16 Aralık 2010

Dünya Kulüpler Şamp.: Fenerbahçe Acıbadem 3-0 Sollys Osasco

Voleybol'da kulüpler bazında belki de şampiyonlar liginden sonra düzenlenen en prestijli turnuva olan Dünya  Kulüpler Şampiyonası'nda ilk maçımızda Brezilya ve Güney Amerika kıtası şampiyonu olan Sollys Osasco takımını 3-0 yendik.

Maç öncesinde gerek forumlarda gerek voleybol kamoyu çevresinde Brezilya takımı Sollys Osasco'yu Brezilya takımının yarısı olarak görülüyordu, herkes Fenerbahçe Acıbadem Brezilya milli takımına karşı oynayacak diye de güzel bir yakıştırma yapılıyordu. Elbette ki bunun tek nedeni Sollys Osasco forması giyen Thaisa,Jaqueline ve Natalia gibi Brezilya milli takım oyuncuları idi.. Bu saydığımız isimler gerçekten de Brezilya milli takımının yarısını oluşturuyor. Kısacası turnuvanın erken finali deniliyordu..O yüzden böyle bir takımı yenmek, maçı kazanmka bir Foppa'yı bir Dinamo'yu yenmek kadar önemli ve güzel o yüzden çok mutluyum. Bu tarz birbirine yakın görünen takımların maçlarında kazanmak takıma ayrı motivasyon ve güven duygusu verir.

Ayrıca bugünkü maç Sollys Osasco takımın gruptaki 2. ve son maçıydı. Onların dünkü maçını da izleme fırsatım olmuştu. Dünde aynen bu şekilde oynamışlardı bugün biraz daha hırslı olacaklarını düşünmüştüm ama yanıldım. Bunda en büyük etken Jaqueline 2 gündür bir türlü oyuna girememiş olması ve formsuz olması.

Birazda bugünkü maça göz atalım.. Maçı izledim desem yalan olur izlemedim desem yalan olur. Nedeni ise malum turnuvanın yayın hakkını Spormax'in almış olması. Bir voleybol zevkimiz vardı onuda malesef bize zehir ettiler. Bir eleştirim de Şampiyonlar Ligi'ni veren (veremeyen) bir TRT kanalı, önemli turnuvaları,şampiyonları yayınlayan NTVSPOR kanalı varken bu turnuvayı yayınlamaları tam bir skandal oldu..

Maça Dinamo'yu sahaya dar eden ve ezip geçen Fofao-Skowronska-Osmokrovic-Sokolova-Fürst-Eda-Nihan (L) altılısı ile başladık. Maçı doğru düzgün izleyemedim için detaylı bir yorum yapamayacağım canlı skordan takip edebildiğim ve internetteki linkten duyup az da olsa gördüklerimle ilgili yüzeysel bir yorum yapacağım..

Maç boyunca rakibimiz çok kötü oynadı. Ortaları hiç kullanamadılar, ortayı kullanamayınca Thaisa devre dışında kalmış oldu. Diğer yandan da Jaqueline'i hiçbir zaman devreye sokamadılar bir tek Natalia ile direnmeye çalıştılar.. Ayrıca manşetleri de çok kötüydü. 2.set idi yanılmıyorsam ara ara 3/4-0 seriler yakaladılar ama onun dışında bizi hiç zorlayamadılar.

Bizim takımımıza gelirsek çok iyi servis atarak rakibimizi manşetlerde zorladık ve yıprattık. Maç boyunca sadece 4 servis sayımız var hal böyle iken nasıl iyi servis attık dersek onlar sadece direkt servisten kazandığımız sayılar bu iyi servis atmadığımızı göstermez ki keza maçın belki de en önemli detayı rakipten kazanılan sayılan. Tam tamına 26 sayımız var rakip hatalarından, bunu da iyi servis atıp manset hatalarına zorladığımızı ve rakibin hücumlarında bloklarda etkili olduğumuzu gösterir diyebiliriz. Ayrıca toplamda 7 blok yapmışız ( Eda 3, Nati 2, Fürst ve Çiğdem 1)

Bugün bizim adımıza söylenebilecek en kötü taraf kesinlikle Lioubov Sokolova'nın sergilemiş olduğu perfonmans. Neden böyleydi bilmiyorum ama gününde değildi fazla Ljuba bunu da kötü manset aldı topları öldüremediği için söylemiyorum ama işte bir türlü etkili olamadı. Sadece 8 sayı var bugün.

Maçtaki en etkili oynayan oyuncularımız Eda,Nati ve Skowronska'ydı. Skowronska ve Eda son iki maçtır çok iyi oynuyor. Allah bozmasın nazarlardan saklasın umarım hep böyle oynarlar.. Skowronska'nın böyle oynaması beni mutlu ediyor..

Nati'nin sahada olması bile bambaşka birşey iyi ki varsın Nati..Pasörümüz Fofao'da yine son maçlardaki gibi yine iyi oynadı ve iyi oynattı takımı. En dikkatimi çeken özelliği takımı dengeli bir şekilde oynatıyor ve herhangi bir oyuncunun üstüne yüklenmiyor bu bence pasör için çok önemli bir yön. Tabi bunda pası attığınız oyuncuların hepsinin de kaliteli olması.

Bizim en büyük sorunumuz görünen manşetimizde bence son 2 maçtır iyi seviyede. FIVB'nin istatistikleri değişik olduğu için manşet yüzdemize bakamıyoruz o yüzden bişey diyemeyeceğim ama maç içersinde o kadar da aklımda kalan bir manşet hatamız yoktu.

Sonuç olarak iyi sergilenen oyunla kazanılan bir zaferin ardından Sarı Meleklerimizi kutluyorum. Pazar günü de Federbrau takımını yenip yarı finale yükseliriz. Yarı finalde büyük olasılıkla Fenerbahçe Acıbadem x Mirador ve Bergamo x Sollys Osasco mücadele edecek.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında da kaptanımız Çiğdem Can Rasna'da şunlar söylemiş onuda buradan ekleyelim:
Çok iyi bir oyun oynadık ve bu sonuçtan çok mutluyuz. Bu maça çok dikkatli hazırlandık ve bu turnuvayı kazanacak potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu kupayı almak için buraya geldik ve aynı şekilde bitirmek istiyoruz

Ayrıca Brezilya takımına karşı oynayacak diyenlere ithafen bugünkü yepyeni sarı formalarımızla sahadaki Brezilya bizdik diyorum :)

Son olarak dünyanın heryerinde olan Fenerbahçe taraftarına.. Dünya'nın neresine giderseniz gidin Fenerbahçe taraftarına rastlıyorsunuz.. Doha'da da sarı meleklerimizi yalnız bırakmadılar. Orada sarı meleklerimize inanılmaz bir destek oldu hepsini bu yüzden gidenlerin ve destekleyen herkesin ayagına saglık diyorum..

Armanın Gururu Sarı Melekler !

Son setin son 10 dakikası


Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

4 yorum:

  1. şu duruma bakınca bergamo ile final oynarız gibi gözüküyor. bir aksilik olmazsa da o finali kazanırım diye tahmin ediyorum.

    jaqueline carvalho konusunda genelde her yerde aynı yorumlar var. ben jaqueline'in kesinlikle yıldız bir oyuncu olmadığını, manşeti çok kötü olan ortalama bir 4 numara olduğunu düşünüyorum. nacizane fikirlerimi iletmek istedim...

    YanıtlaSil
  2. Bence kaliteli ve iyi bir oyuncu jaqueline. Ama her zaman üst düzey hedefleri olan bir kulüp takımında oynar mı tartısılır.

    Bu arada fikstüre göre biz 3 gün maç oynayacağız görünüyor niye böyle bilmiyorum bu en büyük dezavantajımız olacak turnuvada. Umarım bergamo - Osasco yarı finali 3-2 ve uzun süren setli bir maç olur.

    YanıtlaSil
  3. sayfanın başındaki oyuncuların bulunduğu resimle ilgili eleştirim olacak, skowronska nati fürst gibi oyuncular neden arka sıralarda konulmuş anlamıyorum takımın demirbaşı ve bugunku gücünde olmasını sağlayan baş unsur olarak en önde olmalıydı bunu hakediyorlar

    YanıtlaSil
  4. Yaparken resimlerin sırası öyle denk gelmiş herhangi bir kritere göre oyuncular sıralanmamıstır

    YanıtlaSil