21 Eylül 2012

Gwardia Cup: Fenerbahçe 0-3 Azerrail Bakü



Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, yeni sezon öncesinde Polonya'da katıldığı Gwardia Kupası'nın ilk maçında Azerbaycan ekibi Azerrail Bakü ile karşı karşıya geldi. Sarı Melekler, ilk hazırlık karşılaşmasında rakibine 25-17, 25-16, 25-23 setlerle 3-0 mağlup oldu.

Azerrail Bakü: Radecka, Anzanello, Wensink, Manon Flier, Lipicer, Megan Hodge, Korotenko (L) (Debby Stam, Grbac)

Fenerbahçe: Nilay, Eda Erdem, İpek, Kim, Paula Pequeno, Seda, Merve (L) (Elif Agca, Elif Onur, Meryem Boz, Mari Steinbrecher)

Karşılaşmanın ikk seti hızlı başlayan taraf Azerrail Bakü oldu ve Azerrail ilk teknik molayı 8-4 önde geçti. İlk teknik molanın ardından da istediklerini bir türlü yapamayan ve farkı kapatamayan Sarı Melekler ilk seti 25-17 skorla farklı bir şekilde kaybetti.

İkinci sete de ilk sette olduğu gibi istediği gibi başlamayan ve rakibine nazaran daha fazla hata yapantaraf Fenerbahçe'ydi. Azerrail bu sete de hızlı bir giriş yaptı ve ilk teknik molayı 8-3 üstün geçti. İlk teknik molanın hemen ardından gelen sayıyla skor 9-3 olunca Kamil Söz ilk molası kullanmak zorunda kaldı. Bu molanın ardından da karşılıklı sayılar ve her iki tarafından 1-2 sayılık ufak rallileriyle geçildi. İkinci teknik molaya gelindiğinde ise Azerrail'in 16-9 üstünlüğü vardı ve set hemen hemen kopmak üzereydi. Sarı Melekler ne yazık ki bu seti de 25-16 kaybederek karşılaşma da 2-0 geriye düştü.

Üçüncü sete baktığımızda Sarı Melekler'in ilk 2 sete göre daha istekli, daha oyunun içinde olduğu bir set olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sarı Melekler bu karşılaşmada ilk kez bir teknik molayı geçmeyi başardı 8-7.  Daha sonr toparlanan Azerrail 2.teknik molayı 16-14 önde geçerken; bu sette herhangi bir kopma yaşanmadı, 20'li sayılara/setin sonlarına doğru gelindiğinde ise sette eşitlik vardı 20-20. Bu bölümden sonra rakibinin üst üste gelen sayılarına engel olamadı ve Azerrail Bakü set sonunda 23-21 ile avantajı yakaladı.Sarı Melekler, farkı azaltmaya çalışsa da başarılı olamadı seti 25-23, karşılaşmayı da 3-0 kaybetti.

Sarı Melekler'de Kim 12 sayı takımının en skorer ismi olurken; kaptan Seda 10, Paula ve Eda 6, İpek, Elif ve Meryem 1'er sayı ürettiler.

Azerrail Bakü'de ise Lipicer 13 sayı ile tkaımını ve karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Lipicer'e Manon 12, Hodge 10, Wensink 9, Anzanello 7 sayı ile eşlik ettiler.

Sarı Melekler, turnuvanın ikinci maçında yarın TSİ ile 16.00'da Alman ekibi Dresdner SC karşılaşacak.

MAÇ YORUMU
Sarı Melekler'in ilk karşılaşmasını kaybetmesine şaşırmadım. Nedeni yeni kurulan bir takım olması, yabancıların Mari, Kim, Paula'nın takıma geçen hafta dahil olmaları, uyum sorunları, yeni oyuncuların set hücumlarına alışmaları (pasör uyumu) aklıma gelen başlıca nedenler..


2- Fenerbahçe; Azerrail'e göre henüz tam anlamıyla hazır olmayan bir takım. Ayrıca Fenerbahçe ağır kondisyon (halter, atletizm çalışmaları ) antrenmanlarından top antrenmanlarına yeni geçmiş durumda. Azerrail bu konuda da 1 adım öndeydi. 

3- Azerrail Bakü'de ayrıca Korotenko, Flier, Wensink ve Stam dışındaki oyuncular geçen haftada bir turnuva oynamışlardı. Fenerbahçe'ye göre Azerrail'deki oyuncular belli bir maç ritmlerini bulmuşlardı. 

Geçtiğimiz hafta milli takımlarında Avrupa Şampiyonası elemeleri nedeniyle Flier, Wensink, Stam ve Korotenko'da maçlarda görev yapmışlardı. O yüzden bugün sahada yer almaları dezavantaj değil aksine maç ritmleri olduğu için avantaj sağladı ve Fenerbahçe'den çok çok üstünmüş gibi gözüktü.

4- Hazırlık döneminin en başından beri takımla birlikte olan ve diğer yabancılara nazaran takımla daha uyumlu olan / beraber olan Berenika Okuniewska'nın bu karşılaşmada hiç süre almamasını anlamadım.

5- Fenerbahçe maç içersinde çok fazla basit hata yaptı, bu da maçın kaybedilmesinde Azerrail'in işini koalylaştıran bir diğer faktördü.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder