bunun örneklerini gördük. Bu değişikliğin enteresan tarafı hiçbir zaman pasörle pasörü değiştirmiyor. Değişiklikleri şöyle yapıyor; Naz-Seda, Fofao-Çiğdem...Çiğdem'de zaman zaman smaçör olarak oynadı gibi gördüm..Fürst inanılmaz bir oyuncu gerçekten sahada oldugu hemen belli oluyor.. İlk kez kendisini canlı izledim ama blok tutmalarına hayran kaldım günden güne kendisine gelince daha iyi olacak ve takımımıza çok büyük katkısı olacak. Takım manşette yine kötüydü. Nihan ve Seda'yı başa koyabiliriz bu listede..Benim için maçın oyuncusu yine Şaşkovaydı. İnanılmaz oynadı hayran kalmamak elde değil ona. Skowronska'da skorer oynadı iyiydi 2-3 blokta kalma dışında bir hatası yoktu denilebilir..Şu ana kadar Skowronska'dan iyi faydalandık. Eda'da Şaşkova'dan sonra iyi oynayan oyunculardan biriydi. Fofao klasik oyununu oynadı ne eksigi ne de artısı vardı...Kusursuza yakındı. Oyuna Naz girince de onunda katkısı iyiydi..Şunu da söylemek istiyorum 5 maç sonra F4 alabiliriz.. Dün kü oyunla oynayacaksak ilk gün eleniriz o yüzden F4 direkt bize vermesinler biz oynayarak kalalım F4'a dedim.. Ama mutlaka form tutacağız iler ki maçlarda bu da şüphesiz..

Kısacası bu maçtan sonra Bergamo'yu yendik intikamımızı aldık, artık biz Avrupa Şampiyonu oluruz Bergamo'yu yenmişiz daha ne olsun gibi zafer sarhoşu yorumları yapmaya gerek yok sadece bir maç kazandık.

foto: CEV;​​​​​​​​​​​

23 Kasım 2010

Bu sene Final Four İstanbul'da mı Yapılacak ?

Evet bu aralar bu soru kafamı kurcalıyor ? Hatta ve hatta başlık bile heyecanlanmama yetiyor diyebilirim..Burhan Felek salonunun açılışında salondaydım o yüzden CEV As Başkanı neler dediğini net olarak duyamadım ve anlamadım.. Ama biliyorum ki ve söylediği açıklamaları gördüm CEV As Başkanından bu salon tam not almış.. Açıkcası kadının yüzüne bakınca bile bir memmuniyet oldugunu size hissettirebiliyor.. Ayrıca bu sene bu salona Final Four'u düzenlemek için hem Türkiye Voleybol Federasyonunun hem de bizim kulübümüz girişimleri olduğunu biliyorum. Sarı Meleklerin başarılı sonuçlarıyla yakalanan çıkış ile bu sene %80 Final Four'un İstanbul'da olacağına inanıyorum. Haydi hayırlısı 6 maç sonra Final Four'a kaldık diyelim..

foto: voleybolunsesi;​​​​​​​​​​​

22 Kasım 2010

Türkiye Ligi: Fenerbahçe Acıbdem 3-0 Galatasaray

Aroma Bayanlar Birinci Ligi Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe Acıbadem arasında oynanan derbi maçla başladı. Derbide gülen taraf yıldızlar topluluğu Fenerbahçe Acıbadem oldu: 3-0

İki takımında defansı ile başlayan maçın ilk setinde Fenerbahçe 3-1 öne geçti ardından Galatasaray 3-3’te eşitliği yakaladı. Karşılıklı sayılarla geçen bu bölümde Galatasaray Ocasio’nun servisten kazandırdığı sayılar ile ilk teknik molayı 2 sayı üstünlükle geçmeyi başardı. (8-6) Teknik mola dönüşü servisten sayı kazanmayı sürdüren sarı-kırmızılılar rakibine karşı 3 sayılık fark yakaladı. Toparlanan Fenerbahçe Sokolova’nın hem hücumdan hem de bloktan ürettiği sayılar ile farkı kapadı 12-12’de eşitlik sağlandı. İkinci teknik molayı bu kez iki sayı farkla önde geçen Fenerbahçe Acıbadem oldu. Teknik mola dönüşü sayı bulmaya devam eden sarı-lacivertliler 16-19 öne geçtiler. Ocasio ile sayılar bulan sarı kırmızılılar Fenerbahçe’nin sayılarına engel olamayınca fark yeniden 4 sayıya çıktı. (18-22) sarı kırmızılı takım son bir çabayla rakibini yakalamaya çalışsa da seti 2 sayı farkla kazanan Fenerbahçe Acıbadem oldu. (23-25)

İkinci sete iyi başlayan Fenerbahçe Acıbadem oldu. İlk seti kazanarak stresi üzerinden atan ve rahat bir oyun ortaya koymaya başlayan sarı-lacivertliler ilk teknik molaya 3-8 önde girdi. Bir türlü satı üretemeyen sarı-kırmızılılar Fenerbahçe2yi durdurmakta zorlandı. İkinci teknik molaya 6 sayı farkla giren Fenerbahçe bu seti rahat bir oyunla 19-25 kazanarak maçta 2-0 öne geçti.

Üçüncü set ikinci sete oranla daha çekişmeliydi. İlk teknik molayı yine 6-8 ile Fenerbahçe önde geçti. Fofao’nun Ergül’ü iyi kullanması ile sayılar bulan sarı-lacivertliler ikinci teknik molayı da 12-16 önde tamamladı. Toparlanan Galatasaray Erica ile sayılar kazandı ve 18-18’de sete eşitlik geldi. 19-18 öne geçen sarı-kırmızılılar bu avantajı kullanamadı Fenerbahçe 20-24 öne geçtiği bu son seti 25-22 alarak maçtan 3-0’lık galibiyet ile ayrıldı.

GALATASARAY MEDİCAL PARK 0-3 FENERBAHÇE ACIBADEM

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Erdal Akıncı, Ali Temel Öneri

Galatasaray Medical Park: Deniz x, Vesna x, Arzu xx, Erica xx, Gökçen xx, Ocasio xx, Funda (L) xxx, Merve x, Seda xx, Dilara xx, Özlem x

Fenerbahçe Acıbadem: Fofao xxx, Sokolova xxxx, Ergül xxx, Seda xx, Osmokrovic xxx, Eda xxx, Nihan (L) xx, Çiğdem x, Naz x, Yağmur x

Setler: 23-25, 19-25, 22-25

Süre: 80 dakika (30-24-26)

Bizim maçtan önce 50.yılda paf ligi maçı vardı onuda seyretme imkanı buldum. Galatasaray'a 3-1 yenildik.Kızlarımız oldukca kötüydüler. Daha sonra bizim maçımızdan önce Dicle Üni - Vakifbank maçı vardı onu da izleme fırsatı bulduk.

Bizim maça gelince 0-3 kazanacagımız zaten belliydi..Oyuncularımız sahaya çıkarken Fürst-Skowronska ve Zülfiye tribüne geçtiler. Büyük olasılıkla oynamayacaklardı. Hem selam vermek hem de fotograf çektirmek için yanlarına gittik. Çetin abi almanca bildiğinden Fürst'e oynayıp oynamayacağını sordu o da oynamayacağım dedi. Ben de wilkkommen dedim Fürst'e.. Daha sonra fotograf cektirdim cok kibar bir kız..
Sonra Fürst'ün yanında Kasia vardı onada fotoğraf çekinebilir miyiz dedim ? No dedi.. Bende nooo dedim (gercekten mi der gibi şaşırmış şekilde) o da yine no dedi... Şaka yaptığını biliyordum hemen gülmeye başladı zaten çok komik birisi orada ikimizde güldük.. Neyse fotoğraf çektirdik ama flu çıkmış fotoğraf mecbur geri döndüm bir kez daha çekinebilir miyiz dedim ve çekindik. Onunda yanında Zülfiye vardı.. Onada hosgeldin dedikten sonra bugün oynuyor musun ablacım dedim.. O da canım oynamayacagım biz böyle üçümüz kız kıza tribünde oturacağız dedi. Sonra Nihan'ı gördük. Çetin abi FB TV açıklamaları içi teşekkür ederken ben de hani ablacım ilk maçta üçlü çektirecektin dedim ? O da vallahi unuttum dedi :)) Daha sonra maç başladı.. Fürst maç boyunca elma yedi geçen maçta yemişti vardır bir sebebi dedik geçtik :) 2.setin ardından Fürst koridorda tuvalaeti araması komikti. Nati'nin burnu akıyordu sanırım biraz gripti. Formasının içinden mendil cıkarıp siliyordu ısınma sırasında o görüntüde komik anlardan biriydi.
Maç ile ilgili olarak 1-2 bişey söyleyelim.. Ergül'ün cok istekli,hırslı bir oyuncuya benziyor.Onun agresif oyunundan memnunuz..Geçen maça göre daha iyiydi. Naz-Yağmur ikili değişikliği Brezilyalı hocamızın milli takımda uyguladıgı bir taktikti genelde setin sonlarında yapar.. Brezilya maçları takip edenler beni daha iyi anlarlar. Ondan da kareler görmüş olduk. Naz-Seda / Yağmur-Fofao değişiklikleri işe yaradı sanırım 2.setteydi takıma baya katkı vermişti. Seda eski yerinde oynadı Kasia olmayınca. İlk başlarda kötü olsa da maçın sonlarında iyiydi. Eda ve Nati bildiğimiz gibilerdi.. Sokolova'yı hayranlıkla izlemeye devam ediyoruz. Fazla söze gerek yok.. Sarı Melekler 0-3 ilk haftadan liderlik koltuguna oturdular

Maç sonrası Kamil Söz ve oyuncularımızın yorumları ;



foto: fenerbahce.org;​​​​​​​​​​​

Süper Kupa: Fenerbahçe Acıbadem 3-1 Vakıfbank G.S.T.T

Burhan Felek Spor Salonunun muhteşem açılış töreninden sonra oynanan Süper Kupa final maçını 3-1 kazanan Fenerbahçe Acıbadem, kupayı üst üste 2. kez müzesine götürdü.

Her iki takım da maça etkili servis atma niyeti ile başladı. Başlangıçta arka çizgiye iyi servis atan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Fenerbahce Acıbadem liberosu Nihan’ın da hatalarıyla 4-6 öne geçti. Ancak başta Polonyalı Katarzyna Skowronska olmak üzere servisleri Sırp Jelena Nikolic’in üzerine yıkan Fenerbahce Acıbadem, bu oyuncunun manşet hatalarından bulduğu sayılarla VGSTT molasına kadar 11-8 öne geçti ve ikinci teknik molaya da 16-9 önde girdi. Bu andan itibaren rahatlayarak fazla sayıda basit hata yapan Fenerbahce Acibadem, rakibinin akıllı oyuncu değişiklikleri ile daha zor duruma düştü ve sayı farkı ikiye indi 19-17. Buna rağmen oyunu bırakmayan Fenerbahce Acıbadem, seti 25-22 kazanmayı başardı.

Fenerbahçe Acıbadem’in Hırvat yıldızı Natasa Osmokrovic’in domine ettiği ikinci setin ilk bölümünü 8-6 önde geçen sarı lacivertliler, etkili bloklarla sayı farkını daha da arttırdı 13-8. Ancak manşette fazla hata yapan Fenerbahce Acibadem, VGSTT’nin dirençli oyununa daha fazla ayak uyduramadı ve oyunun her anını baskı altında yaparak geçirmeye başladı. Neticede seti 22-25 Vakıfbank kazandı.

Üçüncü setin başından sonuna dek Fenerbahçe üstünlüğü vardı. servise iyice yüklenen rakibi karşısında file önüne top getiremeyen VGSTT, fazla varlık gösteremediği seti 25-12 kaybetti.

VGSTT dördüncü sete daha mücadeleci bir oyunla başladı, ancak geride iyi defans yapan Fenerbahce Acibadem, rakip atakları çevirerek hücumda kolay sayılar buldu. İlk teknik molayı 8-4 önde geçen sarı lacivertliler, fazla oyuncu değişikliği yapan rakibinin yeni oyun düzenini anlayamayınca sayı farkı tekrar kapanmaya başladı. 16-12 geçilen ikinci aradan sonra VGSTT farkı ikiye indirse de smaçörlerinin yorularak hata yapması sonucu seti 25-17, maçı da 3-1 kaybetti. Böylece Fenerbahce Acıbadem, bu kupayı üst üste ikinci kez kazanmış oldu.

FENERBAHÇE ACIBADEM 3-1 VAKIFBANK GSTT

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Ümit Sokullu, Nurper Özbar

Fenerbahçe Acıbadem: Eda, Naz, Sokolova, Ergül, Skowronska, Osmokrovic, Nihan(L), Çiğdem

Vakıfbank GSTT: Özge, Gözde, Bahar, Glinka, Nikolic, Poljak, Gizem(L), Nilay, Seray, Güldeniz, Melis

Setler: 25-22, 22-25, 25-12, 25-17

Süre: 97 dakika (25-26-22-24)

Kaynak: voleybolunsesi


3.15 te kadıköydeydim..O sırada Ömer Kıraç arkadasım ve calpaycetin abimiz araması ve mesaj atmasıyla durduk yere beni heyecana soktular ve stres oldum

16.00 gibi salondayım giriste tişört dagıttlar aldım ama sonra amcanın birine hediye ettim torunu vardır diye.. Burhan felegin anısına diye beyaz tişörttü..Salona girdim erken gelmeme ragmen oldukca dolmustu salon.. Müzikten hiçbişey duyulmuyordu..Daha sonra forumdan Ömer ve Çetin abiyi buldum konustum sohbet ettik
Sonra ben Ömere kalk salonu dolasalım dedim nasıl olmus nerde ne var diye.Sol köşeye bi indik ne göreyim ilk Nazı gördüm sonra bütün milli takımı hepsi oturuyorlardı ödül töreni için..koridordan içeri daldık önce saga gittik hakem odaları sonra sola gittik koridorda bi baktık Eda...Merhaba dedik o da bize merhaba dedi Edişko.Daha sonra yerimize oturduk o arada "dokuz" Utku abi geldi sonra "colin jackson" arkadasım geldi fotolar cekindik..Dans gösterileri altın kızlar macı derken mac yanılmıyorsam biraz geç basladı

Maçta Violet Ducada vardı 1 acesi var :angel: ama macı kaybettiler 9-15.Sonra ilk sahaya vakıfbank geldi.. ardından bizim takım... İlk bizden Naz cıktı. Kasia cıktıkta salonda büyük bir alkıs koptu

Maç süperdi daha cok detaylar var ama hepsi şimdi gelmiyor aklıma
"calpaycetin" mac sırasında Fofao-Fürst-Songülün yanında oturdu. Yanıda bostu aslında ama digerlerine ayıp olacagından gitmedim..

Fofao aşmıs cok sogukkanlı hiç brezilyalı sıcakkanlıgı yok vallaha banamsın demedi..

Fürst cok sempatik bir kız.. Ben çetin abine yanına gelince Fürst döndü bana baktı bu cocuk neci diye der gibilerinden o sırada vuruldum oyuncular ısınırken sırtımdan baktım top... Topu ist. Merte uzattım Turgay abiye at dedim

Sonra ben yerinde duramadıgımdan cok hiperaktifim aldım makineyi saha kenarına kimse karısmıyor görevli filan bir anda kendimi sahanın ortasında buldum..

Süperdi herkes Kasiaya koştu kız zor kurtuldu vallaha..Kendimi sahada bulunca takım+kupayla fotoda bende atladım bende varım.

Maç ile ilgili olarak ayrıca Ergül çok kötü oynadı..Bir nevi verilen sansı degerlendiremedi.. Son setin son anlarında bloklarda iyiydi ama

Sokolova harikaydı cok seker birisi ayrıca .Kasia MVP MVP MVP ! Müthiş oynadı herkesi şaşırttıgına inanıyorum.
Naz ara ara iyi ara ara pasları kötüydü. Kasianın servisleri cok iyiydi. Eda müthiş servisler attı
Nati bildigin Natiydi..Nihan Luba ve Nati manset alınca biraz daha rahat mac cıkardı.. Fürst kadroya girince inanılmaz bir takım olacagız. Bu arada takım Capitolde bizi solladı futbol takımının otobüsüyle gittiler;​​​​​​​​​​​

15 Kasım 2010

Dünya Şampiyonu Rusya

16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya'yı 3-2 yenen Rusya, üst üste 2. kez dünya şampiyonu oldu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Yoyogi Salonu'nda yapılan zorlu mücadelede 21-25, 25-17, 20-25, 25-14 ve 15-11'lik setlerle 3-2 galip gelen Rusya, altın madalyanın sahibi oldu.

2006 yılında yine Japonya'nın ev sahipliği yaptığı 15. Dünya Şampiyonası'nda da finalde bu 2 ülke karşılaşmış ve Rusya aynı skorla galip gelerek şampiyon olmuştu.

Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) dünya sıralamasında 7. olan Rusya'nın, şampiyona tarihinde 1994, 1998 ve 2002 yıllarında olmak üzere 3 gümüş madalyası bulunuyor.

Şampiyonaya 1960 ve 1994'te olmak üzere 2 kez ev sahipliği yapan Brezilya ise 1994 ve 2006'da olmak üzere 2 kez dünya ikincisi olmuştu.
Final sıralaması
1. Rusya
2. Brezilya
3. Japonya
4. USA
5. İtalya
6. Türkiye
7. Almanya
8. Sırbistan
9. Polonya
10. Çin
11. Hollanda
12. Küba
13. Kore
- Tayland
15. Çek Cumhuriyeti
- Peru
17. Kosta Rika
- Hırvatistan
- Dominik Cumhuriyeti
- Porta Riko
21. Cezayir
- Kanada
- Kazakistan
- Kenya

En iyi oyuncu ödülleri
En değerli oyuncu (MVP): Ekaterina Gamova (RUS)

En skorer: Neslihan Darnel (TUR)

En iyi servis: Maret Grothues (NED)

En iyi smaçör: Tatiana Kosheleva (RUS)

En iyi blokör: Christiane Fürst (GER)

En iyi pasör: Wei Qiuyue (CHN)

En iyi Libero: Stacy Sykora (USA)

En iyi manşet: Logan Tom (USA);​​​​​​​​​​​

12 Kasım 2010

Fenerbahçe Acıbadem 3 - 1 Vakifbank Güneş Sigorta

Fenerbahçe Acıbadem 3 - 1 Vakifbank Günes Sigorta Türk Telekom

Fenerbahçe Acıbadem: Fofao, Çiğdem, Ergül, Yağmur, Osmokrovic, Skowronska, Nihan (L)

Vakifbank: Nilay, Poljak, Ceren, Seray,Melis, Güldeniz, Bahanur (L)

Setler: 25-22, 22-25, 25-21, 15,13

Sarı Melekler, Süper Kupa'da karşılacağı rakibiyle ikinci kez bir hazırlık maçı yaptı. İlk hazırlık maçını 3-2 kaybeden takımımız bu kez 3-1 kazanmayı başarmış.

Maça Fofao, Çiğdem, Ergül, Yağmur, Osmokrovic, Skowronska ve libero Nihan ile başlamış. İlk sette çekişmeli geçsede ilk seti 25-22 biz kazanmışız. 2.seti aynı skorla Vakifbank kazanmış. Vakifbank özellikler Poljak,Güldeniz ve Ceren'in sayılarıyla maçta tutanmaya çalışsa da 3.seti de 25-21 kazanmışız ve durumu 2-1 yaparak öne geçmişiz..

4.seti tie-break kurallarına göre 15 sayı üzerinden oynanmış. Bu sette de özellikler servislerde çok başarılı olmuşuz ve 15-13 kazanarak maçı da 3-1 kazanmışız.

Bugün kü maçta Kasia iyi oynamış.. Yukarıda yazmasam da daha sonradan İpek,Songül'ün ve Zülfiye'nin de oynadıgını söyliyelim..

Vakifbank'ta Poljak dönmüş ve bu maçta da oynamış. Seray,Melis,Güldeniz dışında pek opsiyonları yoktu zaten.. Ceren bu maçlarda yer aldı bakalım bu sezon a takımdamı yer alacak hep beraber göreceğiz..

İlk maçımız 19 Kasım'da bu anlamda bu kısa zaman başka hazırlık maçı yapmayacagız sanırım.. Olursa yazarız veya haber vermeye çalışırım..

Bu arada takımımızla ilgili en güncel haber ise şu olabilir milli takımdaki oyuncularımız ve antrenörümüz 17 Kasım'da İstanbul'da olacaklar..

Resim: voleybask.blogspot.com;​​​​​​​​​​​

10 Kasım 2010

Fenerbahçe Acıbadem 2 - 3 Vakıfbank Güneş Sigorta TT

Fenerbahçe Acıbadem 2 - 3 Vakıfbank Güneş Sigorta TT

Maça Fofao‚Nati‚Skowronska‚İpek‚Nihan (L)‚Yağmur‚Ergül altılısı ile başlamışız..

İlk seti Vakifbank 22-25 kazanmış.

2.sette iyi bir oyun ortaya koyan takımımız seti 25-21 kazanarak durumu 1-1'e getirdi. 2.setteki etkili oyununu sürdüren takımımız 3.setide 25-17 alarak maçta 2-1 öne geçti.

4.sette her iki takımda genç oyunculara şans tanırken bu setide Vakifbank 23-25 kazanmış. 5.setin son bölümlerinde bloklarda çok fazla hata yapınca maçı 2-3 seti de 11-15 kaybetmişiz..

11 Kasım Perşembe günü saat 12.00'de Burhan Felek'te yeniden bir hazırlık maçı yapacağız;​​​​​​​​​​​