11 Şubat 2011

Eczacıbaşı Spor Salonu'na Nasıl Gidilir ?

Eczacıbaşı Spor Salonu - Ayazağa

Salon Hakkında Bilgi: 1966'dan bu yana Türk Sporu'na katkıları bulunan Eczacıbaşı, ilk spor tesisini 21 Ağustos 1973'te Türkiye'ye kazandırdı. Özel sektör kuruluşu tarafından yapılan ilk salon olan Eczacıbaşı Spor Salonu, İstanbul Levent'teki ilaç Fabrikası'nın arkasında yapıldı. Yıllarca birçok milli sporcunun yetişmesine sahne olan Eczacıbaşı Spor Salonu 2000-2001'de son sezonunu yaşadı

Eczacıbaşı Spor Kulübü'nün ikinci yeni ve modern tesisi; 24 Temmuz 2001'de Ayazağa'da açıldı. 1.700 metrekarelik alana kurulu kapalı spor tesisinde; Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi maçları oynanmaktadır.

1700 metrekarelik alana kurulu kapalı spor sahası yaklaşık 1.000  metrekaredir. Voleybol zemin kaplaması taraflex olan salon, teleskopik tribünlerle beraber 1.000 seyirci kapasitesine sahiptir. Tesis içinde; takımlar için dört, hakemler için bir soyunma odası, fitness salonu, sauna ve jakuzi, doktor odası, basın çalışma odası, toplantı odaları, ofisler ve kafeterya bulunmaktadır.


İletişim: Eczacıbaşı Spor Kulübü, Kemerburgaz Caddesi, No. 21, 34390 Ayazağa / Türkiye

Telefon No.: 0 212 289 96 40 - 10 hat

Bilet-Salona Giriş:  Ayazağa Spor Salonunda oynanan maçlarda bilet satışı yapılmamaktadır. Maçlar ücretsiz olarak takip edilebiliyor..

Elbetteki maç saatinden en azından bir saat önce gelirseniz eğer rahat giriş ve yer bulma şansınız olur‚ ufak salon olduğundan dışarıda kalmamış olursunuz.

* Bu uygulama bu sezonki karşılaşmalarda da devam ediyor mu bilmiyorum.

Ulaşım: Bu salonun mevkisi toplu ulaşım açısından bir çok imkan taşıyan bir bölgede değildir, gidiş dönüş olarak zordur. Hatta ve hatta Anadolu yakasından salona ulaşmak nerdeyse toplu taşıma araçlarıyla imkansızdır.. Anadolu yakasından gelecek olanlar ya özel arabalarıyla ya da aktarmayla salona gidebilirler.

Otobüs ile gelecek olanların ineceği durak Fabrikalar durağıdır.

Büyükdere Caddesinden Gidiş: Resimde görüldüğü gibi Büyükdere Caddesinden Maslak istikametine giderken Ayazağa kavşağından Ayazağa Cendere yoluna dönülür. Bu yol aşağıya doğru düz takip edilir. Atatürk caddesine varılınca sola dönülür. Bu caddeninde sonuna kadar takip edilir ve Kemerburgaz yoluna varılınca sağa dönülür. Bu yol takip edilir. İETT Garajını geçtikten sonra salon sol tarafınızda kalır. Resimde X çarpı olarak işaretlenen kısım İett garajıdır. Yuvarlak içine aldığım yer ise Eczacıbaşının salonudur.

Hatırlatma 1: Salon öyle aman aman bir salon değildir. Eczacıbaşı fabrikasının bahçesinde yer almaktadır. O yüzden fabrikayı geçmemeye özen gösteriniz.
Kemerburgazdan gidiş: TEM otoyolu takip edilir. Beşiktaş sapağı geçilir‚ Türk Telekom Arena geçilir‚ Taksim Kemerburgaz tabelasından çıkılır. Daha sonra yol tekrar ikiye ayrılır. Taksim sola Kemerburgaz sağa devam eder. Sağdan Kemerburgaz’dan devam edilir. Resimde sol tarafta görülen dönemeçten mezarlığa doğru gidilir. Kemerburgaza değil Selvi sokak yazan yol aşağıya kadar takip edilecek. Yolun T olduğu yerde ışıklardan sola dönülür. O yol dümdüz takip edilir ve direk salonun önüne çıkar. İETT Garajını geçtikten sonra salon sol tarafınızda kalır. Resimde X çarpı olarak işaretlenen kısım İett garajıdır. Yuvarlak içine aldığım yer ise Eczacıbaşının salonudur.

Hatırlatma 2: Salona toplu taşıma araçlarıyla en kolay gitmek için kullanılabilecek hat .Levent metrodan 41SM AYAZAĞA GARAJI-4.LEVENT METRO hattıdır. 4.Leventten hareket saati olarak maçın saatine göre uygun olanını tercih edebilirsiniz.. Ayrıntılı bilgi için iett nin web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Gaziosmanpaşa mevkisinden gelecek olanlar için;
Metrobüse yakınsanız eğer metrobüsle zincirlikuyu oradan da büyükdere caddesi boyunca her hangi bir otobüs minibüs yapabilir. 4.Levent metroda iner. 4.Leventten yukarıda yazmış olduğumuz 41SM hattı kullanılabilir.

Beylikdüzünden gelecek olanlar için;
Beylikdüzünden otobüs aracılığıyla Taksime gidiyoruz oradan metroyu kullanarak 4.Levent. 4.Leventten 41SM ile salona gelebilirsiniz. Alternatif olarak Beylükdüzün’den Avcılara gider ve oradan gelirim diyenler içinde GOP´tan gelecekler gibi metrobüsle zincirlikuyu oradan da 4.leventten 41SM ile salona gelebilirler.

Beylikduzu-Taksim otobusune alternatif olarak Beylikduzu-Avcilar metrobus ve sonrasinda Avcilar-Zincirlikuyu metrobus´u de kullanilabilir. Zincirlikuyu´dan otobus veya minibusle 4 Levent´e gidilebilir

Kağıthaneden gelecek olanlar için;
Seyrantepe-Topkapı minibüs hattıyla İETT garajına oradan da 41 no’lu vasıtayla son durakta inerek salona ulaşabilirler.

Zeytinburnu’ndan gelecek olanlar için;
İlk öncelikle çevreyoluna çıkıp oradan metrobüsle Zincirlikuyu´ya gidebilirsiniz. Zincirlikuyu´dan 4. Levent‚ oradan da 41SM numarali otobüs ile salona ulaşabilirsiniz..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

2 yorum:

  1. Şahane olmuş bu post. Eczacıbaşı resmi sitesine alıp koysun bence. Ya da Burhan Felek'te oynasınlar, insanlar yolda telef olmasın.

    YanıtlaSil
  2. tam arşivlik olmuş hakkaten..

    YanıtlaSil