19 Şubat 2012

Aroma Bayanlar Voleybol Ligi Playoff Statüsü

Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi'nin playoff formatı bu sezon olimpiyat yılı olması ve takvim sıkışıklığı nedeniyle değişik bir formatta oynanması sezon başında kararlaştırılmştı.

Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi'nde normal sezonu ilk 8 sırada tamamlayan takımlar, playoffta şampiyonluk için mücadele etme hakkı elde edecek.

Bu sezon oynanacak olan playoff sistemine aslında çok aşikar değiliz. 2006-2008 arası yıllarda buna benzer sistemde maçlar oynanarak şampiyonlar belirlenmişti. 2006-07 sezonunda normal lig etabının ardından 4 takım kendi aralarında 2 devre usulü şeklinde maçlar oynamış ve ilk sırada tamamlayan takım şampiyon olmuştu.

2006-07 sezonunda Eczacıbaşı Zentiva, Fenerbahçe, Karşıyaka DYO ve Vakıfbank Güneş Sigorta takımları ilk devre Ankara'da, ikinci devre ise Dalaman'da oynanan maçların ardından Eczacıbaşı Zentiva namağlup şampiyon olarak tamamlamıştı.

2011-2012 Sezonu Playoff Sistemi

Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi'nde normal sezonu ilk 8 sırada tamamlayan takımlar, playoffta şampiyonluk için mücadele etme hak kazanacak. İlk 8 sıradaki takım öncelikle A ve B Grubu olmak üzere iki gruba ayrılacak. Gruplar şu şekilde belirlenecek.

A Grubu: 1., 4., 5. ve 8. sıradaki takımlar
B Grubu: 2., 3., 6. ve 7. sıradaki takımlar

A ve B grubundaki takımlar tek devreli turnuva formatına göre 3 gün boyunca karşılaşacak. Grup maçları sonunda 1 gün ara verilecek. Grup maçlarının sonunda grubu 3. ve 4. sırada tamamlayan takımlar normal lig sıralamasındaki yerine dönecek.

Grup maçlarının ardından ise grup 1. ve 2.'leri çapraz olarak eşleşecek (A1-B2 ve B1-A2)

Yarı Final Etabı
Yarı finalde çapraz olarak eşleşen grup 1. ve 2.'leri karşılaşacak ve maçları kazanan 2 takım finalde mücadele etmeye hak kazanacak.

Final Etabı
Final serisi takımlar 3 maçlık seri üzerinden her maç 1 gün arayla oynayacak. 2 maçı kazanan takım 2011-12 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak. 3.maç gerekirse oynanacak.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder