17 Ekim 2011

Fenerbahçe Universal 3-1 Galatasaray

Süper Kupa'da yaşanan hüsranın ardından Aroma Bayanlar Voleybol Ligine son 2 sezonda olduğu gibi yine bir Galatasaray derbisi ile start aldık.

Fenerbahçe Universal: Seda Eryüz, Sokolova, İpek, Seda, Kim, Eda, Nihan (L) (Merve, Duygu, Yağmur, Didem) - İstatistikler

1.set: Maça Süper Kupa'da bıraktığımız yerden devam ederek başladık. Galatasaray 4-0'lık bir seri hızlı bir giriş yaptı ne olduğunu anlamadan skor zaten 8-3 idi. İlk teknik molanın ardından servis karşılama ve manşette yaşanan problemler azalmadı ve ikinci teknik molayıda 16-10 geride geçtik. İkinci teknik molanın ardından oyuncuları sahada birinci molaya göre nispeten biraz daha silkelenmiş bir şekilde gördük. Yavaş yavaş aradaki fark erimeye başlarken ve Galatasaray'da hata yapmaya başlayınca 22-22'de rakibimizi yakalamayı başardık. Bunda en büyük pay şüphesiz servis sırasında Kim ile yakaladığımız muhteşem bir serininde payı çok büyük. 22-22'den sonra 23-22 öne geçen taraf olup karşılıklı sayılarla seti 25-23 önde bitirdik ve derbide 1-0 öne geçen taraf olduk.

2.set: Bu sette de oyuna iyi giren taraf yine Galatasaray'dı ancak bu sefer aradaki fark fazla açılmadı ve ilk teknik molaya 6-8, ikinci teknik molaya 9-16'lık skorla geride girdik. İlk sette olduğu gibi bu kez de servisten bir seri Liuba ile yakaladık ancak bu kez rakibimiz ilk setin sonralarında olduğu gibi bu setin sonunda da aynı hataları yapmadı ve Fenerbahçe'nin kendisini yakalaması izin vermedi ve seti kazandılar. 1-1.

3.set: Eşitliğinden ardından bu sete Fenerbahçe iyi başladı, her iki tarafında bulduğu karşılıklı sayılarla geçilirken teknik molaya etkili blokların sayesinde Fenerbahçe 8-4 önde girdi. Bu sette Calderon'un yaşadığı fiziksel yorgunluk belirtileri ile hücumlarda hata yapması ve Fenerbahçe'nin iyi servis atmaya başlayarak servisleri Natali'ye atması Fenerbahçe için büyük avantaj sağladı. Bu seti Fenerbahçe25-16'lık skor ile kazanarak maçta 2-1 öne geçmeyi başardı.

4.set: Son sette Fenerbahçe seyircisinin desteği ve yakalamayı ivmeyi arkasına alarak 5-1 'lik skor ile giriş yaptı. Sokolova hücumda yeterli olmasa da kullandığı servislerle Galatasaray'ı zorlayan isimlerden birisiydi. Pasör Seda'da Süper Kupa ve ilk iki sette yaşadığı uyumsuzluğu manşet düzgün gelmesiyle beraber yavaş yavaş atmaya başladı. İlk teknik molanın ardından rakibinin hatalarıyla farkı açan Fenerbahçe 16-7'lik farklı bir skorla ikinci teknik molaya geldi. Bu süreçte Galatasaray kafa ve oyun olarak maçtan zaten kopmuştu. Fenerbahçe son seti de 25-16, maçı da 3-1 kazanarak lige 3 puan ve derbi galibiyeti ile başlamış oldu.

Sayıların Dilinden..

Nihan Güneyligil: Sezona geçen sezonda olduğu gibi çok kötü başladı ancak Nihan ilerleyen zamanlarda toplayacak bundan bir şüphemiz yok. 6 manşet hatası çok fazla. %57 ile manşet karşılamış.

Merve Dalbeler: Merve'nin Nihan'a göre daha iyi bir libero olduğunu düşünüyorum. Merve'nin savunması hoşuma gidiyor. Nihan'ın aksadığı bölümlerde servis karşılamak ve manşet almak için oyuna girdi. 5 kez manşet almış 1 hatası var. %80 mükemmel manşet %60 normal manşet..Oldukça güzel rakamlar sevindirici..

Liuba: Liuba hücumlarda yok gözüküyor, bir problem yaşadığı belli ama ne olduğunu bilemiyorum belkide kontrasyon sorunu olabilir, onunda kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Bugün servislerde başarılıydı. Yine de 19 sayı ile takımın en skorer ikinci ismi olmayı başarmış. 4 servis hata var 3 acesi..Manşetlerde ise 2 hatası bulunuyor. Mükemmel manşeti %54 normal %38. Çok kötü değil ama çok iyi diyemeyeceğim.. Hücumda ise 1 kez bloğa yakalanmış %64 ile top öldürmüş..

İpek: İpek'in yanılmıyorsam 3.sezonu bizimle birlikte.. Geçirdiği 2 sezonun ardından bu yıl performansına bağlı olarak sürekli ilk 6'da yer alabilir biraz kendisine bağlı muhtemelen ligde Fabiana'yı kullanamayacağız..İpek geçen sezonun sonlarına doğru bloklarda katkı vermişti. Bloklarda yetersiz kalmış sadece 1 bloğu var. Biraz daha gayret İpoo..

Seda (C): Kaptanı süper kupa maçına oranla biraz daha tutuk buldum bu maçta halbuki kendisinden daha iyi performans bekliyordum..11 sayı %39 ile oynamış.

Yeon Koung Kim: İlk maçın iz bırakan ismi. Naz ile yakalacağı uyumu ile korkunç bir silaha dönüşebilir.. Kim Türkiye'de ve Fenerbahçe'de başarılı olacaktır. Maçı kazanmamızda attığı servislerin çok büyük önemi vardı. 23 sayı %55 ile oynamış. 3 blok 2 ace ve savunmada %65-55 manşet karşılama hiç fena değil daha da iyi olabilir.

Seda Eryüz: Pasör Seda ilk maç ve ilk iki setten sonra biraz şoku üzerinden attı ve silkelenmeye başladı. Geçen maça oranla daha iyi demek kendimizi kandırmak olur ancak Seda kötü bir pasör değil, bir anda bu kadar büyük yükün altından kalkamadı bence.

Eda: Avrupa Şampiyonası'nın ardından yavaş yavaş maç oynadıkça fiziksel düşmeler yaşıyor buda gayet doğal.. Eda şu an istediği kadar etkili olamasa da ilerleyen zamanlarda oynadıkça açılacaktır. Eda 15 sayı ile oynamış (%53) 3 acesi ve 4'te bloğu hanesine yazdırmayı başarmış.

Genel takm istatistikleri ise 11 blok 12 ace sayımız var. Rakip hatalarından ise 18 sayı bulmayı başarmışız.

Olumlu karşılanan servislerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 45 kez hücum etmişiz 1 hatamız 2 blok sayımız var. Hücum yüzdemiz ise %56. Standart bir yüzde..

Tam tersi kötü karşıladığımız manşetlerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 12 kez hücum gerçekleştirmişiz ve 1 hatamız varken hiç blok tutamamışız. Hücum yüzdesi ise %50. 12 hücumun 6'sından sayı çıkarmayı başarmışız eh işte..

Rakip ataklarından dublajla çıkan toplardan sonra yaptığımız ataklarda ise 51 hücumumuz var. 5 hata 3 blok ile oynamışız ancak rakibimiz ise hem çok hata yapmış hem çok blok tutmuş hem iyi hem kötü yani.. 6 blok rakamı 3 set için az görünebilir ama bence geçiştirelecek bir miktarda değil.

Yazıyı güzel bir haber ile son verelim. Pazartesi günü oynayacağımız Vakifbank maçında Naz sahadaki yerini alabilecek.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder