7 Haziran 2011

2011/12 CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi Kitapcığı

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi; CEV'e üye ülkelerin lig şampiyonlarının katıldığı bir turnuvadır. Bayanlarda 1961 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası (Champions Cup) adıyla başlamıştır. 1973 yılında Kupa Galipleri Kupası (Cup Winners Cup) başlatılana kadar, Avrupa'daki kulüpler düzeyindeki tek turnuva olarak sürdürülmüştür. 2001 yılından başlayarak adı Avrupa Şampiyonlar Ligi (European Champions League) olarak değiştirilmiştir.
İlk Etap: Grup maçlarının oynandığı etap

Playoffs Etabı: Gruplarından bir üst tura yükselmeyi başarmış olan takımların 16lı ve 8li eleme sistem şeklinde mücadele edeceği etap

Final Etabı: Bir önceki (playoffs) etabı geçmeyi hak kazanan takımların yarı final ve final mücadelerini yapacağı etap.

2011/12 sezonu için şampiyonlar ligi organizasyonu 1 Haziran tarihind başlayıp 31 Mayıs sona ermesi planlanmıştır.

Bayanlar Şampiyonlar Ligi Formatı

Şampiyonlar ligine katılacak olacak 20 takım belirlendikten sonra takımlar 4'erli olmak üzere 5 grupta eşleşirler.

Gruplarda toplam 60 karşılaşma oynayacak. Her grupta her takım 3 ev sahibi 3 deplasman olmak üzere 6 maç yapacak.

Grup maçlarının sona ermesinin ardından gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar başta olmak üzere en iyi puana sahip 1 grup 3.de bir üst tura yükselecek..

Playoffs 16: Kura çekimi sonucu 16 takımın eşleşmesinin ardından takımlar 2 ayaklı eleme usulü karşı karşıya gelecek ve turu geçen ekip bir sonraki tura adını yazdırırken kaybeden takım Avrupa kupalarına veda etmiş olacak. Playoff 16 turunda toplamda 8 karşılaşma oynayacaktır. Eleme sistemi galibiyet - mağlubiyet eşitliğine bakılarak belirlenir deplasmanda alınan veya verilen setlerin bir önemi yoktur. 2 maçın sonunda galibiyet - mağlubiyet sayıları 1-1 ise son maçın oynandığı salonda altın set oynanır ve kazanan takım bir üst tura yükselir. Altın set 15 sayı üzerinden oynanmaktadır. 1/8 eşleşmelerinde ilk maçlar 31 Ocak ile 2 Şubat 2012 tarihleri arasında oynanacaktır. Rövanş mücadeleri ise 7-9 Şubat 2012 tarihleri arasında oynanacaktır.

Playoffs 8: Bu turda da takımlar 2 ayaklı eleme usulü karşı karşıya gelecek ve turu geçen ekip bir sonraki tura adını yazdırırken kaybeden takım Avrupa kupalarına veda etmiş olacak. Playoff 8 turunda toplamda 4 karşılaşma oynayacaktır. Aynı ülke takımları birbiriyle eşleşmek zorundadır. Eleme sistemi galibiyet - mağlubiyet eşitliğine bakılarak belirlenir deplasmanda alınan veya verilen setlerin bir önemi yoktur. 2 maçın sonunda galibiyet - mağlubiyet sayıları 1-1 ise son maçın oynandığı salonda altın set oynanır ve kazanan takım bir üst tura yükselir. Altın set 15 sayı üzerinden oynanmaktadır. 1/4 eşleşmelerinde ilk maçlar 21- 23 Şubat 2012 tarihleri arasında oynanacaktır. Rövanş mücadeleri ise 28 Şubat ile 1 Mart 2012 tarihleri arasında oynanacaktır.

Final Four: Playoffs 8 turunu geçen 4 takım şampiyon olmak için 2 gün boyunca mücadele edecektir.2 gün boyunca toplamda 4 maç oynanacaktır. Yarı finaller eşleşmeleri kura çekimi sonucu belirlenmektedir ancak varsa aynı ülkenin takımları birbirleriyle eşleşmek zorundadır. İlk gün maçlarını kazanan takımlar finalde mücadele etme hakkını ilk günkü maçlarını kaybeden takımlar is ikinci gün 3/4 lük maçında mücadele etme hakkını kazanacaktır.

Bu sene Bayanlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek. Herhangi bir ev sahibi takım olma söz konusu değildir. Eleme turlarından hangi 4 takım gelirse o takımlar yer alacaktır.

Puanlama Sistemi

3-0 veya 3-1 kazanan : 3 Puan
3-2 kazanan : 2 Puan
2-3 kaybeden : 1 Puan
0-3 veya 1-3 kaybeden : 0 Puan

* Avrupa Kupalarına Katılacak Takımların Belirlenmesi

Avrupa Kupalarına hangi ülkeden kaç takımın katılacağı önceki 3 sezona ait başarılardan elde edilen puanların toplamıyla ülkeler sıralanır ve katılacak takım sayısı belirlenir. Ayrıca CEV tarafından en az 2 wild card (davetiye) ile de takımlar Avrupa Kupalarına katılma hakkı kazanabilirler.. Listede katılma hakkı kazanan ülke takımı CEV Şampiyonlar Ligi katılım paralarını ve prosedürlerini yerine getirmediği takdirde bu wild card sayıları artabilir ve listenin bir altındaki takım katılma hakkı kazanabilir.

* Takım İsimleri ve Kısaltmaları

Takımların isimleri ve kısaltmaları aşağıdaki kurallara göre belirlenmektedir:

- Şehir veya bölge adı dahil edilmedilir. Ancak şehir adı tamamen görüntülenmelidir. Bu kısımda tamamı büyük harfle kullanılmalıdır. Örneğin Fenerbahçe Universal ISTANBUL gibi.

Takımın tam adı sponsor adı, şehir adı veya kulüp adı boşluklar dahil olmak üzere 27 karakterden uzun olamaz. Örneğin FenerbahceUniversal ISTANBUL

CEV her takımdan televizyon yayınlarındaki skor ekranında, şampiyonlar ligi evrakları ve broşürleri gibi düzenlemeler için 3 kodlu takım kısaltması istemektedir. Örneğin Fenerbahce Universal'in maçlarda skor ekranında ISF (Istanbul Fenerbahce) olarak görünmesinin sebebi budur.

* Kuraların Belirlenmesi

(Bayanlar için) Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan 20 takım önceden belirlenmiş olan A-B-C-D-E gruplarına 4'erli olarak sırasıyla yerleştirelecektir.

Aynı ülke takımları aynı grupta yer alamayacaktır.

Final Four maçları Mart/Nisan ayından önce oynanması planlanmıştır.

* Maç Saatlerin Belirlenmesi

İlk etaptaki tüm maçlar 12.00h - 20.30h saatleri arasında; final fourdaki tüm maçlar ise 12.00h - 19.30h saatleri arasında oynanmak zorundadır.

* Saatler CET'e göredir. CET (Central European Time - Merkez Avrupa Saati)

Ülkemiz CET'e göre 1 saat ileridedir..O yüzden bize göre ilk etaptaki maç saatleri 13.00 ile 21.30 arası, final four maçları ise 13.00 ile 20.30 saatleri arasında oynanmak zorundadır.

Grup ve playoff etaplarında ev sahibi olan takım her maç için ülke federasyonu ile ortaklaşa olarak minimum 2 farklı saat ve tarih belirleyerek CEV'e bildirmelidir

2011-2012 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan 20 takım açıklandı. Katılacak olan takımlar şöyle:

Azerbaycan: Rabita Bakü ve Azerrail Bakü
Çek Cum.: VK Modranska Prostejov
Fransa: RC Cannes ve ASPTT Mulhouse
Almanya: Schweriner SC ve Dresdner SC
İtalya: Volley Bergamo, MC Carnaghi Villa Cortese ve Scavolini Pesaro
Polonya: Bank BPS Fakro Muszyna ve Atom Trefl Sopot
Romanya: 2004 Tomis Constanta
Rusya: Dinamo Kazan ve Dinamo Moskova
Sırbistan: Crvena Zvezda Beograd
İsviçre: Volero Zurich
Türkiye: Fenerbahçe Universal, VakifbankGünes TT ve Eczacibasi Vitra

2012 CEV Bayanlar Şampiyon Ligi'nde Rusya'dan Dinamo Kazan, Polonya'dan Atom Trefl Sopot, Romayan'dan 2004 Tomis Constanta ve Almanya'dan Schweiner SC ve Dresnder SC takımları ilk kez bu heyecanı yaşayacak.

2012 CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi kura çekimleri 1 Temmuz 2011 tarihinde Viyana'da Uniqa Tower'da yapılacak gala ile beraber belli olacak.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder