18 Ekim 2011

Vakıfbank TTelekom 0-3 Fenerbahçe Universal

Lige Galatasaray derbisi galibiyeti ile moralli başlayan Fenerbahçe ile Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda hüsrana uğrayan Vakifbank Türk Telekom karşıya karşıya geldi.

Şampiyonluk yarışını ve ligdeki sıralamayı yakından etkileyecek olan 6 maçtan ilkiydi ve Fenerbahçe moralsiz ve yorgun rakibini 3-0 yenerek 2'de 2 yaptı ve yoluna kayıpsız olarak devam etti.

Fenerbahçe iki maçtır yaşadığı manşet problemini çözmek adına bugün değişkliğe giderek liberoda Nihan yerine Merve'ye görev yaptı.

Pasör mevkiisinde ise cezası sona eren Naz sahalara geri döndü. Özlemişiz Naz'ı..Sahalarda görmek çok güzel onu tekrar hoşgeldin..

Fenerbahçe Universal: Naz - Eda - Seda - Kim - Sokolova - İpek - Merve (L) (Yağmur, Nihan) - İstatistikler

1.set: Maça iyi başlayan taraftık. Merve'nin iyi manşet getirmesiyle hücumda sıkıntı yaşamadık. Savunmada ise topu çıkaramasak bile her top için mücadele etmemiz ve her topa dokunmamız önemliydi. Sokolova'nın servis turunda da iyi bir fark yakaladık. İyi manşet geldiği için birçok farklı hücum varyasyonları yapan Naz'ın da işi kolaydı ve karşımızda bedenen sahada olan ama kafa olarak sahada olmayan bir rakip karşısında ilk seti almak çok zor olmadı ve seti 25-19 kazandık.

2.set: İkinci sete ilk sete nazaran Vakifbank'lı oyuncular daha disiplinli ve dirençliydiler bu bölümde Merve'nin manşet hataları ve basit hatalar ile rakibimizi yakalayamadık ve Vakifbank ilk teknik molayı 8-5 önde geçti ardından toparlanmaya başladık ve ilk setteki oyunumuza geri dönmeye başladık. Vakifbank'in bu sette daha iyi olmasının nedenlerinden birisi de Melis'in kullandığı servislerin etkili olması ve bizi oyundan düşürmesi idi ancak Melis'e hem savunmada hem de hücumda eşlik eden olmayınca ikinci teknik molada 16-14 üstündük buradan da rakibimizin geri dönmesine izin vermedik ve yavas yavas iyice oyundan kopan Vakifbank seti kaybetti ve maçta durum 2-0 oldu. 25-21

3.set: Üçüncü set 2-0 geride ve sahada hiç anlamıyla olmayan Vakifbank için iyi başlamadı. Rakibimizin bu durumundan istifade ederek oyunu sürklase etmeye çalıştık, ilk teknik molayı 8-4 ikinci teknik molayı 16-9 önde geçince Vakifbank'ta oyunu bıraktı bu bölümden sonra bitse de gitsek havasında oynandı. Setin sonuna kadar ufak seriler ve karşılıklı sayılarla geçildi ve bu seti de Fenerbahçe 25-20 kazanarak maçı da 3-0 kazanmış oldu.

Sayıların Dilinden..

Merve Dalbeler: Bugün Merve'yi çok beğendim. Manşette ve savunmada çok iyiydi. 3 hatası var, 2'si servis karşılamada yaptığı hatalar birisi ise servis karşılamada topu bırakayım mı alayım mı diyip kararsız kalmasından sonra yaptığı hata onu mazur görüyorum.

Liuba: Diğer iki maça oranla bu maçta daha iyi gözüktü. Kendisinin biraz oynamak istemesi bile yetiyor diyebiliriz. 8 sayısı var hücum yüzdesi %36. Savunmada ise normal manşet 86 mükemmeli 71 daha ne olsun Liuba..

İpek: İpek'te Naz'n dönüşüyle silkelenen isimlerden birisi. Onu böyle görmek güzel umarım ilerleyen maçlarda üstüne daha da koyar. 8 sayısı var hücumda 6/8 hücum etmiş fevkalade %75. 2'de bloğu var.

Seda: Geçen maça göre o da biraz daha iyiydi. Seda sağlıklı olmasından memnun olmamak elde değil. 2+1'de performansı çok önemli. 17 sayı ile sahanında en skorer ikinci ismiydi. Hücum yüzdesi de güzel %62. 2 acesi var ayrıca..

Yeon Kim: Döktürmeye devam ediyor. Gamova'dan sonra ligi çok rahat domine edecek olan belkide 2. oyuncudur. 18 sayıyla maçın en skorer ismiydi.

Eda: Yine tutuktu. Kolu da sargılıydı maçtan sonra da haftasonu belki ameliyat olabilirim demiş sanırım. Ameliyat olması bizim için de kendisi içinde çok güzel olur. Önümüzdeki hafta zaten liglere ara verilecek ve Şampiyonlar ligi maçlarına epeyce uzun bir süre var.

Naz: Cezası bitti sahalara döndü. Özlemişiz Naz'ımızı. Belki de geldiğinden beri farkını ortaya koyduğu maçlardan birisini oynadı. Takım arkadaşlarını birçok hücum varyasyonlarında kullandı bunda manşetin iyi gelmesinin payı fazla. Bana göre maçın oyuncusu oldu tekrar hoşgeldin sevgili Naz.. Maçı ise 3 sayı ile tamamladı.

Genel takm istatistikleri ise 5 blok 6 ace sayımız var. Rakip hatalarından ise 17 sayı bulmayı başarmışız.

Olumlu karşılanan servislerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 33 kez hücum etmişiz 3 hatamız 2 blok sayımız var. Hücum yüzdemiz ise %42. Bir ligi maçın içi sıradan bir performans.

Tam tersi kötü karşıladığımız manşetlerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 15 kez hücum gerçekleştirmişiz ve 2 hatamız varken 3 blok tutmuşuz. Hücum yüzdesi ise %33. Eh işte..

Rakip ataklarından dublajla çıkan toplardan sonra yaptığımız ataklarda ise ki bu avantaj topuna hücum etmek anlamına geliyor yani hücum ribaundını alıp tekrar hücum etmek gibi.. 38 hücumumuz var. 6 hata 0 blok ile oynamışız ancak rakibimiz de aynı oranda hata yapmış.

Perşembe günü ise Süper Kupa'da mağlup olduğumuz Eczacıbaşı ile karşılaşacağız. Bugün olduğu gibi iyi manşet getirirsek bu kez avantajlı taraf biziz ve kazanırız. Süper Kupa maçından dolayı da oyuncularımız ekstra motivasyon ile sahada olacaklardır.

Eczacıbaşı maçı gitmek isteyenler ama salonun nerede olduğu ve nasıl gideleceğini bilmeyenler blogta yer alan şun konuya göz atabilirler..Eczacıbaşı Salonuna Nasıl Gidilir ?

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder