10 Ocak 2012

Fenerbahçe Ülker Arena - Voleybol Maçları Meselesi

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'nın açılışına günler kala heyecanlı bir bekleyiş devam ediyor. Taraftarlarında en çok merak ettiği ve sorduğu konulardan birisi Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da voleybol maçları da oynayacak mı veya oynanabilir mi ?

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena çok amaçlı salon olarak tasarlandı, dolayısıyla hem sportif karşılaşmalar hem de konser, gösteri gibi ulusal ve uluslararası farklı bir çok etkinliğe ev sahibi yapmasına olanak veren bir mimariye ve teknik altyapıya sahip.

Bunun gibi salonların örnekleri dünyada mevcut ancak bize en yakın olanı Polonya'da ki Ergo Arena.

Ergo Arena, maliyeti 60 milyon Euro’ya mal olan, açılışı 2010 yılında yapılan çok amaçlı kullanıma (*) müsait bir kapalı spor salonudur.

Ergo Arena; Polonya Bayanlar Voleybol Ligi’nde mücadele eden Atom Trefl Sopot ve Polonya Basketbol Liginde yer alan Trefl Sopot takımlarına evsahipliği yapmaktadır.

* Salonda iş toplantıları, konserler, fuarlar, konferanslar, basketbol maçları, voleybol maçları gibi birçok etkinlik yıl boyunca sürekli olarak yapılmaktadır. Salonun avantajlarından birisi de yüksek teknoloji koşullarına ve ulaşıma uygun olması, geniş otopark ve engelliler için düşünülmüş rahat alanlar sahip olması.

Ergo Arena hakkında yazdığımız tüm bilgiler Fenerbahçe Ülker Arena’nın kullanım amacıyla örtüşüyor. Dolasıyla Fenerbahçe Ülker Arena’da da iş toplantıları, konserler, fuarlar, konferanslar, basketbol maçları, voleybol maçları gibi birçok etkinlik yıl boyunca sürekli olarak yapılması düşünülmektedir.

Örnek teşkil etmesi açısından Ergo Arena'nın websitesinin adresini not düşelim, gözle görülür bir şekilde daha kolay anlaşılması için siteye tıklanabilir http://ergoarena.pl/

Salonun yapımı devam ederken Hakan Dinçay'ın şöyle bir beyanaatını hatırlıyorum.

" En büyük arzumuz, erkek ve bayan takım maçlarının aynı gün oynanması tabii ki. Deplasman maçları çakışmazsa onlara bakmak gerekiyor. Eğer böyle birşey sağlanabilirse (Türkiye Voleybol Federasyonun fikstürde buna göre ayarlaması gerekir) basketbolun olmadığı bir günde, parkenin üzerine taraflex zemin kaplanarak 2 maç aynı güne alınabilirse hem bizim açımızdan hem taraftarlarımız için çok daha iyi olur. Bizim bu yönde bir talebimiz olacak (Türkiye Voleybol Federasyonu'na) ama kararı federasyon verecek."

Salon tamamlandı ve yönetim olarak bu fikirden en ufak bir değişiklik olmadı. Ancak bu sezon voleybol maçları oynanmayacak. 2012-13 sezonu için voleybol maçlarının oynanması ve eğer olursa voleybol maçları içinde kombine çıkarılması düşünülüyor.

Yukarıda belirtilen taraflex zemin kaplama nasıl olacak diye düşünüyorsanız eğer onunla ilgili olarakta aşağıdaki resimden dikkatlice bakıldığında parkenin üzerine nasıl kaplandığı ve maçların oynanabildiğini hakkında fikriniz olabilir.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder