23 Eylül 2010

World Grand Prix Avrupa Elemelerinin Ardından

FIVB World Grand Prix Avrupa Elemeleri bugünkü maçların ardından tamamlandı. Gelecek yıl düzenlenecek olan World Grand Prix'e Polonya ve Sırbistan'ın ardından şampiyon olan Almanya, Rusya ve İtalya takımları katılmayı hak kazandılar. Bizim milli takımımız ise turnuvayı 4.sırada tamamlayarak gitme şansını elde edemedi.

Toplu Sonuçlar - 22.09.2010
Türkiye - Hollanda 3:0 (25-17, 25-19, 25-20)
Bulgaristan - Almanya 0:3 (24-26, 26-28, 22-25)
İtalya - Rusya 3:1 (25-22, 17-25, 25-21, 25-20)

Genel Sıralama
1. Almanya
2. Rusya
3. İtalya
4. Türkiye
5. Hollanda
6. Bulgaristan

Ödüller
MVP: Neslihan Darnel (TUR)
En iyi blokör: Bahar Toksoy (TUR)
En iyi Libero: Enrica Merlo (ITA)
En Skorer oyuncu: Neslihan Darnel (TUR)
En iyi servis atan oyuncu: Kathleen Weiss (GER)
En iyi pasör: Evgenya Startseva (RUS)
En iyi smaçör: Ekaterina Gamova (RUS)

Turnuvanıyı kısaca değerlendirsek Almanyayı tebrik ediyorum. Maçlar öncesinde kimse şans tanıyormu Almanya'ya ama herkesi şaşırtarak ilk sırada tamamlayarak şampiyon oldular. Bunun nedeni elbetteki Fürst'ün olmaması ve sadece Kozuch'un eline bakan bir Almanya olmasıydı.

Turnuvaya katılan bizim gibi diğer takımlara göre kondisyon açısından yetersiz görünen Rusya 2.sırada tamamladı. En büyük avantajları Sokolova'nın milli takıma geri dönmesi oldu. Sokolova manşet alarak tüm takımı rahatladı. Sokolova,Gamova,Merkulova ve Kosheleva kimi zamanda Gonchorova skor yükünü çekerek Rusya'yı sürükleyen isimlerdi. Rusya WCH'de bizim grubumuzda yer alan bir takım. Onlarla oynadığımız maça bakarsak bizden çok üstün değillerdi ama bizim daha önceki oynadığımız ve aldığımız kötü sonuçların etkisiyle kızlarımız gerçek olarak kendilerini sergilediklerini düşünüyorum. Kadro olarak bakarsak Avrupa'daki ilk 4-5 takımdan birisiyiz diyebiliriz ama iş başarıya gelince bunu pek yansıtamıyoruz. Umarım Rusya'yı Japonya'da mağlup etmeyi başarabiliriz.

Son maçta katılmaya hak kazanan İtalya'ya geçersek bu turnuvada oynadıkları oyun ve aldıkları sonuçlara katılmayı o kadar da çok hak etmediler. Bundan önce oynadıkları hazırlık maçları olsun ayrıca WGP 10 maçlarında olsun Ortolani'nin müthiş bir perfonmansı vardı ama o da bu turnuvada çok iyi oynayamadı. İtalya'da Gioli'yi beğendim. Son iki maçta belki Piccinini sazı eline aldı İtalya'yı sırtladı.

Turnuvanın başlamadan önce FIVB'e göre elemelerden 3 takım WGP'e gidecekti. Ancak turnuvanın başlayacağı günden 1 gün nce gerçekleştirilen basın konferasında CEV 2 takımın katılacagını açıklamıstı. Her ne olduysa ne hikmetse bilemiyorum ama turnuvanın bitmesine 2 gün kala bu karar yeniden 3 takım olarak değiştirildi. Bu kararla umudumuzu son güne taşımış olsakta gitmemiz için başka bir takımın eline bakınca istediğimiz sonuç haberini alamadık. Son gün oynanan maçta garantilemiş Rusya İtalya karşısında Sokolova,Gamova ve Merkulova gibi as oyuncularını dinlendirince İtalya karşısında pek varlık gösteremedi ve İtalya'ya yenildi.

Kafamda soru işareti, pis kokular kalmadı değil..Nedir onlar? Hollanda'nın İtalya'yı 3-0 yenmesi, Bulgaristan'ın set alması vs. etkenler sonucunda İtalya'nın gidemeyeceği anlaşılınca İtalya lobisi devreye girdi ve yeniden karar 3 takım olarak değiştirildi diye düşünüyorum.

Portakallara geçersek tıpkı onlarda ALmanya gibi sadece Flier üzerinden maç kazanmaya çalışan bir takım görüntüsündeydi..Nitekim aldıkları sonuçlar onları çok şaşırtığını düşünmüyorum..

Bulgaristan ise grupta sonucunda olması turnuva başlamadan önce herkes tarafından telaffuz ediliyordu.Onlarında sonuçları normal sayılabilecek sonuçlar..

Ve son olarak bizim a milli bayan voleybol takımımıza..Mehmet Hoca'nın gelişiyle, oyuncuların bir Türk hoca ile çalışmalarından duydugu mutluluk verici röportajlarından sonra tamam çok umutluyum demiştim ki ta ki Almanya maçına kadar..
Uzun uzun değerlendirmek yerine madde madde başarısız olduğum nedenleri sıralamak istiyorum;

1) Az sayıda ve zayıf rakiplerle maç yapmamız
2) Takımın ideal ilk altısının hocanın kafasında belli olmaması
3) Hollanda ve Bulgaristan maçı dışında kötü servis atmamız.
4) Orta oyuncuların kötü perfonmansı
5) Esra,Neriman ve Gözde gibi oyuncuların manşet sıkıntısı
6) Neslihan dışında smaçörlerin formsuzluğu
7) Mehmet Hocanın oyunun okuyamaması ve oyuna olan katkısı

Şimdi önümüzde 8-13 Ekim tarihleri arasında Almanya'nın Bremen şehrinde kamp yapacağız ve 10 Ekim'de Almanya ile bir hazırlık maçı yapacağız.

Umarım kondisyon açısından biraz daha güçleniririz,bu turnuvadan da artık klişe bir söylem oldu ama ders çıkararız.. Az da olsa umudum olan Dünya Şampiyonasından bir an önce elenir ve oyuncularımız sakatlanmadan geri dönerler..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder