25 Şubat 2012

Şampiyonlar Ligi: Rabita Bakü 0-3 Fenerbahçe Universal

Fenerbahçe; bir spor kulübü olarak amatör şubelere verdiği destek ile bayan voleybolunun lokomotifi olan Eczacıbaşı gibi bir hanedanlığı 3 yıldır adeta tarihe gömdü. Bu gelişmelerin Türk Bayan Voleyboluna ve Milli Takım düzeyinde çıtayı çok fazla yukarı taşıdığı yadsınamaz bir gerçek.


O kadar yükseldi ki çıta ligde 6.,7. sıralara oynayan takım artık her sene Avrupa Şampiyonluğu'na oynuyor, Dünya Kulüpler Şampiyonu olabiliyor.


Ancak son 2 sezondur yapılan "dream team" kadro hatalarından sonra bu sene taşlar daha da yerli yerine oturmuş görünüyor.


Fenerbahçe Bayan Voleybol tarihinin en güçlü kadrosu olduğunu söylersem kimse beni eleştirmez sanırım. 2+1 kuralı, Logan'ın takıma geç katılması, Seda'nın stabil performansının üstünde olması derken esasında görmek istediğim ve arzuladığım kadroyu playoff etabına kadar beklemek zorunda kaldım.


Seda'nın Ankaragücü deplasmanında başlayan hastalığının etkisiyle performansının düşmesi Ze Roberto'nun beklenen hamleyi Modranska maçında yapmasının sadece bahanesi oldu.


Naz - Eda - Fabiana - Kim - Logan - Liuba ve Merve altılısı Şampiyonlar Ligi'ndeki oynaması gereken kadrodur. Gamova faktöründen dolayı Liuba'nın milli takımda çaprazdan kaydırılması ve uzun bir süre bu pozisyonda oynamaması bizim için handikap unsuru taşıyor. Ancak Liuba çapraz oynamak istediği için Jesi'ye gitmemiş miydi ?


Antrenmanlardaki taktik maçları dışında oynamaya alışkın olmayan bu kadronun oturması pek fazla gecikmedi aslına bakarsanız ancak ilerki maçlarda demek değil ki bu kadronun dezavantajları olamaz mı ? Olabilir elbette özellikle İstanbul'da oynayacağımız Rabita maçının daha çetin ceviz geçeceğini düşünüyorum.


Defansı tek başına ayakta tutmaya çalışan Popovic'in yanısıra gününde olmayan Rabita smaçörleri ve sezonun bu bölümünde düşüşte olan bir takıma karşı oynadık. Mamma ve Nati'ye servis atarak hücumda düşmeleri sağladık.


Fenerbahçe ise ilk maçta olanlardan dolayıda biraz daha kenetlenerek gitmişti Bakü'ye. Nitekim iyi servis atarak özellikle Logan'ın servisleri ve Kim'in olağanüstü hücum performansıyla istediği sonucu aldı. Sadece ikinci seti bir bölümünde bocaladık ama iki tarafa da gidip gelen seti kazanarak bir nevi Rabita'nın gardının düşmesine neden oldu.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder