27 Şubat 2011

Fenerbahçe Acıbadem 3-2 Vakıfbank G.S.T.T


Bayanlar Birinci Ligi’nde şampiyonluğun iki güçlü adayından Fenerbahçe Acıbadem, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom’u 3-2 mağlup etti. 

Karşılaşmaya çok iyi başlayan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Nikolic ve Glinka’nın hücumlarından Poljak’ın ise servislerinden sayılar kazandı. İlk teknik molaya 8-4 gibi 4 sayılık bir farkla giren Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Poljak’ın üst üste yaptığı bloklarla ikinci teknik molaya da 16-9 önde girdi. Sayı farkını bir ara 9’a kadar çıkaran sarı-kırmızılı takım 24-16’da set sayısı kullandı fakat Fenerbahçe Acıbadem 5-0’lık bir seri yakaladı. Seti kazanmak için direnen Fenerbahçe Acıbadem rakibinin 1 sayısına engel olamayınca seti 25-21 kazanan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oldu.

Maçın ikinci setine iyi başlayan Fenerbahçe Acıbadem 4-1 öne geçtiği sette Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom yine Poljak’ın etkili servisleri ve bloklarıyla farkı kapattı. İlk teknik molaya 1 sayı farkla önde giren Fenerbahçe Acıbadem ikinci teknik molayı da önde geçti. Sokolova etkili olan Fenerbahçe Nihan’ın attığı servislerle rakibini oyundan düşürerek sayılar kazandı. Setin sonunu rahat getiren sarı-lacivertliler 25-20 ile skoru 1-1’e taşıdı.

Üçüncü sete 3-0’lık bir seri ile başlayan Fenerbahçe Acıbadem karşısında sette farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ilk teknik molaya 2 sayılık farkla önde girdi. 13-13’de skora eşitlik gelirken Vakıfbank yeniden 2 sayılık farkla ikinci teknik molaya önde girdi. (14-16) Çekişmeli geçen sette 23-23’te tekrar eşitlik sağlandı. 24-24’e kadar her iki takımda sete asıldı. Vakıfbank Güneş Sigorta Glinka ile seti 26-24 aldı ve 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete yine önde başlayan taraf Fenerbahçe Acıbadem olurken, sarı lacivertliler ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Setin başındaki oyununu ikinci teknik molaya yansıtamayan Fenerbahçe Acıbadem ikinci teknik molaya 16-14 geride girdi. Vakıfbank Nikolic ile etkili olurken Fenerbahçe Acıbadem Sokolova ve Seda ile sayılar bulmaya çalıştı. Her iki takımda bütün maç oyunca sergiledikleri defans ile oyunun seyrini güzelleştirdiği maçın dördüncü seti de çekişmeli geçti. 23-23’te skora eşitlik getiren Fenerbahçe Acıbadem bu seti 27-25 alarak maçı tie-break setine taşıdı.

Son set hem büyük bir çekişmeye hem de ilginç görüntülere sahne oldu. Setin başında 3-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe Acıbadem saha değişimini de 2 sayı farkla geçti. 8-8’de skora eşitlik gelirken Fenerbahçe Acıbadem antrenörü ZeRoberto ile Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom antrenörü Gudietti arasında sözlü atışma başlayınca baş hakem İlhami Şenyurt iki antrenöre de kırmızı kart gösterdi. 8-8’den sonra büyük bir çekişme yaşanan maçta Fenerbahçe Acıbadem seti 15-12 maçı da 3-2 kazanan taraf oldu.

voleybolunsesi

Ligi yakından ilgilendiren bu önemli maça geçen seneyle mukayese edenler ve bazı otoriteler uzun bir aradan sonra Vakifbank'ın kazanabilecegini ve Vakifbank'ın favori taraf oldugunu belirtiyordu. 3 yabancı oyuncu kontejanına ise bu hafta Skowronska ve Fofao takıldı.. Seda'nın dönmesiyle Kasia'nın kesilmesinde bir sorun görmüyorum.. Fürst'ü de upuzun bir aradan sonra izlemek gerçekten keyifli ve güzeldi.

İlk sette geleneksel yılda bir kez gerçekleşen "İlhami Vakası "damga vurdu diyebiliriz..5 metre top yere değip tekrar sekmesine rağmen devam diyerek ve 2-3 pozisyonda da blok out olan pozisyonlarda yanlış kararlar verdi ve adeta Ze Roberto'yu çıldırdıttı. Bu olayların akabinde Ze Roberto'da sonunda sarı kart gördü. Bu hatalı kararlar olmasa belki de set 11-18 değilde 15-14 Fenerbahçe lehine olacaktı. Bu skordan sonra setin akıbeti ne olurdu bilinmez ama Vakifbank'ın seti kazansa bile bu kadar rahat kazanamayacağınıda aşikar

Maç geneline bakarsak kim ilk sete iyi girerse genellikle o seti o takımın kazandığı bir maç oldu aslında. Durum böyleyken iki takımda karşılıklı birer set alarak durumu 2-2'ye getirdiler ve maçı karar setine taşıdılar

Karar setide maç gibi nefesleri kesti.. Karar setine biz iyi başladık daha sonra 8-8 de oyun eşitliğe geldi. Bu noktada Ze Roberto ile Guidetti arasında sözlü sataşma olunca hakem iki antrenöre de kırmızı kart göstererek set sonuna kadar dışarı gönderdi..Başka set olmadığı için iki antrenörde maçı kenardaki kırmızı ceza sandalyesinde tamamladılar. 8-8 den sonra son sayılarda üst üste bloklar yapan taraf biz olunca maçıda 3-2 kazanmayı başardık.

Tebrikler Sarı Meleklerimize..

Önemli bir galibiyetti nedeni ise bence ligdeki sıralama açısından..Eğer Eczacıbaşı maçından da 3 puan çıkarabilirsek ligi büyük ihtimalle ikinci sırada tamamlayacağız.. Sıralama dedik normal koşullarda bu saatten sonra ligdeki sıralama değişmez diye düşünenlere ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var.. Gençler ligi puanının %5'i lig sonunda ekleniyor. İşte bu bağlamda bizim genç(pav) takımımız maalesef çok kötüler. Vakifbank ve Eczacıbasi bu noktada bize avantaj sağlamaktalar..

Bir diğer önemi ise ligdeki en büyük rakiplerinden biri yenmek ve piskolojik üstünlük sağlamak.. Ligden ziyade bu mesaj aslında Şampiyonlar ligi önem taşıyor.. Belkide yaklaşık 3-4 gün içersinde Vakifbank yarı finaldeki rakibimiz de olabilir bu açıdan da baktığımızda formda olan bir takımı yenmek önemlidir..

Oyuncu perfonmanslarına da bakarsak Natasa çok kötü oynadığını düşünüyorum..Zaman zaman manşette aksadı ve hücumda da tıkandığı ve blokları geçemediği oldu..

Skorer yükümüzü ise Sokolova-Seda-Eda çektiği görünüyor..Sokolova 23, Seda 13 Eda 16 (8 blok %50 atak) Fürst 11, Nati 14 sayı ile oynadılar..

Liberomuz Songül'de güzel manşet alıyor gerçekten..Mükemmel manşeti % 53 güzel bir yüzde..

Takım olarakta 6 servis sayımız 17 blok sayımız var.. Blok sayımız fevkalade diyebilirim..Servis sayımız az görünsede servislere iyi yüklendik..

FENERBAHÇE ACIBADEM 3-2 VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM

Fenerbahçe Acıbadem: Sokolova, Furst, Seda, Osmokrovic, Eda, Naz, Songül (L), Yağmur, Nihan

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom: Bahar, Gözde, Glinka, Poljak, Özge, Nikolic, Gizem (L), Güldeniz, Nilay, Melis, Seray

Setler: 21-25, 25-20, 24-26, 27-25, 15-12

Süre: 139 dakika (28-27-32-32-20)




Videolar için 2374Vladvyotskiy teşekkürler..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder