27 Şubat 2011

Fenerbahçe Acıbadem 3-2 Vakıfbank G.S.T.T


Bayanlar Birinci Ligi’nde şampiyonluğun iki güçlü adayından Fenerbahçe Acıbadem, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom’u 3-2 mağlup etti. 

Karşılaşmaya çok iyi başlayan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Nikolic ve Glinka’nın hücumlarından Poljak’ın ise servislerinden sayılar kazandı. İlk teknik molaya 8-4 gibi 4 sayılık bir farkla giren Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Poljak’ın üst üste yaptığı bloklarla ikinci teknik molaya da 16-9 önde girdi. Sayı farkını bir ara 9’a kadar çıkaran sarı-kırmızılı takım 24-16’da set sayısı kullandı fakat Fenerbahçe Acıbadem 5-0’lık bir seri yakaladı. Seti kazanmak için direnen Fenerbahçe Acıbadem rakibinin 1 sayısına engel olamayınca seti 25-21 kazanan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oldu.

Maçın ikinci setine iyi başlayan Fenerbahçe Acıbadem 4-1 öne geçtiği sette Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom yine Poljak’ın etkili servisleri ve bloklarıyla farkı kapattı. İlk teknik molaya 1 sayı farkla önde giren Fenerbahçe Acıbadem ikinci teknik molayı da önde geçti. Sokolova etkili olan Fenerbahçe Nihan’ın attığı servislerle rakibini oyundan düşürerek sayılar kazandı. Setin sonunu rahat getiren sarı-lacivertliler 25-20 ile skoru 1-1’e taşıdı.

Üçüncü sete 3-0’lık bir seri ile başlayan Fenerbahçe Acıbadem karşısında sette farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ilk teknik molaya 2 sayılık farkla önde girdi. 13-13’de skora eşitlik gelirken Vakıfbank yeniden 2 sayılık farkla ikinci teknik molaya önde girdi. (14-16) Çekişmeli geçen sette 23-23’te tekrar eşitlik sağlandı. 24-24’e kadar her iki takımda sete asıldı. Vakıfbank Güneş Sigorta Glinka ile seti 26-24 aldı ve 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete yine önde başlayan taraf Fenerbahçe Acıbadem olurken, sarı lacivertliler ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Setin başındaki oyununu ikinci teknik molaya yansıtamayan Fenerbahçe Acıbadem ikinci teknik molaya 16-14 geride girdi. Vakıfbank Nikolic ile etkili olurken Fenerbahçe Acıbadem Sokolova ve Seda ile sayılar bulmaya çalıştı. Her iki takımda bütün maç oyunca sergiledikleri defans ile oyunun seyrini güzelleştirdiği maçın dördüncü seti de çekişmeli geçti. 23-23’te skora eşitlik getiren Fenerbahçe Acıbadem bu seti 27-25 alarak maçı tie-break setine taşıdı.

Son set hem büyük bir çekişmeye hem de ilginç görüntülere sahne oldu. Setin başında 3-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe Acıbadem saha değişimini de 2 sayı farkla geçti. 8-8’de skora eşitlik gelirken Fenerbahçe Acıbadem antrenörü ZeRoberto ile Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom antrenörü Gudietti arasında sözlü atışma başlayınca baş hakem İlhami Şenyurt iki antrenöre de kırmızı kart gösterdi. 8-8’den sonra büyük bir çekişme yaşanan maçta Fenerbahçe Acıbadem seti 15-12 maçı da 3-2 kazanan taraf oldu.

voleybolunsesi

Ligi yakından ilgilendiren bu önemli maça geçen seneyle mukayese edenler ve bazı otoriteler uzun bir aradan sonra Vakifbank'ın kazanabilecegini ve Vakifbank'ın favori taraf oldugunu belirtiyordu. 3 yabancı oyuncu kontejanına ise bu hafta Skowronska ve Fofao takıldı.. Seda'nın dönmesiyle Kasia'nın kesilmesinde bir sorun görmüyorum.. Fürst'ü de upuzun bir aradan sonra izlemek gerçekten keyifli ve güzeldi.

İlk sette geleneksel yılda bir kez gerçekleşen "İlhami Vakası "damga vurdu diyebiliriz..5 metre top yere değip tekrar sekmesine rağmen devam diyerek ve 2-3 pozisyonda da blok out olan pozisyonlarda yanlış kararlar verdi ve adeta Ze Roberto'yu çıldırdıttı. Bu olayların akabinde Ze Roberto'da sonunda sarı kart gördü. Bu hatalı kararlar olmasa belki de set 11-18 değilde 15-14 Fenerbahçe lehine olacaktı. Bu skordan sonra setin akıbeti ne olurdu bilinmez ama Vakifbank'ın seti kazansa bile bu kadar rahat kazanamayacağınıda aşikar

Maç geneline bakarsak kim ilk sete iyi girerse genellikle o seti o takımın kazandığı bir maç oldu aslında. Durum böyleyken iki takımda karşılıklı birer set alarak durumu 2-2'ye getirdiler ve maçı karar setine taşıdılar

Karar setide maç gibi nefesleri kesti.. Karar setine biz iyi başladık daha sonra 8-8 de oyun eşitliğe geldi. Bu noktada Ze Roberto ile Guidetti arasında sözlü sataşma olunca hakem iki antrenöre de kırmızı kart göstererek set sonuna kadar dışarı gönderdi..Başka set olmadığı için iki antrenörde maçı kenardaki kırmızı ceza sandalyesinde tamamladılar. 8-8 den sonra son sayılarda üst üste bloklar yapan taraf biz olunca maçıda 3-2 kazanmayı başardık.

Tebrikler Sarı Meleklerimize..

Önemli bir galibiyetti nedeni ise bence ligdeki sıralama açısından..Eğer Eczacıbaşı maçından da 3 puan çıkarabilirsek ligi büyük ihtimalle ikinci sırada tamamlayacağız.. Sıralama dedik normal koşullarda bu saatten sonra ligdeki sıralama değişmez diye düşünenlere ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var.. Gençler ligi puanının %5'i lig sonunda ekleniyor. İşte bu bağlamda bizim genç(pav) takımımız maalesef çok kötüler. Vakifbank ve Eczacıbasi bu noktada bize avantaj sağlamaktalar..

Bir diğer önemi ise ligdeki en büyük rakiplerinden biri yenmek ve piskolojik üstünlük sağlamak.. Ligden ziyade bu mesaj aslında Şampiyonlar ligi önem taşıyor.. Belkide yaklaşık 3-4 gün içersinde Vakifbank yarı finaldeki rakibimiz de olabilir bu açıdan da baktığımızda formda olan bir takımı yenmek önemlidir..

Oyuncu perfonmanslarına da bakarsak Natasa çok kötü oynadığını düşünüyorum..Zaman zaman manşette aksadı ve hücumda da tıkandığı ve blokları geçemediği oldu..

Skorer yükümüzü ise Sokolova-Seda-Eda çektiği görünüyor..Sokolova 23, Seda 13 Eda 16 (8 blok %50 atak) Fürst 11, Nati 14 sayı ile oynadılar..

Liberomuz Songül'de güzel manşet alıyor gerçekten..Mükemmel manşeti % 53 güzel bir yüzde..

Takım olarakta 6 servis sayımız 17 blok sayımız var.. Blok sayımız fevkalade diyebilirim..Servis sayımız az görünsede servislere iyi yüklendik..

FENERBAHÇE ACIBADEM 3-2 VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM

Fenerbahçe Acıbadem: Sokolova, Furst, Seda, Osmokrovic, Eda, Naz, Songül (L), Yağmur, Nihan

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom: Bahar, Gözde, Glinka, Poljak, Özge, Nikolic, Gizem (L), Güldeniz, Nilay, Melis, Seray

Setler: 21-25, 25-20, 24-26, 27-25, 15-12

Süre: 139 dakika (28-27-32-32-20)




Videolar için 2374Vladvyotskiy teşekkürler..;​​​​​​​​​​​

19 Şubat 2011

Karşıyaka İzka İnşaat 1-3 Fenerbahçe Acıbadem

Sarı Melekler, üst üste 2.kez deplasmanda oynadığı karşılaşmada Karşıyaka İzka İnşaat’ı 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Maçı yine basketbol zemini kaplı salonda oynandığı için seyremedik.. O yüzden şu şöyleydi bu böyleydi diyemiyoruz..

Yabancı olarak Fofao-Sokolova ve Nati tercih etmişiz. Bu maçta da Kasia ve Fürst dışarda kalmış.

Maç için herşeyden önemlisi Seda'nın 2 set boyunca oynayarak denenmesi ve harika bir perfonmansla 15 sayı yapmış olması benim adıma maçında önüne geçen önemli bir detay..Seda'nın oynaması bizim için çok önemli..

Maçla ilgili olarak istatistiklere bakınca en dikkat çekici 2. unsurda savunmanın temel taşları olan Nati ve Sokolova'nın manşet yüzdeleri.. Sokolova'nın mükemmel manşeti % 4 Nati'nin ise % 5. Felaket bir yüzde..
Hal böyle olunca takımın manşetini de yansımış bu durum. Takım manşetimizde felaket ötesi görünüyor.. % 12.

Fürst'ün yokluğunda 14 blok oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.. Yerli ortalarımız belli biri kalitedeler..Bu alanda da 5 blok ile Seda başı çekmiş..

Gelecek maç Seda'yı mutlaka yine deneyeceğizdir ondan eminim ama riske atıp Vakifbank maçında ilk altı başlar mı orası muamma..Bence Kasia oynayacaktır ama ara sıra Seda'yı oyuna sokacağızdır..

Maç boyunca sadece kaybettiğimiz sette hep gerideymişiz onun dışında kazandığımız setlerde hep baştan sonra önde ve rahat götürdüğümüz görünüyor..

Tebrikler Sarı Meleklere...

KARŞIYAKA İZKA İNŞAAT 1-3 FENERBAHÇE ACIBADEM

Karşıyaka İZKA İnşaat: Pelin, Karic, Rabia, Bacha, Gizem, Kaleb, Buse(L), Didem, Hande

Fenerbahçe Acıbadem: Osmokrovic, Eda, Fofao, Sokolova, Ergül, Seda, Songül(L), İpek, Yağmur, Naz, Nihan, Zülfiye

Setler: 20-25, 16-25, 25-23, 11-25

Süre: 92 dakika (23, 22, 27, 20)


Kaynak Foto: haberler.com;​​​​​​​​​​​

17 Şubat 2011

Video: Fenerbahçe Acıbadem Marmaris Turnuvası

Bu sezon Final Four'da evsahibi olduktan sonra tek kulvarda mücadele etmemiz ve haftada 1 maç yapıyor olmamız bizlere yazacak birşey bırakmıyor maalesef. Bu aradaki boşlukları eski ve nostalji tadındaki ufak ufak videolarla paylaşmakta fayda var.

Aşağıdaki videodaki görüntüler 3 sezon öncesine ait.. Yani 2006/2007 sezonuna..Çiğdem, Seda, Özlem, Bia ve Pelinli kadromuz. O zamanlar ligde de daha yeniyiz (3.sezonumuz) Acıbadem ile sponsorluk yeni imzalanmış falan filan..





Kaynak: BodrumKentTV;​​​​​​​​​​​

15 Şubat 2011

Nati diye biri..

Fenerbahçe Bayan Voleybol Şubesinin ikinci ligden birinci lige çıktığı günden bugüne kadar geldiği nokta şüphesiz göz ardı edilemez.. O günden bugüne kadar birçok sporcu geldi gitti ama birisi dışında..

Kimden mi bahsediyoruz.. Natasa Osmokrovic..

Kendimi de zor tutuyorum.. Çünkü Nati ile ilgili yazılacak satırların‚ düzülecek methiyelerin ucu bucağı yok.. Hangi dili kullansanız‚ hangi edebi üsluba sığınsanız yine de Onu tam manası ile anlatamazsınız.. O‚ bayan voleybolunun Michael Jordanı gibi.. Herşeyi yapabilen ve herşeyi çok iyi yapabilen..

Natasa Osmokrovic kimi zaman sahada bir savaşcı aynı zamanda da bir annedir..

Ülkemizi onurlandırmasından önce‚ Natinin İtalyada geçirdiği dokuz sezon var.. Dile kolay‚ tam dokuz sezon!.. Orayı az çok bilenler‚ bu rakamın inanılmaz olduğunu da bilir.. Sadece star olmakla‚ oralarda on yıl kalınamayacağını da.. Üstelik inanın‚ Fenerbahçe gel demeseydi Novara da Ona git demezdi‚ asla!.. İtalyanlar bir yabancı oyuncuya çok zor kaptanlık verirler.. Kulüpten ayrılırken taraftara yazdığı veda yazısında da "buradan gitmek istemiyorum ama aldığım teklife hayır diyebilmem mümkün değil demiş ve kaptanlarını deli gibi seven Novaralılara iki sene sonra tekrar döneceğini söylemişti." Oysa bilir misiniz‚ Osmokrovicin bugün hala Novarada capitano diye anıldığını?.. Novara´dan şu an ayrılmış olsa da Novaralı´ların kaptanımız bir gün geri dönecek diye hala gün saydıklarını?..

Ama hiçbir şey öyle pat diye‚ damdan düşer gibi olmuyor işte.. Önce Er Volley Napoli‚ bir yıllık Brezilya macerasından sonra Reggio Calabria‚ aynı sezonun yarısında Asystel Novara.. Hırvat milli takımına kesin veda.. Oğlunun doğumu için bir yıl ara ve sonrasında Chieri.. Nihayetinde Tortoli ve Novaraya kesin dönüş.. 2005-06dan başlayarak‚ ağzımız açık izlediğimiz Natinin doğuşu..

Natasa Osmokrovic nam-ı diğer Nati´nin bizimle olan hikayeside aslında oldukça enteresan bir olayın temeline dayanıyor..

Nati´nin transferinde aracı olan menajer Tunç Afşar yaşananları şöyle aktarıyor:

"Takımın ana sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar´ın her konuda anlaştıktan sonra Marcus engeline takıldığını belirterek‚ sezon başında Nati Milano´dayken Mehmet Ali Bey‚ Cannes´dan dört saat araba kullanarak geldi ve şartlarda anlaştı. Ancak ortada önemli bir pürüz vardı. Nati´nin 6 yaşındaki hiperaktif oğlu Marcus..

Marcus Milano´dan ayrılarak başka yere gitmek istemiyordu. İstanbul´da annesiyle birlikte onu boğaz turuna çıkardık. Kaptan‚ Marcus´u dümene geçirip tekneyi bile kullandırdı ve bu olay vesilesiyle İstanbul´u çok seven Marcus‚ annesine kalalım diyerek transfere onay verdi dedi.

Ayrıca kendisini Asystel Novara´dan koparabilmek için sadece oğlunu ikna etmekle kalmayıp İtalya´da aldığı paranında iki katını ödemek zorunda kalmıştık. Şunu da belirtmekte fayda var Nati´nin düşünmesi gereken bir çocuğu olmasa belki de Fenerbahçe´ye gelmeyecekti..

İşte bu yaşanan film tadındaki ilginç transfer öyküsünün ardından 2 yıllık Fenerbahçe macerası resmen başlayan Nati o sezon yapılan bir başka transfer Ekaterina Gamova´nın gölgesinde kalmıştı ama bizlerin Nati´nin ne kadar daha iyi bir transfer olduğunu anlaması için maçların oynanması gerekiyordu..

Hani vardır ya..Şey şey ımmmm.. "Fundemental" daha çok basketbola özgü bir terim hani..Top sürme yeteneği iyi olan oyuncular için söylenir genellikle.. Voleybola "fundemental" kazandırılıcaksa veya bir cümle içinde sarf edilecekse kesinlikle seçiminiz Nati olmalı. Manşet alma‚ servis atma‚ blok yapma‚ smaçla top öldürme‚ arka alan savunması‚ üç metre gerisinden hücumlar...voleybolla ilgili ne kadar temel şey varsa hepsini çok iyi yapabiliyor..

O benim gönlümde her zaman dünyanın en iyi voleybolcusudur O´nu hiçbir zaman unutmayacağım.. O sadece Novara´nın değil aynı zamanda benimde "capitano"num..

Natasa Osmokrovic´i Natasa Osmokrovic yapan belki de 2008/09 sezonunda Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Liginde Yarı Final Cannes - Fenerbahçe Acıbadem maçının final setinde Cannes maç sayısı için hücum ederken Victoria Ravva´ya mucizevi bir blok yaparak belki de maçı döndüren isim olmasıdır..

Öyle bir blok yaptı ki‚ yani nası desem... hani... şey... Öyle işte..

Sözü daha fazla uzatmadan buyrun...

Teşekkürler Capitano teşekkürler Natasa Osmokrovic..


;​​​​​​​​​​​

13 Şubat 2011

Beşiktaş 2-3 Fenerbahçe Acıbadem

Voleybol Bayanlar 1. Liginde oynanan derbi karşılaşmasında Beşiktaş’a konuk olan Fenerbahçe Acıbadem 5 set süren mücadeleyi 3-2 kazandı.

Karşılaşmanın ilk seti karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik molaya 6-8 Fenerbahçe Acıbadem önde girdi. Skor 12-15 iken canlanan Beşiktaş, file üstünde etkili olunca önce 15-15’te rakibini yakaladı ardından ikinci teknik molaya 16-15 önde giren taraf oldu. Setin devamında iyi savunma yapan Beşiktaş rakibini hataya zorladı, yaptığı bloklarla da sayı üreten Siyah-beyazlı ekip ilk seti 25-19 kazandı.

İkinci sete Beşiktaş üstün başladı. Ev sahibi ekip Rykhliuk ve Pınar’ın ürettiği sayılarla ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Karşılıklı mücadele ile devam eden sette ikinci teknik molaya 15-16 Fenerbahçe Acıbadem önde girdi. Molanın ardından daha etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe Acıbadem, Osmokrovic ve Songül’ün defanstan çıkardığı topları iyi değerlendirince farkı açtı ve ikinci seti 19-25 kazandı.

Üçüncü sette ilk teknik molaya 6-8 Fenerbahçe Acıbadem önde girdi. Mücadeleyi bırakmayan siyah-beyazlı ekip özellikle Rykhliuk’nın sert smaçları ile sayılar bularak ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. File üzerinde Fenerbahçe Acıbadem’i bloklarla durduran Beşiktaş, seti 25-20 kazanarak skoru 2-1 yaptı.

Dördündü sete konuk ekip iyi başladı ve ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Defansta başarıyla mücadele eden Osmokrovic hücümda da etkili olunca ikinci teknik molaya da 12-16 Fenerbahçe Acıbadem önde girdi. Ücüncü sette yorulan Rykhliuk bu sette pek varlık gösteremeyince seti 15-25 Fenerbahçe Acıbadem kazandı.

Her iki takımın karşılıklı mücadelesi ile geçen son sette rakibine oranla daha etkili oynayan Fenerbahçe Acıbadem seti 10-15, maçı da 3-2 kazandı.

Karşılaşmanın en skoreri 31 sayı ile Rykhliuk oldu

voleybolunsesi

Gelelim maça her sezon olduğu gibi yine bu maçı televizyondan seyremedik. Malum taraflex zemin kaplaması olmadığı için yayın yapılmıyor.

Zorlandığımız aşikar. En önemlisi 2 set vermemiz çok fazla özellikle rakip ligden düşmeye oynayan bir takım ise. Ama rakibimizin son haftalarda CEV Cup'tan elensede iyi oynadıklarını düşünüyorum. Yeni gelen Ukraynalı pasör çaprazı Rykhliuk ile iyi bir hava yakaladılar.. Bu sadece onların ligde kalmaları için bir neden olabilir..

Her hocanın vazgeçilmez oyuncusu vardır. Ze Robertonunda Sokolova ve Nati diyebiliriz.. Nati bir kenara ne olursa olsun Sokolova'yı kesmiyor.. Final Four'a sayılı günler kala artık kolay maçlarda dahi Sokolova'yı kesmeyeceğine kanaat getirdim umarım yanılırım 2-3 maç dinlense hiç yoktan iyidir.

Servislerimiz bazen çok iyi bazende çok kısıyoruz ve bu zamanda 3-4 sayılık seriler yiyoruz rakiplerden..Bu maçta da bunun dışına çıktığımız pek söylenemez..

Naz yine çok kötü oynamış.. Hiç olmazsa Zülfiye seçeneğini kullanabilirdik ama hoca bunuda düşünmüyor.

Bloklar için ise bu maçta blok sayımız 14. İlk bakışta çok iyi bir rakam olarak görünsede bu tek nedeni maçın 5 set olmasından kaynaklanması..

Hal böyleyken görünen ve sürekli yapılan açıklamalara bakılırsa herkesin aklında tamamen Final Four var.. Final Four'u atlattıktan sonra bu takımın sadece Türkiye Ligi kulvarında ilerleyecek.. O hedef maçları geldiği zaman takımın tam konsantre ile motive olacağını ve üstesinden geleceğine inanıyorum..;​​​​​​​​​​​

11 Şubat 2011

Eczacıbaşı Spor Salonu'na Nasıl Gidilir ?

Eczacıbaşı Spor Salonu - Ayazağa

Salon Hakkında Bilgi: 1966'dan bu yana Türk Sporu'na katkıları bulunan Eczacıbaşı, ilk spor tesisini 21 Ağustos 1973'te Türkiye'ye kazandırdı. Özel sektör kuruluşu tarafından yapılan ilk salon olan Eczacıbaşı Spor Salonu, İstanbul Levent'teki ilaç Fabrikası'nın arkasında yapıldı. Yıllarca birçok milli sporcunun yetişmesine sahne olan Eczacıbaşı Spor Salonu 2000-2001'de son sezonunu yaşadı

Eczacıbaşı Spor Kulübü'nün ikinci yeni ve modern tesisi; 24 Temmuz 2001'de Ayazağa'da açıldı. 1.700 metrekarelik alana kurulu kapalı spor tesisinde; Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi maçları oynanmaktadır.

1700 metrekarelik alana kurulu kapalı spor sahası yaklaşık 1.000  metrekaredir. Voleybol zemin kaplaması taraflex olan salon, teleskopik tribünlerle beraber 1.000 seyirci kapasitesine sahiptir. Tesis içinde; takımlar için dört, hakemler için bir soyunma odası, fitness salonu, sauna ve jakuzi, doktor odası, basın çalışma odası, toplantı odaları, ofisler ve kafeterya bulunmaktadır.


İletişim: Eczacıbaşı Spor Kulübü, Kemerburgaz Caddesi, No. 21, 34390 Ayazağa / Türkiye

Telefon No.: 0 212 289 96 40 - 10 hat

Bilet-Salona Giriş:  Ayazağa Spor Salonunda oynanan maçlarda bilet satışı yapılmamaktadır. Maçlar ücretsiz olarak takip edilebiliyor..

Elbetteki maç saatinden en azından bir saat önce gelirseniz eğer rahat giriş ve yer bulma şansınız olur‚ ufak salon olduğundan dışarıda kalmamış olursunuz.

* Bu uygulama bu sezonki karşılaşmalarda da devam ediyor mu bilmiyorum.

Ulaşım: Bu salonun mevkisi toplu ulaşım açısından bir çok imkan taşıyan bir bölgede değildir, gidiş dönüş olarak zordur. Hatta ve hatta Anadolu yakasından salona ulaşmak nerdeyse toplu taşıma araçlarıyla imkansızdır.. Anadolu yakasından gelecek olanlar ya özel arabalarıyla ya da aktarmayla salona gidebilirler.

Otobüs ile gelecek olanların ineceği durak Fabrikalar durağıdır.

Büyükdere Caddesinden Gidiş: Resimde görüldüğü gibi Büyükdere Caddesinden Maslak istikametine giderken Ayazağa kavşağından Ayazağa Cendere yoluna dönülür. Bu yol aşağıya doğru düz takip edilir. Atatürk caddesine varılınca sola dönülür. Bu caddeninde sonuna kadar takip edilir ve Kemerburgaz yoluna varılınca sağa dönülür. Bu yol takip edilir. İETT Garajını geçtikten sonra salon sol tarafınızda kalır. Resimde X çarpı olarak işaretlenen kısım İett garajıdır. Yuvarlak içine aldığım yer ise Eczacıbaşının salonudur.

Hatırlatma 1: Salon öyle aman aman bir salon değildir. Eczacıbaşı fabrikasının bahçesinde yer almaktadır. O yüzden fabrikayı geçmemeye özen gösteriniz.
Kemerburgazdan gidiş: TEM otoyolu takip edilir. Beşiktaş sapağı geçilir‚ Türk Telekom Arena geçilir‚ Taksim Kemerburgaz tabelasından çıkılır. Daha sonra yol tekrar ikiye ayrılır. Taksim sola Kemerburgaz sağa devam eder. Sağdan Kemerburgaz’dan devam edilir. Resimde sol tarafta görülen dönemeçten mezarlığa doğru gidilir. Kemerburgaza değil Selvi sokak yazan yol aşağıya kadar takip edilecek. Yolun T olduğu yerde ışıklardan sola dönülür. O yol dümdüz takip edilir ve direk salonun önüne çıkar. İETT Garajını geçtikten sonra salon sol tarafınızda kalır. Resimde X çarpı olarak işaretlenen kısım İett garajıdır. Yuvarlak içine aldığım yer ise Eczacıbaşının salonudur.

Hatırlatma 2: Salona toplu taşıma araçlarıyla en kolay gitmek için kullanılabilecek hat .Levent metrodan 41SM AYAZAĞA GARAJI-4.LEVENT METRO hattıdır. 4.Leventten hareket saati olarak maçın saatine göre uygun olanını tercih edebilirsiniz.. Ayrıntılı bilgi için iett nin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Gaziosmanpaşa mevkisinden gelecek olanlar için;
Metrobüse yakınsanız eğer metrobüsle zincirlikuyu oradan da büyükdere caddesi boyunca her hangi bir otobüs minibüs yapabilir. 4.Levent metroda iner. 4.Leventten yukarıda yazmış olduğumuz 41SM hattı kullanılabilir.

Beylikdüzünden gelecek olanlar için;
Beylikdüzünden otobüs aracılığıyla Taksime gidiyoruz oradan metroyu kullanarak 4.Levent. 4.Leventten 41SM ile salona gelebilirsiniz. Alternatif olarak Beylükdüzün’den Avcılara gider ve oradan gelirim diyenler içinde GOP´tan gelecekler gibi metrobüsle zincirlikuyu oradan da 4.leventten 41SM ile salona gelebilirler.

Beylikduzu-Taksim otobusune alternatif olarak Beylikduzu-Avcilar metrobus ve sonrasinda Avcilar-Zincirlikuyu metrobus´u de kullanilabilir. Zincirlikuyu´dan otobus veya minibusle 4 Levent´e gidilebilir

Kağıthaneden gelecek olanlar için;
Seyrantepe-Topkapı minibüs hattıyla İETT garajına oradan da 41 no’lu vasıtayla son durakta inerek salona ulaşabilirler.

Zeytinburnu’ndan gelecek olanlar için;
İlk öncelikle çevreyoluna çıkıp oradan metrobüsle Zincirlikuyu´ya gidebilirsiniz. Zincirlikuyu´dan 4. Levent‚ oradan da 41SM numarali otobüs ile salona ulaşabilirsiniz..;​​​​​​​​​​​

9 Şubat 2011

8 Şubat 2011

Fenerbahçe Acıbadem 3-0 Galatasaray M.P

Sarı Meleklerimiz, ikinci yarının ilk maçında konuk ettiği ezeli rakibimiz Galatasaray'ı 3-0 mağlup etmeyi başardı. Bu maçta yabancı kontejanımızda yine Fofao ve Fürst'ü tercih etmedik..Sokolova'nın artık dinlenmesini ve Fürst'ün oynamasını istediğimi her maç yazısında bıkmadan yazıyorum ama nafile.. Neyseki bu maçta ortaya çıktı detayları yazının ilerleyen kısımlarında yaparız.. Geçelim maça;

Bu maç için özet olarak söylenebilecek tek şey şu olurdu heralde kötü oyun iyi sonuç.. Ezeli rakibimiz Galatasaray, ligin 3 baş takımı olan Fenerbahçe, Eczacibasi ve Vakifbank'tan sonra ligde en güçlü kadroya sahip takımlardan birisi.. Maçın genel anlamında setlerde ya hep geriden gelerek kazandık ya da başa baş geçti ve son anlarda gelen sayılarla setleri kazandık..Aslına bakarsanız Galatasaray'ın oynadığı bir Eczacıbasi maçında da maç bu şekilde geçti o maçı 3-0 Galatasaray'da alabilirdi ama sonunu getiremiyorlar setlerin..Takım olma duygusu ve ikinci bir skorer smaçörlerinin olmamasından kaynaklanıyor heralde bu o yüzden bizim maçında böyle geçmesini pek şaşırmadım. Taraftarımız maç sonrasından yapılan sohbetlerde takımdan ciddi anlamda memnun görünmüyor.. Benim için ise tam tersi durum o kadar da vahim değil..

İlk olarak yapılan hatanın geçen sezon ile kıyaslanmasının yapıldığını düşünmüyorum. Geçen sezon bir anda voleybol izlemeyen takip etmeyen bir  kişi bile Fenerbahçe Acıbadem'i takip ediyordu. Geçen sezon dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Ekaterina Gamova'ya endeksli bir takımımız vardı. O sezon bambaşka bir sezondu, efsaneydi, rüya gibiydi ve yaşandı bitti geride kaldı artık..

İkinci olarak benim için neden vahim olmadığı..Geçen sezonda sezon içersinde inişler yaşamıştık bu normal kızlarımız robot veya makine değiller bunu hiçbir zaman gözardı etmemek gerekir. Şu anda da takımımız halter,ağırlık,kondisyon çalışıyor ve yükleme yapılıyor, sezonun tam ortası diyebiliriz takım ciddi bir şekilde Şampiyonlar Ligi'ne hazırlatılıyor.. Bu maçta bununda etkisi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu seneki takım daha bir takım gibi istatistikleri incelerseniz geçen seneye göre manşetlerimizde bir artış var..

Diğer yapılan yanlışlara..

* Geçen sezonla bu sezonu bir tutup, yeni takip etmeye başlayan izleyicilerin bu sezonunda lay lay lom geçen seneki havada geçmesini istiyorlar ama ne geçen seneki takımla biz aynıyız ne de rakip takımlar..

* 3-4 sayı geri düşsekte Ze Roberto mola almıyor deniliyor.. Nasıl almıyor bu maçta gayette güzel aldı ve geri dönüşler yaşadık.. Bende bu takımın hemen 2-3 sayı geri düşünce maçtan kopmayacağını ve geri çevirebileceğine inanıyorum o yüzden bende olsam hemen mola almazdım.. Ze Roberto'nun geçen seneye göre Brezilya milli takımında yaptığı şeyleri bize de aşılamaya çalışıyor.. Setlerin sonunda ikili değişiklik yapması, molalarda Fabiana'yı çekip onunla ilgilenmesi,fırçalaması gibi Naz'ı da zaman zaman bu halde görebiliyoruz dikkatli bakmak gerekiyor..Naz'ın kendi söylediğine göre pas stilini değiştiriyormuş buna alışmasının zor olduğunu söyledi. Naz maçlarda iyi oynamıyor zaman zamanda çok kötü paslar atıyor buna bende katılıyorum..

* Sezon sonu oynamadığı için Fürst kaçıp gider düşüncesi.. Taa sezonun başında Mehmet Ali Aydınlar söyledi tüm oyuncular bunu bilerek geldi ve bunu sorun etmeyecek oyuncuları özenle seçtik diye.. Fürst'ün mutsuz oldugunu düşünmüyorum ama her oyuncu gibi o'da oynamak ister. Umarım 2-3 yıllık yeni sözleşme imzalarız kendisiyle..

Maç ile de ilgili birşeyler söyleyelim..

İlk göze batan şey heralde Sokolova'nın perfonmansıdır. Hiçbir maçta bir kere bile olsun dinlenmeden oynamaya devam ediyor.. Israrla Ze Roberto onu oynatıyor. Ağırlık çalışmalarından ve yorgunluk artık bu maçta pili bitti nerdeyse zıplayacak hali bile kalmamıştı.. Çok kötüydü ne manşet alabilirdi ne de bir top öldürebildi.. Sahadaki oyunuyla adeta beni çıkarın diye bas bas bağırıyor görüntüsündeydi.. -10 ile oynamış daha ne olsun umarım gelecek maçlarda onu oynatmayız ve birazcıkta olsa dinlenir..

Maçın oyuncusu bana göre Natasa Osmokrovic. Savunmada müthiş işler yaptı yapmadığı iş yok ki zaten bir kez daha komple bir oyuncu oldugunu bize gösterdi..Onu seyretmek büyük bir keyif..

En skorer oyuncumuz ise Kasia Skowronska oldu. Hücumda etkisiz gibi görünse de 16 sayı yapmış. Skowronska için iyi bir maç sayılabilir.

Takıma bakarsak genel olarak harika blok tuttuk toplam 13 bloğumuz var. 5'i Eda'nın 4'ü Naz'ın bloğu dikkat çekici..Servislerde o kadar iyi değildik..İyi servis atmadık mı attık tabiki de ama servis sayısı olarak oldukça düşük sadece 2 servis sayımız var. Manşetlerde orta derece diyebiliriz. % 57-41

Maçın ardından liberomuz Nihan'ı tribünlere çağıran taraftarlarımız, "Türkiye’nin Tek Liberosu Doğum Günün Kutlu Olsun Niço" pankartı açarak,  Nihan’ın doğum gününü kutladılar. Bu jest karşısında çok mutlu olduğu ifade eden Nihan, taraftarlara teşekkür etti


;​​​​​​​​​​​

7 Şubat 2011

Burhan Felek Spor Salonu'na Nasıl Gidilir?

Salon Hakkında Bilgi

Yeniden inşa edilen 7000 kişi kapasiteli Burhan Felek Spor Salonu; tüm voleybolseverleri ve Fenerbahçelileri bu sezon boyu ağırlayacağından, hala salonun yerini ve nasıl gelebileceğini bilmeyenler varsa diye yardımcı olacak bir yazı hazırladım. Geçen seneki oynadığımız salon kapasitesinden kat kat fazla büyüyen bu salonda, artık yer bulamayız-içeri giremeyiz diye çekinmeden gelip, Fenerbahçe voleybol takımlarını destekleyecek olan tüm taraftarlarımızın ilgisiyle doldurmamız gerekir.

Salonun konumunu gösteren haritaların yanısıra, maç öncesi veya sonrası Kadıköy'e stada veya Caferağa salonuna bayan basket maçına gidilebilecek durumlar içinde bir fikir oluşturabilecek harita ve yol tariflerini ekledim.

Öncelikle belirtmem gerekir ki doğma büyüme Üsküdarlı olan biri olarak; buraya maça gelmeyi planlayan birine sanki o kişi İstanbul'u ve bu bölgeyi hiç bilmiyormuşcasına pratik bilgilerimi yazayım.

Yeni salon girişi ana cadde üzerinden merdivenlerle inilen yerde değil, askerlik şubesi ve haritalarda Doğu Garnizon Komutanlığı olarak gözüken yerin yanından aşağıya doğru inen yokuşta, 100 metre kadar aşağıda soldadır, yani Seyit Ahmet Deresi sokağındadır. Diğer istikametten yaya olarak yada araçla gelenler sağ taraflarında görecekleri halı sahayı geçtikleri gibi ışıklardan ilk sağa inen yokuştan salon girişine gelirler.

Zeynep Kamil Hastanesi Çocuk Poliklinikleri, Doğum Acil,Kan Bankası, Sağlık Meslek Yüksek Okulu vb. birimler salona çok yakındır. Bu nedenle etrafta Üsküdar'a doğru inilen yolda çok sayıda eczane de vardır. Karacaahmet Mezarlığı spor kompleksi tesislerin arkalarından başlayarak ana yol üzerini çevreleyerek uzaklara kadar uzanan geniş bir alana yayılır. Şakirin Camii'de ana yol üzerinde biraz aşağıda kalır. Ana caddede tesislere ve havuzlara girilen kapının hemen karşısında Kartal Baba camii ve türbesi bulunur.

Selimiye'de Zeynep Kamil'e çok yakın olan, Üsküdar'ın tarihi semtlerinden biridir. Kadıköy istikameti üzerinde Selimiye, Üsküdar istikametinde ise Çiçekçi semtleri salona yaklaşık iki kilometre uzaklıktadırlar. Selimiye Stadı, Selimiye Orduevi, Kışla vs. bunlar yol üzerindedir.

Bilet - Salona Giriş

Türkiye Voleybol Federasyonu, voleybol organizasyonlarının biletlerinin satışı konusunda `biletway´ firması ile anlaştı.

Anlaşmaya göre, önümüzdeki 2 YIL boyunca düzenlenecek ulusal ve uluslararası tüm voleybol organizasyonlarının bilet satış ve dağıtımı biletway tarafından yapılacak.

Ulusal Organizasyonlar: Aroma Voleybol 1. Ligleri, Teledünya Türkiye Kupası, Süper Kupa
Uluslararası Organizasyonlar: CEV Şampiyonlar Ligi, CEV Kupası, Challenge Kupası

Biletway, Türkiye'de bir ilk olarak internet üzerinden kendi barkodlu biletinizi basabilme ve e-posta ile cep telefonunuza gelen barkodu gişelerden okutabilme imkanı veriyor.

Biletway internet adresi (biletway.com) çıktı olarak satın aldığınız biletleri ise kimliklerinizle beraber Burhan Felek Spor Salonu'nda yer alan satış gişesinden bastırarak salona giriş yapabileceksiniz.

Biletway firmasının İstanbul'da bulunan satış noktası ise şu şekilde;

 - Burhan Felek Spor Salonu
Nuhkuyusu Cad., Barbaros Mah., İstanbul Anadolu Yakası

Büyük ihtimalle maç biletleri (maç günü dahil olmak üzere) İstanbul'da yer alan sadece Burhan Felek S.S yer alan satış noktasından satışa sunulacak ve temin edilebilecektir. Daha detaylı bilgi almak için ise Biletway internet adresi www.biletway.com ziyaret ederek irtibat numaralarından yararlanabilirsiniz.

Yoğun ilgi olacağını düşündüğünüz maç günleri, maç saatinden en azından bir saat önce gelip rahat giriş ve yer bulma şansınız olur, ufak salonda oynadığımızda yüzlerce taraftarın dışarıda kaldığı çok maç olmuştu ama bu yeni salon herkese yetecek kadar genişliktedir.

Yeme-İçme-Gezme-Eğlence-Alışveriş-Para vs.

Salon içindeki büfelerin haricinde, dışarda ana cadde üzerinde yol boyunca yemek yenilebilecek birşeyler içilebilecek bir çok yer vardır. Anadolu yakasında açılan ilk alışveriş merkezi olan Capitol; salona yaklaşık 1.5 km kadar uzak, yürüyerek 10-15 dakikalık mesafede; maç önceleri veya sonraları zaman geçirmeye en müsait kapalı ortam yerlerden biridir. Kadıköy istikametinde ise biraz daha mesafeli olan Tepe Nautilus alışveriş merkezi vardır.

Ana cadde üzerinde alkol satışı yapan şarküteriler olduğu gibi, Bağlarbaşına doğru gidilince de alkollü pub restaurant tarzı yerlere rastlanılabilir. Bu cadde boyunca futbol maçlarının izlenebileceği alkollü alkolsüz mekanlar da mevcuttur.

Hemen yol üstünde kebapçılar, büfeler, pastane cafe tarzı yerler bol bol vardır, Bağlarbaşına doğru biraz yürünürse Little Ceasar's ve diğer birkaç pizzacıya rastlanır. Bağlarbaşı ve Altunizade'de çalışan kitleye hitap eden çok sayıda kaliteli restaurant ve fast food tarzı yer vardır.

Ana cadde üzerinde çeşitli bankalara ait ATM ler olduğu gibi, bazı bankaların şubeleri de vardır. Yapı Kredi, İş Bankası ve bir iki bankanın daha salona yakın şubeleri hizmet verir, Selimiye yönünde de Ziraat Bankası şubesi vardır. Bağlarbaşı ve Altunizade ise iş merkezleri ve şirket ofisleriyle dolu bir yer olduğundan neredeyse bütün bankaların oralarda şubeleri vardır.

BP benzin istasyonu salona en yakın benzincidir; Opet ve Total'in Altunizade'de istasyonları vardır, ayrıca Selimiye'de Opet ve Petrol Ofisi istasyonları vardır.

Süpermarket tarzı yer bakınanlar ana cadde üstünde biraz yürüyerek ulaşabilirler. Ara sokaklarda Zeynep Kamil Şok-Diasa vb. olduğu gibi Üsküdar'a inilen yokuşta iki-üç dakikalık yürüme mesafesinde Kiler Hipermarkette vardır.

Kiler Market karşısında, Şehir Tiyatroları Kerem Yılmazer Sahnesi bulunur. Doğancılar'daki Musahipzade Celal Sahnesi ve Kadıköy iskeledeki Haldun Taner sahnelerine ulaşımlar kolaydır. Sinema salonları açısından en yakın olan Capitol ve Tepe Nautilus içindeki salonlar dışında, genel ağırlık Kadıköy merkezinde olmak üzere Üsküdar'da da birkaç salon vardır.

ULAŞIM

Bu salonun mevkisi toplu ulaşım açısından bir çok imkan taşıyan bir bölgededir, Avrupa yakasından Kadıköy'e giden otobüsler, Kadıköy'den Ümraniye tarafına giden otobüs hatlarının büyük bölümü, Üsküdar-Acıbadem minibüs hattı, Kadıköy-Üsküdar(Bağlarbaşı) dolmuş hattı çok sık bir şekilde işlek olan bu Nuhkuyusu Caddesinden geçerler. Sanırım artık Kadıköy-Beykoz dolmuş hattı da bu güzergahtan geçiyor.

Otobüs ile gelecek olanların ineceği durak Askerlik Şubesi durağıdır. Bağlarbaşından geliş yönüne göre Pazarbaşı durağından sonradır, sol tarafta BP benzin istasyonunu görünce ineceğiniz durağa gelmişsinizdir. Kadıköy istikametinden gelirken ise Zeynep Kamil Hastanesi durağından sonradır, sağ tarafınızda otomotiv firması ardından halı saha gördüğünüzde ineceğiniz durağa yakınsınızdır.

Zaten durağın hemen orada Burhan Felek Spor Kompleksi tesisleri dikkati çeker, caddeden merdivenlerle girilen kısımda yüzme havuzu ve merdivenlerden devam edilince biraz aşağıda TVF 50.Yıl Spor Salonu (Geçen sezon maçları oynadığımız ufak salon) karşımıza çıkar. Eğer bu salon veya yanındaki havuzun içinden arkasına geçerseniz de çıkışta sağ tarafa yönelip yeni salona gidebilirsiniz, zira yeni salon ile birbirlerine bitişikler.

Ancak her zaman oradan geçişe izin vermeyebilirler, kapı kapalı olabilir

Ana girişe en kolay şekilde gidiş yolu, askerlik şubesi önünden geçip aşağıya giden yokuş sokağı inerek bir dakika içinde varmaktır. Garnizon komutanlığı ardından Ayedaş tesisleri arkasında Burhan Felek Salonu, onun da arkasında Volley Hotel aynı kaldırımda (yokuş aşağı inerken sol tarafta) bulunur.

Diğer istikametten yaya olarak yada araçla gelenler sağ taraflarında görecekleri halı sahayı geçtikleri gibi ışıklardan sağa inen yokuştan salon girişine gelirler.

Salon karşısında sağ tarafta boş araziler özel işletilen otopark alanları olarak değerlendiriliyor, ayrıca salonun altında da ücretli kapalı otopark mevcuttur (sekiz lira-saat limiti yok) Diğer yandan Burhan Felek Spor kompleksinin ve atletizm pistinin arkasında da bir giriş vardır, orada da ücretli açık otopark var. Spor kompleksi arkasındaki sokaklarda veya ana caddeyle kesişen ara sokaklarda boş park yerleri de bulunabiliyor.

İETT sitesine göre "Askerlik Şubesi (Üsküdar)" durağından geçen otobüs hatları ;
http://harita.iett.gov.tr/#

# 110 KADIKÖY-TAKSİM * (Çift bilet)
# 11P ÜSKÜDAR - SARIGAZİ EMEK MAH
# 11V ÜSKÜDAR - VEYSEL KARANİ
# 125 KADIKÖY-BOĞAZİÇİ ÜNV-R.HİSARÜSTÜ * (Çift bilet)
# 12A KADIKÖY-ÜSKÜDAR ** (İndirimli Hat)
# 12C ÜSKÜDAR-POLİS HASTANESİ ** (İndirimli Hat)
# 13 KADIKÖY-ÇAKMAK MAH-ATAŞEHİR
# 13B KADIKÖY-YENİŞEHİR
# 14 KADIKÖY-YENİDOĞAN
# 14C KADIKÖY-BARBOROS MAH
# 14D KADIKÖY-İNKİLAP MAH.
# 14F KADIKÖY-KÜPLÜCE MAH
# 14K KADIKÖY-KAZIM KARABEKİR MAH.
# 14M KADIKÖY-KAVACIK
# 14R KADIKÖY-RASATHANE
# 14Y KADIKÖY-YAVUZTÜRK MAHALLESİ
# 15F KADIKÖY-BEYKOZ
# 500A KADIKÖY-EDİRNEKAPI * (Çift Bilet)
# 9A ALTUNİZADE-ATAKENT
# 6 KÜÇÜK ÇAMLICA - BULGURLU - ÜSKÜDAR

İETT ücret tarifesi
http://www.iett.gov.tr/metin.php?no=237

Bu otobüs hatlarına binerek, yada farklı yerlerden aktarma yaparak salona ulaşılabilir. Karşıdan gelen 120 Mediyeköy-Kadıköy , 127 Cevizlibağ-Kadıköy, 500 Topkapı-Kadıköy vb. birkaç hat ise metrobüs sonrası artık buradan geçmiyor.

Metrobüs kullananların nasıl gelebileceğine dair bir soruları varsa, aklıma gelen alternatifleri yazayım
  • En ekonomik olarak Altunizade'de inip üstgeçitlerden sola yönelerek, Bağlarbaşı-Kadıköy istikametine normal tempoda yürüyerek, yaklaşık 20 dakikada salona varabilirler.
  • Köprü üzerindeki durakta inilerek Kadıköy'e giden 110 - 125 - 500A hatlarına aktarma yaparak Askerlik Şubesi durağına rahat ve hızlı ulaşabilirler.
  • Köprüyü geçip Altunizade durağında indikten sonra iki uzun üstgeçidi de aşarak Altunizade'den Bağlarbaşı-Kadıköy istikametine giden bütün otobüslere veya (yeterince kalabalıklarsa) taksiye binebilirler.
Vapurla Üsküdar veya Kadıköy iskelelerine gelenler için de salona ulaşım çok rahattır.

Üsküdar iskelesinden alternatifler ;

  • Üsküdar iskelesinden yokuş yukarı Zeynep Kamil hastanesi istikametine yürüyerek, normal tempoda 20-25 dakikada salona varılabilir, ekonomik tercihtir ama biraz yorucu olabilir
  • Üsküdar iskele önünden kalkan (kırmızı başlıklı) Üsküdar-Acıbadem minibüsleri ile 1.30 liraya Askerlik şubesi önünde inebilirler. (Yürüyerek çıkılan aynı yokuş minibüsün de güzergahı oluyor)
  • Üsküdar iskeleden sorarak Bağlarbaşı-Kadıköy dolmuşlarını bulabilirsiniz, önce Bağlarbaşına tırmanan dolmuş daha sonra Askerlik şubesi önünden geçiyor. Hiç kullanmadığımdan ücretini bilmiyorum ama tahminen 1.75 lira olabilir.
  • Üsküdar iskeleden 12A Kadıköy otobüsü veya 12C Polis Hastanesi otobüsleri Askerlik şubesi durağından geçer. 12A Bağlarbaşı istikameti üzerinden gelirken, 12C ise Doğancılar yokuşu istikametinden gider. Bunlar indirimli hatlardır, öğrenci akbil 0,95 lira, normal indirimli ücreti 1.10 liradır. 12A hem belediye hem halk otobüsleri sık sefer yapar ancak 12C gün içinde daha seyrek geçer.
  • Eğer 11v, 11p yada çok daha seyrek geçen 6 numaralı hatları görürseniz bunları da kullanabilirsiniz.
Kadıköy iskelesinden gelenler için alternatifler

* Yukarıda yazılı otobüs hatlarından Kadıköy başlangıçlı olanların neredeyse hepsi (Kadıköy´deki Eminönü-Karaköy iskelesinden önünden bakarsak); Haydarpaşa garına daha yakın olan taraftaki otobüs terminalinden kalkar‚ Askerlik Şubesi durağından geçerler. (Yalnız Avrupa yakasına geçenlere binip çift bilet ödemiş olmayın)


* İskeleden caddenin karşısına geçip oradaki sarı dolmuşlardan sorup Bağlarbaşı´na gidene binebilirsiniz‚ indi bindi ücreti 1.60 lira olması lazım. (Orada genelde üç kuyruk vardır‚ Beykoz dolmuşları en önde olur‚ arkasından Üsküdar dolmuşları gelir‚ ama Bağlarbaşından geçenlerin üzerinde de Üsküdar yazar‚ doğru kuyruğa girip binmelisiniz) (Yanlış binerseniz de‚ Üsküdar dolmuşları Kapıağası mevkiinde sola döner‚ orada inip sağa doğru 10 dakikadan az yürüyerek salona varılabilir)


* Bu dolmuşların bir kısmıda iskelenin Haydarpaşa garına yakın olan yerden yani otobüs duraklarının da ötesinden kalkarlar‚ oradan da binebilirsiniz


* Trafik durumuna göre otobüs ve dolmuşla hareketten sonra 15-20 dakikada salona varılabilir

Anadolu yakasından veya Avrupa Yakasında farklı yerlerden toplu taşıma araçlarıyla salona gelenler için Üsküdar‚Kadıköy gibi ana merkezlerden ulaşım kolaydır.Eğer oralara daha ters yerlerden geliyorlarsa‚ yada farklı noktalarda iniyorlarsa ;


* Mesela Söğütlüçeşme´den Altunizade´ ye metrobüsle gelebilirler.. Sonrası yukarda..


* Kartal‚ Pendik ‚Tuzla ‚Gebze gibi istikametlerden Kadıköy´e gelen otobüs ve minibüsler; e-5 otoyolu üzerinden gelip Haydarpaşa Numune Hastanesinin orada kavşaktan Kadıköy´e dönerler. Buradan dönmeden önceki İsfalt durağında inip‚ sağdan merdivenlerle aşağıdan geçen diğer yola inerek‚ Bağlarbaşı istikametine giden otobüs veya dolmuşlarla Askerlik Şubesi durağına kısa sürede varabilirler. Yürümeye kalkarlarsa biraz mesafe olduğundan yarım saate yakın sürebilir.

Boğazın uzak yakalarından sahilden‚ Beykoz´a kadar uzanan hatlardan gelenler;


* Üsküdar veya Kadıköy merkezlerine gelip oradan otobüs‚dolmuş ile gelebilirler.Beykoz-Kadıköy dolmuşunu kullanarak direkt salon önünden geçebilirler.


* Kavacıktan Kadıköy´e giden 14M hattı buradan geçer


* Kadıköy-Beykoz 15F hattı salonun önünden geçer


* Altunizade´den geçen otobüslerinden inerek aktarma ile yada yürüyerek yolu tamamlayabilirler


Ümraniye taraflarından gelecek olanlar ;


* Ümraniye çarşı içinden geçip Kadıköy´e giden yukarıdaki listedeki otobüslerin çoğunluğu salon önünden geçer.


* Üsküdar´a giden minibüs hatlarıyla Bağlarbaşı´na kadar gelip oradan otobüs‚dolmuş yada yürüyerek gelinebilir

Özel araçlarıyla salona gelmeyi planlayanlar haritalardan rota planlayabilirler;



* Karşıdan gelenler‚ köprüden Altunizade/Bağlarbaşı/Üsküdar yazılı tabela çıkışını takiben gelerek‚ Bağlarbaşı meydanında üçe ayrılan yolda soldan (sağa giden yol Üsküdar meydanına gider) Kadıköy istikametine dümdüz gitmeleri gerekir. Köprüden Altunizade´ye çıkıp iki km kadar sonra salonun oraya varılır.


* Anadolu yakasında çevreyollarını kullanarak E-5 üzerinden gelenler Üsküdar-Bağlarbaşı tabelasından çıkıp‚ Karacaahmet mezarlığı arasından geçen yolu takiben‚ışıklarda sağa doğru giden yola yönelerek salona varabilirler.


* Kuzey taraflardan mesela Beykoz veya Kavacık´tan gelenler; sahilden Üsküdar´a gelip Zeynep Kamil´e çıkabilecekleri gibi; Boğaziçi köprüsü bağlantısını da geçip Altunizade üzerinden de gelebilirler.


* Kavacık´tan‚ Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne bağlanan İstanbul Çevreyolu üzerinden gelmeyi tercih edecek olanlar; Üsküdar çıkışından Şile otoyoluna geçerek Altunizade´ye oradan Bağlarbaşı-Kadıköy istikametini takiben salona varabilirler.


* Sirkeci-Harem arabalı vapurunu kullanarak; Salacak sahil yolunu takiben Üsküdar meydanına ve oradan yokuş yukarı Zeynep Kamil´e varılabileceği gibi; Kadıköy-Üsküdar bağlantı yoluna geçilip Karacaahmet mezarlığı arasından geçen yolla da ulaşılabilir.


* Anadolu Otoyolunu kullanarak şehirdışından veya farklı yerlerden gelecek olanlar; Boğaziçi Köprüsü istikametini takip edip‚ köprüden önceki çıkışı kaçırmadan‚ Altunizade-Üsküdar yönüne dönerek Bağlarbaşı üzerinden Zeynep Kamil´e varabilirler.


Voleybol salonundan Şükrü Saracoglu'na gitmek isteyenler için;

Arabasıyla gidenler Kızıltoprak istikametini takip etmeleri gerekiyor‚ ancak Marmaray projesi kapsamında Tepe Nautilus´un orada yapılan Ayrılıkçeşme Metro istasyonu çalışmasından dolayı‚ uzun bir süre için trafik yönlendirmesi Kadıköy Haydarpaşa girişinden olacak gibi gözüküyor. (Bu çalışmalar öncesi Kızıltoprak istikametine direkt geçiş mümkündü‚ancak şimdi o kavşak tek yönlü trafik düzeninde olduğundan biraz daha trafik çilesi çekiliyor)

Salondan çıkıp dört beş kişi taksi ile stada varmak mümkün olabileceği gibi ; Kadıköy merkezine iskeleye giden dolmuş yada otobüslerle inip‚ oradan Altıyol üzerinden yürüyerek toplam 20-25 dakikada stada varılabilir.

Voleybol maçından Caferağa'ya gitmek isteyenler için;

Araç ile veya taksiyle ulaşım için birkaç alternatif çıkabiliyor. Ancak salon Kadıköy'ün merkezinde, trafiğe pek müsait olmayan dar bir alan içinde kaldığından Kadıköy'e dolmuş veya otobüsle inip oradan yaya olarak ulaşım daha rahattır.

Kadıköy iskeleye vardıktan sonra ; Altıyol'daki boğa heykeline doğru çıkan ana caddeninde sağındaki ara sokaklara yönelmeniz gerekir. Balıkçılar Çarşısının da arkasında kalan paralel ara sokakları aşıp Barış Manço Kültür Merkezinin tam arkasında, Şifa Hastanesinin karşısında bulunan salona ulaşmanız yollarda kaybolmazsanız, iskeleden beş dakika bile sürmeyebilir.
;​​​​​​​​​​​