9 Temmuz 2013

2013-2014 Sezonu Lig ve Play-off Statüsü


2013/2014 Sezonu Acıbadem Bayanlar Voleybol 1.Ligi Statüsü
Lig Etabı
Bir önceki sezon kadınlarda Deplasmanlı Türkiye Birinci Ligini düşmeden tamamlamış olan takımlar ile ikinci ligden birinci lige çıkan toplam 12 takım iki devreli lig usulüne göre karşılaşacak.
Takımlar – İli
1) İlbank – Ankara
2) Halkbank Gazi Üni. – Ankara
3) Bursa Büyükşehir Bld. – Bursa
4) Çanakkale Belediyespor – Çanakkale
5) Bakırköy Bld. Yeşilyurt – İstanbul
6) Beşiktaş – İstanbul
7) Eczacıbaşı Vitra – İstanbul
8) Fenerbahçe – İstanbul
9) Galatasaray Daikin – İstanbul
10) Sarıyer Belediyesi – İstanbul
11) Vakıfbank – İstanbul
12) Ereği Belediyesi – Konya
Playoff Etabı
Lig etabı karşılaşmaları sonunda ilk 8 sırayı alan takımlar Playoff etabını oynamaya hak kazanır.
Play-off  I. Tur müsabakalarında takımlar (8-1), (5-4), (7-2), (6-3) şeklinde eşleşerek eleme  usulüne göre karşılaşırlar, Elenen takım 1.etap’taki (normal lig etabındaki) yerine döner, Play-off sonucunda LİG ŞAMPİYONU ve LİG İKİNCİSİ belirlenir.
Baraj Etabı (Ligden Düşme)
Lig etabı müsabakaları sonunda erkeklerde ve bayanlarda 9., 10, 11 ve 12. sırayı alan takımlar lig etabındaki puanlarını Baraj Etabı’na taşırlar. 4 takım (9., 10, 11 ve 12.) federasyonca belirlenen 2 ilde, 3’er günlük lig usulü 2 devreli turnuva maçları oynarlar. Lig etabında alınan puanlar ile 2 turnuvadaki alınan puanların toplamı sonunda  son iki sırayı alan (11., 12.) takımlar 2. lige düşerler.
Puanlama Sistemi
2 – 3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma bir (1) puan,
1 – 3 ve 0 – 3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma puan verilmez.
Hükmen mağlubiyetlerde toplam puandan bir (1) puan düşürülür. Hükmen galibiyet alan takımın toplam puanına üç (3) puan eklenir.
- Bir veya birkaç takımın puanlarının eşitliği halinde, sıralama; kazanılan maç sayısına göre belirlenir. Kazandığı maç sayısı fazla olan takım lig tablosunda üst sırada yer alır.
- Kazanılan maç sayısına göre eşitliğin bozulmaması halinde; set averajı uygulanır. Bu uygulamada puanları eşit olan takımların müsabakalar sonunda aldıkları setlerin toplamı, verdikleri setlerin toplamına bölünür. Sıralamada, büyük sayıya sahip olan takım lig tablosunda üst sırada yer alır.
- Eşitliğin kazanılan set sayılarına göre de devam etmesi halinde; eşitliği devam eden takımların yaptıkları tüm müsabakalar sonunda aldıkları sayıların toplamı, verdikleri sayıların toplamına bölünür. Takımlar, çıkan sayının büyüklüğüne göre yukarıdan aşağıya sıralanacak.
- Eşitlik yine de bozulmamış ise, bu durumdaki takımların kendi aralarında yaptıkları müsabakalardaki maç, puan, set ve sayı averajına sıra ile başvurularak sıralama belirlenecek.
2013-2014 Sezonu Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi Playoff Statüsü
Çeyrek Final
- Takımlar ilk turda içerde ve dışarda olmak üzere 2 maç yapacaklar.
- İlk maç normal lig sonunda puan cetvelinde alt sırada bulunan takımın sahasında oynanacak.
- 2 galibiyet alan takım yarıfinale yükselecek. Galibiyetlerin eşitliği halinde 3. maç ertesi gün 2. maçın oynandığı sahada oynanacak. Maçı kazanan yarı finale yükselecek. Kaybeden ise normal lig sonunda puan cetvelinde yerine geri dönecek.
(MAÇ – ara – ara – MAÇ – MAÇ) = 4 YA DA 5 GÜN (Etap arası : 2 gün)
Yarı Final
- Yarıfinalde eşleşen takımlar, içerde ve dışarda olmak üzere 2 maç yapacaklar.
- İlk maç normal lig sonunda puan cetvelinde alt sırada bulunan takımın sahasında oynanacak.
- 2 galibiyet alan takım finale yükselecek. Galibiyetlerin eşitliği halinde 3. maç 1 gün sonra 2. maçın oynandığı sahada oynanacak. Maçı kazanan finale yükselecek. Kaybeden ise normal lig sonunda puan cetvelinde yerine geri dönecek.
(MAÇ – ara – ara – MAÇ – ara – MAÇ ) = 4 YA DA 6 GÜN ( Etap arası : 2 gün)
Final
- Finalde eşleşen takımlar, 3 galibiyet alıncaya kadar karşılaşacaklar. 3 galibiyet alan takım şampiyon olacak.
- İlk maç normal lig sonunda puan cetvelinde üst sırada bulunan takımın sahasında, 2. ve 3. normal lig sonunda puan cetvelinde alt sırada bulunan takımın sahasında, 4. maç tekrar üst sırada bitiren takımın sahasında, eğer 2-2 eşitlik olursa 1 gün sonra aynı sahada son ve 5.maç oynanacak. Kazanan şampiyon olurken kaybeden takım lig 2. olacak
- 2 galibiyet alan takım finale yükselecek. Galibiyetlerin eşitliği halinde 3. maç 1 gün sonra 2. maçın oynandığı sahada oynanacak. Maçı kazanan finale yükselecek. Kaybeden ise normal lig sonunda puan cetvelinde yerine geri dönecek
(MAÇ – ara – ara – MAÇ – ara – MAÇ – ara – ara – MAÇ – ara – MAÇ ) = 6 GÜN, 9 GÜN YA DA 11 GÜN)

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder