23 Eylül 2012

Gwardia Cup: Fenerbahçe 3-0 Dresdner SC


Gwardia Kupası'nın ikinci günün açılış karşılaşmasında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Alman ekibi Dresdner SC ile karşı karşıya geldi. Sarı Melekler, 25--21, 25-15, 25-11 setlerle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe:  Elif Ağca, Paula Pequeno, Seda, Kim, Eda, Okuniewska, Nihan (L) (Nilay, Meryem Boz, Mari, İpek, Merve, Elif Basaran, Duygu)

Dresdner SC: Apitz, Pietersen, Utla, Heyrman, Robin de Kruijf, Schwabe, Schoot (L)

Karşılaşmaya her iki takımda tutuk bir oyun sergileyerek başladı. Karşılaşmanın ilk bölümünde kaptan Seda Tokatlıoğlu ve Yeon Koung Kim'in etkili hücumlarıyla Fenerbahçe daha dinamik olarak gözüken taraftı ve skorda da üstünlüğü yakaladı 6-3.  İlk teknik molanın ardından da her iki takımında karşılıklı sayılarıyla geçildi 11-8. Alman ekibi setin ilerleyen bölümlerde yavaş yavaş toparlanmaya başladı ancak Dresdner'li oyuncuların üst üste yaptığı hatalar ile oyun  ve skor yeniden dengeye geldi 14-14. Bu bölümden sonra Kim ön plana çıktı ve aldığı sayılar ile Fenerbahçe ilk seti kazanma yolunda ufak bir avantajı yakaladı 18-14. Kim'in hücumdaki etkinliği ve bunun yanısıra Paula-Berenika ikilisinin bloklarda başarısı ile Sarı Melekler ilk seti 25-20 kazanarak karşılaşmada 1-0 öne geçen taraf oldu.

İkinci sete, iyi başlayan taraf Dresdner'di. İlk teknik molaya kadar olan bölümde de Dresdner'in üstünlüğü vardı 5-8. İlk teknik molanın ardından hücumda üst üste Eda'nın tek ayaklarıyla gelen sayılarla bir seri yakaladık ve skora da 8-8 eşitlik geldi. Bu bölümden sonra Fenerbahçe yavaş yavaş rakibini durdurmaya başladı ve oyunun üstünlüğünü ele geçirdi 10-9.  İkinci teknik mola gelindiğinde ise skor 16-10'du ve Fenerbahçe seti koparmak üzereydi.  İkinci teknik molanın ardından Fenerbahçe rakibine yalnızca 5 sayı verirken; seti 25-15 gibi rahat bir skorla kazanarak karşılaşmada durumu 2-0 getirdi.

Üçüncü sete Fenerbahçe adeta fırtına gibi, rakibini sürklase ederek başladı ve ilk teknik molayı 8-0 ile geçti. İlk teknik molanın ardından da Sarı Melekler'in üstünlüğü devam etti ve skor bir anda 11-2'ye kadar geldi.  Üçüncü setin erken kopması nedeniyle bambaşka bir altı ile sahada yer aldık. Sarı Melekler ikinci teknik molayı da 16-6 gibi farklı bir skor ile geride bıraktı. Dresdner'in setin ve maçın içine girme çabaları Dresdner antrenörünün yaptığı değişiklikler de değişmeyince Sarı Melekler kopan seti 25-11, karşılaşmayı da 3-0 kazanmayı başardı.

Sarı Melekler, turnuvanın son karşılaşmasında yarın saat 18.00'da ev sahibi ekip Impel Wroclaw ile karşılaşacak.


MAÇ YORUMU
1-Dünkü karşılaşmaya nazaran pasörde Nilay yerine Elif, orta'da İpek yerine Berenika ve liberoda Merve yerine Nihan ile başladık.

2- Paula Pequeno tam olarak takıma alışamadığı, adapte olamadığı gözleniyor, ancak salondan aktarılan bilgilere göre bugünkü karşılaşmada hücumda çokta etkisiz oynadığını söylemeyiz.  Kim ile birlikte hücumda en iyi gözüken oyunculardan birisiymiş.

3- Galibiyet takımdaki yeni oyuncular içinde, antrenör Kamil Söz içinde çok güzel bir moral oldu, olası bir yenilgi de psikolojik olarak oyuncularda, hocada etkilenebilirdi.

4- Sarı Melekler'in turnuvanın son gününde ev sahibi Impel Wroclaw'ı da rahat bir şekilde mağlup edeceğini düşünyorum. Azerrail'de muhtemelen 3'te 3 yaparak turnuvanın şampiyonu olacaktır.

5- Üçüncü setin erken kopması nedeniyle çoğunlukla Nilay - İpek - Duygu - Mari - Elif Basaran - Kim - Merve - Nihan (L) altılısı ile oynadık.

6- Meryem Boz, maç boyunca Paula ve Seda'nın yerine servis atmak için oyuna girdi.

7- Geçen seneye göre bir diğer farklılık libero uygulamasındaydı. Kamil Söz Ze Roberto'nun aksine çift liberolu sistemi tercih ediyor. Servis karşılama da Merve, savunma yapmak için ise Nihan görev yapıyor.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder