19 Temmuz 2012

Filede Fener'de Bu Hafta 19.07.2012


Her Perşembeleri FB TV'de ekranlara gelen ve Fenerbahçe voleybolunun nabzını tutan Filede Fener programının bu haftaki konuğu Voleybol Şubesi Sorumlusu Hakan Dinçay'tı.

Hakan Dinçay'ın katıldığı programın içeriğinden en önemli kısımları derlemek gerekirse;

- Kim'in Güney Kore kulübü ile olan sözleşmesi 30.06.2012 tarihiyle itibariyle sona ermiş, Kim konusunda bir sıkıntı olmaması için FIVB ve Güney Kore Federasyonuna başvurduklarını, görüştüklerini ve şu an içi Kim'in sözleşmesinde hiçbir sorun bulunmadığını söyledi.

- Antrenör konusunda ise; Ze Roberto'nun Türkiye'yi ve Fenerbahçe'yi çok sevdiğini, burada çok mutlu olduğunu ancak ailevi ve kızından dolayı ülkesine dönmek zorunda kaldığını belirtti. Büyük ihtimalle Fenerbahçe, Ze Roberto'nun kariyerinde çalıştırdığı son Avrupa kulübü olarak kalacak.

- Takımdan ayrılan oyunculardan Fabiana Claudino'yu aslında takımda tutmak istediklerini, ancak Fabiana'nın Fenerbahçe'yi ve Türkiye'yi çok sevmesine ve kalmak isteyip, daha çok oynamak istemesine rağmen 2+1 kuralıyla nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

- Taraftarlardan gelen en çok merak edilen sorulardan birisi olan voleybol maçlarının Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da veya Caferağa'da oynama konusuna ise; Voleybol maçları için Caferağa'nın salon yüksekliği standartlara uygun değil, bu nedenle Caferağa'da maçların oynanması zor olduğunu, ancak Ülker Arena'da oynamak için girişimlerinin olduğu şeklinde açıklık getirdi.

Kulüpten yapılan ve resmi sitede yer alan açıklamaya göre;

Kalan oyuncular: Seda Tokatlıoğlu, Eda Erdem, İpek Soroğlu, Nihan Güneyligil, Merve Dalbeler, Duygu Bal, Yeon Koung Kim.

Yeni Transferler: Paula Pequeno, Marianne Steinbrecher, Berenika Okuniewska; Türk oyuncular ise Nilay Özdemir, Elif Ağca Öner, Meryem Boz Çalık, Elif Onur Başaran, Gökçen Denkel Zop.

Sözleşme Yenilenmeyen ve Ayrılan Oyuncular: Naz Aydemir, Yağmur Koçyiğit, Didem Ege, Fabiana Claudino, Logan Tom ve sözleşmesi devam ettiği için 300.000 Euro bonservis bedeli karşılığında Eczacıbaşı Vitra’ya transfer olan Lioubov Sokolova.

Hakan Dinçay'ın yeni antrenör kim olacak konusunda yaptığı açıklamalar ise belki de programın en çarpıcı kısmıydı. A.B.D antrenörü Hugh McCutcheon'a transfer teklifi yaptıklarını ancak Hugh kulübe teklif için teşekkür ederek bu sezon Türkiye'ye gelmesinin zor olduğunu ama önümüzdeki yıl için neden olmayacağını söylemiş.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder