25 Kasım 2011

Türkiye Kupası: Gazi Üniversitesi 0-3 Fenerbahçe Universal


Fenerbahçe Universal: Naz, Sokolova, İpek, Duygu, Seda , Kim, Merve (L)

Maçı hem maç yayını olmamasından dolayı hem de voleybol tv'nin yayınladığı webcam görüntüsünden ne kadar mantıklı olabilecegi aşikar olduğundan izleyemedim.

Dünya Şampiyonu olmuş bir takımın maçını bir voleybolsever olarak izleyememek, televizyon yayının olmaması hem resmi olarak yayıncı kuruluşunun olmamasının, hem federasyonun hem de FB TV'nin ayıbıdır. Üstüne üstelik istatistikler yayınlanmıyor.. Nereden baksanız bir tutarsızlık var. Sonuç olarak çıkılan kapı ne kadar bir çizgide olmadan milli takım düzeyinde başarı yakalasan da güzel salonlar yapsan da voleybolu pazarlama konusunda sınıfta kaldığını gösteriyor.

Sarı Melekler beklenildiği üzere maçı 0-3 alarak turlayan taraf oldu. Ligde kazanılan 4 maçın kadrosundan ek olarak bu maçta Eda riske edilmeyerek yerine Duygu ilk kez bir resmi maçta şans bulmuş oldu. Kim'in de dönmesiyle kadroda herhangi bir değişiklik yok.

Sarı Melekler bu sonuçların ardından çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finaldeki rakibimiz ise yine bir diğer Ankara temsilcisi olan İBA Kimya TED Kolejliler oldu. Sarı Melekler bu turu da geçerek yarı finale yükselmeyi başaracaktır.

Türkiye Kupası'nda bu sezon değişik bir statü ile F4 şeklinde düzenleneceğini sezon başında duyurulmuştu. Muhtemelen dörtlü finallerde Fenerbahçe Universal, ECzacıbaşı Vitra, Vakifbank Türk Telekom ve Galatasaray yer alacak. Dörtlü finaller ise federasyonun belirleneceği bir yerde oynanacak.

Çeyrek final ve dörtlü final karşılaşmalarının statüleri hakkında da bilgiler verelim..

Çeyrek Final etabında, deplasmanlı sistemle ve eleme usulü iki maç oynanacak. Kazanan grup birincisi olarak Dörtlü finale çıkar. Çeyrek Final etabında ilk maçlar alt sıradaki takımın sahasında, ikinci maçlar üst sıradaki takımın sahasında oynanacak. Yarı final ilk maçları ise 25/29 Ocak, ikinci maçları da 14/15/16 Şubat tarihlerinde oynanacak.

Dörtlü Finallerde ise ilk gün; A Grubu Birincisi/ B Grubu birincisi ile, C Grubu Birincisi/D Grubu Birincisi ile karşılaşıacak. İkinci gün; kaybedenler üçüncülük, kazananlar birincilik maçına çıkacak. Dörtlü Finaller Mart-Nisan aylarında yapılacak.

Foto: voleybolunsesi.com

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder