2 Ocak 2011

Fenerbahçe Acıbadem 3-0 İller Bankası

Aroma Bayanlar Voleybol Ligi 7.Haftası'nda karşılaştığımız İller Bankası'nı beklenildiği gibi zorlanmadan 3-0 yenerek namağlup yolumuza devam ediyoruz.. Maçı sözde yayın hakkı sahibi olan kanal Sports TV ve bayan basketbol maçıyla çakıştığı için FB TV'de yayınlamadı.. Koskoca ülkede Dünya Şampiyonu'nun maçı canlı izleyememek gerçekten üzücü ve sinir bozucu.. Her hafta aynı şeyleri yazmaktan biz bıktık ama malesef bu işi yapanlar bu sözleri işitmekten yorulmadılar..

Geçelim maça..Maç yayınlanmadığı için daha sonra banttanda izleme şansımız bulunmuyor, bu yüzden istatistiklere bakarak yorum yapabileceğiz..

1.Set: Bu maçta da diğer maçlarda da beklediğimiz gibi Kasia-Nati-Sokolova dinlendirilip rotasyon yapılmamış..Umarım Liuba ve Nati sezon sonu düşüş yaşamaz diyelim..Maça Skowronska-Eda-Ergül-Naz-Sokolova-Nati ve Nihan (L) altılısı ile başlamışız. Maça 8-2 ile hızlı bir giriş yaparak başlamışız ve nerdeyse ilk seti burada koparmışız. İlk sette 17 kez hücum edip bunların 10'undan sayı çıkarmışız. Ayrıca 4 ace 4 blok sayımız var diğer sayılarımızda rakibin hatalarından gelmiş. Rakip hatalarından aldığımız sayı ise 7. İlk sette Naz-Zülfiye, Çiğdem-Skowronska değişikliği yapmış Ze Roberto. O bunun klasik ikili değişiklikleri zaten. Zülfiye'nin oyuna girip kazandırdığı 2 servis sayısı var bravo Zülfiye keşke maçın tamamında oynasaydı demeden geçemiyorum..İlk sette maçın başında yakaladığımız 6 sayılık farkı setin sonuna kadar sürdürüp ilk seti kazanmayı başarmışız. İlk setin sonucu: 25-14

2.Set: 2.sette de maça başladığımız altılı ile başlayıp setin sonuna kadar hiçbir oyuncu değiştirmemişiz. Enteresandır bu sette 2.teknik molaya kadar zorlanmışız..Bu sette 32 kez hücum etmişiz. Bu hücumların 11'inden sayı çıkarmışız 2 kez bloga takılıp 4 kez hücum hatası yapmışız. Bu sette en dikkat çeken istatistiğimiz bloklarımız tam tamına 8 bloğumuz var. Bunlarda katkısı olan oyuncular ise orta oyuncular ise Eda ve Ergül. Ergül maç boyunca 6 Eda ise 4 blok yapmış.. Demekki orta oyuncular bu maçta iyi blok tutmuşlar.. Aferin kızlar..Servislerde ise sadece 1 sayımız var, rakip hatalarından ise 5 sayı elde etmişiz. Bu setinde sonucu :25-21

3.set: Son sete de normal altılımız ile başlamışız ama bu sette nihayet beklenen değişiklikler yapılmış.. Naz-Zülfiye, Çiğdem-Ergül ve Eda-İpek, Yağmur ise Skowronska'nın mı Nati'nin mi yerine girmiş bilemiyorum..3. sette de 23 kez hücum etmişiz ve hücum sayımız 14. Bu sette 3 blok ve 4 servis sayımız bulunuyor, rakip hatalarından alınan sayılar ise 4. Bu seti de 2.teknik moladan sonra (16-9) koparıp maçı tamamlamışız. 3.setin sonucu: 25-13

Genel olarak takım istatistiğine bakarsak maç boyunca 9 servis sayımız 15 tane blogumuz var. Olumlu karşılanan servisten sonra yapılan ataklarda ise 18 kez manşet alıp 0 blok sayısı yapmışız ve 2 kez hata yapmışız. Hücüm yüzdemiz % 50. Kötü karşılanan servisten sonra ise 13 kez hücum yapmışız ve 0 hata yapıp 1 blok sayısı çıkarmışız. Hücum yüzdemiz ise % 54. Kağıt üstünde bu maçı baz alırsak rakamlar kötü ve düşük görünüyor bence..

Rakibin hücumlarından savunmadan çıkardığımız toplarda ise 41 kez hücum edip 4 hata yapmışız ve 3 blok tutmuşuz. Hücüm yüzdemiz %46.

Son olarak bireysel istatistiklere bakarsak Skowronska 8 sayı , Sokolova 7 sayı (2 ace), Ergül 10 sayı ( 6 blok ve 4 atak), Yağmur 1 sayı, Çiğdem 2 sayı (1 blok), Osmokrovic 11 sayı (2 blok), Eda 13 sayı (4 blok, 4 ace), Zülfiye 2 sayı (2 ace), Naz 5 sayı (2 blok 1 ace 1 plase) yapmış..

FENERBAHÇE ACIBADEM 3-0 ILLER BANKASI

Salon: Burhan Felek

Fenerbahçe Acıbadem: Naz, Sokolova, Ergül, Skowronska, Osmokrovic, Eda, Nihan(L), (Yağmur,Çiğdem, Zülfiye, İpek)

İller Bankası: Tuğçe, Marina, Ebru, Ezgi, Alessya, Aneta, Ebru (L) (Asuman, Elif, Dilara, Selin, İpek)

Setler: 25-14, 25-21, 25-13

Tebrikler Sarı Meleklerimize.. Bir sonraki maçımız Ereğli Bld ile o maçta salı günü Ereğli'nin salonun tadilatta olması sebebiyle İstanbul'da oynanacak..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

2 yorum:

  1. :) Herhalde kimse maça gitmediğinden ve televizyon yayını da olmadığından hiçbir yerde göremeyeceğin bir detaydan kısaca bahsedeyim Burak.
    17 buket çiçek yaptırıp kızlara iyi seneler dilemek, moral vermek amacıyla; maç öncesinde, ısınmaların bitimiyle onlara takdim ettik. Ama zaten maça gelen tanıdık fazla kişi olmayınca(sadece altı kişiydik), ikişer üçer buket ortalamayla vermemiz gerekti :)
    Bu maç bayan basket maçıyla çakışması kötü oldu, maçtan sonra da oraya son periyota yetiştik.
    Daha fazlasını blogda yazarım artık. Yahu salı günü de maç olduğunu bilmiyorduk, acele etmeyip sarı lacivert gül yaptırırdık :))

    neyse bu vesileyle sana da iyi seneler dilerim

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah abi.. İyi düşünmüşsünüz kızlara moral olmuştur..

    evet 2 günde 1 maç hiç eksik olmuyor malesef sağlık olsun diyelim..:)

    Sanada iyi seneler Kerem abi..

    YanıtlaSil