22 Aralık 2010

Basın Toplantısı - Dünya Şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem

Dünya Şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımızın teknik direktörü Ze Roberto Dünyanın en iyi takımlarıyla karşılaşarak şampiyon olduklarını, hem Türk Spor Tarihine hem de Fenerbahçe Tarihine geçtiklerini belirterek, bu nedenle gururlu olduklarını söyledi. Takım Kaptanımız Çiğdem Can Rasna ise bu sezon 5 kupa hedeflediklerini ve şimdiden bunların 2’sini kazandıklarını söyledi.

Dünya Şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımızın teknik ekibi ve oyuncuları, kazandıkları Dünya Kupası ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Odası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya tüm oyuncularımız ve teknik ekibin yanı sıra Asbaşkanlarımız Murat Özaydınlı ve Şekip Mosturoğlu ile Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Dinçay da katıldı

Ze Roberto: "Daha yapacak çok şey var"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Acıbadem Teknik Direktörü Ze Roberto, "Dünyanın en iyi takımlarıyla karşılaştık. Hem kendi kulübümüz hem de Türk Spor Tarihi için önemli şeyler yaptık. Çok gururluyuz. Turnuvada önemli takımlar vardı ve tüm takımları 3-0’la geçtik. Daha yapacak çok şeyimizi var. Bu başarıyı mücadele ettiğimiz diğer alanlarda da sürdürmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. Ze Roberto, şampiyonluğun gelmesinin ardından, vatandaşı Profesyonel Futbol Takımımızın Kaptanı Alex de Souza’nın kendisine bir kutlama mesaj gönderdiğini, Alex’in elde edilen başarı nedeniyle gurur duyduğunu ve mutlu olduğunu söylediğini de sözlerine ekledi

Çiğdem Rasna: "5 kupanın 2’sini aldık"

Daha sonra söz alan Fenerbahçe Acıbadem Takım Kaptanı Çiğdem Can Rasna ise, "Kulübümüzü Dünya Şampiyonasında temsil ettik. Rakiplerimiz arasında Dünya Şampiyonası finallerinde oynamış Brezilya ve İtalya’dan takımlar vardı. Tüm maçlarımızı 3-0’lık zaferlerle kazandık. Hem Türk Spor Tarihi hem de Kulübümüz için iyi işler yaptık. Bunun gururunu yaşıyoruz" dedi. Bu sezon 5 kupa kazanma hedefleri olduğunu belirten Çiğdem Can Rasna, "Bizim geçen sene Avrupa’da serüvenimiz vardı ve finalde kaybetmiştik. Bu sene daha güçlü bir kadroyla 5 kupa kazanmayı hedefliyoruz. Geçen sene hedefimiz 4 kupaydı, bu sene hedefimiz 5’e çıktı. Bu çok önemli ve anlamlı şampiyonada şampiyon olarak hedeflerimizin birine daha ulaştık. Bu şampiyona daha önce düzenlenmiş ama bir süre ara verilmiş. Böyle Dünya çapındaki bir şampiyonayı kazanmak bizim için önemliydi. Hedefimiz olan 5 kupanın 2’sini aldık. 5 kupayı da almak istiyoruz. Çünkü biz çok kapasiteli bir ekibiz" diye konuştu.

Hep 3-0 olsun diye bir kaygımız yok

Her maçı 3-0 kazanmak gibi bir kaygılarının olmadığının altını çizen Rasna, "Siz maça başlıyorsunuz, sayıları kazandıkça setler geliyor. İlla her maçı 3-0 kazanalım diye bir kaygımız yok. Önceliğimiz maçı kazanmak ve iyi oynamak. Böyle yaptığımız sürece de 3-0’lar geliyor. Son şampiyonada her maçı 3-0 almamız rağmen her maç o kadar kolay olmadı. Final maçında 1. ve 2. setlerde kritik anlar yaşadık. Hep 3-0 kazandık ama bizim için kolay bir turnuva olmadı" dedi.

Her yerde Fenerbahçe var

Büyük Fenerbahçe taraftarının hiçbir yerde kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Rasna, "Şehir içi şehir dışı, yurt içi yurt dışı hiç fark etmiyor. her yerde evimizde gibiyiz. Final maçında salonun 4’te 3’ü bizim taraftarımızla doluydu. Katar’ın kendi halkına salonda yer kalmadı.Bu çok güzel bir şey. Biz her yerde varız. Çok güzel bir atmosferdi. Sanki Katar’da değil de kendi evimizde gibiydik" dedi.

Kasia Skowronska: "Tek başıma yapmadım"

Turnuvanın en değerli ve en skorer oyuncusu seçilen Katarzyna Skowronska ise "Bu kişisel bir başarı. Ama ben bunu tek başına yapmadım. Hocanın, takım arkadaşlarımın ve teknik heyetin bunda büyük katkısı var" dedi.

Eda Erdem: "Aslında servislerimde problem olduğunu düşünüyordum"

Turnuvanın en iyi servis atan oyuncusu seçilen Eda Erdem ise, "Bu turnuvada servis ödülünü alacağımı hiç düşünmüyordum. Aslında ben, servislerimle ilgili problemlerimin olduğunu düşünüyordum. Bu ödül beni mutlu etti. Şampiyon olmasaydık bu ödülün bir anlamı olmayacaktı.Şampiyon olunca anlamı farklı. Ben de bu ödülü almamda katkısı bulunan tüm takıma teşekkür ediyorum. Bu tek başına kazanılan bir şey değil" dedi.

Natasa Osmokrovic: "Maç saatleri zorlasa da hep kazandık"

Başarılı oyuncularımızdan Natasa Osmokrovic ise, "Çok onur ve gurur duydum bu takımda olmaktan dolayı. Maç saatleri her ne kadar bizi zorlasa da 4 maçı da 3-0 kazandığımız için mutluyum. Çok uzun süredir düzenlenmeyen bu turnuvayı kazandığımız için de mutluyum" dedi.

Kamil Söz: "Büyük yol kat ettik"

Elde edilen başarının önemine ve Fenerbahçe Acıbadem’in voleybolda geldiği noktaya dikkat çeken Yardımcı Antrenör Kamil Söz ise, "Tümü milli oyunculardan kurulu takımları yendik. Brezilya takımı ve Bergamo korktuğumuz takımlardı. Bergamo kadrosunu korudu. Biz bu takıma geçen yıl Avrupa şampiyonluğunu kaybetmiştik. Bu durum Bizim Mayıs’tan bu yana ne kadar yol kat ettiğimizin göstergesi. Şu anda ikinci oldukları için Brezilya’da yer yerinden oynuyor ve Fenerbahçe Acıbadem’den bahsediyorlar. Biz voleybol sektörüne yeni giren bir kulübüz ama her yerde Fenerbahçe Acıbadem adı geçiyor artık. Yapılan yatırımlarla voleybolda marka olduk. Dünya şampiyonluğu önemli ama bu anlık bir başarıdır. Önemli olan bizim isim olarak öne çıkmamız. Dana önce Avrupa’da biliyorlardı, şimdi tüm Dünyada bizi tanıyorlar. Bu başarıyı devam ettirmek zorundayız. Biz başarıyı kulübümüz için Türkiye için yapıyoruz. Bunu hep beraber devam ettirmek için çalışalım" diye konuştu.


foto: fenerbahce.org

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder