10 Şubat 2012

CEV Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Eşleşmeleri

CEV Şampiyonlar Ligi Plaoyff 16 turunda oynanan karşılaşmaların ardından çeyrek finallere (Playoff 8) yükselen takımlarda belli oldu.

Playoff 16 turunda Çek temsilcisi VK Modranska Prostejov'u 2 maçtada mağlup eden Sarı Meleklerimiz, çeyrek finalde ilk turda aynı grupta yer aldığı Rabita Bakü ile eşleşti.

Fenerbahçe Universal ilk turda grubu ilk sırada tamamladığı için tüm eleme turu maçlarında ilk maçını deplasmanda oynayacak. (Saha avantajı)

Çeyrek final mücadelesinin ilk maçı 21-23 Şubat tarihleri arasında Azerbaycan’da, ikinci maç ise 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında İstanbul’da oynanacak.

Diğer Çeyrek Final Eşleşmeleri;

Rabita Bakü (AZE) - Fenerbahçe Universal (TUR)

Dinamo Kazan (RUS) - Azerrail Bakü (AZE)

RC Cannes (FRA) - Vakıfbank TTelekom (TUR)

Foppapedretti Bergamo (ITA) - MC-Carnaghi Villa Cortese (ITA)

Playoff 8: Bu turda da takımlar 2 ayaklı eleme usulü karşı karşıya gelecek ve turu geçen ekip bir sonraki tura adını yazdırırken kaybeden takım Avrupa kupalarına veda etmiş olacak. Playoff 8 turunda toplamda 4 karşılaşma oynayacaktır. Aynı ülke takımları birbiriyle eşleşmek zorundadır. Eleme sistemi galibiyet - mağlubiyet eşitliğine bakılarak belirlenir deplasmanda alınan veya verilen setlerin bir önemi yoktur. 2 maçın sonunda galibiyet - mağlubiyet sayıları 1-1 ise son maçın oynandığı salonda altın set oynanır ve kazanan takım bir üst tura yükselir. Altın set 15 sayı üzerinden oynanmaktadır. 1/4 eşleşmelerinde ilk maçlar 21- 23 Şubat 2012 tarihleri arasında oynanacaktır. Rövanş mücadeleri ise 28 Şubat ile 1 Mart 2012 tarihleri arasında oynanacaktır.

Final Four: Playoff 8 turunu geçen 4 takım şampiyon olmak için 2 gün boyunca mücadele edecektir.2 gün boyunca toplamda 4 maç oynanacaktır. Yarı finaller eşleşmeleri kura çekimi sonucu belirlenmektedir ancak varsa aynı ülkenin takımları birbirleriyle eşleşmek zorundadır. İlk gün maçlarını kazanan takımlar finalde mücadele etme hakkını ilk günkü maçlarını kaybeden takımlar is ikinci gün 3/4 lük maçında mücadele etme hakkını kazanacaktır.

Bu sene CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek. Herhangi bir ev sahibi takım olma söz konusu değildir. Eleme turlarından hangi 4 takım gelirse o takımlar yer alacak.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder