21 Ekim 2011

Eczacıbaşı Vitra 0-3 Fenerbahçe Universal

(voleybolunsesi.com)
Sezonun açılış maçında her iki takımında hazır olmaması, Seda'nın inanılmaz pasları ve uyumsuzluğu, Nihan'ın manşetlerde yaşadığı problem ile federasyonun şapkadan çıkardığı Naz cezası sayesinde Süper Kupa'yı hediye ettiğimiz rakibimiz Eczacıbaşı'nı bu sefer aynı skor ile 0-3 mağlup etmeyi başardık.

Süper Kupa maçından sonra da belirtmiştik. İki takımda henüz hazır değil, Naz olsa sonuç farklı olurdu ve Eczacı iyi oynamasa da Fenerbahçe çok kötü olduğu için Eczacıbaşı'nın kazandığını.. Ama Fenerbahçe yenildiği için bunları söylediğimizi söylemişti herkes umarım bugünkü maçtan sonra da o düşünceleri ortaya atanların fikirlerinde bir değişme olmamıştır.

İlk üç haftanın ardından büyük görüntüde 2+1'i destekleyen kulüplerin bile dilinin yandığı ve yanacağını görebiliyoruz. Erkekler liginde ise geçen yıl kaliteli olan bir ligin bu sene çok vasat seviyelerde geçeceği kaçınılmaz bir son olarak avucumuzun içinde duruyor.

Türkiye ligi için ideal kadromuzun bu olabileceğini Logan geldikten sonra Liuba ile bazı maçlarda yer değiştirebileceğini ama iskelet kadronun bu şekilde olması gerektiğini halen savunuyorum. Bugün tam anlamıyla voleybol nasıl oynanır sorusunun yanıtını voleybol bu şekilde oynanır olarak sahada yanıt verdiğimizi söyleyebilirim.

Bugün maçtan çok büyük bir keyif aldım. Bu kadar mücadeleci, zevk veren bir takım oyunu oynayacağımızı düşünmüyordum açıkcası. Ligin kaderini belirleyen 6 maçtan 2'sini kazasız olarak atlattık ve açıkca bu ligin en iyisinin biz olduğu mesajını daha şimdiden verdik.

Fenerbahçe Universal: Naz - Eda - İpek - Sokolova - Kim - Seda - Merve (L) - Stats

Sayıların Dilinden..

Merve Dalbeler: Son 2 maçtır adeta döktürüyor. Yıllardır aradığımız libero Merve'mi acaba diye sormadan edemedik kendimize maç esnasında. Çok iyi manşet aldı ve defansı da oldukça iyiydi. 15 manşette 0 hata ile oynamış bugün..

Liuba: Onun birazcık kendisinin istemesiyle oynamasının bile fark yaratacağını söylemiştik. Öyle de oldu Galatasaray maçından bu yana azıcık kıpırdanması güzel performansları da beraberinde getiriyor. Geçen maç savunmada varlığını hissettirirken bugün de hücum anlamında iyiydi. 15 sayı ile takımının ve maçın en skorer oyuncusu oldu. Hücumdaki yüzdesi oldukça iyi %71.

İpek: İpek şu an itibariyle çok iyi oynuyor. Bugün de iyiydi. Çok blok tutamasa da nerdeyse tüm Eczacı hücumlarında topu yavaşlatmayı başardı.. Umarım böyle devam edersin İpek..4 sayı ile oynadı.

Seda: Kaptan Seda. İki maçın ardından bugün de hücumda iyiydi. Kim ve Sokolova'ya eşlik edince kazanmamız daha da kolaylaştı. 11 sayısı var.

Yeon Koung Kim: Onu bir voleybol izleyecisi olarak izlemek büyük keyif. Söylenecek çok fazla birşey olmayacak gibi bu sezon onun adına..Manşeti de gayet iyi %56-44. 13 sayı %59 hücumdaki yüzdesi.

Naz: Allah Naz'arlardan saklasın. Harika oynamaya ve farkını göstermeye devam ediyor. 3 sayı ile oynamış. 2 ace ve 1 dump (plase) sayısı. Naz'da 2 maçta göremedim tek şey hücumda blok tutamaması..

Eda: Yorgundu, sol elinden sakattı, ha ameliyat oldu ha olmadı derken bugün ben daha ölmedim der gibiydi. Özellikle 2.setten sonra tuttuğu inanılmaz bloklarla maça damgasını vurdu. 11 sayısı var (%44) 4 tek ayak sayısı, 2 ace ve 5 blok.  Poljak'ın sadece 4 blok yapabildiğini hatırlatalım.

Genel takım istatistikleri ise 10 blok 8 ace sayımız var. Rakip hatalarından ise 18 sayı bulmayı başarmışız.

Olumlu karşılanan servislerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 19 kez hücum etmişiz 0 hatamız 2 blok sayımız var. Hücum yüzdemiz ise %68. 0 hata %68 hücum yüzdesi oldukça iyi.

Kötü karşıladığımız manşetlerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 16 kez hücum gerçekleştirmişiz ve 1 hatamız varken 2 blok tutmuşuz. Hücum yüzdesi ise %50. Rakibinin ise hücum yüzdesi %0.

Rakip ataklarından dublajla çıkan toplardan sonra yaptığımız ataklarda ise ki bu avantaj topuna hücum etmek anlamına geliyor yani hücum ribaundını alıp tekrar hücum etmek gibi.. 35 hücumumuz var. 5 hata 3 blok ile oynamışız.

Maçtan Notlar
* Eczacıbaşı Vitra, maça şehitlerimizi saygı ile anıyoruz yazılı siyah pankart ile çıktılar.
* Teknik ekibimiz siyah tişört ve pantolon, oyuncularımız ise ısınmaya siyah tişörtleri ile çıktılar. Ayrıca formaların yakalarında siyah bir kurdele ile oynadılar.
* Maç içersinde Süper Kupa maçında olduğu gibi yine Büşra'nın servis turunda zor anlar yaşadık
* Eda'nın sol kolunda sinirsel bozukluk var. Bu da sinir ağrısının nereye olacağını kestirememizini sağlıyor ve oldukça acı veriyor.
* 2008-09 sezonunda şampiyon olduğumuz maçtan bu yana yanlış hatırlamıyorsam Eczacıbaşı salonu'nda hiç maç kaybetmedik. Sanırım sette vermedik.
* 2009-2010 sezonunda oynadığımız maçtaki 25-9'luk set derecemizi de geliştirdik.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder