7 Temmuz 2010

Dinamo Moskova,Volley Bergamo ve Zok Split

2010-2011 sezonu Avrupa Şampiyonlar Liginde rakiplerimiz geçen Cuma günü Avusturya´nın Viyana şehrinde belli oldu. Rakiplerimiz Rusyadan Dinamo Moskova‚ İtalya´dan Volley Bergamo ve Hırvatistan´dan Zok Split.

FENERBAHÇE ACIBADEM
Bizim takımımız Türkiye Birincisi ve Şampiyonlar Ligi ikincisi olarak katıldığı B Grubunda zorlu rakiplerle eşleştik.

Takımımız Pasör Naz‚ Katarzyna Skowronska (Polonya)‚ Eda‚ Chachkova Sokolova (Rusya)‚ Natasa Osmokrovic (Hırvatistan)‚ Christiane Fürst (Almanya)‚ libero Nihandan oluşan kadrosuyla yer alacağını düşünüyorum ve grup birincisi olacak gücümüz var.

Bu grupta bizimle beraber Dinamo Moskova ve Volley Bergamoda 2.tura yükselecektir.
(Yönetmeliğe göre; grupta ilk iki sırayı alan ve en iyi üçüncü takım play-offa yükselir)

Bu grupta rakibimiz ise güç kaybeden ama bir o kadar deneyimli olan Volley Bergamo değil aksine geçen sezona nazaran kadrosunu güçlendiren rus temsilcisi Dinamo Moskova olacaktır.

Gelenler: Kasia Skowronska‚ Christiane Fürst‚ Zülfiye Gündoğdu‚ Liouvbov Sokolova‚ Yağmur Koçyiğit, Fofao, Ze Roberto (C)

Kalanlar: Natasa Osmokrovic

Gidenler: Alice Blom‚ Frauke Dirickx ve Ekaterina Gamova

DINAMO MOSKOVA
Rusya Lig ikincisi olan Dinamo Moskova takımını‚ geçen sezon Şampiyonlar Ligi play-off 1.turundan Rusya birincisi olan Odintsovo elemişti

Geçen sezon ise Rusya Ligi finalinde yine Zarechie Odintsovo ile karşılaşmış ve ligde 2.olarak Şampiyonlar Ligi´ne katılmaya hak kazandılar.

Gelenler: Carolina Costagrande‚ Yulia Merkulova‚ Kryuckova

Kalanlar: Parkhamenko‚Simona Gioli

Olası ilk altıları: Parkhamenko‚ Goncharova‚ Merkulova‚ Costagrande‚ Godina‚ Simona Gioli‚ Kryuckova (L)

NORDA FOPPAPEDRETTI BERGAMO
Geçen sezonun finalinde karşılaştığımız rakibimizle bu sezon aynı grupta yer alacağız. Her ne kadar Bergamo takımı kağıt üstünde oyuncularını ve antrenörünü kaybetmiş gözüksede o kadar da kötü bir takım değiller. En önemli avantajları ise çok tecrübeli olmaları.

Gelenler: Elitsa Vasileva‚ I.Nucu‚ Noemi Signorile

Diğer Oyuncular: Zambelli (C)‚ Carrara (L)‚ Bosetti (S)‚ Signorile (P)

Gidenler: Antonella Del Core‚ Christiane Fürst‚ Serena Ortolani‚ Gujska‚ Fanzini ve Antrenör Lorenzo Micelli

Olası ilk altıları: Lo Bianco (P) - Ortolani (O); Nucu (C) - Arrighetti (C); Piccinini (S) - Vasileva (S); Merlo (L) olarak gözüküyor.

ZOK SPLIT 1700
Grubun diğer takımı Zok Splitide küçük bir yer ayıralım.. Onların 6 maçta 6 mağlubiyet alma olasılıkla bir hayli yüksek görünüyor.

Zok Split takımı geçen sezonu Hırvatistan liginde 4.sırada tamamlamış ama play offlarda başarısıyla şampiyon olmuşlar.

Geçen sezon CEV Cup´ta 1/16 ta Rus takımı 3-2 ve 3-1 yenerek elenmişler. Maçlarını 10.391 kişilik Spaladium Arena salonunda oynuyorlar. Kadrolarında sadece 2 yabancı bulunduruyorlar. Slovenyalı ve Slovakyalı.

Oyuncular: Jelena BALIC‚ Maja BURAZER‚ Cecilia DUJIC‚ Dina DZAPO‚ Petra MADIR‚ Matea MAMIC‚ Mirela MILARDOVIC‚ Ana OBLAK(SLO)‚ Ivana PESO‚ Josipa PIVAC‚ Lorena SIPIC‚ Jelena TUKIC‚ Petra VLADUSIC‚ Ivana ZBUROVA(SVK)

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder