21 Mart 2012

Final Four Takım Tanıtımları - Dinamo Kazan

Şehir Hakkında Bilgi
Kazan, UNESCO Dünya Miras şehirleri listesinde olan Rusya, en büyük ve en güzel şehirlerinden biri olan Tataristan Cumhuriyeti'nin başkentidir. Nüfus, sosyal hayat ve eğitim-öğretim açısından çok önemli bir yere sahip olan modern bir şehir olmasıylada dikkat çekmektedir.

Şehre adını veren Kazan (Kazanka) nehrinin İdil (Volga) nehriyle birleştiği ve İdil’in bir dirsek şeklini aldığı noktada kurulmuştur. Bölgede bulunan taş devrine ait iskân izleri ve şehrin 7 km. civarında bulunan tunç devri eserleri ile demir devri başlangıcına ait mezarlar bölgenin eski çağlardan beri yerleşim alanı olarak seçildiğini ispatlamaktadır.Kul Şerif Camii ve Kremlin Meydanı (Bölgesi) şehrin görülmesi gereken önemli yerleridir. Eğer tarih meraklısı ve Kazan hakkında daha çok bilgi edinmek istiyorsanız burayı ziyaret edebilirsiniz.

Kulüp Tarihi ve Başarıları
Dinamo Kazan, Rusya Superlig'te mücadele eden Rus Bayan Voleybol Takımıdır. Dinamo Kazan bayan voleybol takımı 2002 yılında kurulmuştur. 2002 yılında ikinci ligde mücadele ettikleri ilk yıllarında 2. olarak ilk başarısını elde etmiştir. Kulübün renkleri mavi ve beyazdır. Kulüp simgesi ise uğur böceğidir.

Dinamo Kazan başarı olarak 2008-09 yıllarına rutin bir seviyede üst sıraları zorlamayan bir ekip görüntüsünden ileri gidemedi. Kulübün isim olarak yavaş yavaş adını söz ettirmesi de bu yıllardan sonra olacaktı. Nitekim ilk hamleleri en iyi transferleri olarak kabul edilebilir Amerikalı smaçör Jordan Larson'ı kadrolarına kattılar. Jordan Larson halen Dinamo Kazan'ın formasını giymektedir ve Gamova'dan sonraki en önemli silahıdır.

Kulübün en parlak sezonu şüphesiz ki 2010-11 sezonu olacaktı. Fenerbahçe'den Gamova'yı transfer ederek tüm dikkatleri üzerine çekerek ilerki yıllarda Avrupa'da başarılı olmak için ilk adımı bu şekilde atmış oldu. Aynı sezon Eczacıbaşı'nda neredeyse hiç tutunamayan ve ülkesine dönen milli orta oyuncu Maria Borodokova'yı ve Ruslarn çok şey beklediği yeni parlayan yıldızları Tatiana Kosheleva'yı transfer ettiler.

2010-11 sezonunda oluşturulan bu kadro ile artık Rusya'da şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelmiştiler. Nitekim bu emeklerinin karşılığını kısa sürede alarak aynı sezon hem lig kupasını ve lig şampiyonluğunu elde ettiler. Bu başarı kulüp tarihininde en büyük başarısı olarak kayıtlara düşüldü.

2011-12 Sezonunda CEV Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele etme hakkı kazan Dinamo Kazan'dan herkes güçlü kadrosunu daha da güçlendirmesini beklerken takımın yıldızlarından Tatiana Kosheleva ayrılarak Dinamo Krasnodar'a transfer oldu. Kulübün en önemli transferi sayılabilecek tek hamle Dinamo Moskova'dan Lesya Makhno olduğunu söyleyebiliriz.


Takım Kadroları
Pasörler: Olga Khrzhanovskaya, Marina Babeshina
Orta Oyuncular: Regina Moroz, Maria Borisenko, Maria Beloborodova
Smaçörler: Irina Kuznetsova, Lesya Makhno, Jordan Larson, Megumi Kurihara
Pasör Çaprazı: Ekaterina Gamova
Libero: Elena Ezhova, Ekaterina Ulanova

Dinamo Kazan takımının ilk altısı ise şu isimlerden oluşuyor; Babeshina, Moroz, Borisenko, Larson, Makhno, Gamova, Ulanova (L)

Dinamo Kazan eşleşmesi birçok farklı anlamlara, duygulara sahip. Ze Roberto'nun milli takımdan dolayı pek şansının tutmadığı ve kabusu olan Gamova'ya karşı bir kez daha rakip olması, Fenerbahçe taraftarının çok sevdiği ve kalbinde yer edinmeyi başarmış Gamova'ya "Elf Prensesi"sine karşı bir maç ama herşeyden önemlisi bu karşılaşma kupaya bir adım daha niteliğinde mücadelesi olacak..

Nasıl Geldiler ?
Dinamo Kazan çaylak sezonunda Şampiyonlar Ligi ilk turunda C grubunda Polonya'dan Atom Trefl Sopot, İsviçre'den Volero Zürich ve Çek Cumhuriyeti'nden Modranska Prostejov ile mücadele etti. C grubunda oynadığı 6 maçtan 5 galibiyet 1 mağlubiyet elde ederek 14 puan ile grup birincisi olarak playofflara kalmayı başardılar.

Playoff 16 turundaki rakipleri ise Fenerbahçe Universal'in de grubunda yer alan Alman ekibi Dresdner SC oldu. Dinamo Kazan her iki karşılaşmayı da rahat bir şekilde 3-0 kazanarak bir üst tura yükseldi.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakipleri ise Azerbaycan ekiplerinden Azerrrail Bakü'ydü. Dinamo Kazan kendi sahasında oynadığı ilk karşılaşmayı 3-1 kazandı ancak ikinci maçta Azerbaycan'da Azerrail Bakü'ye 3-0 mağlup olmasına rağmen oynanan altın seti kazanarak tarihinde ilk kez dörtlü finallere yükseldi ve Fenerbahçe Universal'in rakibi oldu.

Takım İstatistikleri
En Skorer Oyuncular
1.Ekaterina Gamova - Dinamo Kazan 154 sayı
2.Jordan Larson - Dinamo Kazan 94
3.Maria Borisenko - Dinamo Kazan 77
4.Lesya Makhno - Dinamo Kazan 69
5.Regina Moroz - Dinamo Kazan 62

En İyi Blokörler
1.Regina Moroz - Dinamo Kazan 29 blok
2.Maria Borisenko - Dinamo Kazan 26
3.Ekaterina Gamova - Dinamo Kazan 12
4.Jordan Larson - Dinamo Kazan 9
5.Lesya Makhno - Dinamo Kazan 8

En İyi Manşet Alan Oyuncular
1.Jordan Larson - Dinamo Kazan 37,10%
* İlk 50 arasında sadece 1 oyuncu bulunuyor.

En İyi Servis Atan Oyuncular
1.Maria Borisenko - Dinamo Kazan 10 ace
2.Irina Kuznetsova - Dinamo Kazan 8
3.Jordna Larson - Dinamo Kazan 8
4.Megumi Kurihara - Dinamo Kazan 5
5.Marina Babeshina - Dinamo Kazan 5

En İyi Pasörler
1.Lindsey Berg - MC Carnaghi Villa Cortese 37,50%
2.Ana Antonijevic - RC Cannes 35,28%
3.Giula Pincerato - MC Carnaghi Villa Cortese 33,17%
4.Olga Khrzhanovskaya - Dinamo Kazan 32,50%
5.Naz Aydemir - Fenerbahçe Universal 31,03%

En İyi Smaçörler
1.Ekaterina Gamova - Dinamo Kazan 138 spikes
2.Jordan Larson - Dinamo Kazan 77 spikes
3.Lesya Makhno - Dinamo Kazan 56 spikes
4.Maria Borisenko - Dinamo Kazan 41 spikes
5.Regina Moroz - Dinamo Kazan 30 spikes

Azerrail Bakü - Dinamo Kazan Arasında Oynanan Maçın Kısa Özeti


Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder