6 Mart 2011

Nilüfer Belediyesi 0-3 Fenerbahçe Acıbadem

Aroma Bayanlar Voleybol 1. Liginde deplasmanda Nilüfer Belediyespor’a konuk olan Fenerbahçe Acıbadem rakibini 3-0 mağlup etti.

Maça kötü başlayan Nilüfer Belediyespor, ilk teknik molaya 8-4 geride girdi. Skowronska’nın etkili servisleriyle üst üste sayılar kazanan Fenerbahçe Acıbadem, ikinci teknik molaya da 16-13 önde girdi. File önünde etkili olan Fenerbahçe Acıbadem ilk seti 25-22 kazandı.

İkinci sete de hızlı başlayan Fenerbahçe Acıbadem ilk teknik molaya 8-2 ve ikinci teknik molaya da 16-6 önde girdi. Maçın ikinci setini de Fenerbahçe Acıbadem 25-14 kazandı.

Üçüncü ve son sette ise Nilüfer Belediyespor başabaş bir mücadele sergiledi. İlk teknik molaya 8-6 geride giren Nilüfer, daha sonra Kübra ile file önünde etkili oldu ve ikinci teknik molaya 16-13 üstün girdi. Ancak Seda’nın sayılarına engel olamayan Nilüfer Belediyespor, seti 25-20 maçı da 3-0 kaybetti.

voleybolunsesi

Tebrikler Sarı Meleklerimize..

Bazı taraf kesime karşı 0-3 net skor alınması ve bu mesajın verilmesi açısından önemli bir skor. Maç yayını olmadığı için maçı seyremedik bu yüzden maç ile ilgili yorum yapamıyoruz ancak yapacak olursakta istatistik kağıdına başvuracağız.. Biz yinede yazıya renk katması açısından bir-iki tane istatistiksel bilgiler verelim.. Sokolova en nihayetinde dinlendirilmiş teknik kadro tarafından..Kasia 14 sayı  %40 hücum, 3 blok yapması dikkat çekici..Kasia'nın yanısıra skora Seda ve Eda katkıda bulunmuş.. Eda 11 sayı 5 blok % 50 hücum, Seda ise 12 sayı % 44 hücum 3 blok yapmış.. Burada dikkat edilmesi ve gözden kaçmaması gereken birşey var. Seda'nın hücum yüzdesinin Kasia'dan fazla olması. Fenerbahçe taraftarının özlemini çektiği ve beklediği Seda bu.. Umarım sürekli daha iyi oynayarak eski günlerine dönersin Seda bu en büyük arzumuz.. Çünkü Seda'nın bu iyi oyunlarına playofllarda her zaman ihtiyacımız olacaktır.. Tebrikler Sedamıza.. Eda son haftalarda gerçekten cok etkili oynamaya başladı özellikle bloklar konusunda.. % 50'lik bir yüzde de oldukca yüksek.. Maç ile ilgili son olarak 1. ve 3. sette 2 kez 16-13'lük skordan geri gelerek setleri kazanmayı başarmışız bu da önemli. Takım gördüğüm kadarıyla final four öncesi iyice vidaları sıkıyor ve vitesi yükseltmeye başlıyor..

Ayrıca maçı canlı olarak seyreden Cihat abinin (cihatc75) maç ile ilgili olarak görüşlerini kendisinin izniyle de virgülüne dokunmadan ekliyorum:

Bugün Nilüfer Spor Salonu tarihi bir gün yaşadı. Maça hem Bursalı voleybolseverlerin hem de Fenerbahçelilerin inanılmaz bir ilgisi vardı. Küçük salon maçtan 1 saat önce doldu ve kapılar kapandı‚ çok sayıda taraftar dışarda kaldı. Biraz ısrar‚ biraz ricayla acil çıkış kapısı da açılarak bu tarihi güne daha çok kişinin tanıklık etmesi sağlandı. İstanbul´dan gelen vefakar taraftarlar‚ Bursalı Unifeb ve GFB grupları salonu bayram yerine çevirdi.

Maça Naz‚ Kasia‚ Seda‚ Nati‚ Eda‚ Fürst‚ Songül kadrosuyla çıktık. Sokolova ve Fofao saha dışındaydı. Kadromuzun kilit oyuncusu Seda bugün 4 numarada oynadı ve önceki maçlara göre daha iyiydi. Özellikle blokta çok etkili oldu. Naz da önceki maçlara göre daha hatasızdı. Fürst etkili‚ Eda her zamanki gibi süper oynadı. Songül bir iki manşet hatası dışında başarılıydı. Kasia en skorer oyuncumuz oldu. Ve Nati.... bu kadın muhteşem tekniğinin yanında kafasında 3 kilo beyinle oynuyor. Bir sporcu atletik olduğu kadar zeki de olursa gerçek bir yıldız oluyor. Nati bu ülkenin gördüğü en değerli sporculardan birisidir.

Kasia uzun zaman sonra tekrar smaç servis atmaya başladı. Nihayet.... Hocamızı bu konuda hep eleştiriyordum. Kasia ve Sokolova çok etkili smaç servis atan oyuncular ama sanırım taktik gereği artık atmıyorlar. Bugün ilk sette 3-4 gerideyken servise gelen Kasia‚ ace´leri ve rakibi bozan servisleriyle durumu 11-4´e getirdi.

Bu sene 5 yabancılı kadro kurulurken kilit oyuncu Seda idi. Onu hem 2 hem de 4 numarada oynatarak 5 oyuncumuzu da dönüşümlü kullanacağımız bir rotasyona gidebilecektik. Ama önce Seda´nın uzun süreli sakatlığı‚ ardından Çiğdem´in sezonu kapatması‚ Yağmur´un iyi bir oyuncu olmasına rağmen boy dezavantajı nedeniyle sadace geri alanda oyunda girmesi‚ tüm rotasyon planlarımızı bozdu ve hep aynı 3 yabancıyla oynamak zorunda bıraktı. Şimdi Seda´nın dönüşü rotasyonu tekrar başlattı. VGSTT maçında çapraz‚ bugün smaçör oynadı. Hala 2 yıl önceki terminatör Seda´nın çok uzağında olsa da yavaş yavaş formuna kavuştukça lig kadromuz da çok güçlenecek.

Ze Roberto Naz´la çok ilgileniyor. Molalarda onu hep kolundan tutup kenara çekiyor ve özel olarak ilgileniyor‚ taktik veriyor. Milli pasörümüzün Ze Roberto ve Fofao ile geçirdiği bu sezonu çok iyi değerlendirmesi lazım.

Yağmur taraftarın sevgilisi olmuş..Biraz da taraftar ısrarıyla maç sayısının servisini atmaya oyuna girdi ve maçı bitirmek de ona nasip oldu.

Yağmur yağacak‚ seller akacak‚ Burhan Felek Vakıfa‚ mezar olacaaaakk...

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

2 yorum:

  1. Yağmur'la taraftar arasında ki ilişki muhteşem. Taraftarın sevgi gösterilerinden resmen utandı.

    YanıtlaSil
  2. Diğerlerinin ki kötü mü sanki :)

    YanıtlaSil