22 Aralık 2010

DÜNYA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE ACIBADEM

Açıkcası gazetelerin neler yazdığını görmek hem de ödül töreni,coşkusu gibi videoların elime geçmesini beklediğimden dolayı yazı bir hayli gecikti. Bundan dolayı herkesten özür dilerim..

Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası’nda Sarı Meleklerimiz, ilk maçta karşılaştıkları Sollys Osasco takımını bir kez daha 3-0 yenerek set vermeden şampiyon oldular.. Maçı internetten izledim ve takip ettim, hepiniz gibi bende maç sonunda büyük gurur yaşadım ve sevince boğuldum. Emeği geçen herkese teşekkürler.. Bu sonuç aynı zamanda Takım Sporlarında Türk Spor Tarihinin En Büyük Başarısı olarak Fenerbahçe tarihine ve Türk spor tarihinde yerini aldı.

Bu başarı için daha ne denilebilir ki daha ötesi yoktur heralde..Elbette ki bu başarıların, şampiyonlukların kazanılması tesadüf değil kesinlikle.. Doğru antrenör ve oyuncularla çalışılmasının, takım ruhunun, arkadaşlığın ve çalışmanın bir ürünü. Bu noktalara bir anda gelmedi Sarı Melekler. İlk önce 2.ligden 1.lige çıktılar ardından üstüne koyarak ilk önce Türkiye ligi şampiyonlugu ve CEV Cup 3.lüğü ardından daha da öteye giderek Avrupa 2.liği ve DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU.. Ben inanıyorum ki daha ötesi yok denilen bir başarıyı da bu sene yakalayacak Sarı Melekler. Kazanılması gereken 5 kupadan şu an ikisini kazanmış durumdayız. İnanıyorum sezon sonunda tüm kupalarla beraber hem AVRUPA hem de DÜNYA Şampiyonu olarakta bir kez daha tarihe geçecekler.

Maçın ardından FB TV’ye açıklamalarda bulunan oyuncularımızdan Eda, kupayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Kupayı almaya gemiştik buraya ve kupayı kazandık. Çok mutluyum. Bu kupaların devamı gelecek. Bize destek veren Acıbadem Gurubu’na teşekkür ediyorum. Şampiyonluğu tüm Türkiye’ye armağan ediyoruz" dedi.

Seda ise, bütün takım arkadaşlarını tebrik ederek çok mutlu, heycanlı ve gururlu olduklarını ifade etti.

Çok başarılı ve güzel bir turnuvanın yaşandığını belirten Ergül, bu turnuvayı düzenleyen herkese teşekkür etti.

Çok büyük bir başarıya imza attıklarını ifade eden pasörümüz Naz , "Sezona bütün kupalara kazanma sözüyle başladık. Şu anda iki de iki yaptık ve 2. kupamızı kazandık. Devamını getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Son olarak Yağmur ise, böyle büyük bir organizasyonda şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.



Ayrıca Sarı Meleklerimizin şampiyonluğu ile sona eren Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda iki oyuncumuz en iyiler listesinde yer aldı. Kasia Skowronska en değerli oyuncu (MVP) ve en skorer oyuncu kategorilerinde ödül alırken, Eda Erdem ise en iyi servis atan oyuncu seçildi.

En İyi Oyuncular

MVP: Kasia Skowronska (POL/Fenerbahce Acibadem)
En skorer oyuncu: Katarzyna Skowronska-Dolata (POL/Fenerbahce Acibadem)
En iyi smaçör: Thaisa Menezes (BRA/Sollys Osasco)
En iyi servis atan: Eda Erdem (TUR/Fenerbahce Acibadem)
En iyi blok yapan: Annerys Vargas Valdez (DOM/Mirador)
En iyi pasör: Carolina Albuquerque (BRA/Solly Osasco)
En iyi libero: Brenda Castillo (DOM/Mirador)

Kupa Töreni


Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder