24 Eylül 2010

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası

FIVB Dünya Kulüplerarası Bayanlar voleybol şampiyonası sadece kıta şampiyonlarının katıldığı prestijli bir turnuvadır. Yılda sadece bir kez düzenlenmektedir.

CEV'e wild card ile katılmak için başvurmuştuk ve başvurumuz geçen sene oynadığımız başarılı maçların sonucunda kabul görülmüş. Avrupa kıtasından Volley Bergamo ile Fenerbahçe Acıbadem katılacak.

Maçlar Katar'ın başkenti Doha'da 14-21 Aralık tarihlerinde oynanacak.

İlk turda yer alan 8 takım 2 gruba 4'erli olarak ayrılıyor.Maçı kazanan 2 puan, kaybeden takım ise 1 puan alıyor. Maçların ardından ilk 2'ye giren takımlar bir sonraki turda mücadele etmeye hak kazanıyorlar. Daha sonra yarı finaller ve final diye eleme maçları oynanarak şampiyon belirleniyor..

Genel olarak kimler katılacak?
* Güney Amerika Kıtası Şampiyonu Sollys Ocasso - Brezilya
* Afrika Şampiyonu Kenya Prison
*Asya Şampiyonu - Federbrau
*Avrupa - Volley Bergamo ve Fenerbahçe Acıbadem
*Ev sahibi olarak Katar Ligi 2009-2010 Şampiyonu katılacak.

Detaylı bilgileri öğrenince daha sonra paylaşacağım..

Buda resmi sitemizin verdiği bilgiler..

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız, Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kulüplerarası Bayanlar Voleybol Şampiyonası’na davet edildi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu, bayanlarda 18 yılın ardından yeniden düzenlenecek olan Dünya Kulüplerarası Bayanlar Voleybol Şampiyonası için Fenerbahçe Acıbadem’e özel davetiye gönderdi. Gönderilen Wild Card davetiyesinde, Fenerbahçe Acıbadem’in geçen sezon Indesit Şampiyonlar Ligi’nde sergilediği performansa dikkat çekilirken, alınan sonuçlardan övgüyle söz edildi. 2010 FIVB World Club Champions 14-21 Aralık 2010 tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilecek. Şampiyonada Fenerbahçe Acıbadem Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarının şampiyonlarının yanı sıra ev sahibi ülkenin şampiyonu ile de mücadele edecek. Fenerbahçe Acıbadem’in CEV Indesit Bayanlar Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaştığı İtalyan Bergamo takımı da organizasyona katılan diğer Avrupa takımı oldu.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder