10 Ekim 2011

Süper Kupa: Fenerbahçe Universal 1-3 Eczacıbaşı Vitra

Voleybolu özlemişiz diyemiyorum çünkü turnuvalar ve milli maçlar ile yatıp kalktık o arada. Bir süre de olsa milli takım turnuvalarından geri kalacağız ve en nihayetinde ulusal ligler ve kulüp takımlarının mücadeleri başladı. Yeni sponsoru Universal ile yola çıkan Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı nam-ı diğer "Sarı Melekler" ilk sınavında başarılı olamadı.

Sezonun açılış maçında bu yıl 3. kez düzenlenen Süper Kupa'da Ankara Başkent Voleybol Salonu'nda Fenerbahçe Universal ile Eczacıbaşı Vitra karşı karşıya geldi. Eczacıbaşı karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak ilk kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Fenerbahçe ise ilk kez Süper Kupa'yı kazanamadı.

Maç öncesinde Eczacıbaşı tam kadro hazır bulunurken ağız birliği yapmışcasına tüm oyuncuların beraber fazla antrenman yapamadık ama buna rağmen iyi sonuç elde ettik sözlerine karnımız tok.

Fenerbahçe ise geçen sezona göre daha çok oyuncusunu değiştiren taraf ve uzun bir süredir takım olarak çalışsa da, her ne kadar 2 tane hazırlık maçı yapsa da bu maçlar ölçü olmayacaktır ki eksikleri çok olduğu gözüküyor.

Fenerbahçe'nin fikstür dezavantıjında ve eksik oyuncularının yokluğunda bu süreçte oldukça sıkıntı yaşayacağı öngörülebilir.

Fenerbahçe karşılaşmaya antrenörü Ze Roberto, yabancı oyuncuları Fabiana Claudino ve Logan Tom ile Naz Aydemir olmadan; Seda Eryüz - İpek Soroğlu - Eda Erdem - Lioubov Sokolova - Yeon Koung Kim - Seda Tokatlıoğlu ve liberoda Nihan Güneyligil altılısı ile başladı.

* Naz Aydemir sakat olduğu ve TVF tarafından 3 maç ceza aldığı için forma giyemedi.

* Logan Tom Amerika milli takımında, Ze Roberto ve Fabiana Brezilya milli takımında Pan Amerikan Oyunları ve Dünya Kupası için hazır bulunuyorlar.

* Pasör bölgesinde bugün Naz'ın yokluğunda Seda Eryüz görev yaptı her ne kadar bu konuda pek başarılı olamasa da servislerde hatasız oynadı sanırım, servis hatası var mı hatırlamıyorum. Gamova varken yaşadığımız alçak pas sendromunu 2 yıl aradan sonra bugün Seda'da bir kez yaşadık. Umarım Seda yüksek toplarla ilgili bir çalışma yapacaktır.

Ayrıca 1 maç için bu kadar eleştiri ve yetersiz demek biraz ağır olacak sanırım. İlk kez tuttuğu takımın formasını bu kadar ağır yükümlülük alarak giydiğini, ilk maçından dolayı heyecanlı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Son olarak pasör konusunda Kamil Söz neden oyuna müdahale etmedi diye sorulan sorulara ise etme şansı yoktu bu yüzden yapacak birşey yoktu.

* Kaptanımız nam-ı diğer "Terminatör Seda". Şüphemiz kendisi taraftarlarımızın en çok sevdiği isimlerden birisi, yıllardır yaşadığı şanssız sakatlıklar ve kendi bölgesinde Neslihan gibi bir oyuncu olması onun şanssızlığı olsa gerek. Bugün oldukça iyi bir performans sergilediğini ve özlediğimiz Seda'yı sahada görebildiğim için çok sevinçliyim. Onun sakatlığı her ne kadar çok riskli olsa da onun bu performansının devam etmesi dileğiyle..

* Arka alan savunması ve manşetler... Liberomuz Nihan'ın pek iyi maç çıkardığını söyleyemem. Liuba'yla beraber arka alanda manşetlerde aksayan isimlerdi. Nihan'ın bir hatasıda servis karşılama da bir adım öne gelmeyip gelen servislerin ace olması.. Nihan sezon içersinde kendisini toplayacaktır..

* Eda Erdem uzun süre etkisiz gözükse de, maçın sonlarına doğru etkisini gösterdi. Eda da zamanla toplayacaktır. Yarın maç yapalım, yarın daha iyi oynar. Oynadıkça açılan, özel bir oyuncu. Seviyoruz kendisini..

*Bir diğer ortamız İpek. İpek'in sahada oynadığı oyundan bugün pek fazla birşey anlayamadım(k). Orta dan yapılan hücumlarda pasör tercihi çok az olsa da etkisizdi. Bloklarda da anbean parlayıp hemen söndü.

* Bana göre maçın yıldızı Yeon Koung Kim. Kim'i ben pasör çaprazı olarak kullanacağımızı düşünüyordum ancak Kore milli takımındaki gibi anlaşılan onu smaçör olarak kullanacağız. Demek ki Ze Roberto onun manşetine güveniyor. Hem manşetiyle savunmaya ve hem de durduralamaz bir hücum gücüne sahip. Bugünkü pasörün oyununa göre çok bile oynadı. Ona iyi ve yüksek pas geldiği takdirde önlem almamız imkansız.. Ayrıca Kim bugün skor olarak hep geride olduğumuz için smaç servislerini kontrollü kullandı, ilerleyen günlerde smaç servisten de şovlarını izleyebiliriz.

* Son olarak Eczacıbaşı'nın Usic ve Poljak'tan oluşan 2 Hırvat tercihleri isabetli olmuş gibi görünüyor. Belki de bu sezon Vakıfbank'tan daha başarılı olabilirler ama maksimumları bu ise Fenerbahçe'nin tam kadrosuna karşın olası playofflarda ve kupa eşleşmelerinde hiç şansları yok.

Dillendirilmeyenler..

* MAA ve Ünal Karabıyık arasındaki restleşmenin faturası ağır oldu. Pasörümüz Naz Aydemir sakatlığını öne sürüp milli takıma bilerek gitmediği ve buna rağmen kendi takımında antremana çıktığı iddası üzerine Naz'ın elinde rapor olmasına ve doğru olduğu kanıtlanmamasına rağmen Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından bildiğiniz üzere 3 maç ceza aldı. Traji komk bir ceza ancak bizim ülkemizde verilebilecek bir ceza.

Yönetimden neden bir açıklama yok...
Sakatlığı nedeniyle milli takım kampından ayrılan voleybolcumuz Naz Aydemir'e voleybol federasyonu tarafından 3 maç ceza veriliyor yönetimden kimse çıkıp bu ne saçmalıktır demiyor ve oyuncusunu korumuyor, bu nasıl iştir demekten de kendimizi alıkoyamıyorum..

* Giovanni Guidetti'nin işareti..
Kaç kişi hatırlıyor acaba merak etmiyor değilim çünkü üzerinden oldukça bir zaman geçti.. Federasyon başkanlığını bir kenara koyup işi Fenerbahçe Spor Kulübüyle bireysel kavgaya götüren Ünal Karabıyık Giovanni Guidetti'nin Fenerbahçe taraftarına yaptığı çirkin hareketine neden bir ceza ver(e)medi ? Neden Giovanni Guidetti ceza kuruluna sevk edilmedi ?

* Chris Fürst Olayı ?
Bildğiniz üzere Fenerbahçe sezon sonunda Alman orta oyuncu Chris Fürst ile yollarını ayırmış ve Chris Fürst Vakifbank Türk Telekom'a transfer olmuştu ancak Chris Fürst'ün transfer gerçekleşmesine rağmen neden imza atılmadığı merak konusu olurken bunun üzerine şöyle bir haber yer almıştı:

"Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Acıbadem ile Christiane Fürst arasında yapılan kontrattaki bir maddeye göre; Türkiye'den herhangi bir kulübün Christiane Fürst'ü transfer etmek istemesi halinde geçtiğimiz sezon forma giydiği Fenerbahçe Acıbadem'e, oyuncuya ödeyeceği transfer bedelinin haricinde bir bedel ödemesi gerektiği öğrenildi.

Christiane Fürst ile tüm konularda anlaşan fakat, Fürst'ün kontrattaki bir maddesine takılan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'un bu transferi henüz gerçekleştiremediği fakat önümüzdeki günlerde Fenerbahçe Acıbadem ile anlaştığı takdirde bu transferin gerçekleşme ihtimalinin olabileceği öğrenildi."

Bir süredir Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom transferi polemik konusu olan, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Acıbadem forması giyen Alman Milli orta oyuncu Christiane Fürst konusunda önemli gelişmeler oldu.

Türkiye'de daha önce tescil olmuş yabancı oyuncuların statüsüyle ilgili 20. maddeyi umulmadık şekilde kaldıran Türkiye Voleybol Federasyonu'nun bu maddeyi kaldırması, Alman Milli orta oyuncu Christiane Fürst'ün Bayan Voleybol Milli Takımlarımızın da sponsorluğunu yapmakta olan Aroma Bayanlar Voleybol 1. Lig takımlarından Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'da oynaması konusundaki tüm engellerin ortadan kalkmasına neden oldu.

Bu maddenin kaldırılmasıyla geçtiğimiz sezon Türkiye'de oynamış tüm oyuncular serbest oyuncu statüsüne aniden kavuşmuş oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun bu maddeyi neden sezon başında değil de şimdi kaldırdığı ise merak konusu.."

Bu konuda öğrendiğimiz bilgilere göre Vakifbank kulübü ödemesi gereken gerekli ödemeleri Fenerbahçe Spor Kulübüne yaparak iki kulüp arasındaki sorunu çözdü.

Ayrıca taraftarımızın gözbebeği olan Fenerbahçe bayan voleybol takımının 1 yenilgisini bu kadar abartmalarını anlamsız buluyorum.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder