4 Nisan 2012

Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe Universal

Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe Universal...Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinde herhangi bir branş takımı için ilk kez yazılan bir cümle olsa gerek.. Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı taraftarların deyimiyle Sarı Melekler, bu kupayı çok fazlasıyla hak etmişti. Aziz Yıldırım'ın ülkemizde önemsenmeyen ve yüzüne bakılmayan amatör sporları kalkındaracağım demesiyle planlı programlı bir şekilde başlatılan yatırımın, emeklerin karşılığını her sene üstüne daha çok konularak devam edildi ve nitekim istenilen hedefe 3 sene gibi kısa bir zaman zarfında ulaşıldı ve bizlere büyük bir gurur yaşattıılar.

Türk sporuna ve Fenerbahçe çağ atlatan Aziz Yıldırım'ın ana mesleği inşaat sektörü olsa da başkan olmadan önceki yöneticilik yaptığı dönemlerde voleyboldan sorumlu olduğunu biliyor muydunuz ? Aziz Yıldırım, 1998 yılında kulübe başkan olarak seçildiğinde Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı 2.ligde yer alıyordu ancak Aziz Yıldırım kafasında hep ileriye dönük hamleler vardı. Bu hamlelerin yapılabilmesi için bayan voleybol takımının 1.lige çıkması beklenildi. Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı 1.lige çıktıktan sonra 2004-05 sezonunda Aziz Yıldırım gereken anın geldiğine inanarak düğmeye bastı ve bizzat kendisi Ankara'nın yolunu tuttu.

O dönemde Ankara'da İller Bankası forması giyen Seda Tokatlığu'nun evine giderek ailesiyle birlikte ziyaret etti, Seda'ya fikirlerini ve neler yapmak istediğini anlattı. Ben, sana inanıyorum ve bu yola seninle çıkarak ilk adımı atmak istiyorum ne dersin dedi.. Seda, biraz düşündükten sonra o dönemde Fenerbahçe'ye transfer oldu. Ardından Eda Erdem, Özlem Özçelik, Çiğdem Can Rasna, Naz Aydemir, Ekaterina Gamova, Natasa Osmokrovic ve daha niceleri...

Derken 3 yıl üst üste istikrarlı bir şekilde dörtlü finaller oynamaya başarısı gösteren Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı bu sene Bakü'de kupa, Seda Tokatlıoğlu'nun ellerinde yükseldi. O yüzden bu o kupanın Seda Tokatlıoğlu'nun ellerinde yükselmesi hem Aziz Yıldırım'a hem de Seda'ya ayrı bir gurur verdiğini düşünüyorum..O yüzden bu kupa beni miçin daha da anlamlı..

Teşekkürler Aziz Yıldırım, Teşekkürler Sarı Melekler..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder