25 Eylül 2012

Video: Impel Wroclaw - Fenerbahçe


Gwardia Kupası’nın son karşılaşmasında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, evsahibi ekip Impel Wroclaw ile karşı karşıya geldi. Sarı Melekler, 25–19, 25-19, 22-25, 22-25, 11-15 setlerle 2-0 geriden gelerek karşılaşmayı 3-2 kazanmayı başardı. Karşılaşmanın geniş özetini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz;


;​​​​​​​​​​​

Gwardia Cup: Impel Wroclaw 2-3 Fenerbahçe



Gwardia Kupası’nın son karşılaşmasında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, evsahibi ekip Impel Wroclaw ile karşı karşıya geldi. Sarı Melekler, 25–19, 25-19, 22-25, 22-25, 11-15  setlerle 2-0 geriden gelerek karşılaşmayı 3-2 kazanmayı başardı.
Azerrail Bakü turnuvadaki tüm karşılaşmalarını kazanarak şampiyon olurken Sarı Melekler bu sonucun ardından turnuvayı 2. olarak tamamladı.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen kapanış seromonisinde ise takımımız adına ikinci kupasını kaptan Seda Tokatlıoğlu alırken; Yeon Koung Kim turnuvanın en skorer oyuncusu ödülünü aldı.





Impel Wrocław: Staelens (7), Konieczna (22), Wilson (11), Jaszewska (17), Djurisic (11), Polak (13), Medyńska (1) (L) (Mroczkowska (1), Nowakowska, Rosner, Pyziołek)
Fenerbahçe: Pegueno (10), Oner, Tokatlioglu (8), Kim (26),Dundar (6), Bal (5), Guneyligil (libero) (Mari (9), Elif , Nilay, Meryem Boz (7), Merve Dalbeler)
Genel Sıralama
1. Azerrail Bakü – 9 puan (3-0)
2. Fenerbahçe – 5 puan (2-1)
3. Impel Wroclaw – 2 puan (1-2)
4. Dresdner SC – 1 puan (0-3)
Bireysel Ödüller
MVP: Manon Flier (Azerrail Bakü)
En Skorer Oyuncu: Yeon Koung Kim (Fenerbahçe)
En İyi Smaçör: Megan Hodge (Azerrail Bakü)
En İyi Blokör: Vesna Durisic (Impel Wroclaw)
En İyi Manşet Alan Oyuncu: Debby Stam-Pilon (Azerrail Bakü)
En İyi Pasör: Milena Radecka (Azerrail Bakü)
En İyi Libero: Doroto Medynska (Impel Wroclaw)
;​​​​​​​​​​​

23 Eylül 2012

Paula Pequeno Röportajı



Sarı Melekler’in yeni transferlerinden Brezilyalı oyuncu Paula Pequeno ile Dresdner SC ile oynanan hazırlık karşılaşmasının ardından kısa bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o kısa röportaj;
S: Paula, ilk öncelikle Londra’da kazandığınız altın madalyadan dolayı seni tebrik ederim.
Çok teşekkür ederim, o kadar uzun süre geçmemesine rağmen hiçbir şey hatırlamıyorum (gülüyor)
S: Dresdner karşılaşması hakkında neler söylemek istersin ?
Bugünkü maçımzı 3-0 kazandık. Ancak ben şu an herşeyi adım adım, maç maç düşünüyorum. Açıkcası şu anda takım olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şey daha fazla antrenman ve karşılaşmalar oynamak.. Henüz yeni bir takımız, birbirlerimizle çok fazla zaman geçirme fırsatımız olmadı, beraber birlikte antrenman yapamadık. Bu yüzden gerçek gücümüzü de daha sonra göstereceğimizi ve şu aşamada bunun normal olduğunu düşünüyorum.
S: Sen dünyayı dolaşan gerçek bir voleybolcusun. Geçen sezonu Brezilya’da geçirdin, bu sezon ise Türkiye’ye Fenerbahçe’ye geldin, bizimle ilk izlenimlerini paylaşmak ister misin ?
Bu doğru ama ben bu konuda mutluyum, rahatsız değilim. Türkiye’de de beni çok sıcak ve samimi bir şekilde karşıladılar. Fenerbahçe’de harika bir organizasyon, tesisler ve arkadaşlık ortamı var, kim bilir belki de Fenerbahçe’nin dünyanın en iyi kulüplerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Kulübün büyük beklentileri, hedefleri olduğunu biliyorum ve bunun farkındayım. Kim ve Mari yanısıra mükemmel bir oyuncu grubuyla birlikte çalışıyoruz bu yüzden mümkün olduğunca başarılı olmak zorundayız ve açıkcası ben de bunu istiyorum.
;​​​​​​​​​​​

Berenika Okuniewska Röportajı


Sarı Melekler’in yeni transferlerinden Polonyalı orta oyuncu Berenika Okuniewska ile Dresdner SC ile oynanan hazırlık karşılaşmasının ardından kısa bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o kısa röportaj;


S: İstanbul’a alışabildin mi, İstanbul’u nasıl buldun ? Yeni bir takım, yeni bir ortam, yüksek beklentiler, büyük yıldızlar…
Kızlar gerçekten de çok nazikler, bana her konuda yardımcı oluyorlar, burada herhangi bir problemim yok. İstanbul gibi inanılmaz bir şehirde ve böyle bir takımda olduğum için çok mutluyum.
S: Scavolini Pesaro’dan Fenerbahçe’ye gelişiniz nasıl oldu ? Bize biraz bundan bahserder misiniz ?
Ooh..Uzun bir zaman oldu, gerçekten hatırlamıyorum (gülüyor) İtiraf etmem gerekirse İtalya’da çok büyük bir ekonomik kriz vardı ve bende teklif aldığımda çok fazla düşünmeden, hiç tereddüt etmeden İstanbul’a gelmeye karar verdim. Evet, böyle oldu.
S: Hazırlık dönemi süreci nasıl gidiyor/geçiyor ?
Halter-ağırlık ve atletizm idmanlarımız gerçekten de çok zorlayıcı ve yorucuydu, yaklaşık 1,5 aydır İstanbul’da olmama rağmen spor salonuna gitmeme gerek kalmıyor (gülüyor) Ancak bu çalışmaların karşılığını sezon içersinde alacağımızı, sezonun ilerleyen bölümünde bizim adımıza herşeyi daha kolaylaştıracağını biliyoruz.
;​​​​​​​​​​​

Video: Fenerbahçe – Dresdner SC


Gwardia Kupası’nda ikinci günün açılış karşılaşmasında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Alman ekibi Dresdner SC ile karşı karşıya geldi. Sarı Melekler, 25–21, 25-15, 25-11 setlerle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın geniş özetini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz;

;​​​​​​​​​​​

Gwardia Cup: Fenerbahçe 3-0 Dresdner SC


Gwardia Kupası'nın ikinci günün açılış karşılaşmasında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Alman ekibi Dresdner SC ile karşı karşıya geldi. Sarı Melekler, 25--21, 25-15, 25-11 setlerle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe:  Elif Ağca, Paula Pequeno, Seda, Kim, Eda, Okuniewska, Nihan (L) (Nilay, Meryem Boz, Mari, İpek, Merve, Elif Basaran, Duygu)

Dresdner SC: Apitz, Pietersen, Utla, Heyrman, Robin de Kruijf, Schwabe, Schoot (L)

Karşılaşmaya her iki takımda tutuk bir oyun sergileyerek başladı. Karşılaşmanın ilk bölümünde kaptan Seda Tokatlıoğlu ve Yeon Koung Kim'in etkili hücumlarıyla Fenerbahçe daha dinamik olarak gözüken taraftı ve skorda da üstünlüğü yakaladı 6-3.  İlk teknik molanın ardından da her iki takımında karşılıklı sayılarıyla geçildi 11-8. Alman ekibi setin ilerleyen bölümlerde yavaş yavaş toparlanmaya başladı ancak Dresdner'li oyuncuların üst üste yaptığı hatalar ile oyun  ve skor yeniden dengeye geldi 14-14. Bu bölümden sonra Kim ön plana çıktı ve aldığı sayılar ile Fenerbahçe ilk seti kazanma yolunda ufak bir avantajı yakaladı 18-14. Kim'in hücumdaki etkinliği ve bunun yanısıra Paula-Berenika ikilisinin bloklarda başarısı ile Sarı Melekler ilk seti 25-20 kazanarak karşılaşmada 1-0 öne geçen taraf oldu.

İkinci sete, iyi başlayan taraf Dresdner'di. İlk teknik molaya kadar olan bölümde de Dresdner'in üstünlüğü vardı 5-8. İlk teknik molanın ardından hücumda üst üste Eda'nın tek ayaklarıyla gelen sayılarla bir seri yakaladık ve skora da 8-8 eşitlik geldi. Bu bölümden sonra Fenerbahçe yavaş yavaş rakibini durdurmaya başladı ve oyunun üstünlüğünü ele geçirdi 10-9.  İkinci teknik mola gelindiğinde ise skor 16-10'du ve Fenerbahçe seti koparmak üzereydi.  İkinci teknik molanın ardından Fenerbahçe rakibine yalnızca 5 sayı verirken; seti 25-15 gibi rahat bir skorla kazanarak karşılaşmada durumu 2-0 getirdi.

Üçüncü sete Fenerbahçe adeta fırtına gibi, rakibini sürklase ederek başladı ve ilk teknik molayı 8-0 ile geçti. İlk teknik molanın ardından da Sarı Melekler'in üstünlüğü devam etti ve skor bir anda 11-2'ye kadar geldi.  Üçüncü setin erken kopması nedeniyle bambaşka bir altı ile sahada yer aldık. Sarı Melekler ikinci teknik molayı da 16-6 gibi farklı bir skor ile geride bıraktı. Dresdner'in setin ve maçın içine girme çabaları Dresdner antrenörünün yaptığı değişiklikler de değişmeyince Sarı Melekler kopan seti 25-11, karşılaşmayı da 3-0 kazanmayı başardı.

Sarı Melekler, turnuvanın son karşılaşmasında yarın saat 18.00'da ev sahibi ekip Impel Wroclaw ile karşılaşacak.


MAÇ YORUMU
1-Dünkü karşılaşmaya nazaran pasörde Nilay yerine Elif, orta'da İpek yerine Berenika ve liberoda Merve yerine Nihan ile başladık.

2- Paula Pequeno tam olarak takıma alışamadığı, adapte olamadığı gözleniyor, ancak salondan aktarılan bilgilere göre bugünkü karşılaşmada hücumda çokta etkisiz oynadığını söylemeyiz.  Kim ile birlikte hücumda en iyi gözüken oyunculardan birisiymiş.

3- Galibiyet takımdaki yeni oyuncular içinde, antrenör Kamil Söz içinde çok güzel bir moral oldu, olası bir yenilgi de psikolojik olarak oyuncularda, hocada etkilenebilirdi.

4- Sarı Melekler'in turnuvanın son gününde ev sahibi Impel Wroclaw'ı da rahat bir şekilde mağlup edeceğini düşünyorum. Azerrail'de muhtemelen 3'te 3 yaparak turnuvanın şampiyonu olacaktır.

5- Üçüncü setin erken kopması nedeniyle çoğunlukla Nilay - İpek - Duygu - Mari - Elif Basaran - Kim - Merve - Nihan (L) altılısı ile oynadık.

6- Meryem Boz, maç boyunca Paula ve Seda'nın yerine servis atmak için oyuna girdi.

7- Geçen seneye göre bir diğer farklılık libero uygulamasındaydı. Kamil Söz Ze Roberto'nun aksine çift liberolu sistemi tercih ediyor. Servis karşılama da Merve, savunma yapmak için ise Nihan görev yapıyor.
;​​​​​​​​​​​

22 Eylül 2012

Video: Fenerbahçe - Azerrail Bakü


Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımız, Polonya’nın Wroclaw şehrinde, Impel Wroclaw kulübünün davetlisi olarak katıldığı hazırlık turnuvasındaki ilk maçında Azerrail Bakü’ye 25-17, 25-16, 25-23 setlerle 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın geniş özetini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz;

;​​​​​​​​​​​

21 Eylül 2012

Gwardia Cup: Fenerbahçe 0-3 Azerrail Bakü



Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, yeni sezon öncesinde Polonya'da katıldığı Gwardia Kupası'nın ilk maçında Azerbaycan ekibi Azerrail Bakü ile karşı karşıya geldi. Sarı Melekler, ilk hazırlık karşılaşmasında rakibine 25-17, 25-16, 25-23 setlerle 3-0 mağlup oldu.

Azerrail Bakü: Radecka, Anzanello, Wensink, Manon Flier, Lipicer, Megan Hodge, Korotenko (L) (Debby Stam, Grbac)

Fenerbahçe: Nilay, Eda Erdem, İpek, Kim, Paula Pequeno, Seda, Merve (L) (Elif Agca, Elif Onur, Meryem Boz, Mari Steinbrecher)

Karşılaşmanın ikk seti hızlı başlayan taraf Azerrail Bakü oldu ve Azerrail ilk teknik molayı 8-4 önde geçti. İlk teknik molanın ardından da istediklerini bir türlü yapamayan ve farkı kapatamayan Sarı Melekler ilk seti 25-17 skorla farklı bir şekilde kaybetti.

İkinci sete de ilk sette olduğu gibi istediği gibi başlamayan ve rakibine nazaran daha fazla hata yapantaraf Fenerbahçe'ydi. Azerrail bu sete de hızlı bir giriş yaptı ve ilk teknik molayı 8-3 üstün geçti. İlk teknik molanın hemen ardından gelen sayıyla skor 9-3 olunca Kamil Söz ilk molası kullanmak zorunda kaldı. Bu molanın ardından da karşılıklı sayılar ve her iki tarafından 1-2 sayılık ufak rallileriyle geçildi. İkinci teknik molaya gelindiğinde ise Azerrail'in 16-9 üstünlüğü vardı ve set hemen hemen kopmak üzereydi. Sarı Melekler ne yazık ki bu seti de 25-16 kaybederek karşılaşma da 2-0 geriye düştü.

Üçüncü sete baktığımızda Sarı Melekler'in ilk 2 sete göre daha istekli, daha oyunun içinde olduğu bir set olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sarı Melekler bu karşılaşmada ilk kez bir teknik molayı geçmeyi başardı 8-7.  Daha sonr toparlanan Azerrail 2.teknik molayı 16-14 önde geçerken; bu sette herhangi bir kopma yaşanmadı, 20'li sayılara/setin sonlarına doğru gelindiğinde ise sette eşitlik vardı 20-20. Bu bölümden sonra rakibinin üst üste gelen sayılarına engel olamadı ve Azerrail Bakü set sonunda 23-21 ile avantajı yakaladı.Sarı Melekler, farkı azaltmaya çalışsa da başarılı olamadı seti 25-23, karşılaşmayı da 3-0 kaybetti.

Sarı Melekler'de Kim 12 sayı takımının en skorer ismi olurken; kaptan Seda 10, Paula ve Eda 6, İpek, Elif ve Meryem 1'er sayı ürettiler.

Azerrail Bakü'de ise Lipicer 13 sayı ile tkaımını ve karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Lipicer'e Manon 12, Hodge 10, Wensink 9, Anzanello 7 sayı ile eşlik ettiler.

Sarı Melekler, turnuvanın ikinci maçında yarın TSİ ile 16.00'da Alman ekibi Dresdner SC karşılaşacak.

MAÇ YORUMU
Sarı Melekler'in ilk karşılaşmasını kaybetmesine şaşırmadım. Nedeni yeni kurulan bir takım olması, yabancıların Mari, Kim, Paula'nın takıma geçen hafta dahil olmaları, uyum sorunları, yeni oyuncuların set hücumlarına alışmaları (pasör uyumu) aklıma gelen başlıca nedenler..


2- Fenerbahçe; Azerrail'e göre henüz tam anlamıyla hazır olmayan bir takım. Ayrıca Fenerbahçe ağır kondisyon (halter, atletizm çalışmaları ) antrenmanlarından top antrenmanlarına yeni geçmiş durumda. Azerrail bu konuda da 1 adım öndeydi. 

3- Azerrail Bakü'de ayrıca Korotenko, Flier, Wensink ve Stam dışındaki oyuncular geçen haftada bir turnuva oynamışlardı. Fenerbahçe'ye göre Azerrail'deki oyuncular belli bir maç ritmlerini bulmuşlardı. 

Geçtiğimiz hafta milli takımlarında Avrupa Şampiyonası elemeleri nedeniyle Flier, Wensink, Stam ve Korotenko'da maçlarda görev yapmışlardı. O yüzden bugün sahada yer almaları dezavantaj değil aksine maç ritmleri olduğu için avantaj sağladı ve Fenerbahçe'den çok çok üstünmüş gibi gözüktü.

4- Hazırlık döneminin en başından beri takımla birlikte olan ve diğer yabancılara nazaran takımla daha uyumlu olan / beraber olan Berenika Okuniewska'nın bu karşılaşmada hiç süre almamasını anlamadım.

5- Fenerbahçe maç içersinde çok fazla basit hata yaptı, bu da maçın kaybedilmesinde Azerrail'in işini koalylaştıran bir diğer faktördü.
;​​​​​​​​​​​

20 Eylül 2012

Eda Erdem – Spor Magazin


Fenerbahçe TV’de yayınlanan Spor Magazin programının bu haftaki bölümünde Eda Erdem ile yapılan keyifli röportajını izleyebilirsiniz.

;​​​​​​​​​​​

19 Eylül 2012

Jan Strzelczyk Memorial 2012 (22-24 Eylül)


Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı yeni sezon hazırlıklarına Eylül ayının 22-24 tarihleri arasında Polonya'da düzenlenecek olan özel Jan Strzelczyk Memorial turnuvasına katılarak sürdürecek.

Jan Strzelczyk Memorial Turnuvası; 2010 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Polonya 1.Lig ekiplerinden Asseco Resovia Rzeszów'un evsahipliğinde düzenleniyor.

Fenerbahçe Grundig bu turnuvaya 2010 yılında da katılmış ve turnuvayı 3. olarak tamamlamıştı. Aynı zamanda Arslan Ekşi turnuvanın en iyi pasörü seçilmişti.

Fenerbahçe Grundig'te pasör Arslan Ekşi hafif sakatlığı nedeniyle Polonya'ya götürülmeyecek.

Katılan Takımlar
Asseco Resovia Rzeszów (Evsahibi - Polonya)
Jastrzębski Węgiel (Polonya)
Fenerbahçe Grundig Istanbul (Türkiye)
Generali Haching (Almanya)

22 Eylül 2012
18:00, Generali Haching - Fenerbahçe Grundig Istanbul
20:00, Açılış Töreni
21:00, Asseco Resovia - Jastrzębski Węgiel

23 Eylül 2012
18:00, Jastrzębski Węgiel - Fenerbahçe Grundig Istanbul
20:30, Asseco Resovia - Generali Haching

24 Eylül 2012
18:00, Jastrzębski Węgiel - Generali Haching
20:30, Asseco Resovia - Fenerbahçe Grundig Istanbul

Jan Strzelczyk Memorial Turnuvası'nın tüm karşılaşmaları "vega.com" yayınlanacak. Karşılaşmaların saatleri Türkiye saatine göredir.

Asseco Resovia Rzeszów
Pasörler: Lukas Tichacek (CZE) – Maciej Dobrowolski
Pasör Çaprazı: Zbigniew Bartman – Jochen Schöps (GER)
Smaçörler: Paul Lotman (USA) – Aleh Akhrem (BLR/POL) – Nikola Kovacević (SRB) – Rafał Buszek
Orta Oyuncular: Piotr Nowakowski – Grzegorz Kosok – Wojciech Grzyb – Łukasz Perłowski
Liberolar: Krzysztof Ignaczak – Jakub Woś

Ayrılan Oyuncular
Gyorgy Grozer —> Lokomotiv Belgorod
Adrian Gontariu —> Rennes Volley
Marko Bojić —> CVM Tomis Constanta
Mateusz Nożewski —> Avia Świdnik

Jastrzębski Węgiel
Pasörler: Simon Tischer (GER) – Tiago Violas (POR)
Pasör Çaprazı: Michał Łasko (ITA) – Mateusz Malinowski
Smaçörler: Matteo Martino (ITA) – Michał Kubiak – Krzysztof Gierczyński – Radosław Zbierski
Orta Oyuncular: Russell Holmes (USA) – Johannes Bontje (HOL) – Patryk Czarnowski – Łukasz Polański
Liberolar: Damian Wojtaszek – Bartosz Sufa

Ayrılan Oyuncular
Zbigniew Bartman —> Asseco Resovia Rzeszów
Paweł Rusek —> Trefl Gdańsk
Raphael Margarido – Vinhedo —> Cimed Florianopolis
Ashlei Nemer —> Torul Gençlerbirliği (TUR)
Luciano Bozko —> Apav Canoas (BRA)
Brian Thornton ?
Bartosz Gawryszewski —> Lotos Gdańsk

Generali Haching
Pasörler: Huib den Boer – Branislav Skladany (SVK)
Pasör Çaprazı: Simon Hirsch – Christian Dünnes
Smaçörler: Robert Hupka (SVK) – Tom Strohbach – Alexander Shafranovich – Snippe Jan Willem
Orta Oyuncular: Roy Friedrich – Konstantin Shumov (FIN) – Theodore Brunner (USA)
Libero:Sebastian Prüsener

Lütfen yazıları paylaşırken/kulanırken kaynak belirtiniz..
;​​​​​​​​​​​

18 Eylül 2012

Wroclaw Turnuvası Maç Programı


Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, yeni sezon hazırlıklarına 21-23 Eylül tarihleri arasında Polonya’da düzenlenecek olan özel Wroclaw turnuvasına katılarak sürdürecek.

Wroclaw turnuvasına Polonya Bayanlar 1.Ligi ekiplerinden Impel Wroclaw takımı evsahipliği yapacak. Impel Wroclaw karşılaşmalarını 3000 kişi kapasiteli olan Hala Orbita salonunda oynuyor. Wroclaw Turnuvası’nın ardından Sarı Melekler İstanbul’a dönerek Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kulüpler Şampiyonası hazırlıklarına devam edecek.

Wroclaw turnuvası, Sarı Melekler adına Katar’daki Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesindeki son ve en ciddi prova niteliğini de taşıyor.

MAÇ PROGRAMI

21.09.2012
17:00 AzerRail Baku – Fenerbahce Istanbul
18:30 Açılış Töreni
19:00 Impel Wrocław – Dresdner Sportclub 1898

22.09.2012
15:00 Dresdner Sportclub 1898 – Fenerbahce Istanbul
17:00 Impel Wrocław – AzerRail Baku

23.09.2012
15:00 Dresdner Sportclub 1898 – AzerRail Baku
17:00 Impel Wrocław – Fenerbahce Istanbul
19:00 Kapanış Töreni

Karşılaşmaların tüm saatleri Polonya saatine göredir. Polonya ülke saati olarak ülkemizden 1 saat geridedir.

TAKIM KADROLARI

Fenerbahçe
Pasörler: Nilay Özdemir – Elif Ağca Öner
Pasör Çaprazları: Seda Tokatlıoğlu – Mari Steinbrecher (BRA/OH)
Smaçörler: Meryem Boz Çalık (OPP), Elif Onur Başaran, Paula Pequeno (BRA), Yeon Koung Kim (KOR)
Orta Oyuncular: Eda Erdem – Duygu Bal - İpek Soroğlu – Berenika Okuniewska (POL) – Gökçen Denkel Zop
Liberolar: Nihan Güneyligil – Merve Dalbeler

Ayrılan Oyuncular
Naz Aydemir, Seda Uslu Eryüz, Logan Tom, Lioubov Sokolova, Fabiana Claudino, Didem Ege, Yağmur Koçyiğit

Impel Wroclaw
Pasörler: Marta Haładyn – Kim Staelens (HOL)
Pasör Çaprazı: Katarzyna Mroczkowska – Katarzyna Konieczna – Aleksandra Folta*
Smaçörler: Katarzyna Jaszewska – Milena Rosner – Patrycja Polak – Bogumiła Pyziołek
Orta Oyuncular: Makare Wilson (USA) – Vesna Djurisić (SRB) – Wioletta Szkudlarek
Libero: Dorota Medyńska

* Aleksandra Folta geçirdiği sakatlık ve ameliyat nedeniyle 9 ay sahalardan uzak kalacak.

Ayrılan Oyuncular
Arielle Wilson, Anna Witczak , Marta Sobolska, Dominika Sobolska, Aleksandra Krzos, Monika Czypiruk, Ewa Matyjaszek, Zuzanna Efimienko

Azerrail Bakü
Pasörler: Milena Radecka (POL) – Anna Grbac (CRO) – Oksana Parkhomenko Kurt*
Pasör Çaprazları : Manon Flier (HOL) 
- Polina Rahimova* 
Smaçörler: Debby Stam-Pilon (HOL) – Megan Hodge (USA) – Tina Lipecer (SLO) - Anastasiya Gurbanova
Orta Oyuncular: Caroline Wensink (HOL) – Sara Anzanello (ITA) – Arielle Wilson (USA)
Liberolar: Akiko Ino (JPN) – Luna Carocci (ITA) – Valeriya Korotenko

* Oksana Parkhomenko ve Polina Rahimova’nın sakatlıkları nedeniyle tedavi süreçleri devam ediyor.

2013 Bayanlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri nedeniyle milli takımlarında bulunan Manon Flier, Debby Stam Pilon, Caroline Wensink ve Korotenko’nun takıma katılıp / katılmayacağı ve bu turnuvada oynayıp / oynamayacakları henüz belli değildir.

Ayrılan Oyuncular
Odina Aliyeva, Karolina Kosek, Oksana Kiselyova, Aksana Kavalchuk, Jennifer Tamas, Aynur Karimova, Heather Bown, Darya Zamanova, Notsara Tomkom, Elisangela De Souza Paulina

Dresdner SC
Pasörler: Mareen Apitz – Magdalena Gryka
Pasör Çaprazı: Judith Pietersen (HOL)
Smaçörler: Martina Utla (CZE) – Anne Matthes* – Friederike Thieme – Katharina Schwabe – Lisa Izquierdo
Orta Oyuncular: Robin de Kruijf (NED) – Stefanie Karg – Laura Heyrman (BEL) – Juliane Langgemach
Liberolar: Kerstin Tzscherlich – Myrthe Schoot (NED) - Lisa Stock

* Anne Matthes omzundaki sakatlığı sebebiyle Aralık ayına kadar forma giyemeyecek.

2013 Bayanlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri nedeniyle milli takımlarında bulunan Judith Pietersen, Robin de Kruijf ve Myrthe Schoot ve Laura Heyrman’nın takıma katılıp / katılmayacağı ve bu turnuvada oynayıp / oynamayacakları henüz belli değildir.

Ayrılan Oyuncular
Silvia Sperl, Stephanie Kestner, Nicole Schröber, Tesha Harry, Grit Müller, Femke Stoltenborg, Anna Cmaylo
;​​​​​​​​​​​

12 Eylül 2012

Dünya Kulüpler Şampiyonası - Maç Programı


13-19 Ekim 2012 tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek olan FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, B Grubu’nda Kenya’dan Kenya Prisons ile Porto Riko’dan Lancheras de Catano takımlarıyla eşleşti.

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımının, oynayacağı karşılaşmaların maç programı ve tarihleri açıklandı.

FIVB DÜNYA KULÜPLER ŞAMPİYONASI – MAÇ PROGRAMI

A GRUBU
14.10.2012 Sollys Osasco - Bohai Bank 10:00
15.10.2012 Rabita Bakü - Sollys Osasco 15:00
16.10.2012 Rabita Bakü - Bohai Bank 17:00

B GRUBU
13.10.2012 Kenya Prisons - Lancheras de Catano 10:00
15.10.2012 Fenerbahçe Istanbul – Lancheras de Catano 17:00
17.10.2012 Fenerbahçe Istanbul – Kenya Prisons 17:00

YARIFİNAL
18.10.2012 A1 - B2 10:00
18.10.2012 B1 - A2 17:00

ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI
19.10.2012 A1/B2 Kaybedeni - B1/A2 Kaybedeni 10:00

FİNAL
19.10.2012 A1/B2 GALİBİ - B1/A2 GALİBİ 17:00
;​​​​​​​​​​​

10 Eylül 2012

8 Eylül 2012

Violet Duca Röportajı


Türk voleyboluna önce sporcu olarak hizmet eden Violet Kostanda Duca, gerek oynadığı kulüplerde gerekse milli takımlardaki performansıyla ülkemizin en iyileri arasına adını yazdırmayı başardı. Oyunculuk hayatına noktayı koyduktan sonra voleyboldan asla kopamayan Violet Kostanda Duca, şimdi spor hayatına menajer olarak devam ediyor..

Violet Kostanda Duca öylesine büyük bir voleybolcuydu ki, adına besteler bile düzenlenmişti. O, voleybol salonlarında ter dökerken tribünlerden tezahüratlar yükseliyordu... Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı’nda menajerlik görevini uzun süredir devam ettiren Violet Kostanda Duca ile bilinmeyenlerini, Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı’nı ve Türk voleybolunu konuştuk.

İşte Fenerbahçe Gazetesi’nin derlediği röportaj;

-Sizi biraz tanıyabilir miyiz; Violet Kostanda Duca kimdir?
"26 Ocak 1958 doğumluyum. Eski Beşiktaşlı futbolcu Hristo Kostanda’nın kızıyım. Ablam Lidya Kostanda da bilindiği gibi Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı’nda voleybol oynadı. Kısacası biz sporcu bir aileyiz. Çocukluğumuz, gençliğimiz, bütün hayatımız sporla geçti. Ben de, 1972–1986 yılları arasında Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı’nda voleybol oynadım, aynı zaman da 120 kez milli takım formasını giydim. Şimdilerde ise yönetici olarak Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı’nda ’Hiç kopmayı istemediğim’ spor hayatımı sürdürüyorum."

-Voleybola adım atışınızı ve Fenerbahçe’ye gelişinizi anlatır mısınız?"Ablam Lidya Kostanda, Eczacıbaşı Voleybol Takımı’nın ilk kurulduğu zamanlarda oyuncu olarak görev yaparken, onlarla iç içe idim. Onlar voleybol parkesinde bense tribünde, bir bütün olmuştuk. 1972 yılında ablamın vefatından sonra Eczacıbaşı Voleybol Takımı’nın başına Cengiz Göllü getirilmişti. O zaman ki pasörler 1.60–1.65 boylarındaydı, ben ise daha boylu olduğum için ablam Lidya’nın takım arkadaşı olan Canan Peker, beni Cengiz Göllü ile tanıştırdı, o da benim antrenmanlara katılmamı istedi. Tabii o zamanlar Eczacıbaşı’nın spor salonu yoktu, antrenmanlarımızı Boğaziçi’nde yapıyorduk. Voleybola ilk adımımı bu şekilde attım 14 yaşındaydım yaz aylarında Cengiz Abi ile yaptığım ferdi antrenmanlar sonucu hemen takımın ilk altısında oynamaya başladım.  O zamanlar, takımdaki diğer oyuncu ablalarım benden 8-10 yaş büyüktü. Aylin abla ( Üstündağ) benim kaptanımdı. Bu arada 1983 yılında Poulo Duca ile evlendim, ama hala o kopamadığım voleybola devam ettim.1986 senesine kadar hiç ara vermeden voleybolda oyuncu olarak yer aldım.

1986 Mayıs ayında Yunanistan’da oynanan Balkan Şampiyonasında son resmi Milli Maçlarımı oynadım. Ardından, Türkiye’ye davetli olarak gelen Japonya’nın Nec takımı ile İstanbul, İzmir ve Ankara’da oynanan maçlarda kaptanlığını yapmış olduğum Milli Takıma veda ettim. Ayrıca, 02.11.1986 tarihinde Eczacıbaşı’nın Avrupa Şampiyon Kulüpler ilk maçında Çek Takımı ile oynanan maçta son kez kaptan olarak jübile yaparak voleybola veda ettim. 1987 yılında kızım Cristiana dünyaya geldi. Kayınvalidemin rahatsızlığı nedeni ile uzun yıllar Yunanistan’ın Midilli Adası’nda yaşadım, çok sevdiğim voleyboldan uzak kaldım. İnişli çıkışlı geçen hayatımda kansere yakalanan eşim Paulo’yu 1995 yılında kaybettim. Kızım Cristiana’nın ilköğretim eğitimi biter bitmez uzun yıllar özlemini çektiğim  İstanbul’a döndüm. Aradan geçen 16 yıl sonunda 2006–2008 yılları arasında Beşiktaş’ ta menajer olarak voleyboldaki yöneticilik hayatıma başladım. 2008 yılı Ağustos’unda aynı zamanda eskidende arkadaşım olan, ama bugün aramızda olmayan rahmetli Sedat Erener aracılığı ile Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı menajerliği görevine getirildim. O günden bu güne işime devam ediyorum. Göreve geldiğim ilk yıl, Eczacıbaşı’nı evinde mağlup ederek şampiyon olduk. Sonrasında ki senelerde de şampiyonluklarımızın ardı arkası kesilmedi. Severek ve inanarak yaptığım işimde, gerek sporculuğumda gerekse yöneticiliğimde hiç unutmadığım ve unutmayacağım tek şey şu; ’ Ben tek başıma Violet olmadım, voleybolu bıraktığım gün bile voleybolu öğreniyorum’ dedim.

-Gerek Eczacıbaşı Voleybol Takımı’nda gerek A Mili Takımlarda yaşadığınız başarılar nelerdir?
"Eczacıbaşı Voleybol Takımı ile 14 Türkiye Şampiyonluğu, 1 kez Avrupa 2.’liği ayrıca Milli takımlarda da o zamanlar oynanan Spring Cup turnuvalarında ve Akdeniz oyunlarında 3. lük yaşadım. Tabii ki bugünkü voleybol müsabakaları ile karşılaştıracak olursak başarılarımız az gözüküyor olsa da Eczacıbaşı Voleybol Takımı ile yaşadığımız Avrupa ikinciliği, belki de Türk voleybolu için bir milat olarak kabul edilmeli.

-Şu an ki oynanan voleybol ile geçmiş dönemlerdeki voleybolu karşılaştırırsanız, arada ne gibi farklar var?  "Geçmiş dönemlerde A Milli Takım bazında Rusya, ABD, Brezilya gibi ülkelerle oynadığımız maçlarda sayı alabilmek bile büyük başarıydı. O zaman ki boy ortalaması kısaydı ve bunların yanı sıra arada çok büyük fizik farkı vardı. O zamanki takımımızın en büyük özelliği oyuncuların tekniklerinin çok iyi olması ve takım oyunu oynamamızdı.

Eczacıbaşı’nın bu takımlar arasından Avrupa 2.’liğini kazanması Türk Voleybolunda büyük yankı uyandırdı. Sonuç olarak ta ülkemizde ki Bayan Voleybola olan ilgiyi artırdı. Artık kulüpler Bayan Voleyboluna büyük yatırımlar yapmaya başladılar. Fenerbahçemizde son yıllarda Dünya Yıldızlarını transfer ederek ilk olarak, CEV 3.’üncülüğü, Şampiyonlar Ligi 2.lig -3’üncülüğü ve 1.liğini, ayrıca Kulüpler Arası Dünya Şampiyonluğunu da kazanmıştır. Ulusal olarak da devamlı Türkiye Şampiyonluklarına imza atmıştır. Tüm bu başarıların temelinde, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün amatör branşlara vermiş olduğu önemi bir kez daha kanıtlamış olması ve Türk Voleybolunu dünyada duyulmasında büyük katkılarının olmasıdır.

-Fenerbahçe Spor Kulübü hakkında neler söylemek istersiniz?
"Tek kelimeyle mükemmel!.."  Gerek tesisleşme, gerekse yönetim konusunda Türkiye’de birçok kulübün önündeyiz. Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde bütün branşların iç içe olması da başarıyı getiren en önemli etkenlerden biri aslında. Birlik, beraberlik ortamı içinde çalışmaların sürdürülmesi başarıyla doğru orantıda oluyor tabii ki. Menajerlik görevini üstlendiğim takımdaki oyuncularımıza da, antrenmanlardan önce ya da sonra burada kalmalarını, bu arkadaşlık ortamı içinde "ekip ruhu" ile daha büyük başarıların geleceğini her fırsatta dile getiriyorum ve o ortamı sağlamaya çalışıyorum. En önemlisi de; vizyonu çok geniş bir başkanımız var. En büyük özelliklerinden biri de her branşı yakından takip ediyor olması ayrıca tesisleşme konusunda İstanbul başta olmak üzere Düzce’de ve Ankara’da mükemmel tesisler yaptı, başarıya ulaşmak için bunlar büyük yatırımlardır. İyi ki bizim başkanımız Aziz Yıldırım!..

Yurtdışından gelen oyuncularımız Fenerbahçe Spor Kulübü Tesislerine geldiklerinde hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Bu durum da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gösteriyor!.. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda voleybol branşında "Mvp ve skorer" seçilen G.Kore’li oyuncumuz Kim Yeon Koung’un peşinden dünyanın önemli kulüpleri koşmasına rağmen bizi tercih etti, bu tercihin sebebi de Fenerbahçe Spor Kulübü’nün her anlamda büyüklüğüdür.

Tüm bunların yanı sıra taraftarımızı unutmayalım;
Ülkemizde ve dünyada nerede olursak olalım taraftarımız sayesinde her zaman kendimizi evimizde oynuyormuş gibi hissediyoruz. "Sarı Meleklerin" başarısının en büyük etkenlerinden biri taraftarımızdır!..

-Takımın durumu nasıl? Bu seneki hedefleriniz nelerdir?
"Tabii ki hedeflerimiz her zaman şampiyonluktur. Biz, takım olarak çıtayı çok yükselttik o çıtanın altına inmeyeceğiz. Öyle ki; Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Şampiyonluğu ve ligimizde de son 4sezonda 3 şampiyonluk yaşadık. Hiçbir problemi olmaksızın  takımımızda oynamak istemeyeni, takımda tutmadık burada önemli olan nokta: "Fenerbahçelilik ruhudur, arkadaşlıktır,takım olabilmektir!.." Bu sene takımımızda giden ve gelen oyuncularımız oldu. Biraz daha gençleştik ayrıca gelecek senelere de yatırım yaptık, daha boylu oyuncular aldık. Meryem Boz, Elif Onur, Gökçen Denkel, Nilay Özdemir ve Elif Ağca takımıza katılan yerli oyuncular. Bunların dışında  yabancı oyuncu olarak ta ; Paulo Pequeno, Marienne Steinbrecher ve Berenika Okuniewska bu sene takımımızda görev yapacak. 2+1 sistemi getirildikten sonra Türk oyuncularımıza daha fazla sorumluluk düşeceğinden onları kuvvetlendirdik. Yeni gelen oyuncularımız hem tecrübeli hem de komple oyuncular, transferi yaparken "Takım Ruhu" kıstasıyla hareket ettik çünkü bizi bu noktalara takım ruhu getirdi."

-Bir menajer olarak, hangi voleybolcuyla anlaşırken çok zorlandınız?
Güney Kore’li oyuncumuz Kim Yeon Koung’un transferinde çok zorlandık. Takımımıza geldiği günden itibaren çok önemli işler yapan bu oyuncumuza dünyanın çok önemli kulüpleri teklif yaptı, onun da ister istemez kafası karıştı. Aslına bakarsanız oyuncumuzun kafası çok netti, hiç kimseye haber vermeden Kore’ye giderek bu transferi bitirdim. Kim Yeon Koung diğer Türk kulüplerinden gelen tekliflere rağmen kendisi "Türkiye’de oynayacaksam sadece Fenerbahçe’de oynarım" dedi!..

-Antrenör durumu hangi noktada şu an?  

Antrenörümüz Ze Roberto takımdan ayrıldı, şu an takımımızın başında Kamil Söz var. Ze Roberto ile çok iyi uyum sağlamıştık. Takım ile frekansı uyuşmuştu ve aynı zamanda da mükemmel bir ekip çalışması ortamı vardı. Başarılar yakalamamızın nedeni de buydu.. Ze Roberto takımdan ailevi sorunları nedeniyle ayrıldı.

-Olimpiyat Oyunları’nda görev yapan Fenerbahçeli oyuncumuz Eda Erdem talihsiz bir sakatlık yaşamıştı, şu an ki durumu nasıl? Takımımızda sakatlığı bulunan başka oyuncularımız var mı? 

"Eda Erdem’in sağ ayağında bir burkulma oldu. Çok önemli bir durum değil aslında ama dinlenmesi gerekiyor. Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nda görev yapan oyuncularımıza 1 Eylül’e kadar izin verdik, bu süreçte de kendini toparladı ve şu an antrenmanlara devam ediyor. Seda Tokatlıoğlu’nun Play off ’ta Vakıfbank ile oynadığımız maçta ayağı burkuldu.
İyileşmesi uzun sürdü bu yüzden de milli takıma gidemedi. Yaz döneminde tedavisini oldu ve şimdi antrenmanlara devam ediyor.

Bu yıl da hedefimiz Ekim ayında Katar’da düzenlenecek Kulüpler Arası Dünya Şampiyonası, Türkiye Ligi, Türkiye Kupasını ve Cev Cup’ı almak..

Kaynak: Fenerbahçe Gazetesi - Eylül 2012 Sayısı (fenerbahce.org)
;​​​​​​​​​​​

2012-13 Sezonu Oyuncu Listesi


2012-2013 sezonunda hangi oyuncu, hangi takımda oynayacak, kim nereye transfer oldu gibi birçok sorunun yanıtını bir liste oluşturarak vermeye çalışalım. Listede yer alan siyah ve kırmızı renklerden siyah olanlar; onaylanmış ve gerçekleşmiş transferleri ifade ediyor.

Listeye eklenmesini istediğiniz veya eklenmediğini fark ettiğiniz herhangi bir oyuncu var ise yorum yaparak uyarabilirsiniz.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ (ABD)
- Jordan Larson (OH) = Dinamo Kazan (RUS) ---> Dinamo Kazan (RUS)
- Heather Bown (MB) = Azerrail Baku (AZE) --- > Dinamo Kazan (RUS)
- Destinee Hooker (OPP) = Sollys Osasco (BRA) --- > Dinamo Krasnodar (RUS)
- Alisha Glass (S) = Atom Trefl Sopot (POL) --- > Criollas de Caguas (PUR)
- Christa Harmotto (MB) = LIU•JO Volley Modena (ITA) --- > İnaktif
- Alex Klineman (OH) = Scavolini Pesaro (ITA) --- > 
Asystel MC-Carnaghi Villa Cortese (ITA) 
- Lauren Gibbemeyer (MB) = Toyota Auto Body Queenseis (JPN) --- > Kgs Scavolini Pesaro (ITA)
- Carli Lloyd (S) = Yamamay Busto Arsizio (ITA) ---> Unendo Yamamay Busto Arsizio (ITA)
- Juliann Faucette (OH) = Chateau D'Ax Urbino (ITA) --- > Unendo Yamamay Busto Arsizio (ITA)
- Ashley Engle (S/OPP) = 
Banca Reale Yoyogurt Giaveno (ITA)--- > Sarıyer Belediyesi (TUR)
- Stacy Sykora (L) = Volei Futuro Araçatuba (BRA) --- > İnaktif 
- Kiesha Leggs (MB) = University of Pittsburgh (USA) --- > Chateau D'Ax Urbino (ITA)
- Lauren Paolini (MB) = Icos Crema (ITA) --- > Icos Crema (ITA)
- Megan Hodge (OH) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Azerrail Baku (AZE)

- Foluke Akinradewo (MB) = Dinamo Krasnodar (RUS) ---> Rabita Baku (AZE)
- Makare Wilson (MB) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA) ---> Impel Gwardia Wrocław (POL)
- Kristin Richards (OH) = Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA) ---> Bakırköy Belediye Yesilyurt (TUR)
- Logan Tom (OH) = Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR) ---> Unilever Rio de Janeiro (BRA)
- Nancy Metcalf (OPP) = Lokomotiv Baku (AZE) ---> 
Igtisadchi Baku (AZE) 
- Kimberly "Kim" Glass (OH) = Rabita Baku (AZE) ---> 
Guangdong Evergrande (CHN)
- Cynthia Barboza (OH) = LIU•JO Volley Modena (ITA) ---> 
 Ufimochka Ugntu Ufa (RUS)
- Tayyiba Haneef-Park (OPP) = Igtisadchi Baku (AZE) ---> Lancheras de Catano (PUR)

- Sonja Newcombe (OH) = İnaktif ---> Rote Raben Vilsburg (GER)
- Alexis Crimes (MB) = Aluprof Bielsko-Biała (POL) ---> Foppapedretti Bergamo (ITA)
- Blair Brown (OPP) = Riso Scotti Pavia (ITA)  --->  Foppapedretti Bergamo (ITA)
- Nellie Spicer (S) = Rabita Baku (AZE) ---> Lokomotiv Bakü (AZE)
- Tamari Miyashiro (L) = Bielsko Biala (POL) ---> Lokomotiv Bakü (AZE)
- Lindsey Berg (S) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR)
- Nicole Davis (L) = Rebecchi Nordmecanica Piacenza (ITA) ---> Dresdner SC (GER)

KUZEY VE ORTA AMERİKA

KÜBA
- Rosir Calderon (CUB) (OH) = Galatasaray Istanbul (TUR) ---> Galatasaray Istanbul (TUR)
- Nancy Carrillo (CUB) (MB) = BMG São Bernardo (BRA) ---> 
Volero Zurich (SUI) 
- Liana Mesa (CUB) (S/OPP) = Rote Raben Vilsbiburg (GER) ---> Rote Raben Vilsbiburg (GER)
- Yusleyni Herrera (CUB) (OH) = Usiminas Minas (BRA) ---> Banana Boat Praia Clube (BRA)
- Daimi Ramirez (CUB) (S/OPP) = Usiminas Minas (BRA) ---> Amil Campinas (BRA)
- Yumilka Ruiz (CUB) (OH) = inactivity ---> 
 Uralockha NTMK Ekaterinburg (RUS) 
- Yaima Ortiz (CUB) (OH) =Dinamo Moscow (RUS) ---> Sarıyer Belediyesi (TUR)

- Noris Cabrera (CUB) (OH) = inactivity --->  Atom Trefl Sopot (POL)

DOMİNİK CUMHURİYETİ

- Jeoselyna Rodriguez (DOM) (OPP) = Mirador (DOM) ---> CSV 2004 Tomis Constanta (ROU)
- Bethania De La Cruz (DOM) (OH) = Denso Airybees (JPN) ---> GS Caltex Seoul (KOR) 
- Candida Arias (DOM) (MB) = San Cristobal (DOM) ---> 
Universidad San Martin de Porres (PER)
- Yonkaira Pena (DOM) (OH) = Mirador (DOM) ---> 
Universidad San Martin de Porres (PER)
- Cindy Rondon (DOM) (MB) = Mirador (DOM) ---> Universidad Cesar Vallejo (PER)
- Marianne Fersola (DOM) (MB) = Mirador (DOM) ---> Universidad Cesar Vallejo (PER)
- Brenda Castillo(DOM) (L) = İnaktif ---> Rabita Bakü (AZE)- Priscilla Rivera (DOM) (OH) = Igtisadchi Bakü (AZE) ---> Pinkin de Corozal (PUR)- Karla Echenique (DOM) (S) = Budowlani Lodz (POL) ---> Lancheras de Cataño (PUR)- Gina Mambru (DOM) (OPP) =  Distrito Nacional (DOM) ---> Pinkin de Corozal (PUR)

KANADA
- Janie Guimond (CAN) (L) = SCM U Craiova (ROU) ---> Köpernicker SC Berlin
 (GER) 
- Sarah Pavan (CAN) (OPP) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA) ---> Unilever Rio de Janeiro (BRA)

- Jamie Thibeault (CAN) (MB) = inactivity ---> Le Cannet Rocheville (FRA)
- Marisa Field (CAN) (MB) = Sinsheim (GER) ---> Istres OPVB (FRA)
- Marie-Pier Murray-Methot (CAN) (OH/OPP) = VBC Val-de-Travers (SUI) ---> Systema Montichiari (ITA) (A2)
- Tasha Holness (CAN) (MB) = inactivity ---> 2004 CSV Tomis Constanta (ROU)
- Tanya Paulin (CAN) (MB) = Sollentuna VK (SWE) ---> Universitatea Cluj (ROU)

PORTO RİKO
- Aurea Cruz (PUR) (OH) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA) ---> Rabita Baku (AZE)
- Yarimar Rosa (PUR) (OH) = Indias de Mayaguez (PUR) ---> Lancheras de Catano (PUR)

- Vilmarie Mojica (PUR) (S) = Pinkin de Corozal (PUR) ---> Asystel MC-Carnaghi Villa Cortese (ITA)

- Stefanie Enright (PUR) (OH) = Criollas de Caguas (PUR) ---> Toray Arrows (JPN) 

TRİNİAD TOBAGGO
- Sinead Jack (TRI) (MB) = AZS Białystok (POL) ---> AZS Białystok (POL)
- Channon Thompson (TRI) (OH) = AZS Białystok (POL) ---> AZS Białystok (POL)
- Rheeza Grant (TRI) (OH) = NT Team (TRI) ---> AZS Białystok (POL)
- Krystle Esdelle (TRI) (OPP) = Schweriner SC (GER) ---> AZS Białystok (POL)

GÜNEY AMERİKA

KOLOMBİYA
- Madelaynne Montaño Caicedo (COL) (OPP) = KGC Ariels (KOR) ---> Rabita Baku (AZE)
- Paola Ampudia (COL) (OH) = Scavolini Pesaro (ITA) ---> Igtisadchi Bakü (AZE)

- Kenny Moreno Pino (COL) (OPP) = 
Igtisadchi Bakü (AZE) ---> Scavolini Pesaro (ITA)
- Lorena Zuleta (COL) (MB) Puntotel Sala Consilina (ITA) ---> Icos Crema Volley (ITA)

BREZİLYA
- Jaqueline Carvalho (OH) = Sollys Osasco (BRA) ---> Sollys Osasco (BRA)
- Sheilla Castro (OPP) = Unilever Rio de Janeiro (BRA) --> Sollys Osasco (BRA)
- Thaisa Menezes (MB) = Sollys Osasco (BRA) ---> Sollys Osasco (BRA)
- Josefa Souza "Fabíola" (S) = Sollys Osasco (BRA) ---> Sollys Osasco (BRA)
- Adenizia Silva (MB) = Sollys Osasco (BRA) ---> Sollys Osasco (BRA)
- Camila Brait (L) = Sollys Osasco (BRA) ---> Sollys Osasco (BRA)
- Fernanda Garay (OH) = Volei Futuro Araçatuba (BRA) ---> Sollys Osasco (BRA)
- Tandara Caixeta (OPP/OH) = Sollys Osasco (BRA) ---> SESI-SP (BRA)
- Welissa Gonzaga "Sassá" (OH) = SESI-SP (BRA)---> SESI-SP (BRA)
- Fabiana Claudino (MB) = Fenerbahçe Universal (TUR) ---> SESI-SP (BRA)
- Dani Lins (S) = SESI-SP (BRA)---> SESI-SP (BRA)
- Elisangela Oliveira (OPP) =SESI-SP (BRA) ---> SESI-SP (BRA)
- Natália Pereira (OH/OPP) = Unilever Rio de Janeiro (BRA) ---> Unilever Rio de Janeiro (BRA)
- Juciely Barreto (MB) = Unilever Rio de Janeiro (BRA) ---> Unilever Rio de Janeiro (BRA)
- Helia Souza "Fofão" (S) = inactivity ---> Unilever Rio de Janeiro (BRA)
- Fabiana de Oliveira "Fabi" (L) = Unilever Rio De Janeiro (BRA) ---> Unilever Rio de Janeiro (BRA)
- Valeska Menezes (MB) = Unilever Rio de Janeiro (BRA) ---> Unilever Rio de Janeiro (BRA)
- Walewska Oliveira (MB) = Volei Futuro Araçatuba (BRA) ---> Amil Campinas (BRA)
- Fernanda Ferreira "Fernandinha" (S) = Igtisadchi Baku (AZE) ---> Amil Campinas (BRA)
- Priscila Daroit (OH) = Mackenzie (BRA) ---> Amil Campinas (BRA)
- Sonia Benedito "Soninha" (OH) = SESI-SP (BRA)---> Amil Campinas (BRA)
- Ju Nogueira (OH) = Sollys Osasco (BRA) ---> Lokomotiv Baku (AZE)
- Marianne Steinbrecher "Mari" (OH) = Unilever Rio de Janeiro (BRA) ---> 
Fenerbahçe Istanbul (TUR)
- Paula Pequeno (OH) = Volei Futuro Araçatuba (BRA) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR)
- Joyce Silva "Joycinha" (OPP) = Volei Futuro Araçatuba (BRA) ---> 
Fakel Novyi Urengoy (RUS) 
- Caroline Gattaz (MB) = Volei Futuro Araçatuba (BRA) ---> 
Igtisadchi Baku (AZE)
- Erika Coimbra (OH) = Igtisadchi Baku (AZE) ---> Atom Trefl Sopot (POL)
- Ana Tiemi Takagui (S) = Volei Futuro Araçatuba (BRA) ---> Bursa Büyükşehir Belediyesi (TUR)
- Ana Paula Lopes "Fofinha" (OH) = Hisamitsu Springs (JPN) ---> Fakel Novyi Urengoy
 (RUS)
- Fernanda Venturini (S) = Unilever Rio de Janeiro (BRA) --> Voleybolu bıraktı


ARJANTİN
- Mireye Delgado (OH) = Universidad de Burgos (ARG) ---> Stella Calais (FRA)
- Emilia Sosa (MB) = CSU Medicina Tirgu Mureş (ROM) ---> Clubul Sportiv Stiintna Bacau Romania (ROM)
- Lucia Fresco (OPP) = SC Postdam (GER) ---> SC Postdam (GER)
- Antonela Curatola (S) = Haro Rioja Volley (SPA) ---> Rote Raben Vilsbiburg (GER)

- Georgina Pinedo (OH) = Igtisadchi Baku (AZE) ---> Bursa Büyükşehir Belediyesi (TUR) 
- Yael Castiglione (S) = Hainaut Volley (FRA) ---> SVS Post Schwechat (AUT) 
- Yamila Nizetich (OH) = Stella ES Calais (FRA) ---> Stella ES Calais (FRA) 
- Melisa Callo (OH) = Stella ES Calais (FRA) ---> Stella ES Calais (FRA) 
- Leticia Boscacci (OPP) = Assitur Corriere Espresso Soverato (ITA) (A2) ---> Volley Soverato (ITA) (A2)
- Lucia Gaido (L) = Lokomotiv Baku (AZE) ---> CS Ştiinţa Bacău (ROU) 
- Aylin Pereyra (OH/OPP) = Hainaut Volley (FRA) ---> SCM U Craiova (ROU)
- Antonela Curatola (S) = Haro Rioja Volley (ESP) ---> Rote Raben Vilsbiburg (GER) 
- Laura Nuñez (MB) = GH Ecay Leadernet (ESP) (2nd League) ---> AD A Pinguela (ESP) 


AVRUPA

RUSYA
- Lioubov Sokolova (OH/OPP) = Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR) ---> 
Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Ekaterina Gamova (OH/OPP) = Dinamo Kazan (RUS) ---> Dinamo Kazan (RUS)
- Tatiana Kosheleva (OH) = Dinamo Krasnodar (RUS) ---> Dinamo Kazan (RUS)
- Maria Borodakova (MB) = Dinamo Kazan (RUS) ---> Dinamo Kazan (RUS)
- Ekaterina Kabeshova (L) = Dinamo Kazan (RUS) ---> Dinamo Kazan (RUS)
- Lesya Makhno (OH) = Dinamo Kazan (RUS) ---> Dinamo Kazan (RUS)
- Regina Moroz (MB) = Dinamo Kazan (RUS) ---> Dinamo Kazan (RUS)
- Nataliya Goncharova (OPP) = Dinamo Moscow (RUS) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Yulia Morozova (MB) = Dinamo Moscow (RUS) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Maria Perepelkina (MB) = Dinamo Moscow (RUS) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Marina Akulova (S) = Omichka Omsk (RUS) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Maria Zhadan (S) = Omichka Omsk (RUS) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Anna Makarova (OH) = Dinamo Moscow (RUS) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Liubov Yagodina (OH) = Uralochka NTMK Ekaterinburg (RUS) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Ekaterina Krivets (MB) = Dinamo Moscow (RUS) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Yulia Merkulova (MB) = Dinamo Moscow (RUS) ---> Dinamo Krasnodar (RUS)
- Elena Zarubina (Plotnikova) (L) = İnaktif ---> Dinamo Krasnodar (RUS)
- Yana Scherban (OH) = Proton (RUS) ---> Dinamo Krasnodar (RUS)
- Evgeniya Startseva (S) = Dinamo Krasnodar (RUS) ---> Dinamo Kazan (RUS)
- Svetlana Kryuchkova (L) = Dinamo Moscow (RUS) ---> Dinamo Krasnodar (RUS)
- Ludmila Malofeeva (OPP) = Omichka Omsk (RUS) ---> Dinamo Krasnodar (RUS)
- Evgenia Estes (OH) = Uralochka NTMK Ekaterinburg (RUS) ---> Uralochka Ekaterinburg (RUS)
- Olga Fateeva (OPP) = Dinamo Krasnodar (RUS) ---> Omichka Omsk (RUS)
- Anna Matienko (S) = Dinamo Moscow (RUS) ---> Severstal Cherepovets (RUS)
- Marina Sheshenina (S) =Dinamo Kazan (RUS) ---> Tiumen Tiumgu (RUS)
- Vera Ulyakina (S) = Dinamo Moscow (RUS) ---> Doğum izni nedeniyle bıraktı

İTALYA
- Serena Ortolani (OPP/OH) = Scavolini Pesaro (ITA) ---> Doğum İzni
- Elisa Manzano (MB) = Scavolini Pesaro (ITA) ---> 
Roburtsport Pesaro (ITA) 
- Monica De Gennaro (L) = Scavolini Pesaro (ITA) ---> Roburtsport Pesaro (ITA)
- Laura Saccomani = Icos Crema (ITA) ---> Banca Reale Yoyogurt Giaveno (ITA)
- Francesca Marcon (OH) = Yamamay Busto Arsizio (ITA) ---> Yamamay Busto Arsizio (ITA)
- Giulia Leonardi (L) = Yamamay Busto Arsizio (ITA) ---> Yamamay Busto Arsizio (ITA)
- Valentina Arrighetti (MB) = Norda Foppapedretti Bergamo (ITA) ---> Yamamay Busto Arsizio (ITA)
- Taismary Aguero (OPP) = LIU•JO Modena (ITA) ---> LIU•JO Modena (ITA)
- Paola Paggi (MB) = LIU•JO Modena (ITA) ---> LIU•JO Modena (ITA)
- Paola Croce (L) = LIU•JO Modena (ITA) ---> Chateau d'Ax Urbino (ITA) 
- Jenny Barazza (MB) =LIU•JO Modena (ITA) ---> Imoco Volley Conegliano (ITA)
- Paola Cardullo (L) = RC Cannes (FRA) ---> Asystel Villa Cortese (ITA)
- Raphaela Folie (MB) = Asystel Novara (ITA) ---> Asystel Villa Cortese (ITA)
- Caterina Bosetti (OH) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA) ---> Asystel MC Villa Cortese (ITA)
- Enrica Merlo (L) = Norda Foppapedretti Bergamo (ITA) ---> Foppapedretti Bergamo (ITA)
- Chiara Di Iulio (OH) =Norda Foppapedretti Bergamo (ITA) ---> Foppapedretti Bergamo (ITA)
- Valentina Diouf (OPP/OH) =Norda Foppapedretti Bergamo (ITA) ---> Foppapedretti Bergamo (ITA)
- Francesca Ferretti (S) = Scavolini Pesaro (ITA) ---> Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA)
- Lucia Bosetti (OH) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA) ---> Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA)
- Raffaella Calloni (MB) = VC Baki Baku (AZE) ---> Imoco Volley Srl Conegliano (ITA)
- Cristina Barcellini (OH) = Asystel Novara (ITA) ---> Imoco Volley Srl Conegliano (ITA)
- Martina Guiggi (MB) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA) ---> Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA)
- Indre Sorokaite (OH/OPP) = Chieri Volley Club (ITA) --->Chieri Torino Volley Club (ITA)
- Imma Sirressi (L) = Chateau d'Ax Urbino (ITA) ---> Chieri Torino Volley Club (ITA)
- Francesca Piccinini (OH) = Norda Foppapedretti Bergamo (ITA) ---> Chieri Torino Volley (ITA)
- Lucia Crisanti (MB) = Chateau d'Ax Urbino (ITA) ---> 
Chateau d'Ax Urbino (ITA)
- Giulia Pincerato (S) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA) ---> Banca Reale Yoyogurt Giaveno (ITA)
- Chiara Dall'ora (MB) = Yamamay Busto Arsizio (ITA) ---> Banca Reale Yoyogurt Giaveno (ITA)
- Carolina Costagrande (OH) = Guangdong Evergrande (CHN) ---> Guangdong Evergrande (CHN)
- Sara Anzanello (MB) =Azerrail Baku (AZE) ---> Azerrail Baku (AZE)
- Eleonora Lo Bianco (S) = Galatasaray Istanbul (TUR) ---> Galatasaray Istanbul (TUR)
- Simona Gioli (MB) = Fakel Novy Urengoy (RUS) ---> Galatasaray Istanbul (TUR)
- Nadia Centoni (OPP) = RC Cannes (FRA) ---> RC Cannes (FRA)
- Valentina Serena (S) = Norda Foppapedretti Bergamo (ITA) ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)
- Antonella Del Core (OH) = Fakel Novy Urengoy (RUS) ---> Zarechie Odintsovo (RUS)
- Ilaria Garzaro (MB) = Chateau d'Ax Urbino (ITA) ---> 
Asystel MC Villa Cortese (ITA) 
- Giulia Rondon (S) = Icos Crema (ITA) 
--->  Asystel MC Villa Cortese (ITA)  
- Marta Bechis (S) = Asystel Novara (ITA) ---> 
Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA)

- Chiara Arcangeli (L) = İnaktif  ---> RC Cannes (FRA)
- Valentina Tirozzi (OH) = Chateau D'Ax Urbino Volley  --->  Scavolini Pesaro (ITA) 
- Chiara Negrini (OH) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA)  --->  Chateau d'Ax Urbino Volley (ITA) 
- Laura Partenio (OH) = LIU•JO Modena (ITA) ---> Chateau d'Ax Urbino Volley (ITA)

HOLLANDA
- Kim Staelens (S) = VT Aurubis Hamburg (GER) ---> Stiinta Bacau (ROU)
- Manon Flier (OPP) = Toray Arrows (JPN)---> Azerrail Baku (AZE)
- Debby Stam (OH) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Azerrail Baku (AZE)
- Caroline Wensink (MB) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Azerrail Baku (AZE)
- Lonneke Sloetjes (OH/OPP) = USC Münster (GER) ---> USC Münster (GER)
- Judith Pietersen (OPP) = Dresdner SC (GER) ---> Dresdner SC (GER)
- Robin de Kruijf (MB) = Dresdner SC (GER) ---> Dresdner SC (GER)
- Femke Stoltenborg (S) = Dresdner SC (GER) ---> VT Aurubis Hamburg (GER)
- Anne Buijs (OH) = Schweriner SC (GER) ---> Schweriner SC (GER)
- Quinta Steenbergen (MB) = VC Baki Baku (AZE) ---> Schweriner SC (GER)
- Floortje Meijners (OH/OPP) = Yamamay Busto Arsizio (ITA) ---> Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA)
- Maret Grothues (OH) = Cariparma SiGrade Parma (ITA) ---> Lokomotiv Bakü (AZE)
- Chaïne Staelens (OH) = Pioneer Red Wings (JPN) ---> 
Pioneer Red Wings (JPN)
- Laura Dijkema (S) = VfB Suhl (GER) ---> USC Münster (GER)
 
- Myrthe Schoot (L/OH) = Rote Raben Vilsbiburg (GER) ---> 
Dresdner SC (GER) 

ALMANYA
- Lenka Dürr (L) = Rote Raben Vilsbiburg (GER) ---> Rote Raben Vilsbiburg (GER)
- Lena Möllers (S) = Rote Raben Vilsbiburg (GER) ---> Rote Raben Vilsbiburg (GER)
- Mareen Apitz (S) = Dresdner SC (GER) ---> Dresdner SC (GER)
- Anne Matthes (OH) = Dresdner SC (GER) ---> Dresdner SC (GER)
- Kerstin Tzscherlich (L) = Dresdner SC (GER) ---> Dresdner SC (GER)
- Regina Burchardt (OH) = VC Wiesbaden (GER) ---> VC Wiesbaden (GER)
- Kathy Radzuweit (MB) = Rabita Baku (AZE) ---> SC Potsdam (GER)
- Christiane Fürst (MB) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Saskia Hippe (OPP) = Chieri Torino Volley Club (ITA) ---> VK AGEL Prostejov (CZE)
- Berit Kauffeldt (MB) = Schweriner SC (GER) ---> Banca Reale Yoyogurt Giaveno (ITA)
- Heike Beier (OH) =Banca Reale Yoyogurt Giaveno (ITA) ---> Pomi Casalmaggiore (ITA) (A2) 
- Margareta Kozuch (OPP) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Yamamay Busto Arsizio (ITA)
- Maren Brinker (OH) = Scavolini Pesaro (ITA) ---> Yamamay Busto Arsizio (ITA)
- Kathleen Weiss (S) = Chieri Torino Volley Club (ITA) ---> Foppapedretti Bergamo (ITA)
- Angelina Grün (OH/OPP) = Dinamo Moscow (RUS) --->  
 Rabita Bakü  (AZE) 
- Corina Ssuschke-Voigt (MB) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Lokomotiv Bakü (AZE)
- Lisa Thomsen (L) = Schweriner SC (GER) ---> 
Schweriner SC (GER) 
- Denise Hanke (S) = Schweriner SC (GER) ---> 
Schweriner SC (GER) 
- Nadja Schaus (MB) =Smart Allianz Stuttgart (GER) ---> 
Smart Allianz Stuttgart (GER)
- Anja Brandt (MB) = Schweriner SC (GER) ---> 
Schweriner SC (GER) 

HIRVATİSTAN
- Maja Poljak (MB) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Senna Usić (OH) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Sanja Popović (OH/OPP) = Modřanská Prostějov (CZE) ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)
- Nataša Osmokrović (OH) = Rabita Baku (AZE) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Jelena Alajbeg (OH) = Voléro Zürich (SUI) ---> Severstal Cherepovets (RUS)
- Mira Topić (OH) = Schweriner SC (GER) ---> Tiumen Tiumgu (RUS)
- Hana Cutura (OH/OPP) = USC Münster (GER) ---> USC Münster (GER)
- Katarina Barun (OPP) = Asystel Volley Novara (ITA) ---> Asystel Villa Cortese (ITA)
- Marina Katić (S) = Igtisadchi Baku (AZE) ---> PTPS Piła (POL)
- Mia Jerkov (OH) = Heungkuk Life Insurance Pinkspiders (KOR) ---> Bursa Büyükşehir Belediyesi (TUR)
- Ilijana Dugandžić (MB) = Igtisadchi Baku (AZE) ---> Chateau D'Ax Urbino Volley (ITA)
- Marina Miletić (OH) = Galatasaray Istanbul (TUR) ---> VK AGEL Prostejov (CZE)

- Maja Burazer (OPP) = Yeşilyurt (TUR) --->  KSC Berlin (GER) 
- Ivana Miloš (MB) = Lokomotiv Baku (AZE) ---> Idea Volley 2002 Bologna (ITA)
- Biljana Gligorović (S) = VC Baki Baku (AZE) ---> Iraklis Kifissias (GRE)

- Vesna Jelic-Peker (OPP) = İnaktif ---> Iraklis Kifissias (GRE)
- Ana Grbac (S) = Budowlani Lodz (POL) ---> Azerrail Bakü (AZE)

BULGARİSTAN
- Dobriana Rabadzhieva (OH) = Rabita Baku (AZE) ---> Rabita Baku (AZE)
- Strashimira Filipova (MB) = Uralochka Ekaterinburg (RUS) ---> Uralochka Ekaterinburg (RUS)
- Elitsa Vasileva (OH) = Norda Foppapedretti Bergamo (ITA) ---> Amil Campinas (BRA)
- Eva Yaneva (OH) = Dinamo Moscow (RUS) ---> JT Marvelous (JPN)
- Emilya Nikolova (OPP) = Yesilyurt (TUR) ---> Imoco Volley Srl Conegliano (ITA)
- Gabi Koeva (MB) = Riso Scotti Pavia (ITA) ---> Beşiktaş Bahçeşehir Üni. (TUR)
- Hristina Ruseva (MB) = Norda Foppapedretti Bergamo (ITA) ---> Telekom Bakü (AZE)
- Diana Nenova (S) = Lokomotiv Baku (AZE) ---> 
Lokomotiv Baku ( AZE)
- Mariya Filipova (L) = Lokomotiv Baku (AZE) ---> Lokomotiv Bakü (AZE)

- Tanya Sabkova (OH) = Beşiktaş Istanbul (TUR) ---> Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi (TUR)
- Maria Karakasheva (OH) = CSM Bucureşti (ROU) ---> CSM Bucureşti (ROU)

UKRAYNA
- Iryna Zhukova (S) = Rabita Baku (AZE) ---> Rabita Baku (AZE)
- Olessia Ryhliuk (OPP) = IBK Altos (KOR) ---> IBK Altos (KOR)
- Maria Voitenko (OH) = Laramie County Community College (USA) ---> Voléro Zürich (SUI)
- Maryna Marchenko (OH) = Omichka Omsk (RUS) ---> Dinamo Moscow (RUS)
- Antonina Kryvobogova (OPP) = Ereğli Belediyespor Konya (TUR) ---> Proton Saratov (RUS)
- Tetyana Kozlova (OH) = RC Cannes (FRA) ---> RC Cannes (FRA)
- Alexandra Fomina (L/OH) = RC Cannes (FRA) ---> Rabita Baku (AZE)

- Yulia Szeluchina (MB) = KS Palac Bydgoszcz (POL) ---> Atom Trefl Sopot (POL)
- Yulia Bogmaster (S) = CSV 2004 Tomis Constanta (ROM) ---> Nilüfer Belediyesi (TUR)
- Lena Ustymenko (OPP) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Ageo Medics (JPN) (A2)

TÜRKİYE
- Neslihan Darnel (OPP) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Esra Gümüş (OH) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Gülden Kayalar (L) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Büşra Cansu (OH/MB) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Asuman Karakoyun (S) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Neşve Büyükbayram (MB) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Özge Çemberci (S) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR)
- Polen Uslupehlivan (OPP) = Nilüfer Belediyesi Bursa (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Bahar Toksoy (MB) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Gözde Sonsırma (OH) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Gizem Güreşen (L) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Ergül Avci (MB) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) --->Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Melis Gürkaynak (MB) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Naz Aydemir (S) = Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Neriman Özsoy (OH/OPP) = Dinamo Krasnodar (RUS)---> Galatasaray Istanbul (TUR)
- Seray Altay (OH/OPP) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Yeşilyurt (TUR)
- Selime Ilyasoglu (OH) = Galatasaray Istanbul (TUR) ---> Galatasaray  Istanbul (TUR)
- Eda Erdem (MB) = Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR) ---> Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR)
- Elif Onur (OH) = Nilufer Belediyesi (TUR) ---> Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR)
- Gökçen Denkel Zop (MB) = Galatasaray Istanbul (TUR) ---> Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR)
- Meryem Boz (MB/OPP) = Iller Bankasi Ankara (TUR) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR)
- İpek Soroğlu (MB) = Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR)
- Seda Tokatlıoğlu (OH/OPP) = Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR)
- Nihan Güneyligil (L) = Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR)
- Elif Ağca Öner (S) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR) 
- Güldeniz Önal (OH) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Duygu Bal (MB) = Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR)
- Yeliz Başa (OPP) = Beşiktaş (TUR) ---> NEC Red Rockets (JPN)
- Natalia Hanikoğlu (OH) = Galatasaray (TUR) ---> Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi (TUR) 

POLONYA
- Kinga Kasprzak (OH) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)
- Anna Weblinska (OH) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)
- Agnieszka Bednarek Kasza (MB) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)
- Katarzyna Gajgał (MB) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)
- Aleksandra Jagieło (OH) = Doğum İzni ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)
- Paulina Maj (L) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)
- Eleonora Dziękiewicz (MB) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)
- Milena Rosner (OH) = Impel Gwardia Wrocław (POL) ---> Impel Gwardia Wrocław (POL)
- Katarzyna Konieczna (OPP) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Impel Gwardia Wrocław (POL)
- Joanna Wołosz (S) = Aluprof Bielsko-Biała (POL) ---> Aluprof Bielsko-Biała (POL)
- Ewelina Sieczka (OH) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Aluprof Bielsko-Biała (POL)
- Izabela Bełcik (S) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Atom Trefl Sopot (POL)
- Anita Kwiatkowska (OH/OPP) = Budowlani Lodz (POL) ---> Atom Trefl Sopot (POL)
- Klaudia Kaczorowska (OH) = Aluprof Bielsko-Biała (POL) ---> Atom Trefl Sopot (POL)
- Mariola Zenik (L) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Atom Trefl Sopot (POL)
- Anna Podolec (OPP/OH) =Avtodor-Metar (RUS) ---> Atom Trefl Sopot (POL)
- Joanna Kaczor (OPP) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Tauron MKS Dabrowa Gorniczna (POL)
- Izabela Zebrowska (OH) = Tauron MKS Dąbrowa Górnicza (POL) ---> Chemik Police (POL)
- Milena Sadurek (S) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Azerrail Baku (AZE)
- Katarzyna Skorupa (S) = Chateau d'Ax Urbino Volley (ITA) ---> Rabita Baku (AZE)
- Katarzyna Skowrońska (OPP) = Guangdong Evergrande (CHN) ---> Guangdong Evergrande (CHN)
- Zuzana Efimienko (MB) = Impel Gwardia Wrocław (POL) ---> Imoco Volley Srl Conegliano (ITA)
- Berenika Okuniewska (MB) = Scavolini Pesaro (ITA) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR)
- Karolina Kosek (OH) = Azerrail Baku (AZE) ---> Yesilyurt (TUR)
- Małgorzata Glinka (OH) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)

- Maja Tokarska (OH) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Tauron MKS Dabrowa Gorniczna (POL)
- Natalia Bamber (OPP) = Aluprof Bielsko-Biała (POL) ---> İnaktif
- Magdalena Saad (L) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Lokomotiv Bakü (AZE)

SIRBİSTAN
- Jovana Brakočević (OPP) = JT Marvelous (JPN) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Jelena Nikolić (OH) = Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Sanja Malagurski (OPP/OH) = Asystel Volley Novara (ITA) ---> Asystel Villa Cortese (ITA)
- Stefana Veljković (MB) = Asystel Volley Novara (ITA) ---> Asystel Villa Cortese (ITA)
- Jelena Blagojević (OH) = Chateau d'Ax Urbino Volley (ITA) ---> Foppapedretti Bergamo (ITA)
Ivana Djersilo (OH/OPP) = Chateau d'Ax Urbino Volley (ITA) ---> Dinamo Romprest Bucureşti (ROU)
- Nataša Krsmanović (MB) = Rabita Baku (AZE) ---> Rabita Baku (AZE)
- Suzana Čebić (L) = VfB Suhl (GER) ---> Rabita Baku (AZE)
- Mira Golubović (MB) = Rabita Baku (AZE) ---> Rabita Baku (AZE)
- Sanja Starović (OPP) = Rabita Baku (AZE) ---> Rabita Baku (AZE)
- Milena Rašić (MB) = RC Cannes (FRA) ---> RC Cannes (FRA)
- Ana Antonijević (S) = RC Cannes (FRA) ---> RC Cannes (FRA)
- Brankica Mihajlović (OH) = Hyundai Hillstate (KOR) ---> RC Cannes (FRA)
- Nadja Ninković (MB) = Voléro Zürich (SUI) ---> Voléro Zürich (SUI)
- Bojana Živković (S) = Voléro Zürich (SUI) ---> Omichka Omsk (RUS)
- Jovana Vesović (OH) = Volei 2004 Tomis Constanta (ROU) ---> Severstal Cherepovets (RUS)
- Vesna Čitaković (MB) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Impel Gwardia Wrocław (POL)
- Tijana Malesević (OH) = Voléro Zürich (SUI) ---> PTPS Piła (POL)
- Anja Spasojević (OH) = RC Cannes (FRA) --->  Ufimochka Ufa (RUS)
- Maja Ognjenović (S) = LIU•JO Volley Modena (ITA) ---> Impel Wroclaw (POL)
- Ana Bjelica (OH/OPP) = Crvena Zvezda Beograd (SRB) ---> Crvena Zvezda Beograd (SRB)
- Silvija Popović (L) = Rabita Baku (AZE) ---> Doğum iznine ayrıldı
- Brižitka Molnar (OH) = NEC Red Rockets (JPN) ---> Galatasaray Daikin Istanbul (TUR)
- Dragana Marinković (MB) = Eczacıbaşı VitrA Istanbul (TUR) ---> Daejeon KGC Ariels (KOR)
- Ivana Nesović (OPP) =  Seongnam KEC Hi-Pass Zenith (KOR)  ---> Denso Airbees (JPN)
- Ana Lazarević (OH) = Vizura Beograd (SRB) ---> Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi (TUR)
- Sara Klisura (MB) = Vizura Beograd (SRB) ---> Foppapedretti Bergamo (ITA)
- Danica Radinkovic (S) = Spartak Subotica (SRB) ---> Piacenza (ITA)
- Aleksandra Petrovic (MB) = Volero Zurich (SUI) ---> Eczacıbaşı VitrA (TUR)
Jasna Majstorovic (OH) = Rabita Bakü (AZE) ---> 2004 Tomis Constanta (ROM)

ROMANYA
- Carmen Turlea (OPP) = Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA) ---> Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA)
- Iuliana Nucu (MB) = Icos Crema (ITA) ---> Dinamo Romprest Bucuresti (ROM)
- Nneka Obiamaka Onyejekwe (MB) = Volero Zürich (SUI) ---> Volero Zürich (SUI)
- Daiana Muresan (OPP) = Volley 2002 Forli (ITA) ---> Scavolini Pesaro (ITA)
- Alina Albu (MB) = ASPTT Mulhouse (FRA) ---> ASPTT Mulhouse (FRA)
- Nicoleta Manu (L) = CS Stiinta Bacau (ROM) ---> Hainaut Volley (FRA)
- Mirela Corjeutanu (OH) = Biancoforno Santo Croce (ITA) (A2) ---> Dinamo Romprest Bucuresti (ROM)

ÇEK CUMHURİYETİ
- Helena Havelkova (OH) = Yamamay Busto Arsizio (ITA) ---> Dinamo Krasnodar (RUS)
- Helena Horká (OH) = VK Modřanská Prostějov (CZE) ---> BKS Aluprof Bielsko-Biała (POL)
- Milada Spalova (MB) = VK Modřanská Prostějov (CZE) ---> BKS Aluprof Bielsko-Biała (POL)
- Martina Utla (OH) = VfB Suhl (GER) ---> Dresdner SC (GER)
- Vendula Merkova (OPP) = VfB Suhl (GER) ---> VT Aurubis Hamburg (GER)
- Julie Jasova (L) = VT Aurubis Hamburg (GER) ---> VT Aurubis Hamburg (GER)
- Aneta Havlickova (OPP) = Yamamay Busto Arsizio (ITA) ---> Lokomotiv Bakü (AZE)
- Sarka Barborkova (OH) = MC Carnaghi Villa Cortese (ITA) ---> Ereğli Belediyesi (TUR)
- Andrea Kossanyiova  (S) = Olymp Prague (CZE) ---> VK Agel Prostejov (CZE)- Tereza Matuszkova  (OPP) = Icos Crema Volley (ITA) ---> Beşiktaş Bahçeşehir Üni. (TUR)

FRANSA
- Armelle Faesch (S) = ASPTT Mulhouse (FRA) ---> ASPTT Mulhouse (FRA)
- Anna Rybaczewski (OH) = ASPTT Mulhouse (FRA) ---> ASPTT Mulhouse (FRA)
- Deborah Ortchitt (L) = ASPTT Mulhouse (FRA) ---> ASPTT Mulhouse (FRA)
- Isaline Sager-Weider (MB) = ASPTT Mulhouse (FRA) ---> ASPTT Mulhouse (FRA)
- Jelena Lozancic (MB) = RC Cannes (FRA) ---> RC Cannes (FRA)
- Victoria Ravva (MB) = RC Cannes (FRA) ---> RC Cannes (FRA)
- Christina Bauer (MB) = Yamamay Busto Arsizio (ITA) ---> Yamamay Busto Arsizio (ITA)


İSPANYA
- Patricia Aranda (S) = Béziers Volley (FRA) ---> Béziers Volley (FRA)
- Ana Mirtha Correa (MB) = Valeriano Menorca ---> Béziers Volley (FRA)
- Amaranta Fernández (MB) = Atom Trefl Sopot (POL) ---> Chieri Torino Volley Club (ITA)

AZERBAYCAN
- Natalya Mammadova (OH) = Rabita Baku (AZE) ---> Omichka Omsk (RUS)
- Oksana Parkhomenko (S) = Azerrail Baku (AZE) ---> Azerrail Baku (AZE)
- Polina Rahimova (OH) = Azerrail Baku (AZE) ---> Azerrail Baku (AZE)
- Odina Aliyeva (OPP) = Azerrail Baku (AZE) ---> Azeryolservis Bakü (AZE)
- Valeriya Korotenko (L) = Azerrail Baku (AZE) --->  Azerrail Baku (AZE)  
- Yelena Parkhomenko (MB) = Lokomotiv Baku (AZE) ---> Azeryolservis Bakü (AZE)
- Kseniya Kovalenko (MB) = Cariparma SiGrade Parma (ITA) --->
- Oksana Kiselyova (OPP) = Azerrail Baku (AZE) ---> 
Azeryolservis Bakü (AZE) 
- Aynur Karimova (MB) = Azerrail Baku (AZE) ---> 
Azeryolservis Bakü (AZE) 
- Anastasiya Gurbanova (OH) = Azerrail Baku (AZE) ---> Azerrail Bakü (AZE)

- Kseniya Kovalenko (MB) = Cariparma SiGrade Parma (ITA) ---> Baki-Azeryol Baku (AZE) 

BELÇİKA
- Frauke Dirickx (S) = Tauron MKS Dąbrowa Górnicza (POL) ---> Tauron MKS Dąbrowa Górnicza (POL)
- Lise Van Hecke (OPP) = Chateau D'Ax Urbino (ITA) ---> Chateau D'Ax Urbino (ITA)
- Freya Aelbrecht (MB) = Asterix Kieldrecht (BEL) ---> RC Cannes (FRA)
- Ilka Van de Vyver (S) = Asterix Kieldrecht (BEL) ---> RC Cannes (FRA)
- Laura Heyrman (MB) = Asterix Kieldrecht (BEL) ---> Dresdner SC (GER)
- Helene Rousseaux (OH) = Budowlani Lodz (POL) ---> Bank BPS Fakro Muszyna (POL)

DİĞER AVRUPA ÜLKELERİ

MACARİSTAN
- Dora Horvath (HUN) (OH) = Asystel Volley Novara (ITA) ---> Ufimockha Ufa (RUS)

FİNLANDİYA
- Riikka Lehtonen (FIN) (OH/OPP) = Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA) ---> Azerrail Bakü (AZE)

YUNANİSTAN
- Maria Nomikou (GRE) (OH) = Asystel Volley Novara (ITA) ---> 
Asystel MC-Carnaghi Villa Cortese (ITA)
- Eva Chantava (OH) = Terra Verdiana Fontanalatto (ITA) ---> Karşıyaka (TUR)

KARADAĞ
- Tatjana Bokan (MNE) (OH) = ASPTT Mulhouse (FRA) ---> ASPTT Mulhouse (FRA)
- Ksenija Ivanovic (MNE) (OH) = VC Wiesbaden (GER) ---> VC Wiesbaden (GER)

LİTVANYA
- Valdone Petrauskaite (LTU) (OH) = Dinamo Krasnodar (RUS) ---> Chateau D'Ax Urbino (ITA)

ESTONYA
- Anna Kajalina (EST) (OH) = Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA) ---> Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA)

SLOVENYA
- Tina Lipicer Samec (SLO) (OH/OPP) = RC Cannes (FRA) ---> 
Azerrail Bakü (AZE) 

İSVEÇ
- Rebecka Lazic (SWE) (OH) = RIG Falkoping (SWE) ---> RC Cannes (FRA)
- Alexandra Lazic (SWE) (OH) = RIG Falkoping (SWE)---> RC Cannes (FRA)

BELARUS
- Marina Tumas (BLR) (OH/MB) = İller Bankasi Ankara (TUR) ---> 
İlbank Ankara (TUR) 
- Alena Hendzel-Yurieva (BLR) (MB) = Omichka Omsk (RUS) ---> Omichka Omsk (RUS)
- Katsiaryna Zakreuskaya (BLR) (OH) = CSV 2004 Tomis Constanta (ROM) ---> Rabita Baku (AZE)
- Anna Kalinovskaya (BLR) (MB) = VfB Suhl (GER) ---> VfB Suhl (GER)
- Tatsiana Markevich (BLR) (OH) = Azeryolservis Baku (AZE) ---> RC Cannes (FRA)

İSRAİL
- Anna Velikiy (ISR) (OH) = VK Modřanská Prostějov (CZE) ---> VK Agel Prostejov (CZE)
- Tatiana Artmenko (ISR) (OH) = VK Modřanská Prostějov (CZE) ---> 
Lokomotiv Baku (AZE)

ASYA VE UZAKDOĞU ÜLKELERİ

JAPONYA
- Saori Kimura (OH) = Toray Arrows (JPN) ---> Vakıfbank Türk Telekom Istanbul (TUR)
- Akiko Ino (L) =NEC Red Rockets (JPN) ---> 
Azerrail Bakü (AZE) 
- Naoko Hashimoto (S) = JT Marvelous (JPN) ---> Voléro Zürich (SUI)
- Yoshie Takeshita (S) = JT Marvelous (JPN) ---> 
JT Marvelous (JPN) 
- Megumi Kurihara (OPP) = Dinamo Kazan (RUS) ---> Okayama Seagulls (JPN)
- Mai Yamaguchi (OPP) = Okayama Seagulls (JPN) ---> 
Okayama Seagulls (JPN) 
- Yukiko Ebata (OH) = Hitachi Rivale (JPN) ---> 
Hitachi Rivale (JPN) 
- Maiko Kano (OH) = Beşiktaş Istanbul (TUR) --->  Hisamitsu Springs (JPN)
- Mizuho Ishida (OH) = Hisamitsu Springs (JPN) ---> 
Hisamitsu Springs (JPN)
- Erika Araki (MB) = Toray Arrows (JPN) ---> 
Toray Arrows (JPN)
- Kaori Inoue (MB) = Denso Airybees (JPN) ---> 
Denso Airybees (JPN)
- Ai Omoto (MB) = JT Marvelous (JPN) ---> 
JT Marvelous (JPN)
- Yuko Sano (L) = Igtisadchi Baku (AZE) ---> Galatasaray Daikin Istanbul (TUR)
- Saori Sakoda (OH) = Toray Arrows (JPN) --->
Toray Arrows (JPN)

ÇİN
- Qiuyue Wei (S) = Tianjin Bridgestone (CHN) ---> 
Tianjin Bridgestone (CHN)
- Yimei Wang (OH) =Dalian Jinzhou New District (CHN) ---> 
Dalian Jinzhou New District (CHN)
- Ruoqi Hui (OH) = Jiangsu ECE (CHN) ---> 
Jiangsu ECE (CHN)
- Yunwen Ma (MB) = Shanghai Dunlop/Guohua Life (CHN) ---> 
Shanghai Dunlop/Guohua Life (CHN)
- Yunli Xu (MB) = Fujian X.M.B. (CHN) ---> 
Fujian X.M.B. (CHN) 
- Xian Zhang (L) = Dalian Jinzhou New District (CHN) ---> 
Dalian Jinzhou New District (CHN)
- Junjing Yang (MB) = Army Kemen Noodle (CHN) ---> 
Army Kemen Noodle (CHN)

GÜNEY KORE
- Yeon Koung Kim (OH) = Fenerbahçe Universal Istanbul (TUR) ---> Fenerbahçe Istanbul (TUR)


- Sa-Nee Kim (S) = Incheon Heungkuk Life Insurance Pinkspiders (KOR) ---> Incheon Heungkuk Life Insurance Pinkspiders (KOR)
- Song-Yi Han (OH) = GS Caltex Seoul KIXX (KOR) ---> GS Caltex Seoul KIXX (KOR) 
- Dae-Young Jung (MB) = GS Caltex Seoul KIXX (KOR) ---> GS Caltex Seoul KIXX (KOR)
- Youn-Joo Hwang (OPP) = Suwon Hyundai E&C Hillstate (KOR) ---> Suwon Hyundai E&C Hillstate (KOR)
- Hyo-Jin Yang (MB) = Suwon Hyundai E&C Hillstate (KOR) ---> Suwon Hyundai E&C Hillstate (KOR)
- Hae-Ran Kim (L) = Hi-Path Zenith Korea Expressway (KOR) ---> Hi-Path Zenith Korea Expressway (KOR)
- Hee-Jin Kim (MB/OPP) = IBK Altos (KOR) ---> IBK Altos (KOR)

TAYLAND
- Nootsara Tomkom (THA) (S) = Azerrail Baku (AZE) ---> 
Igtisadchi Baku (AZE)
- Wilavan Apinyapong (THA) (OH) = Fujian X.M.B. (CHN) ---> 
Igtisadchi Baku (AZE)
- Pleumjit Thinkaow (THA) (MB) = Fujian X.M.B. (CHN) --->  Igtisadchi Baku (AZE) 
- Wanna Buakaew (THA) (L) = 
Igtisadchi Baku (AZE) ---> Igtisadchi Baku (AZE)
- Malika Kanthong (THA) (L) =  Chang (THA) --->  Igtisadchi Baku (AZE)
Hyapha Amporn (MB) = Chang (THA) - >  Igtisadchi Baku (AZE)
-  Onuma Sittirak (OH) = Chang (THA) - >  Igtisadchi Baku (AZE)

DİĞER ÜLKELER

Kazakistan
- Alesya Safronova (KAZ) (MB) = İller Bankasi Ankara (TUR) ---> İlbank Ankara (TUR)

Avustralya
- Rachel Rourke (AUS) (OPP) = Bank BPS Fakro Muszyna (POL) ---> Atom Trefl Sopot (POL);​​​​​​​​​​​