31 Temmuz 2011

FIVB World Grand Prix 2011 (5-28 Ağustos)

FIVB World Grand Prix, 1993’ten beri her yıl düzenlenen uluslararası bir bayan voleybol turnuvasıdır. Erkekler Dünya Ligi’nin bayan voleybolundaki benzeridir.

Tarihçe: World Grand Prix, FIVB’nin her yıl düzenlenen uluslararası bir turnuvaya gereksinme duymasıyla oluşturulmuştur. Erkekler Dünya Ligi başarılı örneğinden yola çıkılarak 1993 yılında başlatılmıştır.

Grand Prix, Doğu Asya ülkelerinde voleybolu daha popüler hale getirmiştir. Dünyanın geri kalan bölgelerinde ise pek fazla ilgi görememiştir. Eleme ve final turnuvaları daha çok Doğu Asya ülkelerinde yapılmakta ve finansal desteği de Asyalı firmalar karşılamaktadır.

1993 yılındaki ilk turnuva Hong Kong’da yapılmış ve Küba şampiyon olmuştur. 2009 yılına kadar yapılan turnuvaları sekiz defa ile en çok Brezilya kazanmıştır. Geçen yıl yapılan turnuvayı ise Amerika Birleşik Devletleri kazanmıştı.

*****
1.Hafta Grupları / 5-7 Ağustos 2011

A Grubu: Polonya, İtalya, Dominik Cum. ve Arjantin (Bydgoszcz, Polonya)

B Grubu: Tayland, Küba, Peru ve Rusya (Nakhonpathom, Tayland)

C Grubu: Güney Kore, Brezilya, Almanya ve Japonya (Busan, Güney Kore)

D Grubu: Çin, Sırbistan, ABD ve Kazakistan (Liohe, Çin)

2.Hafta Grupları / 12-14 Ağustos 2011

E Grubu: Polonya, Küba, Güney Kore ve Arjantin (Zielona Gora, Polonya)

F Grubu: Kazakistan, Brezilya, İtalya ve Tayland (Almaty, Kazakistan)

G Grubu: Çin, Rusya, Almanya ve Peru (Guanzhou, Çin)

H Grubu: Japonya, ABD, Sırbistan ve Dominik Cum. (Komaki, Japonya)

3.Hafta Grupları / 19-21 Ağustos 2011

I Grubu: Çin, Polonya, Dominik Cum. ve Kazakistan (Hong Kong, Çin)

J Grubu: ABD, İtalya, Almanya ve Peru (Hong Kong, Çin)

K Grubu: Tayland, Küba, Brezilya ve Arjantin (Bangkok, Tayland)

L Grubu: Japonya, Rusya, Sırbistan ve Güney Kore (Tokyo, Japonya)

Final Haftası /  24-28 Ağustos 2011

Maçların tamamı Çin'in Macau şehrinde yapılacak.

*****
1. Haftanın Maç Programı

Grup A - Polonya

5 Ağustos
16.30 Polonya - Arjantin
19.00 İtalya - Dominik Cum.

6 Ağustos
15.30 Polonya - Dominik Cum.
18.00 İtalya - Arjantin

7 Ağustos
15.30 Polonya - İtalya
18.00 Arjantin - Dominik Cum.

Grup B - Tayland

5 Ağustos
15.00 Rusya - Küba
17.30 Tayland - Peru

6 Ağustos
15.00 Peru - Rusya
17.30 Tayland - Küba

7 Ağustos
15.00 Peru - Küba
17.30 Tayland - Rusya

Grup C - Kore

5 Ağustos
14.00 Brezilya - Japonya
16.30 Kore - Almanya

6 Ağustos
14.00 Kore -Japonya
16.30 Brezilya - Almanya

7 Ağustos
14.00 Kore - Brezilya
16.30 Japonya - Almanya

Grup D - Çin

5 Ağustos
16.00 Sırbistan - ABD
19.30 Kazakistan - Çin

6 Ağustos
16.00 Kazakistan - ABD
19.30 Çin - Sırbistan

7 Ağustos
16.00 Çin - ABD
19.30 Sırbistan - Kazakistan

*** Maç saatleri tamamı yerel saate göre ayarlıdır.. Türkiye saati değildir ***

*** Bazı maçlar FIVB WEB TV - Laola TV ortaklığında Yayınlanacak Maçlar linkinden canlı olarak verilecektir.. Hangi maçların yayınlanacağı hakkında linke tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz. ***;​​​​​​​​​​​

30 Temmuz 2011

Jan Strzelczyk ve Charity Voleybol Turnuvaları

Jan Strzelczyk Turnuvası 2011
Fenerbahçe Erkek Voleybol takımı olarak 23-25 Eylül tarihleri arasında Polonya'nın Rzeszów şehrinde yapılacak olan özel bir turnuvaya katılıyoruz.. Bu turnuvaya geçen sezonda katılmıştık ve turnuvayı 2. sırada tamamlamıştık. Ayrıca pasörümüz Arslan Ekşi turnuvanın en iyi pasör seçilmişti.

Katılan Takımlar
Resovia Rzeszów (Polonya)
Jastrzębski Węgiel (Polonya)
Fenerbahce Istanbul (Türkiye)
Remat Zalau (Romanya)

Maçların programı, saatleri hakkında bilgiler daha sonra..

Charity Voleybol Turnuvası 2011

Charity Voleybol turnuvası ise Polonya'nın Olesnica şehrinde yapılacak.. Turnuva tarihleri ise biraz karmaşık.. İnternette turnuva tarihi olarak 24-25 Eylül veya 25-26 Eylül belirtilmiş..

Ancak bu durumda tarihler diğer turnuva ile çakışıyor.. O yüzden ya biz bu iki turnuvadan birisine katılacağız ya da bu turnuvanın tarihi değişecek ve biz 2 turnuvayada katılma hakkı elde edeceğiz..

Katılan Takımlar
Skra Bełchatów (Polonya)
Lotos Trefl Gdańsk (Polonya)
Fenerbahce Istanbul (Türkiye)
SCC Berlin (Almanya)

Maçların programı, saatleri hakkında bilgiler daha sonra..;​​​​​​​​​​​

Filede Fener'de Bu Hafta 28.07.2011


Filede Fener'in bu haftaki konukları takım menajerimiz Violet Duca ve yeni oyuncumuz Merve Dalbeler idi. Tabi ki programın tamamınından ziyade bizim için önemli arz edecek bilgileri aktaralım..

Fenerbahçe Acıbadem bayan voleybol takımımız sezon açılışını 15 Ağustos'ta saat 17.00'de Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla merhaba diyecek. Takımda Seda Tokatlıoğlu'nun devam eden stres kırıklığı sakatlığı ve pasörümüz Naz'ın hafif sakatlığı da devam etmekte.. Naz'ın sakatlığı küçüklüğünden beri gelen belindeki problemle ilgili olduğu, bunun içinde yurtdışında muayene olarak kontrollerden geçeceğini söyleyebiliriz..Seda'nın ise bu yaz milli takıma gitmeyerek dinlendiğini hatırlatarak, daha sonra yine stres kırıklığı ile ilgili kontroller olacağını söyleyemekte fayda var.

Türkiye Ligi 2011-12 sezonu ise bu yıl Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası ve Olimpiyat elemelerinden dolayı erken açılacak. 2-3 Ekim tarihlerinden herhangi birinde Süper Kupa maçının oynanması düşünülüyor. Ama Avrupa Şampiyonası 2 Ekim'de sona erecek. Bu yüzden finale kadar gelmeleri halinde Türk Milli takımındaki oyuncularımız Süper Kupa maçını kaçırabilirler.. Türkiye Ligi 2011-12 sezonu ise 12-13 Ekim'de başlayacak. Ayrıca diğer sezonlara göre bu sezon lig maçları normal etap boyunca Çarşamba ve Pazar günleri olmak üzere haftada 2 gün olarak oynananacak. Liglerde ara ise Kasım ayında olacak.. Kasım'da hangi tarihlerde ara verileceği bilinmez ama 4-12 Kasım 2011 tarihlerinde de Japonya'da FIVB Dünya Kupası yapılacak.. Muhtemelen orada takımımızdan Fabiana, Logan Tom ve antrenörümüz Ze Roberto'da yer alacak.

Sezon çalışmalarında Naz, Eda ve Seda'nın dışında Fabiana, Yeon Kim ve Logan Tom ile antrenörümüz Ze Roberto katılımı olmadan başlayacak ve devam edecek.. Çalışmalar atletizm çalışmaları, kondisyon yüklemeleri ve belki arada Kalamış'ta gerçekleşecek olan plaj voleybolu çalışması ile devam edilecek.. Sezon çalışmalarının ilk bölümünde günde sadece tek antrenman yapılacak; kondisyon çalışmalarının ardından ise günde çift antrenmanla hazırlıklar sürecek.. Sezon hazırlıklarının 2. bölümünde yeterli sayıda oyuncu olması halinde ise özel turnuvalara katılım olabilir..;​​​​​​​​​​​

Röportaj: Didem Ege Röportajı


Didem Ege: "Fenerbahçe formasını giymek büyük mutluluk"

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol takımımızın yeni sezonda yaptığı transferlerinden biri; Didem Ege. Voleybol kariyerinin başında ABD’ye giden ve burada Clemson Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alan aynı zamanda bu üniversitenin voleybol takımında da oynayan Didem, Türkiye’ye geldikten sonra Bursa Nilüfer Belediyesi’nde forma giydikten sonra yeni sezonda sarı lacivert formayı giymek için imza attı. Didem Ege ile yaptığımız röportajın fotoğraf çekimi ise Emirgan Korusu’nda bulunan Beyaz ve Sarı Köşklerde yapıldı.

Röportajdan derlemeler şöyle:

* Fenerbahçe’de oynamayı her zaman hayal ediyordum, çok disiplinli çalışan bir kulüp, kadrosu geniş ve çok iyi bir antrenöre sahip, oyuncular da seçilmiş önemli isimler, bu yüzden Fenerbahçe’yi tercih ettiğim için çok mutluyum.

* Psikolojiyi voleybola entegre etmek istiyorum çünkü bayanlar sporu daha psikolojik oynuyor Türkiye’de. Psikolojiyi voleybola taşımak ilerde de iyi bir psikolog olmak istiyorum.

* Buraya geldiğimde Fenerbahçe’nin büyük taraftarını gördüğümde beni çok etkiledi. Keşke bütün taraftalar Fenerbahçe kadar voleybol takımlarına destek verseler…

Röportajın tamamını Fenerbahçe Dergisi'nin Ağustos sayısında bulabilirsiniz..

Kaynak: Fenerbahçe Dergisi - Ağustos Sayısı;​​​​​​​​​​​

29 Temmuz 2011

Video: FIVB World Grand Prix 2011 Tanıtım Videosu

FIVB, World Grand Prix 2011 için bir fragman videosu yayınlandı.. Video'da Serena Ortolani, Ekaterina Gamova, Tatiana Kosheleva, Margareta Kozuch, Joana Kaczor, Megan Hodge, Saori Kimura, Yoshi Takeshita gibi isimler yer alıyor..



;​​​​​​​​​​​

23 Temmuz 2011

Şahin Gözü

Bilenler bilir voleybolun beşiği İtalya'dır. Ama son yıllarda İtalya ekonomik krizin yaralarını sarmakla meşgulken voleybolun beşiği Rusya ve Türkiye oluverdi bile.. Hal böyle iken ülke voleybolu popülaritesi az olan Yunanistan'da, Yunanistan federasyonu önümüzdeki sene lig maçlarında bir yenilik kullanacağını geçen gün dünya aleme duyurdu. Nedir efendim o yenilik ? Eski köye yeni adet getirmeyin şimdi..

Elektronik Göz..

O nedir canım ? Ne gereği vardı şimdi masraf yapmaya diyenlerin sayısını hayal edebiliyorum.. Elektronik göz, tenis maçlarında kullanılan şahin gözü "hawk eye" uygulamasının voleybola uyarlanmış basit bir modeli.. Tavla atarken voleyboldan konu açılınca hep derim şu şahin gözü uygulamasını kim ne zaman nerden alırda voleybolda uygular diye ama kime neee... ? İşitmişler olacak ki Polonyalı bir voleybolsever & yönetici abimiz geçen gün Dünya Ligi final turunda Polonya'da oynayan karşılaşmalarda file arkalarında görüverdim, mutlu oluverdim, sevindirik oldum falan..

Herneyse.. Nedir, ne değildir bu alet, ne işe yarar ki acep ?

Hemen söyleyelim onuda..Topun dışarda mı içerde mi olduğu gösteren,söyleyen bir kamera..Aman ne hoşmuş caniiiim değil mi ama ?

Vallahi öyle.. Yeter mi canım yetmez bir de kuralı yapıştırmışlar hemen.. Her takımın her sette 1 kez itiraz etme hakkı var.. İtirazı doğru çıkarsa eğer itiraz hakkı yanmıyor..

Bu haber eminim çizgi hakemlerine isyan bayrağını çektirir...eh n'apalım sabreden derviş muradına ermiş misali bizimkisi..;​​​​​​​​​​​

17 Temmuz 2011

European League Part III : Serbia won, won, won..

Kadro eleştirisi ya da yorum yazmayacağım zaten pekte iştahım yok. Dejavu mu dersiniz Flashback mi dersiniz bilemiyorum ? Aşağıdaki yorumlar Avrupa Ligi'nin ardından görsel ve yazılı basına yansıyan satırlar..

2009 - Sırbistan Şampiyon

Bu yıl ilk defa düzenlenen Bayanlar Avrupa Ligi finalinde Türkiye Sırbistan’a 3-2 yenilerek ikinciliği elde etti. Turnuvanın üçüncülüğünü Bulgaristan elde etti.

2010 - Sırbistan Şampiyon

2010 Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi Finallerinde Bulgaristan'ı 90 dakika süren final maçında 3-1 yenen Sırbistan lig şampiyonu oldu ve Dünya Grand Prix finallerine doğrudan katılma hakkı elde etti.
2011 - Sırbistan Şampiyon

Avrupa Ligi finalinde Sırbistan A Bayan voleybol Milli takımımızı 3-0 yenerek ligdeki üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. 3 senedir Türkiye’de yapılan finallerde Milli takımımız şampiyonluk sevinci yaşayamadı.;​​​​​​​​​​​

16 Temmuz 2011

Röportaj: Yeon Koung Kim Röportajı

Geçtiğimiz sezonu Süper Kupa, Dünya Kulüplerarası Şampiyonluk Kupası, CEV 3.lüğü ve son olarak Lig Şampiyonluğu Kupası ile tamamlayan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, yeni sezondaki hedefleri doğrultusunda kadrosunu genç isimlerle güçlendirmeyi sürdürüyor. Bu isimlerden birisi de Güney Koreli Yeon Koung Kim. Japonya'daki arkadaşları kendisine "Yeon" diye hitap ettiği için bu geleneğin sürmesini isteyen genç oyuncumuzla yaptığımız Boğaz turunda kendisini daha yakından tanımaya çalıştık.

26 Şubat 1988 tarihinde Güney Kore'nin An San kentinde doğan genç oyuncu, voleybola nasıl başladığını şöyle anlatıyor: " İlkoku 4.sınıfta seçmeler yapılıyordu. Spor konusunda başarılı olabilecek çocukları spora yönlendiriyorlardı. Ben de bu sayede voleybola başladım. İlk günden itibaren profesyonel seviyede voleybol oynamaya karar vermiştim ve voleybol tam olarak hayatım oldu."

Kariyerindeki en büyük değişikliği ve en büyük sıçramayı Fenerbahçe Acıbadem'e gelerek yaşadığını söyleyen Yeon, uzundur zamandır Avrupa'da voleybol oynamak istediğini ve Fenerbahçe Acıbadem'den teklif gelince ikinci kez düşünmeden kabul ettiğini söylüyor.

Kariyerinde bundan sonraki hedefleri ile ilgili olarak ise Yeon, "Bu yıl iki büyük hedefim var. Biri Fenerbahçe Acıbadem ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanabilmek, diğeri ise Güney Kore ile birlikte 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalyaya ulaşmak. Bunların ikisini de başarabilmeyi umuyorum. Bu nedenle gerek milli takımda gerekse Fenerbahçe'de çok çalışmam gerekecek."

İlk kez Avrupa'da forma giyeceği düşünülürse bu durumun kendisini nasıl etkileyeceğini sorduğumuzda ise Yeon, "İlk kez Avrupa'da yaşayacağım ve burada voleybol oynayacağım. Bunun için biraz heyecanlı olmakla birlikte İstanbul'a çok çabuk alışabileceğimi sanıyorum. Umarım sakatlıklar yaşamadan takıma en üst noktada katkı sağlarım." diye konuştu.

Önümüzdeki yıl yaşamını sürdüreceği şehri ne kadar gezme şansı olduğunu sorduğumuzda Yeon, "İstanbul'un birçok tarihi yerini gezme şansım oldu. Aya Sofya, Sulhanahmet Camii gibi tarihi yerlere gittim. Ayrıca İstanbul'da tekne turu da çok güzeldi. İstanbul gerçekten büyüleyici bir şehir. Ayrıca Beyazıt'a ve İstanbul Üniversitesi'ne de gittim. Ama tam olarak yerleştiğimde fırsat buldukça İstanbul'u gezmeye devam edeceğim" diye konuştu.

Yeon, Türk yemekleri ile ilgili ise ilk başlarda kendi damak tadına uymayabileceği ile ilgili endişeleri olduğunu ancak endişelerin kısa sürede ortadan kalktığını söylüyor. Genç voleybolcu, "Kebap, köfte ve dondurma yedim. Üçüne de ayrı ayrı bayıldım. İlk zamankar korkuyordum ama şimdi de kilo almaktan korkmaya başladım. Ayrıca pirinç pilavına da bayıldım." diye konuştu.

Ailesinde büyük ablasınında voleybol oynadığını ancak annesi,babası ve diğer ablasının sporla alakası olmadığını söyleyen Yeon, ancak kendisi voleybol oynamaya başladığından beri ailesinin kendisi üzerinden desteklerini hiç çekmediklerini söyledi.

Fenerbahçe taraftarının karşısında oynamanın kendisi için ilginç bir deneyim olacağını söyleyen Yeon, "Fenerbahçe ile anlaşmadan önce haklarında çok da şey bilmiyordum ama geldikten sonra herkes bana taraftardan bahsetmeye başladı. Onların önünde oynamak inanıyorum ki çok keyifli olacak. Bir oyuncu için taraftar hep çok önemli olmuştur. Çünkü motivasyonun büyül çoğunluğunu onlar sağlar." dedi.

Boş zamanlarını bilgisayarda geçirdiğini söyleyen Yeon, internette kendi kişisel sitesiyle, alışverişle ve birçok şeyle ilgilendiğini, bunun onu dinlendirdiğini söyledi.

İstanbul'a temelli geldiiğnde  ve takım arkadaşlarıyla tanıştığında adaptasyon sürecinin daha da hız kazanacağını söyleyen genç oyuncu, yeni sezona kadar İstanbul hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istediğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Fenerbahçe Dergisi - Temmuz Sayısı;​​​​​​​​​​​

2 Temmuz 2011

Şampiyonlar Ligi'nde Rakiplerimiz..


Bayanlar Şampiyonlar Ligi kura çekimi nihayet gerçekleşti. Grup maçları; 29 Kasım 2011 tarihinde başlayacak ve 17 Ocak 2012 tarihleri arasında sona erecek. 4’lü finaller ise 24-25 Mart 2012 tarihlerinde yapılacak.

Dörtlü finaller bu sene büyük ihtimalle Azerbaycan'da yapılacak.. Ama CEV statüde bu sene değişikliğe gitmiş. Dörtlü finaller Azerbaycan'da olacak diye orada kesinlikle bir Azeri takımı olacak koşulu yok. Tıpki basketbol Euroleague'te olduğu gibi sadece F4 yeri önceden belirlenmiş..Bu sistem daha iyi bence.. Ayrıca grup aşamalarından sonra 12 ve 6'lı playoff turları yerine 8'li ve 4'lü şeklinde olacak.

Kuraların ardından oluşan gruplar ise şu şekilde;

A Grubu
Eczacibasi Vitra (Türkiye)
MC Carnaghi Villa Cortese (İtalya)
RC Cannes (Fransa)
Schweriner SC (Almanya)

B Grubu
Fenerbahçe Acıbadem (Türkiye)
Rabita Bakü (Azerbaycan)
ASPTT Mulhouse (Fransa)
Dresdner SC (Almanya)

C GrubuDinamo Kazan (Rusya)
Atom Trefl Sopot (Polonya)
Volero Zurich (İsvicre)
VK Modranska Prostejov (Çek Cum.)

D GrubuVakifbankGünes Sigorta TT (Türkiye)
Volley Bergamo (italya)
2004 Tomis Constanta (Rpmanya)
Azerrail Bakü (Azerbaycan)

E GrubuDinamo Moscow (Rusya)
Bank BPS Fakro Muszyna (Polonya)
Crvena Zvezda Beograd (Sırbistan)
Scavolini Pesaro (İtalya)
;​​​​​​​​​​​