22 Ocak 2012

Teledünya Türkiye Kupası Statüsü


Birinci Etap
2011-2012 voleybol sezonu Teledünya Türkiye Kupası birinci etapta A, B, C ve D gruplarındaki takımlar tek devreli Lig usulü turnuva müsabakaları oynayacaklar. Müsabakalar sonunda gruplarında birinci ve ikinci sırayı alan sekiz takım ile gruplarında üçüncü olan (en iyi puan, set ve sayı averajı) en iyi üç takım, toplam 11 takım İkinci Etap eleme turlarına katılacaklar (30 Eylül-2 Ekim 2011 tarihleri arasında). Bekleyen beş takımla (birinci ligde ilk beşte yer alan takımlar) birlikte İkinci Etapta 16 takım yeniden kur´a ile eşleşecekler.

Teledünya Türkiye Kupası fikstür kurası çekimi sonucunda oluşan gruplar:
A Grubu: Nilüfer Belediyesi, Ereğli Belediyesi, Gazi Üniversitesi, Çerkezköy.
B Grubu: Beşiktaş, Yeşilyurt, Bursa Büyük Şehir Belediyesi, Şişli.
C Grubu: MKE Ankaragücü, Çanakkale Belediyesi, İzmir Karşıyaka, Salihli Belediyesi.
D Grubu: TED Kolejliler, Pursaklar Voleybol İhtisas, Tirebolu, Arkas.

İkinci Etap
İkinci Etap karşılaşmaları tek maçlı eleme usulü ile oynanacak. İkinci etap maçları 22-23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak. Yarı final ilk maçları 25-29 Ocak, ikinci maçları da 14-15-16 Şubat tarihlerinde oynanacak. Dörtlü Finaller Mart-Nisan aylarında yapılacak. İkinci etapta alt sıradaki takımın sahasında oynanır. Kurada Birinci Lig Takımları ile eşleşen ikinci lig takımları evsahibi olurlar. İki ikinci lik takımı ya da iki birinci lig takımı kurada eşleşirse alt sıradaki ev sahibi olur.

İkinci etap grupları ve eşleşmeler:
A Grubu: Fenerbahçe Universal/Gazi Üniversitesi ve Nilüfer Belediyesi/TED Kolejliler
B Grubu: Galatasaray/Pursaklar ve Arkasspor/MKE Ankaragücü
C Grubu: Eczacıbaşı VitrA/Yeşilyurt ve Ereğli Belediyesi/İller Bankası
D Grubu: Vakıfbank Türk Telekom/Beşiktaş ve Karşıyaka/Salihli Belediyesi

Yarı Final
Yarı Final etabında; gruplarında galip gelenler birbirleriyle karşılaşır. Bu etapta, deplasmanlı sistemle ve eleme usulü iki maç yapılır. Kazanan grup birincisi olarak Dörtlü Finale çıkar. Yarı Final etabında ilk maçlar alt sıradaki takımın sahasında, ikinci maçlar üst sıradaki takımın sahasında oynanır.

Dörtlü Final
Bu etapta ilk gün A Grubu Birincisi/ B Grubu birincisi ile, C Grubu Birincisi/D Grubu Birincisi ile karşılaşır. İkinci gün; kaybedenler üçüncülük, kazananlar birincilik maçına çıkar.

Avrupa Kupalarına katılma:
Teledünya Türkiye Kupası Şampiyonu, ülkemizi CEV CUP´ta temsil edecek. Teledünya Türkiye Kupasını kazanan takım, aynı zamanda Aroma Birinci Lig´de de şampiyon olursa, Şampiyonları Ligine katılmak zorunda olacak. Bu halde sıradaki takım/takımlar Türkiye´yi CEV CUP´ta temsil etme hakkı kazanacak.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder