13 Şubat 2011

Beşiktaş 2-3 Fenerbahçe Acıbadem

Voleybol Bayanlar 1. Liginde oynanan derbi karşılaşmasında Beşiktaş’a konuk olan Fenerbahçe Acıbadem 5 set süren mücadeleyi 3-2 kazandı.

Karşılaşmanın ilk seti karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik molaya 6-8 Fenerbahçe Acıbadem önde girdi. Skor 12-15 iken canlanan Beşiktaş, file üstünde etkili olunca önce 15-15’te rakibini yakaladı ardından ikinci teknik molaya 16-15 önde giren taraf oldu. Setin devamında iyi savunma yapan Beşiktaş rakibini hataya zorladı, yaptığı bloklarla da sayı üreten Siyah-beyazlı ekip ilk seti 25-19 kazandı.

İkinci sete Beşiktaş üstün başladı. Ev sahibi ekip Rykhliuk ve Pınar’ın ürettiği sayılarla ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Karşılıklı mücadele ile devam eden sette ikinci teknik molaya 15-16 Fenerbahçe Acıbadem önde girdi. Molanın ardından daha etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe Acıbadem, Osmokrovic ve Songül’ün defanstan çıkardığı topları iyi değerlendirince farkı açtı ve ikinci seti 19-25 kazandı.

Üçüncü sette ilk teknik molaya 6-8 Fenerbahçe Acıbadem önde girdi. Mücadeleyi bırakmayan siyah-beyazlı ekip özellikle Rykhliuk’nın sert smaçları ile sayılar bularak ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. File üzerinde Fenerbahçe Acıbadem’i bloklarla durduran Beşiktaş, seti 25-20 kazanarak skoru 2-1 yaptı.

Dördündü sete konuk ekip iyi başladı ve ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Defansta başarıyla mücadele eden Osmokrovic hücümda da etkili olunca ikinci teknik molaya da 12-16 Fenerbahçe Acıbadem önde girdi. Ücüncü sette yorulan Rykhliuk bu sette pek varlık gösteremeyince seti 15-25 Fenerbahçe Acıbadem kazandı.

Her iki takımın karşılıklı mücadelesi ile geçen son sette rakibine oranla daha etkili oynayan Fenerbahçe Acıbadem seti 10-15, maçı da 3-2 kazandı.

Karşılaşmanın en skoreri 31 sayı ile Rykhliuk oldu

voleybolunsesi

Gelelim maça her sezon olduğu gibi yine bu maçı televizyondan seyremedik. Malum taraflex zemin kaplaması olmadığı için yayın yapılmıyor.

Zorlandığımız aşikar. En önemlisi 2 set vermemiz çok fazla özellikle rakip ligden düşmeye oynayan bir takım ise. Ama rakibimizin son haftalarda CEV Cup'tan elensede iyi oynadıklarını düşünüyorum. Yeni gelen Ukraynalı pasör çaprazı Rykhliuk ile iyi bir hava yakaladılar.. Bu sadece onların ligde kalmaları için bir neden olabilir..

Her hocanın vazgeçilmez oyuncusu vardır. Ze Robertonunda Sokolova ve Nati diyebiliriz.. Nati bir kenara ne olursa olsun Sokolova'yı kesmiyor.. Final Four'a sayılı günler kala artık kolay maçlarda dahi Sokolova'yı kesmeyeceğine kanaat getirdim umarım yanılırım 2-3 maç dinlense hiç yoktan iyidir.

Servislerimiz bazen çok iyi bazende çok kısıyoruz ve bu zamanda 3-4 sayılık seriler yiyoruz rakiplerden..Bu maçta da bunun dışına çıktığımız pek söylenemez..

Naz yine çok kötü oynamış.. Hiç olmazsa Zülfiye seçeneğini kullanabilirdik ama hoca bunuda düşünmüyor.

Bloklar için ise bu maçta blok sayımız 14. İlk bakışta çok iyi bir rakam olarak görünsede bu tek nedeni maçın 5 set olmasından kaynaklanması..

Hal böyleyken görünen ve sürekli yapılan açıklamalara bakılırsa herkesin aklında tamamen Final Four var.. Final Four'u atlattıktan sonra bu takımın sadece Türkiye Ligi kulvarında ilerleyecek.. O hedef maçları geldiği zaman takımın tam konsantre ile motive olacağını ve üstesinden geleceğine inanıyorum..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder