14 Aralık 2010

Şampiyonlar Ligi: Fenerbahçe Acıbadem 3-0 Dinamo Moscow

Maçtan önce genel olarak deplasmandaki maçın kaybedilmesinin ardından bu maçta nasıl bir reaksiyon vereceğimiz, akılların başka yerlerde olduğu, maçı mutlak kazanmamız gerektiği ve pazartesi olmasının yanı sıra hava koşullarının maça olan ilgiyi nasıl etkileyeceği hakimdi.

Geçen maçla birlikte 1.5 yıl aradan sonra deplansmanda maç kaybetmemizin ardından kafalarda yine mi kaybedeceğiz bu maçı fikri hakimken şöyle bir eskilere doğru bakmak ihtiyacı hissettim.. En son kendi sahamızda ne zaman yenilmişiz diye ? 2008-09 sezonunda CEV Cup'da mücadele etmiştik, Final Four'a kadar kendi evimizde yenilgimiz gözükmüyor. O zaman daha eskilere bakacağız.. İlk kez katıldığımız 2007-08 sezonu CEV Indesit Şampiyonlar ligine..Avrupa kupalarında sahamızda en son 14.01.2009 tarihininde enteresandır yine bir Rus takımı olan Zarechie Odintsovo'ya kaybetmişiz.(2-3) O günder beri yenilgi yüzü görmedik umarım bugünde bu seriyi bozulmaz.. Sarı Meleklere inancım tam gereken desteğin de salonu tam dolduramasak ta 2000-3000 kişi olacağını tahmin ediyorum... Başarılar diliyorum Sarı Meleklere..

Evet aslında bugünkü maç Rusya'daki maçtan 3 gün sonra oynanmadı. Tamamen mecazi bir anlam yatıyor başlıkta..Mecazi anlam yükledik ama gerçektende bazı şeyler değişmişti. En başta da Nati vardı sahada ! Herneyse gel gelelim biz maça. Maça Fofao, Skowronska, Fürst, Osmokrovic, Sokolova, Eda ve Nihan (L) altılısı ile başladık... İstekli oluşumuz ve oyunumuz daha maçın başında hemen kendisini gösterdi. Sokolova' nın iyi servisleri ve gerek Nihan olsun gerekse diger oyuncuların savunmasıyla ve bloklarıyla maça hızlı bir giriş yaptık. Bu gösterdi ki maçı sonuna kadar  isteyen taraf biz olacaktık ve bugün kaybetmemek için elimizden geleni yapacaktık.. Zannediyorum ki geçen hafta ki yenilgi kızlarımıza biraz dokunmuş. Yenilgilerin iyi tarafları da vardır ve kızlarımızı haksızca eleştirenleri burada yerden yere vurmuştuk. Nitekim sarı meleklere bu yenilgi olumlu yansımış oldukça hırslıydılar rakibe karşı ellerinden gelseler sayı bile vermek istemiyorlar gibi yapıları vardı.

Maç ile geri kalan bölümde de değişen fazla birşey olmadı. O yüzden genel bir yorum yapacağım fazla detaya girip bu güzel galibiyeti tatsız ve sıkıcı hale getirmek istemiyorum. Maçın kahramanları Sarı Melekler ! Tüm takım halinde harika oynadılar. Sahada bir tanesi bile görevini az yapmadı hepsi aynı şekilde savaştı,çabaladı...Ama illa ki işi bireyselliğe dökersek Nati ve Sokolova ön plana çıkan isimler olur hatta ve hatta onure etmemiz gerekecekse Lioubov Sokolova. (Nati'ye haksızlık yaptıgımın farkındayım) Elinizde Nati ve Sokolova gibi komplike oyuncunuz varsa ve o gün ikisi de formdaysa rakip takımların vay haline..Deplansmandaki maçta bizim için ne yazdıysak bugün Dinamo Moskova takımı içinde aynıları geçerli olur..Geçen maç onlar potansiyellerinin üstünde oynamışlardı bugün ise biz normal oyunumuzu oynadık. Bu da gösteriyor ki Dinamo takımının bizden üstün bir tarafı yokmuş ve rahatça yenebiliyormuşuz. Avrupa'da ki diğer takımlara da bu mesajı vermek açısından güzel oldu. Bugün kü maçı da kaybetseydik karamsarlıga ve ağır eleştirilere maruz kalabilirdi oyuncular ve takım. Katar öncesi badireli dönemi kısa süre aşmış olduk diyebiliriz.

Diğer oyuncularımıza da birşey söylemek gerekirse maç boyunca Fofao takımı iyi oynattı. Sanırım yanılmıyorsam set başında sadece 2-1 geriye düştük onun dışında hiç geri adım atmadı takım. Fürst te günündeydi 5 blok yapmış. Aslında onun gibi bir oyuncu için az bir rakam sayılabilir. Ama bu bizim takım oyunu oynadığımızı ve bireysellikten çok yardımlaşmaya dayalı bir oyun oynadığımızın işareti. Skowronska'da çok iyi oynadı en skorer oyuncularımızdan birisiydi bugün.

Geçen maç satır arasında yazmıştım manşetler manşetler manşetler diye bu sefer onlara servisler servisler servisleride eklemek istiyorum ama iyi manada sevindirici tarafı bu.

Takım olarak maç boyunca iyi servis attık iyi blok yaptık iyi top öldürdük.

Nihan, Sokolova, Nati, Kasia hatta Fofao çıkmayacak toplara bile müdahale etmek için hamle yaptılar. Nihan'ın dublajları da iyiydi.

Antrenörümüz Ze Roberto'da baya hareketliydi, bazı pozisyonlara itiraz etti, her sayıda heyecanlı gözüktü oda üstündeki ölü topragını atmış biraz daha kayanşmış gördüm..

Son olarak kafama tek katılan soru Seda ? Bugün iyi ki Seda yok Nati var dedik.. Demedik desek yalan olurdu. Seda'nın toplarını öldüremeyişini düşünürsek bugün kü maçta Seda oynasaydı sahaya böyle yansıyacak mıydı acaba skor ? onu da düşünmeden edemiyorum

Ayrıca Dinamo Moskova'yı toplamda 44 sayıda tutmamız harika birşey..

Bu arada çok pardon az daha unutuyordum. Bugün kü maçta salonda tam tamına 4100 kişi  varmış.Bu bir rekor mu araştırmak lazım bi.. Salonda futbol kültüründen arınmış daha çok voleybol izlemeye gelmiş bilinçli bir topluluk vardı bugün. Ilsık olsun tezahüratlar olsun oldukça iyiydi. Bu kötü hava şartlarında maça gidip bu önemli maçta takımımızı destekleyen herkese teşekkürler.. Ayaklarınıza sağlık !

Dinamo Moskova ile 2 yıldır İstanbul'da maçlarımız hep efsane maç gibi geçiyor. Bu da enteresandır !

Maçın ardından antrenörümüz ve bazı oyuncularımızda şunları söylemiş;

Ze Roberto: Herkesi tebrik ederim‚ çok güzel bir maçtı. Bugün ilk maça göre çok iyi oynadık‚ çok iyi nanşet aldık. Nati´nin olması manşetimizi düzeltti‚ çok deneyimli bir oyuncu‚ servis-blok uyumumuz çok iyiydi. Dünya Kulüpler Şampiyonasında en iyi sonucu almaya çalışacağız.

Çiğdem: Hala potansiyelimiz var‚ bunun üzerine çıkabiliriz. Taraftarımıza büyük destek için teşekkür ederiz‚ buna ve galibiyete ihtiyacımız vardı.

Eda: 3-0 net‚ güzel bir galibiyet‚ buna ihtiyacımız vardı. Bu maça çok iyi hazırlandık. Taraftara teşekkürler.

Kasia: Çok iyi hazırlandık‚ istediklerimizi yaptık‚ Moskova´da iş kazası olmuştu‚ ilk maçta yapamadıklarımızı bu maçta yaptık. Servis çok önemli ve biz bunu yaptık‚ çok iyi servis atarak rakibe oyun kuydurmadık.



Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

1 yorum:

  1. darısı dünya şampiyonasına , oradanda büyük bir başarı ile dönmelerini bekliyorum ...

    YanıtlaSil