30 Eylül 2010

Filede Fener'de Bu Hafta 30.09.2010

Filede Fener'de bu hafta yardımcı antrenörümüz Kamil Söz konuktu. İlk olarak antrenröümüz Ze Roberto'nun kasım ortasında geleceğini söyledi. Daha sonra Brezilya'da hocamızla geçirdiği, gördüğü şeyleri aktardı.
Brezilya'da büyük bir kampüs varmış. Bütün takımlar orada çalışıyormuş.Çalışma saatleri inanılmazmış.
9-12  ve 5-8 olmak üzere 6 saat çalışıyorlarmış. Bu değişmeyen kuralmış. Antrenmanlar sıkıcı değil neşeli oluyormuş onlar sistemi oturtmuşlar.. Kamil Söz aslında ben 3 saatlik antrenmanına karşıydım daha önce Rusya'da da çalıştığım için ama benimde fikri değişti. Ardından geçen sezon Zarechie Odintsovo'da oynayan bu sene Brezilya'ya dönen Paula Pequeno ile görüşmüş..Perfonmansının Avrupa'da düşmesinin sebebi Brezilya'da yaptıgı antrenmanı Rusyada yapamadıgını söylemiş..Sistem çok önemli Brezilya için..
Kamil Söz mesela Küba veya Brezilya'dan oyuncu alıyoruz. 3 yıl önce bu oyuncu çok iyiydi bizde niye kötü diyoruz.. Nedeni çalışma tarzlarıymış ve oturtdukları sistemden kaynaklanıyor işte..Ayrıca Ze Roberto çok iyi biri, ben ona baba diyorum..Orada kaldığımız sürede personelller bile bizimle ilgilendi.

Bir başka ve en çok dikkatimi çeken Brezilya'nın 200 milyon nüfusu var. Dışarıya çıktığımızda üstümüzde Fenerbahçe Acıbadem tişörtü var tabi herkes tanıyor bizi. Robertonun asistanıyım dedim taksi parası bile almamışlar. Fenerbahçe'yi herkes biliyor tanıyor. (Alex'in bunda payı büyük)
Ze Roberto ile ne konustuğumuza gelirsek Türkiye'nin bir yapısını anlattım neler yapabilecegimizi konuştuk.Daha sonra biz buraya geldik Mehmet Ali Aydınlar'a da aktardık konuştuk gerekli programları yaptık..
Çalışmalarına değinirsek yine örneğin libero 70 kilo halter ağırlığı çalışıyormuş. Düşünün..Neden bu kadar başarılı ve istikrarlı olduğunu görünce anlıyorsunuz..Bu arada bizde antrenmanlara katıldık..Hatta Brezilya'ya sağ-sol blok calıstırdım :) Çok güzel bir duyguydu. Brezilyalı oyuncular hep ülkelerine geri deniyor.Bunun en büyük nedeni milli takımın maaşlı olması. Aşırı milliyetciler. Milli takımda oynayna oyuncular milli takım ülkemi en iyi şekilde temsil etmeliyim diye düşünüyor. Orada mesela lig maçı zamanında milli bir maç varsa oyuncular ilk olarak milli takımda oynuyormuş. Programın 2.kısmında ise FIVB gelen WCC davetinin verdiği mutluluk, şu an İstanbul'da takımın neler yaptığı vs. sohbet şeklinde geçti. Katar'da yapılacak olan WCC için şampiyonlar ligi maçımız Dinamo Moskova maçı 13'üne alınmış..12sinde ve daha sonrasındaki Vakifbank ve Nilüfer Bld. lig maçlarının tarihlerini de ileri bir tarihe federasyon tarafından ayarlanayacak. Ayın 14'ünde Katar gidecekmişiz..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder