7 Temmuz 2010

Kasia Skowronska Fenerbahçe Acıbadem'de



" Türkiye’nin en büyük kulübündeyim"
Bu sezon en önemli hedefini Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu olarak belirleyen Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımımız, transfer atağını, Avrupa’nın en iyi pasör çaprazlarından biri olarak kabul edilen Polonyalı oyuncu Katarzyna Ewa Skowronska’yı renklerimize katarak sürdürdü. Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bu sezon oynayacakları tüm maçları kazanmak istediklerini söylerken; yeni transferimiz Skowronska ise "Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim" dedi.

Katarzyna Ewa Skowronska’nın Fenerbahçe Acıbadem kadrosuna katılması nedeniyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Odası’nda bir tören düzenlendi. Törene Genel Sekreterimiz Vedat Olcay ve Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da katıldı.

Tanınan ve sevilen bir oyuncu
İmzaların atılmasının ardından ilk sözü alan Mehmet Ali Aydınlar, "Bugün yeni bir transferimiz var. Türkiye’de çok sevilen bir oyuncu olan Katarzyna Ewa Skowronska için karşınızdayız. Hepinizin yakından tanıdığı oyuncu, İtalya Şampiyonu Pesaro’dan Türkiye şampiyonu Fenerbahçe’ye geldi. Geçen sene oynadığımız 50 maçın 48’ini kazanmış ve 3 şampiyonluk kupası almıştık. Bu sene oynayacağımız 50 maçı da tüm kupaları da kazanmak istiyoruz. Bu transferin de Kulübümüze hayırlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonu olmak istiyoruz
Toplantıda daha sonra söz alan Genel Sekreterimiz Vedat Olcay ise, "Mehmet Ali Bey’le, geçen sene imzaları atarken de beraberdik. Kendisi bu işi iyiden iyiye Türkiye dışına taşımaya çalışıyor. Türkiye dışında iddialı bir ekip yaratıyor. Kendisine Kulübüm adına teşekkür ediyorum Geçene sene çok ufak farkla kaçırdığımız Avrupa Şampiyonluğunu Kulübümüze kazandırmak istiyoruz. Oyuncumuz hayırlı olsun" diye konuştu.

Bir Şampiyondan bir Şampiyona
Katarzyna Ewa Skowronska ise, "Burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim. İtalya Ligi Şampiyonundan, Türkiye Ligi Şampiyonuna geldim. Her şeyin aynı şekilde devam edeceğini ve başarıların süreceğini düşünüyorum" diye konuştu. Sorulara da yanıt veren Skowronska, bir başka transferimiz Lioubov Sokolova ile milli takımlardan tanıştıklarını, ancak geçen yıl farklı takımlarda da olsa İtalya’da birlikte oynamalarına rağmen, çok fazla bir araya gelemediklerini belirterek, "İnşallah bu sene daha yakın arkadaş oluruz" dedi.

Transferlerin hepsi bilinçli
Toplantının devamında sorulara yanıt veren Mehmet Ali Aydınlar, ilk olarak bilinçli transfer yaptıklarını belirterek, "Biz güçlü bir takım oluşturmak istiyoruz. Oynadığımız Şampiyonlar Ligi finalinde yedekte bekleyen oyuncularımız aynı kalitede olsaydı. 5 setlik o maçı alırdık. Ayrıca bu sene ligler Kasım ayı sonunda başlayıp, Mayıs ortasında bitecek. Yani çok kısa sayılabilecek bir sürede, 5,5-6 ayda 50 maç oynayacağız. Bu da neredeyse 3 günde bir maç demek. Bu nedenle kadromuz, aynı kalitede 2 takım çıkaracak bir kadro olmalı. Bu transferleri bu nedenle yapıyoruz. Ligde zaten 3 yabancı kısıtlaması var. 3 veya 3’ten fazlası da tribünde olacak. O nedenle Chachkova ve Ewa birbirlerinin alternatifleri değil. Yapılan transferlerin hepsi bilinçli olarak ve mevkiiler düşünülerek yapılan transferler. Alınan oyuncuların hepsi voleybolda kariyeri olan, bilinen isimler. Kadroyu doğru seçtiğimize inanıyoruz. Taraftarlarımız endişe duymasın. Bilmeden yaptığımız bir iş yok. Tüm bunlar, uzun ve ayrıntılı çalışmalar sonucu yapılan işler" diye konuştu. Skowronska’yı kulübüyle anlaşarak transfer ettiklerini de belirten Aydınlar, "Ewa’nın kontratı devam ediyordu. Bu transferi kulübüyle anlaşarak yaptık. Biz rakam konuşmuyoruz. İhtiyacımız vardı ve transfer ettik. Kontratını iptal ettirdik ve Fenerbahçe’ye transfer ettik" dedi. Diğer kulüplerin yaptığı transferlerle ilgilenmediklerini de belirten Aydınlar, "Biz başkasının ne yediğine bakmıyoruz. Biz kendi önümüzdeki tabağa bakıyoruz. Biz en iyi kadro nasıl oluştururuz, ona bakıyoruz. Takım olmak da çok önemli. İyi transferlerle takım olamazsınız. Bundan sonra yapılacak çok iş var. Teknik heyete düşecek çok iş var. İyi kadro kuruyoruz ama zaten iyi de bir kadromuz vardı. Hocayla, gitmeden önce bu transferleri konuşmuştuk" diyerek tüm soruları yanıtladı.

Katarzyna Ewa Skowronska kimdir?
Mehmet Ali Aydınlar’ın transferini duyurduğu Polonyalı voleybolcu Katarzyna Ewa Skowronska, 30 Haziran 1983’te Polonya’nın Varşova kentinde dünyaya geldi. Polonya Milli Takımı’nın en önemli oyuncuların biri olan Skowronska, Avrupa’nın en iyi pasör çaprazlarından biridir. Voleybola başladıktan kısa süre sonra milli takım seviyesine yükselen Skowronska, 2005 yılında Polonya Milli Takımı’yla Avrupa Şampiyonluğu sevincini yaşadı. Yıldız oyuncu, 2007 yılındaki FIVB Dünya Kupası’nda da en skorer oyuncu unvanını ulaştı. 1.88 metre boyunda 73 kilogram ağırlığındaki Skowronska, en son İtalya Şampiyonu Scavolini Pesaro’da forma giyiyordu.








Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder