10 Mayıs 2011

Sarı Melekler Şampi.. 0-3

Aroma Bayanlar Voleybol Ligi play off final serisi ikinci maçında Sarı Meleklerimiz, Vakifbank GS TT 3-0 yenerek seride 2-0 öne geçmeyi başardı ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atmış oldu.

Final serisi başlamadan önce Vakifbank GSTT takımının sürekli geriden gelerek kazandıkları kazanma alışkanlığının bir süre sonra takımda rehabete dönüştüğünü ve her ne kadar Eczacibasi serisini 0-2 rahat geçmiş gibi görünselerde öyle olmadığını ve fiziksel bir düşüş yaşadığını daha önceki yazılarda belirtmiştik.. Nitekim bu maç bunu en güzel anlatan maç oldu..

Bizim bu sene en çok istediğimiz kupa olan Avrupa şampiyonlar ligindeki o yenilgi bizim kızlarımızı bir hayli hırslandırmış olması ve seride 1-0 önde olmamızla birlikte seromoninin ardından 2. maç start aldı..

Vakifbank GS TT takımında bu maçta da herhangi bir değişiklik olmazken bizim tarafta ise önemli değişiklikler vardı.. Bana göre ilk maçta sansını kötü kullanan Seda her ne kadar yayın içersinde belindeki agrıları sebebiyle oynamıyor bu maçta denilse de bu yüzden yerini ve şansını Kasia Skowronska'ya devretmiş oldu.. Bu değişikliğin yanısıra da Fürst'ten vazgeçip ortada İpek ile başladık.. Vakifbank ile oynadığımız diğer maçlara nazaran ilk bakıldığında temposuz ve kalitesiz bir maç gibi görünse de öyle değildi..Oldukça kalitesi yüksek bir maç olduğunu düşünüyorum. Belki en azından karşı taraf Vakifbank'ta o eski havaları yoktu, durgunluk hakimdi takımca denilebilir.. Bizim tarafta da deyim yerindeyse oynamaya aç bir Kasia ve Poljak'ın 2 katı fazla hırsla dolmuş Eda Erdem vardı.. Bir taraftar, bir oyuncu takıma nasıl maç kazandırır diyorsak bu maçta da Kasia maçın başından itibaren nerdeyse her topu öldürmeyi başardı ve maçı ne kadar istediğini gösterdi..Bu maç için Kasia'ya ne söylesek az kalır..Maçın son sayısının ardından Glinka'ya attığı çığlıkta güzel bir göndermeydi ikili arasında.. Buna perfonmansın yanına bir de Eda'nın arzulu ve güzel oyunu eklenince maçı 3-0 kazanmayı başardık ve seride 2-0 öne geçtik.. Daha önce de söylediğim şeyi yinelemek istiyorum şu an görünen o ki Vakifbank takımı her ne kadar seri 2-0 olsa da, maçları bırakmasa da bu Fenerbahçe'yi 3 kez mağlup etmesi mümkün değil ve görünmüyor da.. Ayrıca bu maçta Nati ve Sokolova'nın pek iyi oynadığını söyleyemeyiz zaman zaman ikisi de parlayıp sönen yıldız gibiydiler.. Karşı tarafta ise Gözde sakatlanarak maçı tamamlayamadı ve kendisi sezonu kapattı.. Bu diğer maç işimizi daha da kolaylaştıracak tıpkı Arkas serisinde olduğu gibi ilk seti alırsak eğer herşeye rağmen çarşamba günü şampiyonluğun geleceğine eminim.. Tebrikler Sarı Melekler..

Kısacası Türkiye'nin en iyi takımının biz olduğumuzu ve Şampiyonlar ligini kendi hatalarımızla verdiğimizi kanıtlamaya adım adım ilerliyoruz. Sadece 1 maç kaldı..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder