21 Ocak 2012

CEV Şampiyonlar Ligi Playoff Eşleşmeleri

CEV Şampiyonlar Ligi'nde Salı gecesi oynanan grup maçlarının ardından tamamlanan ilk turun ardından Perşembe günü Lüksemburg'da çekilen kura çekimi sonrasında Fenerbahçe Universal, Çek Cumhuriyeti'nden VK Modranska Prostejov ile eşleşti.


VK Modranska Prostejov ekibi gruptan en iyi puana sahip 4. takım olarak çıkmayı başardı.


Şampiyonlar Ligi play off 1/8 müsabakalarında ilk maçlar 31/01/2012 - 02/02/2012 tarihleri arasında, rövanş maçları ise 07-09/02/2012tarihleri arasında oynanacak.


Şampiyonlar Ligi Play-Off Eşleşmeleri
VK Modranska Prostejov (CZE) - Fenerbahçe Universal (TUR)
Atom Trefl Sopot (POL) vs. Rabita Bakü (AZE)
Dresdner SC (GER) vs. Dinamo Kazan (RUS)
Volero Zürcih (SUI) vs. Azerrail Bakü(AZE)
Bank BPS Fakro Muszyna (POL) vs. RC Cannes (FRA)
Eczacıbaşı VitrA (TUR) vs. Vakıfbank Türk Telekom (TUR)
Volley Bergamo (ITA) vs. Scavolini Pesaro (ITA)
MC-Carnaghi Villa Cortese (ITA) vs. Dinamo Moscow (RUS)


Play-off çatalına göre ise Fenerbahçe Univesal rakibini elemesi halinde; Rabita Bakü - Atom Trefl Sopot serisinin galibi ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek ve Final Four'a yükselmek için mücadele edecek.


Statü hakkında yeniden bilgi vermekte fayda görüyorum.


Playoffs Etabı: Gruplarından bir üst tura yükselmeyi başarmış olan takımların 16lı ve 8li eleme sistem şeklinde mücadele edeceği etap


Final Etabı: Gruplarından bir üst tura yükselmeyi başarmış olan takımların 16lı ve 8li eleme sistem şeklinde mücadele edeceği etap


2011-12 CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi Final Four Statüsü


Şampiyonlar Ligine katılacak olacak 20 takım belirlendikten sonra takımlar 4'erli olmak üzere 5 grupta eşleşirler.


Gruplarda toplam 60 karşılaşma oynayacak. Her grupta her takım 3 ev sahibi 3 deplasman olmak üzere 6 maç yapacak.


Grup maçlarının sona ermesinin ardından gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar başta olmak üzere en iyi puana sahip 1 grup 4.de bir üst tura yükselecek. (İlk 3 takım + en iyi 4. = Toplam 16 takım)


Playoffs 16: Kura çekimi sonucu 16 takımın eşleşmesinin ardından takımlar 2 ayaklı eleme usulü karşı karşıya gelecek ve turu geçen ekip bir sonraki tura adını yazdırırken kaybeden takım Avrupa kupalarına veda etmiş olacak. Playoff 16 turunda toplamda 8 karşılaşma oynayacaktır. Eleme sistemi galibiyet - mağlubiyet eşitliğine bakılarak belirlenir deplasmanda alınan veya verilen setlerin bir önemi yoktur. 2 maçın sonunda galibiyet - mağlubiyet sayıları 1-1 ise son maçın oynandığı salonda altın set oynanır ve kazanan takım bir üst tura yükselir. Altın set 15 sayı üzerinden oynanmaktadır. 1/8 eşleşmelerinde ilk maçlar 31 Ocak ile 2 Şubat 2012 tarihleri arasında oynanacaktır. Rövanş mücadeleri ise 7-9 Şubat 2012 tarihleri arasında oynanacaktır.


Playoffs 8: Bu turda da takımlar 2 ayaklı eleme usulü karşı karşıya gelecek ve turu geçen ekip bir sonraki tura adını yazdırırken kaybeden takım Avrupa kupalarına veda etmiş olacak. Playoff 8 turunda toplamda 4 karşılaşma oynayacaktır. Aynı ülke takımları birbiriyle eşleşmek zorundadır. Eleme sistemi galibiyet - mağlubiyet eşitliğine bakılarak belirlenir deplasmanda alınan veya verilen setlerin bir önemi yoktur. 2 maçın sonunda galibiyet - mağlubiyet sayıları 1-1 ise son maçın oynandığı salonda altın set oynanır ve kazanan takım bir üst tura yükselir. Altın set 15 sayı üzerinden oynanmaktadır. 1/4 eşleşmelerinde ilk maçlar 21- 23 Şubat 2012 tarihleri arasında oynanacaktır. Rövanş mücadeleri ise 28 Şubat ile 1 Mart 2012 tarihleri arasında oynanacaktır.


Final Four: Playoffs 8 turunu geçen 4 takım şampiyon olmak için 2 gün boyunca mücadele edecektir.2 gün boyunca toplamda 4 maç oynanacaktır. Yarı finaller eşleşmeleri kura çekimi sonucu belirlenmektedir ancak varsa aynı ülkenin takımları birbirleriyle eşleşmek zorundadır. İlk gün maçlarını kazanan takımlar finalde mücadele etme hakkını ilk günkü maçlarını kaybeden takımlar is ikinci gün 3/4 lük maçında mücadele etme hakkını kazanacaktır.


Bu sene Bayanlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek. Herhangi bir ev sahibi takım olma söz konusu değildir. Eleme turlarından hangi 4 takım gelirse o takımlar yer alacaktır.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder