4 Kasım 2012

Fenerbahçe 3-0 Bursa BŞB


Aroma Bayanlar Voleybol 1.Liginin 3. haftasında Sarı Melekler, Burhan Felek Spor Salonu'nda ligin yeni ekiplerinden Bursa B.şehir Belediyesi'ni konuk etti. Sarı Melekler, 25-23, 25-20, 25-20 setlerle 3-0 galip gelerek ligdeki bu sezon ikinci galibiyetini aldı.

Sarı Melekler, 7 Kasım Çarşamba günü ise erteleme karşılaşmasında Vakıfbank ile karşılaşacak.

Fenerbahçe - Bursa Büyükşehir Belediyesi:3-0 (25-23, 25-20, 25-20) - İstatistikler

Fenerbahçe: Elif Öner 2, Kim 22, İpek 5, Duygu Bal 4, Seda 12, Mari 7, Nihan(L) (Nilay 3, Elif Başaran 3, Okuniewska 2)

Bursa Büyükşehir Belediyesi: Duygu Cetav 2, Mia Jerkov 15,  Ceren Çağlar 6, Dilara Bilge 7, Şeyma Ercan 16, Pınar Cankarpusat 2, Dilara Bağcı (L) (Nefize Gaffaroğlu, Deniz Avan)

Blok: 7-6 Bursa BŞB Ace: 6-5 F.bahçe

YORUM: Brezilyalı oyuncu Paula Pequeno hem ufak sakatlığı nedeniyle, hem de 2+1 kontejanına takıldığı için bu karşılaşma da forma giymedi. Eda'nın da devam eden sakatlığı nedeniyle Paula'nın yokluğunda +1 olarak Berenika Okuniewska kadroda yer aldı.

Pasör Elif'in kötü pasları ve takımı oynatış biçiminin beraberinde antrenör Kamil Söz'ün yetersizliği ve oyuncu seçimleri de eleştirmeye devam ediliyor.

Kamil Söz'ün sırf üçlü hücum turu olsun diye set sonlarında yaptığı ikili değişikliğe ve Elif-Seda'da bu karar ısrar etmesine anlam veremiyorum..

Nilay'ın son sette kısa bir sürede olsa girdiği andan itibaren takıma bir enerji ve oyun anlamında canlılık, varyasyon getirdiği görülüyor. Elif'in Nilay'a nazaran en büyük avantajı ise blok yüksekliği ki Nilay'ın da çok kısa bir pasör olmadığını ve bloklarda da o kadar kötü olmadığını söyleyebiliriz.

Elif saha içersinde yavaş temposu ile takımı uyutuyor adeta..Elbette ki her pası mükemmel atacak diyemeyiz ancak Seda'nın veya diğer köşe smaçörlerinin topları öldürememesinde Elif'in kötü pasları rol oynuyor. Elif'in diğer eleştirdiğimiz yönü ise saha içersinde sadece Kim'e endeksli bir top oynatması, her seti Kim'e oynaması diğer oyuncuları çok fazla kullanmaması.. 

Nilay'da ise tam tersi bir durum söz konusu.. Nilay saha içersinde bütün takım arkadaşları kullanmaya özen gösteriyor, orta hücumlarında blokörler bloğa takılsa da, topu öldüremese de Nilay yine ısrar ve deniyor. Nilay oyuna girdiğinde herkes top bekliyor.

Nilay ile Elif arasındaki en önemli bir farklardan birisi de bu bana göre.

Son olarak eldeki takımı bir "hocaya" versek şu ankinden daha iyi şeyler yapacağını düşünüyorum. 2-3 maç Nilay pasör oynatılıp Meryem'de çaprazda denense takım olarak daha güzel bir oyun izleyebiliriz.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder