8 Aralık 2010

Şampiyonlar Ligi: Dinamo Moscow 3-0 Fenerbahçe Acıbadem

Öncelikle maçtan önce bu maç ile ilgili olarak gerek bu blogta olsun gerek forumlarda olsun benim fikrim net bir şekilde belliydi ve söylemiştim. Maç öncesinde Dinamo Moskova'nın geçen seneden daha güçlü olduğunu, bizimle beraber Şampiyonlar Ligi'nin en güçlü takımı olduğunu ve Eda-Fürst ile Gioli-Perelpkina orta oyuncularının düello şeklinde bir rekabete gireceğini ve top öldüremeyen Seda oynarsa Dinamo Moskova'nın avantajlı olacağını söylemiştim. Şimdi geçelim maça..

Maça Kasia-Fürst-Eda-Sokolova-Fofao-Seda ve Nihan(L) alıtılısı ile başladık. Nati kadroda vardı ama oynamayacak görünüyordu. Maçın hemen başında bilgisayardaki arızadan dolayı maç 2-1 Moskova lehine iken arıza meydana geldi ve bu arızadan dolayı yaklaşık 15 dakika maç oynanamadı. Bu ara her Türk takımında olduğu gibi Fenerbahçe Acıbadem'e de yaramadı. Nitekim üst üste manşet hataları ile fark açıldı gitti..Henüz maça ısınmadan 1-0 geriye düşmüş olduk böylece..

Belki 2.sette tanıdığımız alışık oldugumuz sarı melekleri izleriz umuduyla başladık seti izlemeye ama nafile.. manşetler manşetler manşetler...Ne kadar kırmızı alarm varsa çalıyordu adeta..

Çok ama çok zamandan sonra ben bu kadar kötü oynayan, hiçbir varlık gösteremeyen bir Fenerbahçe Acıbadem takımı sahada ne gördüm ne de izledim..

Ne iyi servis atabildik ne de blok tutabildik..Hele manşete hiç girmeyelim Nihan bugün gününde değildi o muamma ama kötü gününde de olsan bu kadar hat yapılmaz.. Diğerleri iyi mi sanki onlar da diğerlerini aratmadı..

Kasia bugünde kötüydü son 2 maçtır çok kötü oynuyor..İlk maçlarındaki havası yok onunda.. Bana kalırsa zaten bu onun normal oyunu.. Özüne döndü diyebiliriz..

Seda ile umutlarım her geçen gün azalıyor.. Ne zaman sıçrama yapacaksın Seda ?

Diğer oyuncuları da tek tek şu şöyleydi bu böyleydi demenin anlamı yok.. Son eleştirim antrenörümüz Ze Roberto'ya

Geç gelmesinin yanı sıra henüz tam adapte olamadığını düşünüyorum ülkemize.. Bunu bizim Türk oyuncuları tam tanımamasına, oyuncu değiştirmemesine filan bağlayabiliriz..

Ligde kazanacagımız cok belli olan maçlarda bile ilk altıda direkt olarak Zülfiye-İpek-Yağmur'a şans vermiyor. Bunlar ne zaman oynayacak hangi maçta oynayacak açıkcası halen merak ediyorum..

Brezilya milli takımındaki ısrarcı oyuncu değiştirmeme ve kötü oyuncuya tahammül etme de halen devam ediyor..

Manşetimiz bu kadar kötü iken ve artık kadroya 2 libero alınabiliyorken neden Songül yok ya da Sedanın yerine Songül değişikliği yapmak çok mu zor ?

Kötünün iyisi takımda yine Sokolova..

Son olarak forumlarda vb. yerlerde 3-0 yenilgiden sonra elbette yine içimizdeki irlandılar ortaya çıktı. Her maçı 3-0 açık ara kazanmamızı bekliyorlar bu yanlış. Bu yenilgi umarım onlara ders olur..Zaten daha önce de Bergamo maçı sonrası biz Bergamo'yu yendik artık Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu oluruz diyenleri de bir hayli eleştirmiştim.. Kimse o maçta da dikkat etmemişti Bergamonun genç takımı ilk sette set sayısı kullandı set.. Taraftar lay lay lom derdinde hala..

Dinamo Moskovayı kutluyorum çok iyi oynadılar,çok iyi savunma yaptılar, çok iyi bir takım görüntüsündeydiler.. Haklı bir galibiyet aldı bizimde 3-0 ve kötü oyunlar setleri açık ara kaybetmemiz düşündürücü.. Umarım kızlar bir an önce toparlarlar..

He bu arada yeri gelmişken söyleyelim Fenerbahçe Acıbadem takımı 24.04.2009 tarihinden beri ilk kez bir maçı 3-0 kaybetti.. Bir hayli zamandır 3-0 yenilgi nedir tatmamıştık ?

Onlar yine de halen ARMANIN GURURU SARI MELEKLER !

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

4 yorum:

  1. Dünya kulüpler şampiyonası öncesi çok kötü bir prova oldu. Ama bunun gelişi belliydi Bergamo maçından. Umarım DKŞ'na kadarki kısa zamanda moralman kendilerini toparlarlar ve Nati de oynayabilecek duruma gelir...

    YanıtlaSil
  2. "He bu arada yeri gelmişken söyleyelim Fenerbahçe Acıbadem takımı 24.04.2009 tarihinden beri ilk kez bir maçı 3-0 kaybetti.. Bir hayli zamandır 3-0 yenilgi nedir tatmamıştık ?"

    Burada güzel bir hatırlatma yapmışsın Burak. Sanırım eczacıbaşı ile oynadığımız final serisinde 50. yıl salonundaki maçtı. Bu yenilgi üzerine hemen ertesi gün tekrar maçımız vardı ve takım toparlanıp 3-1 kazanmasını bilmişti.

    Bu antu forumundaki ilginç kitlenin yorumlarıyla karamsarlığa bürünenlere bunu hatırlatmanda yarar olur, pazartesi salona gelsinler takımla beraber toparlanıp bu zor maçı alalım.

    YanıtlaSil
  3. Manşet manşet manşet.....
    Çok önemli bir tespit ama neden önlem alınmaz anlayamıyorum. (erkeklerde de aynı sorun var)

    YanıtlaSil
  4. Yorumlara katılıyorum..

    Kerem abi evet ilk şampiyon oldugumuz sezonki fnal serisydi doğru hatırlıyorsun.. Ayrıca o yenilgi yanlışım yoksa sahamızda da en son yenildiğimiz maç tm kupalar ve ligler dahil buna..

    Fırat (yaşınızı bilmediğim için böyle hitap ediyorum)

    Manşet bana göre antrenman dısında özel olarak calısılarakta geliştirebilir.. Ya da manseti iyi oyuncular almak lazım..

    Bugünden itibaren maç içersinde artık libero diğer liberoyla değişebilecek..

    Bakalım belki seneye Merlo'yu alabiliriz..

    YanıtlaSil