8 Şubat 2011

Fenerbahçe Acıbadem 3-0 Galatasaray M.P

Sarı Meleklerimiz, ikinci yarının ilk maçında konuk ettiği ezeli rakibimiz Galatasaray'ı 3-0 mağlup etmeyi başardı. Bu maçta yabancı kontejanımızda yine Fofao ve Fürst'ü tercih etmedik..Sokolova'nın artık dinlenmesini ve Fürst'ün oynamasını istediğimi her maç yazısında bıkmadan yazıyorum ama nafile.. Neyseki bu maçta ortaya çıktı detayları yazının ilerleyen kısımlarında yaparız.. Geçelim maça;

Bu maç için özet olarak söylenebilecek tek şey şu olurdu heralde kötü oyun iyi sonuç.. Ezeli rakibimiz Galatasaray, ligin 3 baş takımı olan Fenerbahçe, Eczacibasi ve Vakifbank'tan sonra ligde en güçlü kadroya sahip takımlardan birisi.. Maçın genel anlamında setlerde ya hep geriden gelerek kazandık ya da başa baş geçti ve son anlarda gelen sayılarla setleri kazandık..Aslına bakarsanız Galatasaray'ın oynadığı bir Eczacıbasi maçında da maç bu şekilde geçti o maçı 3-0 Galatasaray'da alabilirdi ama sonunu getiremiyorlar setlerin..Takım olma duygusu ve ikinci bir skorer smaçörlerinin olmamasından kaynaklanıyor heralde bu o yüzden bizim maçında böyle geçmesini pek şaşırmadım. Taraftarımız maç sonrasından yapılan sohbetlerde takımdan ciddi anlamda memnun görünmüyor.. Benim için ise tam tersi durum o kadar da vahim değil..

İlk olarak yapılan hatanın geçen sezon ile kıyaslanmasının yapıldığını düşünmüyorum. Geçen sezon bir anda voleybol izlemeyen takip etmeyen bir  kişi bile Fenerbahçe Acıbadem'i takip ediyordu. Geçen sezon dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Ekaterina Gamova'ya endeksli bir takımımız vardı. O sezon bambaşka bir sezondu, efsaneydi, rüya gibiydi ve yaşandı bitti geride kaldı artık..

İkinci olarak benim için neden vahim olmadığı..Geçen sezonda sezon içersinde inişler yaşamıştık bu normal kızlarımız robot veya makine değiller bunu hiçbir zaman gözardı etmemek gerekir. Şu anda da takımımız halter,ağırlık,kondisyon çalışıyor ve yükleme yapılıyor, sezonun tam ortası diyebiliriz takım ciddi bir şekilde Şampiyonlar Ligi'ne hazırlatılıyor.. Bu maçta bununda etkisi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu seneki takım daha bir takım gibi istatistikleri incelerseniz geçen seneye göre manşetlerimizde bir artış var..

Diğer yapılan yanlışlara..

* Geçen sezonla bu sezonu bir tutup, yeni takip etmeye başlayan izleyicilerin bu sezonunda lay lay lom geçen seneki havada geçmesini istiyorlar ama ne geçen seneki takımla biz aynıyız ne de rakip takımlar..

* 3-4 sayı geri düşsekte Ze Roberto mola almıyor deniliyor.. Nasıl almıyor bu maçta gayette güzel aldı ve geri dönüşler yaşadık.. Bende bu takımın hemen 2-3 sayı geri düşünce maçtan kopmayacağını ve geri çevirebileceğine inanıyorum o yüzden bende olsam hemen mola almazdım.. Ze Roberto'nun geçen seneye göre Brezilya milli takımında yaptığı şeyleri bize de aşılamaya çalışıyor.. Setlerin sonunda ikili değişiklik yapması, molalarda Fabiana'yı çekip onunla ilgilenmesi,fırçalaması gibi Naz'ı da zaman zaman bu halde görebiliyoruz dikkatli bakmak gerekiyor..Naz'ın kendi söylediğine göre pas stilini değiştiriyormuş buna alışmasının zor olduğunu söyledi. Naz maçlarda iyi oynamıyor zaman zamanda çok kötü paslar atıyor buna bende katılıyorum..

* Sezon sonu oynamadığı için Fürst kaçıp gider düşüncesi.. Taa sezonun başında Mehmet Ali Aydınlar söyledi tüm oyuncular bunu bilerek geldi ve bunu sorun etmeyecek oyuncuları özenle seçtik diye.. Fürst'ün mutsuz oldugunu düşünmüyorum ama her oyuncu gibi o'da oynamak ister. Umarım 2-3 yıllık yeni sözleşme imzalarız kendisiyle..

Maç ile de ilgili birşeyler söyleyelim..

İlk göze batan şey heralde Sokolova'nın perfonmansıdır. Hiçbir maçta bir kere bile olsun dinlenmeden oynamaya devam ediyor.. Israrla Ze Roberto onu oynatıyor. Ağırlık çalışmalarından ve yorgunluk artık bu maçta pili bitti nerdeyse zıplayacak hali bile kalmamıştı.. Çok kötüydü ne manşet alabilirdi ne de bir top öldürebildi.. Sahadaki oyunuyla adeta beni çıkarın diye bas bas bağırıyor görüntüsündeydi.. -10 ile oynamış daha ne olsun umarım gelecek maçlarda onu oynatmayız ve birazcıkta olsa dinlenir..

Maçın oyuncusu bana göre Natasa Osmokrovic. Savunmada müthiş işler yaptı yapmadığı iş yok ki zaten bir kez daha komple bir oyuncu oldugunu bize gösterdi..Onu seyretmek büyük bir keyif..

En skorer oyuncumuz ise Kasia Skowronska oldu. Hücumda etkisiz gibi görünse de 16 sayı yapmış. Skowronska için iyi bir maç sayılabilir.

Takıma bakarsak genel olarak harika blok tuttuk toplam 13 bloğumuz var. 5'i Eda'nın 4'ü Naz'ın bloğu dikkat çekici..Servislerde o kadar iyi değildik..İyi servis atmadık mı attık tabiki de ama servis sayısı olarak oldukça düşük sadece 2 servis sayımız var. Manşetlerde orta derece diyebiliriz. % 57-41

Maçın ardından liberomuz Nihan'ı tribünlere çağıran taraftarlarımız, "Türkiye’nin Tek Liberosu Doğum Günün Kutlu Olsun Niço" pankartı açarak,  Nihan’ın doğum gününü kutladılar. Bu jest karşısında çok mutlu olduğu ifade eden Nihan, taraftarlara teşekkür etti



Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

4 yorum:

  1. Burak yorumlarına istatistikler koyarak teknik bir hava vermeye çalışıyorsun olmuyor :))

    YanıtlaSil
  2. Bir ondan anlıyorum zaten o da olmazsa ne yaparım ben :)

    YanıtlaSil
  3. formayı hiç sevmedim. renk çirkin. lacivert değil.

    YanıtlaSil