26 Kasım 2010

Şampiyonlar Ligi: Fenerbahçe Acıbadem 3-0 Norda Bergamo

Nihayet CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde dün oynadığımız maç ile açılışı yaptık.Tüm taraftarlarımızın bu maçı beklediğini biliyordum. Bende kuralar çekildikten sonra aylar öncesinden bu maç için programımı yapmıştım..Nitekim de öyle oldu salon hemen hemen doldu diyebilirim..Neyse geçelim maça..

Bu bizim açımızdan 3. resmi bir maçtı Bergamonun ise ilk resmi maçıydı bu yönden avantajlıydık.Dezavantajlarımız ise Fürst ilk kez oynuyordu takıma alışkın değildi, antrenörümüz Ze Roberto takıam geç katılmıştı ve ilk kez oyuncularıyla bir maça çıkıyordu gibi etkenler vardı maç öncesi. Bergamo nedeni bilmediğim halde oyuncularının yorgun oldugunu ve dinlendirileceği bahanesiyle hiçbir as oyuncusunu İstanbul'a getirmemişti. O yüzden bizim kazanacağımız günler öncesinden belliydi..Öyle de oldu sarı meleklerimiz 3-0 kazandılar ama bana göre tat vermediler,kötü oynadılar..Bana kalırsa dün akşam Bergamo gerçek oyuncuları sahada olsaydı biz o maçı kaybederdik..Yağmur'un kadroda olmayışı Nati'nin sakatlıgından dolayı oyuna girememesi üstüne üstelik Seda'nın top öldürememesi eklenince Ze Roberto iyi sabretti diyorum..Seda inadı başka bir maç olsaydı daha büyük sonuçlara neden olabilirdi. Bergamo ortalaması 21 olan bir takım ile geldi.. Salondaki seyircilerimiz farkında olmasa da skora bakmasalar da 3 sette de rahat rahat kazanamadık. Bergamonun 92li liberosu Carrara'yı çok beğendim.. Yaşına ve tecrübesizliğine rağmen bence iyi bir iş çıkardı. Takibe alabiliriz bu oyuncuyu ilerde mutlaka daha iyi yerlere gelecektir..Vasileva etkisizdi o kadar da iyi oynadığı düşünmüyorum.. Zaman zaman Signoilere ve Nucu'da katkı yaptı.

Geçelim bizim tarafımıza.. Maçta kötüydük zaten Ze Roberto'da bunun farkında olması güzel. Maçtan sonra kötü bir oyun sergiledik demiş. Bu açıklaması bana bir kez daha güven verdi. Bergamo 3-0 yendik lay lay lom şeklinde de bir demeç verebilirdi eğer başka bir antrenör olsa. Ze Roberto'yu tek eleştirdiğim konu şu oldu. Madem Nati sakat hiç oyuna almayacaksın neden Nati'yi kadroya alıyorsun onun yerine Yağmur alsaydın Nati dışarda kalsaydı böylece Seda tıkanınca Yağmur alternatifini deneyebilirdik. Maç sırasında Brezilya milli takımındaki meşhur ikili değişiklikleri bizim takımda yapacak gibi görünüyor ve bu maçta da bunun örneklerini gördük. Bu değişikliğin enteresan tarafı hiçbir zaman pasörle pasörü değiştirmiyor. Değişiklikleri şöyle yapıyor; Naz-Seda, Fofao-Çiğdem...Çiğdem'de zaman zaman smaçör olarak oynadı gibi gördüm..Fürst inanılmaz bir oyuncu gerçekten sahada oldugu hemen belli oluyor.. İlk kez kendisini canlı izledim ama blok tutmalarına hayran kaldım günden güne kendisine gelince daha iyi olacak ve takımımıza çok büyük katkısı olacak. Takım manşette yine kötüydü. Nihan ve Seda'yı başa koyabiliriz bu listede..Benim için maçın oyuncusu yine Şaşkovaydı. İnanılmaz oynadı hayran kalmamak elde değil ona. Skowronska'da skorer oynadı iyiydi 2-3 blokta kalma dışında bir hatası yoktu denilebilir..Şu ana kadar Skowronska'dan iyi faydalandık. Eda'da Şaşkova'dan sonra iyi oynayan oyunculardan biriydi. Fofao klasik oyununu oynadı ne eksigi ne de artısı vardı...Kusursuza yakındı. Oyuna Naz girince de onunda katkısı iyiydi..Şunu da söylemek istiyorum 5 maç sonra F4 alabiliriz.. Dün kü oyunla oynayacaksak ilk gün eleniriz o yüzden F4 direkt bize vermesinler biz oynayarak kalalım F4'a dedim.. Ama mutlaka form tutacağız iler ki maçlarda bu da şüphesiz..

Kısacası bu maçtan sonra Bergamo'yu yendik intikamımızı aldık, artık biz Avrupa Şampiyonu oluruz Bergamo'yu yenmişiz daha ne olsun gibi zafer sarhoşu yorumları yapmaya gerek yok sadece bir maç kazandık.

foto: CEV

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

4 yorum:

  1. çok gerçekçive ayakları yere basan yorumlar tebrik ederim , bence de dün manşetlerimiz yine çok düşündürücüydü ,nihan ın çok çalışması lazım ama şu var bergamo as takım gelseydi bizimkilerin oyuna bakışı ve oyunuda farklı olabilirdi , ....

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler..Katılıyorum en azından daha iyi motive olabilirdik.Geride olsak bile oyuncularımız hırs yapacaklardı. Bu bizim maçı almamızı veya kaybetmememizi sağlardı ama olsun o ayrı bir konu.

    YanıtlaSil
  3. Bu maçta takımı hiç beğenmedim.

    Seda feciydi. Bu kadar genç bir takıma karşı bu kadar yakın skorlarla kazanmak pek hoş değil. Ezip geçmemiz gerekirdi. Ama takımın zamana ihtiyacı olduğu gerçeğini de göz önüne alarak çok da kötümser olmayabiliriz belki de.

    YanıtlaSil
  4. İlk sette Bergamo bebeleri set sayısı attı düşünün artık durumun vaziyetini..Allahtan e Roberto farkında herşeyin bu bana güven veriyor..Oynanan oyunu begenmedim demiş..

    YanıtlaSil