13 Şubat 2013

Uralockha 3-0 Fenerbahçe



Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı, CEV Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Rusya’da Metallurg Forum’da Uralockha Ekaterinburg takımı ile karşı karşıya geldi. Sarı Melekler, rakibine 25-15, 25-20, 25-21 setlerle 3-0 mağlup oldu ancak karşılaşmanın ardından oynanan altın setini ise 15-11 kazanarak CEV Kupası’nda adını finale yazdırmayı başardı.
Uralockha – Fenerbahçe: 3-0 (5-15, 25-20, 25-21)  - İstatistikler Altın Set: 11-15
Uralockha: Salina, Filipova, Pasynkova, Zaryazhko, Ruiz, Chaplina, Tretyakova (L) (Nazarova, Chervova)
Fenerbahçe: Berg, Paula, Kim, Seda, İpek, Berenika, Nihan (L) (Mari, Elif, Nilay, Merve, Gökçen)
Evsahibi Uralockha’da; Ruiz 16, Pasynkova 14 (3 blok), Zaryazhko 14 ile Filipova 11 sayılık performansları final içi yeterli olmadı.
Karşılaşma boyunca çok kötü bir oyun sergileyen Sarı Melekler’de ateşi yakan, isyanı başlatan isim şüphesiz sonradan oyuna giren libero Merve Dalbeler’di.
Altın sette en dikkat çekici ufak detaylardan birisi de skor 11-14 iken Berg kenara Kamil Söz’e beni değiştirin işareti yapıyor ve son sayı diye başka yerlere dalan Kamil Söz son arda Gökçen’i oyuna sokuyor. Son sayıda olsa Berg’in ne kadar konsantre ve deneyimli olduğunu buradan bir kez daha anlıyoruz, tecrübe dedikleri bu olsa gerek heralde sağol var ol Berg…
Sezon başında transfer olan ancak geçirdiği sakatlık sonrası ameliyat nedeniyle uzun süre sahalardan ayrı kalan Gökçen Denkel ise kısa süre de olsa ilk kez bir resmi karşılaşmada Fenerbahçe formasını giydi.
Sarı Melekler’de ayrıca sahaya yüksek ateşle çıkan Seda Tokatlıoğlu ve ayağı şiş olan Nilay Özdemir’in  fedekarlıkları için teşekkürler..
Sarı Melekler’in CEV Kupası finalindeki rakibi ise Perşembe günü oynanacak olan Bank Bps Fakro Muszyna – Omichka Omsk sonucunda belli olacak. Omichka Omsk ile Fakro Muszyna arasında Rusya’da oynanan ilk karşılaşmayı deplasmanda Polonya temsilcisi Fakro Muszyna 3-2 kazanmayı başarmıştı.
CEV Kupası final serisinde ilk karşılaşmalar 26 veya 27 Şubat’ta; rövanş karşılaşmaları ise 2 veya 3 Mart’tta İstanbul’da oynanacak.
Uralochka Ekaterinburg – Fenerbahçe Maç Sonu Röportajlar

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder