22 Ocak 2012

Fenerbahçe Universal 3-1 Eczacıbaşı Vitra

Ligin sıralamasını etkileyen 6 maçtan bir diğeri dün Fenerbahçe ile Eczacıbaşı arasında oynandı Sarı Melekler beklenildiği gibi karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak ligde 14'te 14 yaptı ve namağlup liderliğini sürdürmeyi başardı.

Liuba'nın omzundaki sakatlığı sebebiyle dönüşü yine bir sonraki maça kaldı. Fenerbahçe'nin son haftalarda form grafiği gittikçe yükselen Eczacıbaşı'na karşı nasıl bir oyun sergileyeceği de merak konusuydu.

Naz'ın servisiyle başlayan karşılaşma ilk teknik molanın ardından tekrar Naz'ın servise gelen bölüme kadar (13-12) geçen sürede baş başa skor ile iki takımında zaman zaman parladığı ve birbirine üstünlük sağlayamadığı bölüm izledik.

Bu bölümden sonra hücumda hücum hatalarını daha çok yapan ve özellikle Mirka ve Büşra'nın servisleriyle, Logan ve Duygu üzerinden çok rahat topları öldüren Neslihan'ın oyununa çözüm üretemeyen Fenerbahçe ilk seti 25-19 kaybederek klasikleşen tek setini de vermiş oldu.

İkinci sette sette Duygu'da etkili olmasa da bloklara eli değmeye başlayınca ufak bir farkla ile Fenerbahçe öne fırlayan taraf oldu. Yağmur'un ikinci setin sonunda oyuna girerek servislerden yakaladığı 5-0 seri ile setin kazanılmasında önemli bir pay sahibiydi. Bu setin son bölümününde Poljak'ı kenara alan Micelli'nin Senna'yı oyuna alması kumarı da tutmayınca setin Fenerbahçe'ye gitmesindeki nedenlerden birisiydi.

Daha sonraki setlerde ise Eczacıbaşı'nda Neslihan oyundan düştü, Neslihan maçı 10 hücum hatası ile oynamış. Eczacıbaşı; Mirka ve Poljak'ı da etkili kullanamadı ve antrenör Micelli Senna'yı oyuna almakta gecikti. Bununla birlikte Fenerbahçe'nin etkili oyunu da galibiyeti getiren etkenler oldu.

Kaptan Seda maçın yıldızıydı. İstatistiklere bakılınca geçen maçlara göre Kim'den en az 2 kat az daha top alırdı ancak bu karşılaşma da hemen hemen yakın top almışlar.

Merve'de oldukça iyiydi. Savunmada önemli defanslar yaptı ve toplar çıkardı.

Eda istikrar abidesi..

Kim bugün servislerde pek fazla sıkıntı yaşamadı ama o da ikinci setten itibaren silkelenen oyunculardandı.

Logan Tom'unda servisleri yine etkiliydi, iyi ve düzgün manşet getirdi, iyi oynadı. Kötü karşılaşan bir servis sonrası reklam panolarına gidip topu çevirmesi yanı sıra karşıya atılan avantaj topunun da Eczacıbaşılı oyuncular tarafından sayıya dönüşmemesi salondaki coskuyu tavan anlardan birisiydi.

Son olarak voleybol maçlarından sonra pek yazmadığımız konu olan maçın hakemlerine birşey söylemekte fayda görüyorum. Ebru Meriçkan, 2-3 pozisyonda verdiği elden giden top ve file hatası kararları salonu oldukça gererken oyuncuların iyi niyetiyle el kaldırması sonucu ortam daha fazla kızışmadı.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder