9 Ocak 2012

Galatasaray 1-3 Fenerbahçe Universal

trtspor.com.tr
Maça çok iyi servis atarak başlayan Galatasaray özellikle Lo Bianco'nun servise geldiğinde yakaladıkları ritm ve Gökçen'in ortadan etkili hücumları, Calderon'un göze batmayan alışageldik hücum sayıları ile set Fenerbahçe maça ısınamadan Galatasaray lehine sonuçlandı.

İlk sette Galatasaray uzun servis atınca 6 numaranın arkasına gelen servisler Merve ve Kim'i baya zorladı. İlk sette Kim manşette kötü olduğu kadar hücumda da tutuk gözüktü. Kim'in Rabita maçından bu yana manşet karşılamada aksadığı apaçık görülüyor ancak rakipler buna uyanıp Kim'e servis atmayı devam ettirmiyorlar. Ze Roberto'nun tüm set boyunca aksayan ve oyundan düşen Kim'i kenarda bekleyen Logan Tom ile de hiç değiştirmemesi setin akılda kalan kısımlarından birisiydi.

İkinci sette ilk setin kopyası gibi oldu. Ama bu sefer uyanan taraftar Fenerbahçe idi. Sarı Melekler, iyi servis atınca, gerekli kalitesi oyuna yansıtan taraf olunca farkta hemen ortaya çıktı ve Sarı Melekler bu seti 25-14 kazanarak maçta durumu eşitledi.

Üçüncü sette; ilk sette olduğu gibi iyi giren taraf Galatasray'dı. Galatasaray'ın ritmi ilk teknik molanın ardına kadar sürebilirdi. u bölümden sonra yine oyuna kontrole alan taraf Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe öne geçtikten sonra karşılıklı sayılarla ve rakibin ufak ufak kırılmaya başlamasıyla beraber seti 25-20 alarak karşılaşma ilk kez öne geçmeyi başardı 1-2.

Son setin sonlarına doğru yakalanan ivme ile dördüncü setin başlamasıyla da değişmedi, ikinci teknik molaya gelinirken Galatasaray teslim bayragını çekerek teslim oldu ve Fenerbahçe son seti de güle oynaya 25-14'lük rahat bir skor ile kazanarak maçtan 3-1 galip ayrılmayı başardı.

Bu sonucun ardından Sarı Melekler ligde 12'de 12 yaparak namağlup liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe, büyük maçlar dediğimiz maçlara özellikle bu sezon oynadığımız Rabita (D) ve EV ve bu maç olmak üzere maçlara beklenildiği gibi oyuna giremiyor ancak setin ortalarına doğru kadro kalitesinin yardımıyla setleri çevirmeyi başarıyoruz.

Oyunculara gelirsek Kim ilk sette ahları vahları oynadı ancak ikinci setin başından itibaren toparlandı. Kim 20 sayı ile oynadı

Naz defansı zorlandığı anlarda dilediğince oyun kuramadı, paslarında zaman zaman zorlandı ama o da ikinci setle beraber yüksek bir performans sergilemese de önceki maçlara nazaran normal oyunu ile maçı tamamladı.

İpek çok üst bir seviyede olmasa da bu sezon geldiği günden bu yana oynadığı ve en çok verimli olduğu sezon diyebiliriz. Katkıları takım adına sevindirici..

Eda, derbilerinin adamı dediğimiz oyunculardan birisi.. Bu derbide de tek ayaklarıyla, bloklarıyla, hırsıyla sahanın en etkili isimlerinden birisiydi.

Seda'da son 2-3 maçlık periyota bakıldığında bir duraksama gözleniyordu. Kaptan bu karşılaşma da son maçlarına göre daha iyi oynadı.

Maçın yıldızı tartışmasız Sokolova idi. İlk sette hücumda tutuk başlasada ikinci setle beraber hem savunmada hem hücumda çok iyi oynadı, zor anlarda topları iyi öldürdü.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder