1 Eylül 2010

World Grand Prix'de Şampiyon A.B.D


Çin’in Ningbo kentinde 25-29 Ağustos tarihlerinde oynanan 18. Bayanlar Grand Prix final turnuvasını yenilgisiz tamamlayan Amerika Birleşik Devletleri, tarhinde üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

Brezilya’nın ikinci, İtalya’nın üçüncü olduğu final grubunda en skorer oyuncu ise Japonya’dan Saori Kimura oldu. Kategorilerinde en iyi oyuncuların listesi aşağıdaki gibi oluştu:


En iyi smaçör: Jaqueline Carvalho (Brezilya)

En iyi blokör: Foluke Akinradewo (ABD)

En iyi servis atan oyuncu: Yimei Wang (Çin)

En iyi defans yapan oyuncu: Enrica Merlo (İtalya)

En iyi pasör: Alisha Glass (ABD)

En iyi manşet alan oyuncu: Antonella Del Core (İtalya)

En iyi libero: Xian Zhang (Çin)

Maç Sonuçları:



Genel Puan Durumu:


Tebrikler Amerika'ya. Hak ettikleri bir şampiyonluk kazandılar. Aslında turnuva başlarken kimsenin kazanmasına ihtimal vermediği bir takımdı A.B.D. Final maçları öncesi kafamda acaba sürpriz yaparlar mı diyordum..Aslında Brezilya ve İtalya 1 ve 2 olacaklarını çok iyi bir turnuva oynamalarına rağmen tecrübe eksikliğinden USA'nin 3. olacaklarını düşünüyordum ama yanıldım. Final grubu maçlarında sadece 2 maçı izleyebildim. Birisi Çin-İtalya maçı diğeride Japonya-USA maçı. İtalya maçına değinirsek Çin o gün çok kötüydü özellikle de bloklarda. Maçın başından sonuna kadar hep ivme İtalya'nın elindeydi kimi zaman idare eder gibi oynadılar ve gerektiği yerde sayıları alarak maçı çok rahat bir şekilde kazandılar. Maçtan çoktan dikkatimi çeken bu turnuvada İtalya adına Serena Ortolani. İnanılmaz formdaydı. Nerdeyse 5 topun 4'ünü çoğu zaman hepsini öldürmeyi başardı. Avrupanın şu an en formda smaçörü. 2. ve 3. günün ardından alınan sonuçların etkisiyle İtalya umudu kesmiş olmalı ki Lo Bianco'yu WGP 11 elemelerini düşünürekten heralde oynatmadılar. Perfonmans ve ivme olarak bakıldığında zaten Amerika mutlak favoriydi. İtalyayı'da yenmelerinden sonra artık şampi... diyebilirdik onlar için. Amerika'yı burada ne kadar çok övgüdüğümü blogumu takip edenler iyi bilir. Açıkcası bu inanılmaz denebilecek final perfonmansından sonra kafamda Kimberly Glass ve Tayyiba Haneef'in 2012'de yer alıp almayacağını merak ediyorum. Yer alırlarsa daha çok şansları olabilir. Ama bu oyuncuları çağırmayıp bu genç oyunculara sonuna kadar da güvenebilirler..Kasia'ya gelirsek çok kötü bir turnuva geçirdi. Biraz dinlenme fırsatı bulacak heralde..Sorun formsuzluk gözükse de içlerinde başka nedenlerde olabilir. Kendi oyuncumuzu bir sonraki blogta daha detaylı istatistiksel olarak ele alırız. Ödüllere gelirsek bazılarına şaşırdım diyeceğim ama sonuçta istatistiklerde 1. sırada olanlara verilmiş o yüzden fazlada birşey söylemek yanlış olur. Tekrardan tebrikler Amerika Birleşik Devletleri..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder