15 Şubat 2011

Nati diye biri..

Fenerbahçe Bayan Voleybol Şubesinin ikinci ligden birinci lige çıktığı günden bugüne kadar geldiği nokta şüphesiz göz ardı edilemez.. O günden bugüne kadar birçok sporcu geldi gitti ama birisi dışında..

Kimden mi bahsediyoruz.. Natasa Osmokrovic..

Kendimi de zor tutuyorum.. Çünkü Nati ile ilgili yazılacak satırların‚ düzülecek methiyelerin ucu bucağı yok.. Hangi dili kullansanız‚ hangi edebi üsluba sığınsanız yine de Onu tam manası ile anlatamazsınız.. O‚ bayan voleybolunun Michael Jordanı gibi.. Herşeyi yapabilen ve herşeyi çok iyi yapabilen..

Natasa Osmokrovic kimi zaman sahada bir savaşcı aynı zamanda da bir annedir..

Ülkemizi onurlandırmasından önce‚ Natinin İtalyada geçirdiği dokuz sezon var.. Dile kolay‚ tam dokuz sezon!.. Orayı az çok bilenler‚ bu rakamın inanılmaz olduğunu da bilir.. Sadece star olmakla‚ oralarda on yıl kalınamayacağını da.. Üstelik inanın‚ Fenerbahçe gel demeseydi Novara da Ona git demezdi‚ asla!.. İtalyanlar bir yabancı oyuncuya çok zor kaptanlık verirler.. Kulüpten ayrılırken taraftara yazdığı veda yazısında da "buradan gitmek istemiyorum ama aldığım teklife hayır diyebilmem mümkün değil demiş ve kaptanlarını deli gibi seven Novaralılara iki sene sonra tekrar döneceğini söylemişti." Oysa bilir misiniz‚ Osmokrovicin bugün hala Novarada capitano diye anıldığını?.. Novara´dan şu an ayrılmış olsa da Novaralı´ların kaptanımız bir gün geri dönecek diye hala gün saydıklarını?..

Ama hiçbir şey öyle pat diye‚ damdan düşer gibi olmuyor işte.. Önce Er Volley Napoli‚ bir yıllık Brezilya macerasından sonra Reggio Calabria‚ aynı sezonun yarısında Asystel Novara.. Hırvat milli takımına kesin veda.. Oğlunun doğumu için bir yıl ara ve sonrasında Chieri.. Nihayetinde Tortoli ve Novaraya kesin dönüş.. 2005-06dan başlayarak‚ ağzımız açık izlediğimiz Natinin doğuşu..

Natasa Osmokrovic nam-ı diğer Nati´nin bizimle olan hikayeside aslında oldukça enteresan bir olayın temeline dayanıyor..

Nati´nin transferinde aracı olan menajer Tunç Afşar yaşananları şöyle aktarıyor:

"Takımın ana sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar´ın her konuda anlaştıktan sonra Marcus engeline takıldığını belirterek‚ sezon başında Nati Milano´dayken Mehmet Ali Bey‚ Cannes´dan dört saat araba kullanarak geldi ve şartlarda anlaştı. Ancak ortada önemli bir pürüz vardı. Nati´nin 6 yaşındaki hiperaktif oğlu Marcus..

Marcus Milano´dan ayrılarak başka yere gitmek istemiyordu. İstanbul´da annesiyle birlikte onu boğaz turuna çıkardık. Kaptan‚ Marcus´u dümene geçirip tekneyi bile kullandırdı ve bu olay vesilesiyle İstanbul´u çok seven Marcus‚ annesine kalalım diyerek transfere onay verdi dedi.

Ayrıca kendisini Asystel Novara´dan koparabilmek için sadece oğlunu ikna etmekle kalmayıp İtalya´da aldığı paranında iki katını ödemek zorunda kalmıştık. Şunu da belirtmekte fayda var Nati´nin düşünmesi gereken bir çocuğu olmasa belki de Fenerbahçe´ye gelmeyecekti..

İşte bu yaşanan film tadındaki ilginç transfer öyküsünün ardından 2 yıllık Fenerbahçe macerası resmen başlayan Nati o sezon yapılan bir başka transfer Ekaterina Gamova´nın gölgesinde kalmıştı ama bizlerin Nati´nin ne kadar daha iyi bir transfer olduğunu anlaması için maçların oynanması gerekiyordu..

Hani vardır ya..Şey şey ımmmm.. "Fundemental" daha çok basketbola özgü bir terim hani..Top sürme yeteneği iyi olan oyuncular için söylenir genellikle.. Voleybola "fundemental" kazandırılıcaksa veya bir cümle içinde sarf edilecekse kesinlikle seçiminiz Nati olmalı. Manşet alma‚ servis atma‚ blok yapma‚ smaçla top öldürme‚ arka alan savunması‚ üç metre gerisinden hücumlar...voleybolla ilgili ne kadar temel şey varsa hepsini çok iyi yapabiliyor..

O benim gönlümde her zaman dünyanın en iyi voleybolcusudur O´nu hiçbir zaman unutmayacağım.. O sadece Novara´nın değil aynı zamanda benimde "capitano"num..

Natasa Osmokrovic´i Natasa Osmokrovic yapan belki de 2008/09 sezonunda Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Liginde Yarı Final Cannes - Fenerbahçe Acıbadem maçının final setinde Cannes maç sayısı için hücum ederken Victoria Ravva´ya mucizevi bir blok yaparak belki de maçı döndüren isim olmasıdır..

Öyle bir blok yaptı ki‚ yani nası desem... hani... şey... Öyle işte..

Sözü daha fazla uzatmadan buyrun...

Teşekkürler Capitano teşekkürler Natasa Osmokrovic..



Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

5 yorum:

  1. "Nati varsa sorun yok"

    bunu ben yazmıştım antu da =]

    YanıtlaSil
  2. @solo

    Aynen katılıyorum çok doğru yerinde bir yorum olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. daha da yazacaktım da nati'ye olan aşkımı ne yazsam anlatamayacaktım, sanırım çubuklu giyen başka birini bu kadar sevemeyeceğim

    YanıtlaSil