18 Kasım 2012

Fenerbahçe 0-3 Eczacıbaşı VitrA


Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde haftanın karşılaşmasında; Sarı Melekler'in konuğu Eczacıbaşı VitrA idi. Eczacıbaşı VitrA, Sarı Melekler karşısında sahadan 3-0'lık bir skor ile galip ayrılarak yoluna kayıpsız devam ederken; Sarı Melekler ligde Vakıfbank'ın ardından Eczacıbaşı'na kaybetti.

Fenerbahçe - Eczacıbaşı VitrA: 0-3 (21-25, 21-25, 23-25) - İstatistikler

Fenerbahçe: Nilay, Kim, Eda, Berenika, Meryem, Paula, Nihan (L) (Elif Başaran, Elif Ağca)

Eczacıbaşı VitrA: Büşra, Neslihan, Senna, Poljak, Özge, Sokolova, Gülden (L) (Gözde, Esra, Asuman)

Haftanın karşılaşmasında seyir zevki çok yüksek olmasa da zaman zaman vasatın üzerine çıktığı anlar oldu. Eczacıbaşı Vitra, bu sezon sıkıntılı günler geçiren ve geçen sezonu mumla arayanSarı Melekler karşısında Fenerbhçe'nin oyunuyla ekmeğine yağ sürmesiyle beraber beklediğimden daha kolay kazandı. Sarı Melekler'in Vakıfbank karşısında sergilediği oyun ve mücadele bu karşılaşmaya göre daha fazlaydı ve o karşılaşma bu karşılaşma için umut tazelemişti ancak öyle olmadı.

Fenerbahçe’de sakatlığı geçen Eda, ilk 6'daki yerini tekrar alırken; geçtiğimiz hafta sonu trafik kazası geçiren kaptan Seda karşılaşmayı  kenardan takip etti. Brezilya oyuncu Mari'nin ise ön sağ diz bağlarındaki sakatlığı devam ediyor.. Seda’nın yerine son 2 karşılaşmada oynama şansı bulan Meryem ise şansını bu karşılaşmada pek iyi kullanamadı.  İlk setteki tutukluluğunu sonraki  setlerde üzerinden atan Kim’in ve Paula'nın çabası yeterli olmadı.

Sarı Melekler’in 8′i ilk sette olmak üzere karşılaşmada toplamda 13 servis hatası yapması bir karşılaşma için oldukça yüksek bir rakam.. Her ne kadar skor 3-0 görünse de eğer mükemmel olmasa bile normal standartlara yakın servis atabilseydik karşılaşmanın sonucunun daha farklı olacağını düşünüyorum.

Seda’nın yerine son 2 karşılaşmada oynama şansı bulan Meryem ise şansını bu karşılaşmada pek iyi kullanamadı.Meryem’den vazgeçmemek lazım ve ısrarcı olunmasında fayda görüyorum. Her ne kadar son 2 karşılaşmada iyi katkı verse de bu karşılaşmada maalesef maçın ağırlığını kaldıramadı. Yedek pasörçaprazı sorunumuzu tam Meryem ile aştık sanıyorken geçen sezonki yarı final serisinde Seda’nın sakatlığının ardından Yağmur’un verdiği katkıdan fazlasını veremediği aşikar.. Ancak Nilay’ın Elif ile değişmesi ne kadar doğru bir hamle ise Meryem’in de zaman zaman Seda’nın yerine kullanılması bir o kadar doğru hamle olacaktır.

Maalesef karşılaşmanın kaybedilmesinde antrenörümüz Kamil Söz yine sınıfta kaldı. Eczacıbaşı sürekli çapraza oynarken blokları paralele kurmak ve çapraz defansı da Nilay ile yapmak bana göre yanlıştı.

İstatistik kağıdına bakarsanız eğer, Kamil Söz, Merve Dalbeler’i maç kağıdına ikinci libero olarak yazdığını görüyoruz, halbuki normal bir oyuncu olarak yazsa idi gerideki üç pozisyonda ondan faydalanabilirdik.

Lorenzo Micelli, aksayan Senna'nın yerine arka alanda Buse'yi oyuna almamasını yadırgadım ve şaşırdım.

Aksayan Meryem yerine Eda çapraza çekilerek İpek oyuna alınabilirdi, ancak sağolsun Kamil Hoca bunu da düşünemedi, demek ki geçen sezonki hatalardan ders alınmamış. Kamil Söz’den hoca olamaz, yetersiz kalıyor dememizin sebebi böyle ufak şeylerde gizli yatıyor işte..

Eczacıbaşı, Fenerbahçe’yi ligde en son 15 Ocak 2011 tarihinde 3-1 mağlup etmişti, o tarihten sonra ligdeki ilk Fenerbahçe galibiyetleri oldu. Bunun yanı sıra Eczacıbaşı, Fenerbahçe’yi ne zaman set vermeden yendi ? Cevabı bulmak bir hayli zor..

Son yıllara baktığımızda rakiplerimize (Eczacıbaşı, Vakıfbank) büyük bir üstünlük ve psikolojik baskı kurmuştuk. Bu psikolojik üstünlük, Vakıfbank mağlubiyetinin ardından Eczacıbaşı Vitra’nın bugünkü maçı 3-0 kazanması ile beraber yavaş yavaş kaybolmaya başladığını söyleyebiliriz.

Son olarak yapılan transferler ile kurulan kadro ve Kamil Söz antrenör olmasının ardından sezon başından itibaren taraftarın gözünde bu (Vakıf, Ecz) maçlar zaten kaybedilmiş olarak görülüyordu. Bu sezon ki rolümüz 3.sırayı G.saray'a kaptırmamak olmalı ki asıl tehlike bence G.saray maçıdır. G.saray şu an (12-8) 4 puanlık farkı yaptı bile G.saray karşılaşması mutlak ama mutlak kazanılması gereken bir maç..

*Normal sezonu 3.sırada tamamlar, finale çıkamasak bile eğer ŞL için wild card alma hakkımız olabilir. ŞL'de takım sayısının bu sezon 24'e yükselmesi ve her ülkeden 3 takım katıldığını, bu kuralın önümüzdeki sezond devam edecegini farz edersek..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder