2 Temmuz 2012

Nihan Güneyligil Röportajı


- Nihan Güneyligil: "Bizde o kupalardan zaten vardı…"
Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımız geçtiğimiz sezon oldukça başarılı ve zorlu bir sezon geçirdi. Müzemizde bulunmayan kupalardan biri olan Şampiyonlar Ligi Şampiyonluk Kupası’nı kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Bu başarının önemli paydaşlarından biri olan takımımızın liberosu Nihan Güneyligil ile geçtiğimiz sezonu, libero sistemini, gelecek ile ilgili planlarını ve gelecek sezonu konuştuk.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

- Son üç senedir Dörtlü Finale gidip iki defa final oynayıp bir defa üçüncü olan bir takımın orada olmaması üzücü bir durum. Tabii takdir böyleyse yapacak bir şey yok. Biz de bu sene müzemizde bulunmayan CEV Kupası’nı almaya çalışacağız, o da çok keyifli olacak.

- İlk kez libero olma teklifi bana geldiğinde, bunun nasıl bir sistem olduğunu anlamam biraz uzun sürdü tabii ama tabii ki rutin hale geldikten sonra dışarıda olduğunuz zaman bile kendinizi takımın bir parçası olduğunuzu hissediyorsunuz, oyunu okuyabiliyorsunuz ve en önemlisi dinleniyorsunuz. Libero gerçekten önemli bir mevki. Takım oyununda takımın beyni pasör olarak başlar fakat ona en yakın olan organ olarak da liberoyu söyleyebiliriz. Liberonun sağlam durması gereklidir, psikolojinizin sağlam olması gereklidir çünkü kurulan oyun sizden başlıyor.

- Ben açıkçası geçtiğimiz sezonu başarılı olarak bitirdiğimizi düşünüyorum. Çünkü bizim uzun süredir başarılı bir grafiğimiz var. Bunun başlangıç noktası bir numaralı kupayı almaktı. Biz geçen sene çok güzel bir turnuva geçirerek bir numaralı kupayı yani Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu müzemize getirmeyi başardık. Kaçırılmış bir Türkiye Kupası ve Türkiye şampiyonluğu var. Bu ukalalık olarak algılanmasın ama biz zaten o kupaları almayı başarmıştık.

Röportaj tamamını okumak ve ulaşmak için Fenerbahçe Dergisi Temmuz Sayısı'nı temin edebilirsiniz..

Kaynak: Fenerbahçe Dergisi - Temmuz 2012 Sayısı

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder