30 Ocak 2013

Paula & Mari


Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı'nın Brezilyalı oyuncuları Paula Pequeno ve Mari Steinbrecher maçlardan kalan boş vakitlerde bir araya gelerek eğlenmeyi tercih ediyorlar.  Genellikle sahada görmeye alıştığımız ikiliyi bu kez saha dışında yakaladık. İşte Paula ve Mari'nin gitar eşliğindeki düet performansları:





;​​​​​​​​​​​

Video: Fenerbahçe – İlbank



Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımız, Acıbadem Bayanlar Voleybol 1.Ligi’nin 13.haftasında Burhan Felek Spor Salonu’nda İlbank ile karşılaştı. Sarı Melekler rakibini 3-0 mağlup ederek ligdeki 9. galibiyetini aldı. Karşılaşmaya ait görüntüler;

1. SET



2. SET



3. SET


;​​​​​​​​​​​

Fenerbahçe 3-0 İlbank



Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımız, Acıbadem Bayanlar Voleybol 1.Ligi’nin 13.haftasında Burhan Felek Spor Salonu’nda İlbank ile karşılaştı. Sarı Melekler rakibini 3-0 mağlup ederek ligdeki 9. galibiyeti aldı ve zirveyi takibini sürdürdü.

Fenerbahçe – İlbank: 3-0 (25-15, 25-20, 25-18) - İstatistikler

Fenerbahçe: Paula, İpek Soroğlu, Seda Tokatlıoğlu, Kim, Eda Dündar, Lindsey Berg (Nihan Güneyligil, Elif Başaran, Nilay Özdemir, Meryem Çalık)

İlbank: Szekelyova, Meliha İsmailoğlu, Gamze Ergin, Marina Tumas, Ferda Bulut, Safranova (Seval Yılmaz, Bahanur Şahin, Tuğçe Atıcı, Ebru Mandacı, Ezgi Dağdelenler)

Sarı Melekler’de kaptan Sed 14, Kim 10, İpek 10, Paula 9 sayılık performanslarıyla galibiyette pay sahibi isimler oldular. İlbank’ta ise Marina Tumas’ın 13 sayılık katkısına eşlik eden oyuncu olmadı.

Karşılaşmanın ardından ise taraftarlarımız yeni yaşını kutlayan takım menajeri Violet Duc’ya çiçek vererek bir kez daha doğum gününü kutladılar.

Fenerbahçe – İlbank Maçı Özeti



Fenerbahçe – İlbank Maç Sonu Röportajlar

;​​​​​​​​​​​

Video: Dabrowa Gornicza - Fenerbahçe


Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımız, CEV Kupası Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında Polonya temsilcisi Tauron MKS Dabrowa Gornıcza ile karşı karşıya geldi.  Sarı Melekler, 21-25, 25-21, 19-25, 20-25 setler ile rakibini 3-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Karşılaşmaya ait görüntüler;

1. SET




2. SET


3. SET


4. SET

;​​​​​​​​​​​

Tauron Dabrowa Gornicza 1-3 Fenerbahçe



Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımız, CEV Kupası Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında Polonya temsilcisi Tauron MKS Dabrowa Gornıcza ile karşı karşıya geldi.  Sarı Melekler, 21-25, 25-21, 19-25, 20-25 setler ile rakibini 3-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.

Sarı Melekler’de Kim 27 sayı karşılaşmaya damgasını vururken; o’na Seda 17, Paula 14 sayı ile eşlik etti. Tauron’da ise E.Skowronska 17, Liniarska ve Kaczor’un 11 sayılık çabaları mağlubiyete engel olamadı.

Sarı Melekler’in CEV Kupası yarı finalindeki rakibi ise Rusya’nın Uralockha NTMK Ekaterinburg takımı oldu.

MKS Tauron Dąbrowa Górnicza – Fenerbahce: 1-3 (21-25, 25-21, 19-25, 20-25) - İstatistikler

Tauron: Tokarska (2), Leys (14), Liniarska (11), Kaczor (11), Dirickx (4), Skowrońska (17), Strasz (libero) (Zaroślińska (4), Stacchiotti (2), Śliwa, Staniucha-Szczurek, Nuszel)

Fenerbahçe: Paula (14), Seda (17), Kim Yeon-Koung (27), Okuniewska (3), Eda (6), Berg (4), Nihan (L) (Elif, Nilay, Meryem)

Tauron MSK Dabrowa Gornicza – Fenerbahçe Özet



Tauron MSK Dabrowa Gornicza – Fenerbahçe Basın Toplantısı


;​​​​​​​​​​​

9 Ocak 2013

Hazırlık Maçı: Fenerbahçe 2-2 Eczacıbaşı Vitra


Sarı Melekler, ilk yarının sona ermesinin ardından CEV Kupası'nda karşılaşacağı Tauron Dabrowa Gornicza karşılaşmasına kadar olan süredeki boşluğu en iyi şekilde değerlendirmek hem de yeni transfer Berg'in ne durumda olduğunu görmek için Eczacıbaşı ile 2 tane hazırlık karşılaşması ayarladı. Bunlardan ilkinde; 

Fenerbahçe - Eczacıbaşı VitrA: 2-2 (24-26, 24-26, 25-11, 17-11)

Fenerbahçe: Berg, Paula, Kim, Seda, Berenika, Eda, Nihan (Nilay, Merve, Mari)


Eczacıbaşı: Özge, Neslihan, Sokolova, Senna, Poljak, Büşra, Gülden (Asuman, Esra)

Karşılaşmaya Berg, Paula, Seda, Kim, Berenika, Eda, Nihan (L) altısılı ile başladık. Eczacıbaşı'da antrenman  karşılaşması olmasına rağmen rakibine saygı göstererek tüm aslarını sahaya sürdü. (Özge, Büşra, Poljak, Senna, Sokolova, Neslihan, Gülden) Ancak maç genelinde oyuncuların tamamında oldukça ciddiyetten uzak bir hal vardı ve dolasıyla saha içindeki ortam da öyleydi.

Hazırlık karşılaşması olması nedeniyle iki tarafta aralarında anlaşarak karşılaşmaya servis atmadan başlamayı ön gördüler. Sadece servis el değiştirdiğinde tekrar servis atılıyor, setin genelinde top yandan oyuna sokuluyordu. Antrenörler servis karşılaşmadan ziyade takımlarına özel set (drill) varyasyonları denetiyordu.

Kenarda ise diğer oyuncular (Nilay-Mari, Nihan-İpek, Elif-Nilay) top ile oynuyorlar ve sürekli toplar içeri kaçıyordu. İlk setin sonlarına doğru bir Fenerbahçe hücumunda Eczacıbaşı tarafından bir topun sahaya kaçması üzerine top karşı tarafa verildi ve Fenerbahçe seti kaybetti 26-24. (Top içeri kaçtığı sırada Fenerbahçe hücum ediyordu ve skorda 25-24 Eczacıbaşı öndeydi.) Böylece açılış setini ve ikinci seti aynı skorlarla konuk Eczacıbaşı VitrA 26-24 kazanmayı başardı. 

İlk iki setin ardından Berg'in 2-3 günlük antrenmanlara çıkmasına rağmen çok sırıtmaması dikkat çekiciydi, uyum sürecini en kısa sürede atlayabileceğini gösterdi, oynattığı setler ve pas dağılımı da fena değildi, savunmada ise çapraz hücum defanslarında toplar çıkardı, en azından gayret gösterdi.

İkinci setin sonlarında (20'li sayıların ardından) Mari-Seda, Paula-Elif Başaran değişliklikleri izledik. İkinci seti ortalarında ise aradaki skor farkı açıldıktan sonra belli bir bölümde Nilay - Berg değişikliği oldu.

Kaybedilen ilk iki setin ardından üçüncü sete Mari ve Merve değişiklikleri ile başladık. Eczacıbaşı'nda ise Asuman ve Esra oyuna girdi. Üçüncü setin başında açılan farkın ardından (6-0, 9-1, 16-3) bu fark set sonuna kadar devam etti ve Sarı Melekler üçüncü seti 25-11 gibi farklı bir skorla kazandı. Eczacıbaşı'nın yedek oyuncuları alıp seti bıraktığını düşünebilirsiniz ancak normal as kadrosuyla mücadele ettiler.

Dördünce sette ise ilk setteki klasik altımıza döndük, çok fazla oyuncu değişikliği göremedik. Sette 17-11 Fenerbahçe üstünlüğü var iken Burhan Felek'in çatısının su akıtması nedeniyle sahanın ortasında ufacık bir gölet (su birinkitisi) oluştu; bu nedenle her iki tarafta karşılaşmayı bitirmeyi tercih ettiler.

Uzunca süren bir sakatlık döneminin ardından bugün Brezilyalı oyuncu Mari'yi de ilk kez sahada izleme fırsatı bulduk. Her ne kadar taraftara yansımasa da Mari 1-2 haftadır antrenmanlarda ilk 6'da a takımda Seda'nın yerine deneniyor ve yapılan antrenman sonu maçlarında forma giyiyordu. Mari'nin kendi ritmini bulması biraz daha zamanla; sürekli oynayarak bulacaktır. Mari'nin sakatlıktan dönmesinin yanı sıra diğer bir dezavantajı da şu an önünde oynayan Seda'nın inanılmaz bir seviyede (formda) oynuyor olması. 

Bugünkü karşılaşma da çok fazla plase yaparak top öldüremese de uzun bir sürenin ardından Mari'yi sahada görmek güzeldi ve o'da bu performansının üstüne rahatlıkla çıkabilecek bir oyuncu, her geçen gün daha da iyi olacak.

Karşılaşma genelinde takım halinde inanılmaz blok tuttuk, iyi defans yaptık, defans - blok kurgumuz da iyiydi.

Karşılaşmanın ardından ise Sarı Melekler bir süre daha kendi aralarında sahada ve kenarda oynamaya devam ettiler. Bireysel anlamda günün kahramanı ise kesinlikle Maja Poljak'tı. Çatıdan damlayan su ilk onun başına damladı ve çığlık attı oyun dursun diye bir hayli çaba harcadı. :)))

Sarı Melekler, Eczacıbaşı VitrA ile 11 Ocak Cuma günü saat 17.30'da Eczacıbaşı Ayazağa Spor Salonu'nda bir hazırlık maçı daha oynayacak.

;​​​​​​​​​​​

Video: Paula Pequeno


Brezilya televizyonu geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı'nın Brezilyalı oyuncusu Paula Pequeno ve kızı Mel ile İstanbul'daki yeni yaşantılarını anlatan kısa bir video yayınladı.




;​​​​​​​​​​​

2 Ocak 2013

Video: Mutlu Yıllar


Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı ile Fenerbahçe Futbol ve Basketbol Takımı oyuncuları yeni yıl için bir klip hazırladı. İşte oyuncuların yeni yıl mesajları;

;​​​​​​​​​​​